Lys & Effekter

Diskokugle: Her er de bedste i test

Diskokugle

Når du leder efter en diskokugle til fest eller lignende, virker det måske som et relativt smalt felt af muligheder.
Der er dog flere ting at tænke på, når du skal vælge den rigtige. Det afhænger både af pris, kvalitet, sikkerhed, farve, lys og ikke mindst størrelse. Derfor kan du her få et godt overblik over de forskellige gode muligheder på markedet, som vi anmelder og anbefaler. Undervejs vil de forskellige muligheders fordele og ulemper blive opvejet, så du let kan sammenligne og finde ud af, hvilken en der er netop din diskokugle.

Testvinder – Diskokugle 50 cm

Diskokugle 50 cm

Som vores testvinder har vi denne sølvfarvede diskokugle med en diameter på 50 centimeter. Vi har valgt dette produkt, fordi her om noget er tale om en diskokugle i ordets klassiske betydning. En vaskeægte diskokugle med små spejle, god tyngde, sikkerhed og høj kvalitet. Denne kugle ligger i en relativt høj prisklasse, men det er ikke så underligt, når man tager dens gode kvalitet i betragtning.

Spejlglas-facetterne er ægte spejle på 10 gange 10 millimeter, og altså perfekte til at reflektere diskolys ud over dansegulvet. Samtidig er kuglen stor, og kan altså skabe vaskeægte disko- og dansestemning selv i store festsale.

Størrelsen betyder dog ikke at der er sparet på andre områder. I stedet for flamingokernen, som man finder i mange billige, nyere diskokugler, er her tale om en plastickerne, der skaber bedre stabilitet i kuglen, sammen med den integrerede aksel.

Kuglens størrelse medvirker til at give den en relativt tung vægt på omtrent 5 kilo. Som de fleste ved, kan man aldrig vide sig sikker nok, når der for alvor festes igennem, og derfor er det vigtigt at være forsigtig med så stor en diskokugle. Derfor er der et sikkerhedsøje til at fastsætte en sikkerhedswire, hvilket er en god idé at benytte sig af, hvis kuglen er inden for rækkevidde af de festende.

Som sagt er dette hvad man nok vil betegne som en klassisk diskokugle. Det vil sige, at den sender tankerne tilbage til diskokuglens storhedstid i 70’erne og 80’erne, hvor denne slags kugle var at finde på de fleste barer og diskoteker, hængende over hvert et dansegulv. Kuglen er nostalgisk, fordi den ligner en ægte kugle fra dengang.

Med denne kugle hængende i loftet skal der ikke meget mere til, før festen er helt i top. Kuglens mange små spejlplader skaber et helt fantastisk, klart, skinnende og magisk lysshow i det mørke rum. Samtidig er kuglen flot og stabil, og kan sagtens blive hængende i loftet mellem festerne. Den er dog også nem at tage ned og opbevare i mellemtiden, hvis blot man kan løfte den.

Fordele:

 • En god gammeldags diskokugle sender tankerne tilbage til diskoens storhedstid.
 • Høj stabilitet takket være integreret aksel og plastickerne
 • Kuglens størrelse gør, at den kan skabe fest i selv store festlokaler og dansegulve.

Ulemper:

 • I forhold til alternativerne er denne kugle relativt dyr.
 • Den tunge vægt gør det nødvendigt at dobbeltsikre kuglen med en sikkerhedswire.

Mest Solgte – Spejlkugle guld

Spejlkugle guld

Dette produkt er den mest solgte af de diskokugler, vi her anmelder. Det er der flere gode grunde til. Kuglen kan vælges i forskellige størrelser i forskellige priser, og dermed kan du altså både få en lille og billig kugle til en mindre fest, eller en stor til den store fest.

Den mindste kugle på 15 centimeter i diameter fylder selvfølgelig ikke meget i rummet. En diskokugle er dog en diskokugle uanset størrelse, og selv den mindste model vil tilføre en god feststemning til lokalet. Lysrefleksionen skaber måske ikke den største sensation i denne størrelse, men idéen er der, især hvis man sætter spot og farvet lys på kuglen.

