Lydudstyr

Bedste DJ pladespiller

Branchen for DJ segmentet vokser og vokser for hver dag der går. DJ’en er oftest midtpunktet i enhver fest – både til at starte og slutte en fest, da den tunge bas lyd sammen med svedige beats og super gode riffs skaber fundamentet for er hver fest.

DJ segmentet har ændret sig en del hen over de senest år. Det er startet med DM i scratch, hvor en kunstner har stået med to pladespillere og kørt venyl pladerne frem og tilbage inde midt i et track for at skabe en lyd der egentlig basisk er at spole frem og tilbage i en sang til et beat. Scratch var grobunden for alt hvad vi kender indenfor DJ segmentet i dag, og dette skete på de helt originale DJ pladespillere, som i denne artikel har valgt at sætte fokus på. Redaktionen fra rytmen.dk har udvalgt nogle pladespillere, som vi i denne artikel har valgt at fremhæve og sætte fokus på.

BEDST I TEST – Technics SL-1210MK7Se pris
BEDST TIL PRISEN – Pioneer PLX-500-KSe pris
MEST POPULÆRE – Pioneer PLX-1000 pladespillerSe pris
Bedst til begyndere – OMNITRONIC BD-1390 USB pladespillerSe pris
BEDST TIL DEN ØVEDE – Pioneer PLX-500-WSe pris
BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE – Pioneer PLX-1000 Se pris

BEDST I TEST – Technics SL-1210MK7

Technics SL-1210MK7

BEDST I TEST – Technics SL-1210MK7

Vores test vinder af den store test om DJ pladespillere er modellen SL-1210MK7 fra Technics. SL serien er en gammel en af slagsen,som har over 40 år på bagen. Den første SL-1200 serie udkom i 1972, hvor denne serie siden da har solgt over 3.500.000 enheder. Denne udvalgte model er en af de mest ikoniske og populære modeller gennem tiden. Modellen SL-1210 er stadig den dag i dag brugt af professionelle DJ’s verden over, men også af radiostationer og generelt er denne pladespiller en essentiel accesorie på mange musik elskeres hylder.

Pladespilleren kommer inklusiv headshell, altså beskyttelse henover pladespilleren, men pickup’en skal tilkøbes ved siden af. Denne er dog essentiel for at kunne bruge pladespilleren.

Vi kan se at tendensen peger på, at denne type pladsspillere er på vej tilbage i DJ miljøet, hvor DJ’s i dag ønsker at bevise, at man ikke kun trykker på ‘play’ mere, men at de rent faktisk er de bedste i verden til også at styre musikken manuelt og derved skabe effekter ud fra viden og kompetencer live, hvor alting kan gå galt.

BEDST TIL PRISEN – Pioneer PLX-500-K

Pioneer PLX-500-K

BEDST TIL PRISEN – Pioneer PLX-500-K

I kategorien bedst til prisen har vi denne PLX-500-K DJ pladespiller fra Pioneer, hvor du virkelig får meget for pengene. Pladespilleren er en professionel pladespiller, som bliver brugt af rigtig mange DJ’s, men til en overkommelig pris. Denne pladespiller er altså den optimale pladespiller hvis man ønsker sig en billige DJ pladespiller.

Pladespilleren er udover funktionel også nem at lave digitale overførsler med via USB til en computer eller anden elektronisk enheder. Derudover er den også nem at bruge til scratch også, og så har den et aftageligt plastik låg, som kan på af og monteres.

I denne DJ pladespiller er pickup’en inkluderet i pakken, så denne skal ikke købes ved siden af. Udover dette, så kan denne model også fåes i hvid. Hvis man ønsker sig en original Pioneer nål, så kan denne tilkøbes ved siden af. Her anbefaler vi på rytmen.dk modellen PN-X05.

MEST POPULÆRE – Pioneer PLX-1000 pladespiller

MEST POPULÆRE – Pioneer PLX-1000 pladespiller

I klassen for den mest populære DJ pladespiller har vi denne model PLX-1000 fra Pioneer, som er storebroderen til den DJ pladespiller der er beskrevet ovenover. Pladespilleren er en klassisk analog, diskdrevet pladespiller hvor det er tydeligt at hovedfokuset fra Pioneer har ligget på brugervenlighed og layout.

Denne DJ pladespiller er bygget op omkring den samme platform og krop som vores test veinder i denne test om DJ pladespillere, nemlig SL-1210 fra Technics.

Denne DJ pladespiller er som tidligere nævnt en brugervenlig DJ pladespiller der er bygget op med layout og brugervenlighed i fokus, så pladespilleren er nem at betjene og finde rundt i. Denne kan altså både bruges af nybegynderen der ønsker en DJ pladespiller, som kan bruges det meste karrieren, eller af den profesionelle DJ der ønsker sig en pladespiller der levere et stabilt rotations fokus på hver eneste venyl.

Ligesom på vores test vinder følger der heller ikke en pickup med til denne DJ pladespiller. Pickup’en skal købes ved siden af, hvilket er typisk i denne pris kategori og inden for de professionelle DJ pladespillere.

