Lys & Effekter

UV-lamper: Her er de bedste i test

uv lampe

Der er to ting, der skal til for at sætte gang i ethvert dansegulv. Den ene er god lyd, og den anden er godt lys. Rigtig mange fokuserer rigtig meget på lyden, på at udvælge den rigtige musik, at der er den rigtige mængde bas og på at det hele spiller. Samtidig er der rigtig mange, der glemmer at fokusere på lyset.

Selv hvis det bare er en lille fest, der skal startes, gør det rigtige lys en kæmpe forskel. For selvom det er musikken, man skal danse til, så er det lyset, der trækker folk ud på dansegulvet i første omgang. Et ordentligt UV-lysdiskotek kan trække selv den mest genstridige bænkevarmer ud og flytte fødderne.

Hvis du er på udkig efter det helt store lysshow til dit dansegulv, så er du kommet til det rigtige sted. Her får du nemlig et overblik over nogen af de bedste UV-lamper på markedet. Vi starter med top-3 bedste UV-lamper, der er anbefalet af eksperter på området fra SoundStoreXL.dk.

Marconi UV LED BAR – Masser af lys for pengene

Marconi UV LED BAR

Hvis du skal have en kraftig UV-lampe, der kan levere et kraftigt lys, er let at montere og lige så let at indstille, så er denne lampe fra Marconi helt sikkert noget for dig. De tyve 3-Watts LED-lys leverer et fantastisk lys, der kan give god stemning på ethvert dansegulv. Der er ingen avancerede menuer, bare en simpel tænd/sluk knap.

 • Kraftig UV-lampe.
 • Tyve 3-Watts LED-dioder.
 • Simpel betjening.
 • Leveres med monteringsbøjle.

Marconis UV LED BAR er en fantastisk lampe, der tillige er godkendt til brug i områder med DNA-væskerøverisikring.

Ibiza UV BAR LED – eksotisk stemning til dit dansegulv

Ibiza UV BAR LED

Der er ikke noget som dansegulvet på en ferieø. Der er altid mere gang i den, gæsterne er mere løsslupne og festen er større. Med denne UV-lampe kan du importere noget af den vaskeægte Ibiza-feststemning til dit dansegulv.

Du får en UV-lampe med aftagelige monteringsbøjler, der leveres klar til brug med strømstik og afbryder. UV-lampen er udstyret med kraftige LED-dioder og fås i flere forskellige længder. Alle de forskellige længder har en stor spredning, så du kan dække et større område med færre lamper, og så er den både strømbesparende og super nem at installere.

 • Kraftig UV-lampe med stor spredning.
 • Udstyret med strømkabel med tænd/sluk-funktion på kablet.
 • Leveres klar til brug.
 • Strømbesparende.
 • Let at installere.
 • Fås i flere størrelser.

UV-lampen fra Ibiza fås i størrelser fra 50 cm i længden og op til 100 cm i længden. Alle udgaverne har en god spredning, er strømbesparende og nemme at sætte op.

Ibiza UV LED Spot 12 X 2W – Lille og kompakt UV-lampe

Ibiza UV LED Spot 12 X 2W

Selv til de allermindste dansegulve eller scener er det godt at have lyssætningen i orden, og med dette kompakte LED spot fra Ibiza behøver du ikke meget andet.

Der er tale om en lille og kompakt UV-lampe, der er udstyret med tolv 2-Watts dioder. UV-lampen vejer kun et halvt kilo og den leveres med ophængningsbøjle, hvilket betyder, at den er ekstremt nem at sætte op og tage ned igen, hvilket især gør den ideel til mobile dansegulve og festivaltelte.

 • Et lille, kompakt og billigt UV LED Spot.
 • Udstyret med tolv 2 Watts pærer.
 • Leveres med ophængningsbøjle.
 • Strømforbrug på sølle 25 Watt.

Den lille UV-lampe fra Ibiza leverer et fantastisk lys, der kan kobles til anlægget, så lysets tempo spiller fuldstændig synkront med musikken, hvilket er garant for at skabe god stemning på dansegulvet.

Chat med en lyd- og lysekspert her.

ADJ Mega TRIPAR Profile PLUS pakke – mest lys for pengene

ADJ Mega TRIPAR Profile PLUS pakke

ADJ Mega Tripar Profile PLUS er et lille, kompakt to-go sæt, der er designet til at skabe scenelys, der kan sætte gang i enhver fest. Modsat mange andre produkter på markedet, så er ADJ Mega TRIPAR Profile PLUS en samlet pakke, der indeholder alt, hvad du har brug for, hvilket gør det til det ideelle køb for dig, der skal belyse en scene eller et dansegulv, men ikke er i besiddelse af nogen former for lyskilde i forvejen.

Mega TRIPAR Profile PLUS består af fire spots med fem 4-Watts dioder, 4-i-1 RGB og UV LED, der giver en blød farveblanding, 40 graders strålevinkel, fem forskellige indstillinger og mulighed for at forbinde lamperne via DMX, så du kan synkronisere lyset med musikken.