Den største model på 40 centimeter er en lidt anden sag. Her er det tydeligt at produktet er i høj kvalitet, og kan være med blandt selv de bedste spejlkugler. Dette afspejles naturligvis også af den højere pris.

Ligesom vores testvinder har denne kugle også en plastickerne, der skaber stabilitet, samt et monteringsøje. Det er igen vigtigt at have en sikkerhedswire monteret, i hvert fald når det kommer til de større modeller.

Spejlfacetterne er her i guld, hvilket skaber en lidt anden stemning i rummet end det typiske sølv. Det er naturligvis en sag om smag og behag, men måske kan man sige at de gyldne spejle skaber en lidt varmere fornemmelse i rummet. Det er en vaskeægte dance diskokugle.

Fordele:

 • Varierende størrelser giver flere muligheder, både i forhold til format og pris.
 • Bygget i god kvalitet med stabil kerne og holdbart monterings øje.

Ulemper:

 • Prisen afspejler kvaliteten, og vil du op i 40 centimeters diameter, bliver prisen næsten lige så høj som hos vores testvinder.
 • Guldfarven kan være en personlig favorit, men det er ikke den klassiske sølvfarvede diskokugle.
 • Kræver også sikkerhedswire.

Diskokugle sort

Diskokugle sort

Denne spejl kugle adskiller sig primært fra alternativerne på to områder: Den er sort, og den kan fås i mange forskellige størrelser.

Den sorte farve giver selvfølgelig en ganske særlig stemning i rummet. Bare fordi man siger, at sort ikke er en farve, og der ikke findes sort lys, betyder det ikke, at sorte spejle ikke kan reflektere lige så godt som andre.

Det er altså primært kuglens egen farve, der er forskel på. Den sorte kugle midt i rummet kan minde om et sort hul eller lignende, og kan altså skabe en mørkere, mere cool og dyster fornemmelse. Samtidig er det dog en helt almindelig og velfungerende diskokugle, der kan sætte gang i dansegulvet med god musik.

Den sorte farve skaber en lidt tvedelt oplevelse: det dystre og det muntre samlet i én kugle. Det kan gøre meget for en fest, at det ikke bare er den klassiske sølvfarvede kugle, men noget lidt mere alternativt og mørkt.

Herudover er kuglen egentlig ret almindelig. Igen er der en stabil plastickerne, et monteringsøje, og spejlglas-facetter på 10 gange 10 millimeter. Igen er det høj kvalitet og godt håndværk.

Kuglen kan fås i syv forskellige størrelser, helt fra 5 centimeter i diameter til 50.

En 5 centimeters kugle er godt nok lille, men til gengæld er den også utroligt billig. Der er altså rig mulighed for at købe flere forskellige størrelser og skabe et lille solsystem af mørke kugler. På den måde reflekterer de også lyset fra hinanden, og skaber en kosmisk helhedsfølelse i rummet. De største kugler er dog mindst lige så dyre som alternativerne i samme størrelse.

Fordele:

 • Den sorte farve skaber en særlig stemning til festen, der blander det mørke, cool og dystre med det muntre diskolys.
 • De mange forskellige størrelser giver rig mulighed for variation.
 • Godt håndværk med stabil plastickerne og monteringsøje.

Ulemper:

 • Ikke den klassiske, sølvfarvede disko kugle.
 • De store modeller er mindst lige så dyre som alternativerne.

Bedste Anmeldelser – Spejlkugle 75 cm

Spejlkugle 75 cm

Der er god grund til, at dette er en af de spejlkugler, der har fået bedst anmeldelser. Med sine 75 centimeter i diameter er det en rigtig kolos, og den største kugle på denne liste. Det er med andre ord en rigtig dance diskokugle, der passer til de helt store dansegulve. Selv klubber og store forsamlingshuse kan tilfredsstilles med sådan en kugle.