Bedst til begyndere – OMNITRONIC BD-1390 USB pladespiller

OMNITRONIC BD-1390 USB pladespiller

Bedst til begyndere – OMNITRONIC BD-1390 USB pladespiller

Redaktionen fra rytmen.dk har udvalgt denne pladespiller BD-1390 USB pladespiller fra OMNITRONIC som den bedste i vores test til begynderen. Denne er valgt, da pladespilleren tilbyder en komplet løsning, men som er fokuseret til det mere basale og nemme inden for DJ’ens kunst.

Pladespilleren fra OMNITRONIC er med en indbygget USB og phono omformer, som skaber et plug and play miljø, hvor du kan tilslutte denne pladespiller til din enten mobile enhed eller til en computer. Denne pladespiller kræver ikke noget software for at fungere med en computer. Enheden bliver fundet automatisk på computeren ved tilslutning.

Pladespilleren har en justerbar anti-grip funktion på spinne hjulet, hvor der kan justeres hvor meget modstand der ønskes når der for eksempel skal scratches eller spoles i et track.

Alt i alt for nybegynderen en her en ideel DJ pladespiller, som kan bruges på alle niveauer, men som materiale mæssigt ikke er bygget op som nogle af de helt store top modeller er.

BEDST TIL DEN ØVEDE – Pioneer PLX-500-W

Pioneer PLX-500-W

BEDST TIL DEN ØVEDE – Pioneer PLX-500-W

Som tidligere nævnt i denne artikel, så har vi valgt at tage den selv samme model, som også er kåret som bedst til prisen med, i bedst til den øvede. Man kan ikke komme uden om PLX-500 fra Pioneer, som er en uovertruffen pladespiller, både til privaten og til det professionelle erhverv.

Pladespilleren er en professionel pladespiller, som bliver brugt af rigtig mange DJ’s, men til en overkommelig pris. Det er en pladespiller fra Pioneer, hvor du virkelig får meget for pengene. Den er også nem at bruge til scratch, og så har den et aftageligt plastik låg, som kan på af og monteres.

Redaktionen fra rytmen.dk anbefaler modellen PN-X05 som et muligt tilkøb som original Pioneer nål. I denne DJ pladespiller er pickup’en nemlig ikke inkluderet i pakken, så denne skal købes ved siden af. Udover dette, så kan denne model også fåes i sort.

I denne DJ pladespiller er pickup’en inkluderet i pakken, så denne skal ikke købes ved siden af. Udover dette, så kan denne model også fåes i hvid. Hvis man ønsker sig en original Pioneer nål, så kan denne tilkøbes ved siden af. Her anbefaler vi på rytmen.dk modellen PN-X05.

BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE – Pioneer PLX-1000 pladespiller

BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE – Pioneer PLX-1000 pladespiller

Til den professionelle, der har vi, ligesom til den let øvede genvalgt en model, som vi også tidligere i denne artikel har kigget på en gang.

Vi kan dog, som nævnt ved den let øvede også, ikke komme uden om denne pladespiller som en professionelle DJ pladespiller. Den er uovertruffen og en pladespiller der er benyttet af de største DJ’s verden over, som den manuelle og funktionelle DJ pladespiller. Pladespilleren er super enkel at se på, men tilbyder en lang række komplekse og komplicerede opsætninger og opbygninger der gør det muligt for musikeren at skabe den perfekte oplevelse for tilskueren til de helt store shows.

Som tidligere nævnt i vores første artikel om denne pladespille, så følger der heller ikke en pickup med til denne DJ pladespiller. Pickup’en skal købes ved siden af, hvilket er typisk i denne pris kategori og inden for de professionelle DJ pladespillere.

Hvis man skal gå lidt i detaljerne med denne pladespiller, så er denne pladespiller super teknisk og kompliceret, hvilket også gør den til en af de bedste i sin klasse. Pladespilleren har et drejnings moment på minimum 4,5 kilo/cm, hvilket skaber det perfekte og optimale setup for ens DJ pladespiller. Derudover har den en fastsat rotations hastighed på 33 1/3 RPM (rounds pr. minut) og denne RPM kommer ud på kun 0,3 sekunder, hvilket er ekstraordinært. Dette gør altså, at PLX-1000 fra Pioneer levere en stabil rotation uanset hvad den bruges til, om det er scratch eller bare almindelig musik afspillet fra venyl.

Til pickups har vi tidligere nævnt at disse ikke føler med. På rytmen.dk har vi derfor undersøgt markedet lidt, og fundet frem til de bedste i sin kategori. Vi er kommet frem til følgende omkring pickups til lige netop denne model.

Vores test vinder til at scratche er helt klart concorde scratch fra Ortofon. pickuppen er formidabel til at scratche og er anvendt af 9/10 professionelle DJ’s til netop dette. Denne kan du finde her.

Til almindelig venyl anbefaler vi dog Concorde Nightclub MKII. Den er fantastisk til at skabe en fløjsblød og let klang til venyl og er til personen der ønsker en komplet og fabelagtig lyd. Denne kan du finde her.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Stemmer)
Rating0
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...