Pakken indeholder:

 • 4 ADJ Mega TRIPAR Profile PLUS UV-lamper.
 • 3 IEC forlængerkabler (60 cm)
 • 1 IEX tilslutningskabel (10 m)
 • 3 Cobra DMX kabler XLR han 3 Pol til XLR hun 3 pol (0,5 m)
 • 1 Lysstativ med t-bar (2,7 m / 25 kg)

Fordi der er tale om et komplet sæt, er ADJ Mega TRIPAR Profile PLUS ideelt til dig, der skal have opbygget scenebelysning eller dansegulvsbelysning fra bunden. Samtidig er der tale om et relativt lille sæt, hvilket gør, at det også er ekstremt velfungerende til mobile diskoteker og udendørsfester.

ADJ Ultra HEX Bar 6-LED bar med UV – nem opsætning

ADJ Ultra HEX Bar 6-LED bar med UV

ADJ Ultra HEX Bar leverer et ekstremt stærkt lys i flere forskellige farver. Der er tale om en 60 Watts LED-bar med seks LED-dioder, der giver lys i farverne rød, blå, grøn, hvid, amber og UV. Lampen er skabt til at kaste lys via vægge og lofter i et såkaldt ”wall-wash/uplighting”, hvilket gør den velegnet til at belyse scener og dansegulve. Blandt UV-lampens mange forskellige funktioner er blandt andet en pulsfunktion, elektronisk dæmpning og strobelys, og så er den flimmerfri.

ADJ Ultra HEX Bar har fem DMX-indgange og seks forskellige indstillinger, der gør at lyset kan styres via lydaktivering eller andre programindstillinger, hvilket er med til at give dig ekstremt stor kontrol over lyset, og så er den udstyret med langtidsholdbare LED dioder, hvilket giver en estimeret levetid på omkring 50.000 lystimer.

 • 60-Watts RGBAW LED-bar med UV-lys.
 • 6 indstillingsmuligheder.
 • Hurtigindstilling.
 • Ideel til Wall wash/Uplighting.
 • Elektronisk dæmpning og flimmerfrit lys.

I ADJ Ultra HEX Bar får du en ekstremt funktionel UV-lampe med masser af indstillingsmuligheder, hvilket giver dig muligheden for at skabe en ekstremt professionel lysopsætning.

Ibiza LED Lysprojektor med UV og hvid DMX – professionelt lys

Ibiza LED Lysprojektor med UV og hvid DMX

Til de helt store fester er der en ting, der slår alt andet. Det er lige meget, om der er tale om koncerter eller regulære dansefester, stroboskoplys er altid garant for at sætte gang i festen. Derfor er denne UV-lampe til fest det helt rigtige valg til dig, der vil have et pumpende dansegulv og give dine gæster en god oplevelse.

Lysprojektoren fra Ibiza er udstyret med 2-i-1 LED, der både kan give UV-lys og normalt hvidt lys. Der er ikke tale om en billig UV-lampe, men den ligger stadig i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Lysprojektoren kontrolleres via seks DMX-kanaler og er udstyret med ikke mindre end 24 3-Watts dioder. Derudover har den en stor spredning, hvilket gør den oplagt til at oplyse mindre rum, og så har den selvfølgelig indbygget strobefunktion.

 • Kan både lyse med UV og hvidt lys.
 • 2-i-1 LED.
 • 24 3-Watts LED.
 • Stor lysspredning.
 • Strobefunktion.
 • Kontrol via seks DMX-kanaler.

LED Lysprojektoren fra Ibiza er oplagt til at oplyse mindre rum, og den gode lysspredning gør, at du i de fleste tilfælde ikke behøver mere end den ene lampe til at oplyse dit dansegulv. Ved større dansegulv kan der dog være behov for at bruge flere lamper på en gang for at få den ønskede effekt.

Marconi UV + White Strobe 2-i-1 18 x 3 watt – billig ultraviolet lys lampe

Marconi UV + White Strobe 2-i-1 18 x 3 watt

En stroboskoplampe er sjældent det første du skal indkøbe, hvis du skal udstyre dit dansegulv med lys, men det er et fantastisk supplement, der virkelig kan få lysoplevelsen til at gå fra småkedeligt til helt fantastisk. Stroboskoplys kan sætte gang i enhver fest, og med dette UV-panel fra Marconi er der dømt stroboskop for alle pengene.

LED-panelet fra Marconi kan både udsende UV og hvidt lys gennem sine i alt 18 dioder, og det kan bruges som både UV-lampe, men også som stroboskoplampe så du kan få den fulde effekt af et UV-lysdiskotek. Panelet kontrolleres via syv DMX-kanaler, og både DMX og den indbyggede auto-funktion kan bruges til at aktivere de mange forudindstillede muligheder i de enkelte dioder.

 • 18 3-Watts dioder der kan levere både UV og hvidt lys.
 • Strobe- / blinder effekt.
 • Kontrol via syv DMX-kanaler.
 • Opmængsbøjle der kan monteres på ”clamp” eller ”g-krog”.