Ligesom de fleste andre anbefalinger her på listen har denne kugle også en høj stabilitet med integreret aksel. I stedet for plastic er dens kerne dog lavet af glasfiber, hvilket også er med til at stabilisere. Spejlfacetterne er i standard størrelse og i klassisk sølvfarve. Med andre ord er det den helt store, klassiske diskokugle.

Naturligvis afspejles kuglens størrelse også i dens vægt. Denne kugle vejer 16 kilo, og er altså noget af en tung fætter. Derfor er den også sikret med øje til sikkerhedswire, der er højst nødvendigt, så kuglen er helt sikret mod at falde ned på de festende mennesker.

Prismæssigt er kuglen i en helt anden klasse end alternativerne. Det må naturligvis have at gøre med størrelsen, men giver også mening med tanke på, at den sandsynligvis mest købes af klubber, foreninger og lignende, der har råd til at investere i en enorm diskokugle. Det er nok ikke lige denne kugle, man piller op og ned mellem hver fest.

Fordele:

 • Med sin enorme størrelse kan denne kugle fungere til selv de største fester.
 • Glasfiberkernen og den integrerede akse skaber stor stabilitet.

Ulemper:

 • Den er i en højere prisklasse end alternativerne.
 • Den er tung og klodset at transportere og montere.

Den Nemme – Diskokugle med LED lys

Diskokugle med LED lys

Her har vi endelig et alternativ til de store, dyre diskokugler, der alle kræver lys og rotationsmotor udefra samt sikkerhedswire. Dette er en diskokugle med lys indbygget i LED basen. Der er altså små, kulørte lamper, som lyser ned på kuglen, og får den til at reflektere det ud på væggene, gulvet og menneskene.

Her har vi at gøre med en lille, fiks kugle med en diameter på 13 centimeter. Selvom det ikke er det helt store, kan kuglen dog sagtens stadig gøre en forskel på dansegulvet i en stue eller på et værelse.

Kuglen er ikke så overvældende, men det smarte er som sagt, at den kommer med inkluderet lys og motor, der får kuglen til at rotere med cirka 12 omdrejninger i minuttet. Det er altså ikke nødvendigt med tilbehør. Desuden er kuglen så lille og let, at det ikke er nødvendigt med sikkerhedswire. Den vejer nemlig kun et halvt kilo. Det er dog nødvendigt at have kuglen tilsluttet en stikkontakt, for at få den til at køre, hvilket kan være til en smule besvær.

På trods af, at den kommer med integreret motor og lamper, er kuglen altså væsentligt billigere end de større alternativer. Og den bliver jo kun billigere af, at du slipper for at købe tilbehøret ved siden af.

Derfor er dette altså det oplagte valg, hvis du ønsker en let og billig diskokugle, hvor du ikke behøver at gøre så meget ud af det. Kuglen fylder ikke meget, og er let at pakke ned og gemme til den næste fest.

Til gengæld er det ikke den samme sensationelle fornemmelse, du får med en stor kugle på 40 eller 50 centimeter. Det er med andre ord ikke en rigtig, klassisk disko kugle, men en lille gengivelse. Det kan dog også være nok for mange.

Fordele:

 • Kommer med indbygget rotationsmotor og LED base, så du slipper for at købe tilbehør.
 • Kuglen er så lille og let, at det ikke er nødvendigt at lænke den fast for en sikkerheds skyld.
 • Den er væsentligt billigere end de store kugler, og desuden undgår du at købe tilbehør.
 • Den er let at sætte op og pakke ned mellem hver fest, og fylder ikke meget i opbevaring.

Ulemper:

 • I store rum og på store dansegulve kan den godt komme til kort og blive utilstrækkelig.
 • Selvom det er smart med integreret LED lys, er det ikke det samme som rigtige, professionelle spots.
 • Kuglen kan godt virke lidt legetøjsagtig, fordi den er så lille.
 • Den bliver nødt til at være tilsluttet strøm, hvis den skal rotere og lyse.

Den Smarte – Dance Diskokugle multifarvet

Dance Diskokugle multifarvet

Denne kugle er sjov, fordi den kommer i så mange forskellige farver. Kuglen kan altså skabe et flot lysshow. Det er dog vigtigt at huske, at det mest er de lysspots, der reflekteres i kuglen, som skaber det flotte lysshow. Derfor er denne farverige spejl kugle mest særlig, når man kigger på selve kuglen, og lægger mærke til de specielle farver på spejlfacetterne.

Ligesom sidstnævnte er denne kugle også relativ let, billig og smart. Denne er dog noget større med 20 centimeters diameter, og fylder dermed lidt mere under loftet. Til gengæld kommer den hverken med motor eller lys inkluderet, hvilket gør opsætningen mere omstændig. Det er nemlig stadig nødvendigt med lysspots, rotationsmotor og lignende, hvis man ønsker disse effekter.

Selvom kuglen er meget billig, kan det altså godt snyde, idet du også bliver nødt til at købe tilbehøret, der er nødvendigt for at skabe en fest. På den måde kommer prisen alligevel op i niveau.

Det sjove ved denne kugle er primært de mange farver på den. Det kan måske være med til at gøre, at kuglen er mere spektakulær i dagslys, i stedet for bare at være en ensfarvet kugle. Den kan altså også pynte i et lokale, selvom der ikke er fest. Det er dog en noget iøjnefaldende pyntegenstand. Heldigvis er den også nem at pille ned, pakke væk og sætte op igen ved den næste fest.

Fordele:

 • Kuglens mange farver gør den iøjnefaldende og personlig, og får den til at stikke ud fra andre diskokugler.
 • Den er ikke så stor, og dermed let at pille ned og sætte op igen.
 • Det er en billig løsning til privatfesten.

Ulemper:

 • I modsætning til et andet billigt alternativ, mangler denne kugle stadig rotationsmotor og lys, og på den måde kan den blive dyrere.
 • De mange farver kan være en personlig favorit, men det er ikke den klassiske sølvfarvede diskokugle.

Den Tidløse – Spejlkugle 15 cm

Spejlkugle 15 cm

Vi har talt meget om den ”klassiske” sølvfarvede discokugle. Her er den igen. I modsætning til de større og dyrere bud på listen, er denne udgave utroligt billig. Det er altså stort set ingen byrde at investere i et par stykker, hvilket også kan blive nødvendigt, hvis festen virkelig skal gennemsyres af disko, blink og lys.

Denne model har en diameter på 15 centimeter, hvilket er relativt småt for en spejlkugle. Alligevel er den dog ret stabil, på trods af at den ikke vejer meget. Kuglen er, som de andre mindre muligheder, let at sætte op og pille ned igen.

Den kommer hverken med rotationsmotor eller LED lys indbygget, hvilket også er afspejlet i den endnu lavere pris end alternativet, der gør. Til gengæld hænger den for sig selv, og kommer på den måde til i højere grad at ligne en god, gammeldags diskokugle.

Kort sagt er der her ikke noget ekstraordinært lir eller unødvendige detaljer at skrive hjem om. Til gengæld får du en klassisk diskokugle og til en meget lav pris. Det er altså ikke denne model, du skal købe, hvis du gerne vil imponere gæsterne eller skabe den mest ekstraordinære oplevelse på dansegulvet. Det er et nemt, billigt og klassisk valg.

Fordele:

 • Den billigste mulighed på listen.
 • Et godt eksempel på en simpel, klassisk og tidløs discokugle.
 • Den er lille, smart og let, og derfor nem at sætte op og pille ned mellem festerne.

Ulemper:

 • En meget middelmådig disko kugle, der ikke vil imponere med noget ekstraordinært.
 • Hvis du vil have lys og rotation i den skal du selv sørge for det.
 • Den er lille, og kan ikke udfylde et særligt stort dansegulv.

Tilføj en kommentar...