En ting der er vigtigt at huske på, når det kommer til strobelys, er at lystypen kan virke generende og sågar skadelig på nogen personer, hvorfor det er kutyme at informere om brugen af strobelys ved en given invitation eller billetsalg.

Ibiza LED UV-lampe 6 x 6 watt – Billigt UV-spot med masser af lys

Ibiza LED UV-lampe 6 x 6 watt

Nogle gange er en lille smule mere end rigeligt. Om der så er tale om et ønske om at pimpe teenageværelset eller om der er brug for at få oplyst en specifik del af en scene. I begge tilfælde er der mulighed for at få et stort udbytte for få penge med denne LED UV-lampe fra Ibiza.

Der er tale om en flad LED-parlampe med seks indbyggede UV LED-dioder, der kan styres via en DMX med tre poler og mulighed for master-/slave-funktion hvis du gør brug af flere lamper. Selve lampen optager mellem 1 og 4 DMX-kanaler og har indbygget strobe- og dimmerfunktion såvel som en mulighed for lydstyring, så tempoet i lyset kan synkroniseres med musikken.

 • Seks 6-Watts UV LED-dioder.
 • Strobe- og dimmerfunktion.
 • Kontrolleres via 1-4 DMX-kanaler.
 • Master-/slave-funktion.
 • Mulighed for sound-control.
 • Strømmæssigt link via IEC power in/out.

Der er tale om en relativt lille UV-lampe, der dog stadig giver en ekstremt stor mængde lys i meget høj kvalitet. Lampen er ideel som spot eller til at kaste lys fra hjørner.

ADJ Ultra Hex Bar 12 – god UV-lampe med stor lysspredning

ADJ Ultra Hex Bar 12 – god UV-lampe med stor lysspredning

Hvis du har brug for en alsidig lyskilde med stor lysspredning og mulighed for wide-wash og en glidende farveblanding, så er ADJ Ultra Hex Bar 12 helt sikkert noget for dig. Lampen er ikke kun fantastisk til at skabe et flot og inspirerende lys på scener og dansegulve, med sit intelligente design er den også brugbar hvis du skal oplyse et helt rum.

ADJ Ultra Hex Bar 12 er udstyret med hele tolv 10-Watts dioder, der alle er 6-i-1 HEX LED’er. Lampen har en 40 graders strålevinkel, hvilket giver mulighed for at ”wide washe” med ren farveovergang imellem 63 indbyggede farveindstillinger, der alle fremgår af RGBWA spektret.

 • 12 x 10-Watts HEX-lysdioder (RGBWA og UV 6-i-1).
 • 40 graders lysvinkel.
 • Hele fem DMX-indstillinger.
 • Flimmerfri.
 • 63 indbyggede farvemakroer.
 • LED puls- og strobefunktion.
 • Kompatibel med ADJ RFC-fjernbetjening.

Ultra HEX Bar 12 Professional giver dig fem DMX-indstillinger (6,7,8,12 og 36 kanaler), seks funktionsindstillinger, 5 dæmperkurver, flimmerfri operation og en fireknaps DMX-menu med digitalt display. Og så er Ultra HEX Bar 12 også kompatibel med ADJ RFC infrarød fjernkontrol, men den kan selvfølgelig også styres via en DMX-controller.

ADJ UV COB Cannon – kraftig og blød UV-farve

ADJ UV COB Cannon

Nogle gange er det en kraftig lampe med masser af lys, der egentlig er brug for, og det er ikke et tilfælde af denne lampe har fået produktnavnet ”cannon”, for der er virkelig tale om en regulær lyskanon. Denne professionelle UV-lampe er designet til at oplyse store scener, teaterproduktioner og special-effects produktioner.

ADJ UV COB Cannon afgiver ultraviolet lys i et stort område med et højt output, og takket været den avancerede chip-on-board (COB) teknologi, har det været muligt at placere hver enkelt LED på et mindre område.  UV-lampen har tre forskellige operationsmodi (lydaktiveret, manuelt eller DMX) og tre forskellige DMX operationsmodi. Ligeledes er den udstyret med fem dæmpningskurver, et simpelt DMX-display og så er den flimmerfri, hvilket gør at den også kan bruges til TV- og filmproduktioner.

 • 80-Watts LED.
 • Avanceret COB (chip-on-board) teknologi.
 • Kan kontrolleres via music, manuelt eller ved en standard DMX-controller.
 • Strålespredning på 33 grader.

Der er tale om en lampe, der kræver meget lidt vedligeholdelse, hvilket gør den ideel til dig, der skal have oplyst et stort område, og godt vil have det gjort så effektivt og let som muligt.

ADJ Element HEX IP – professional batteridrevet belysningsløsning

ADJ Element HEX IP

Der er nogen steder, hvor det er sværere at lave professionel belysning end andre. Et af de steder er festivallejre. Når du først har investeret i det helt store festivalanlæg, så kunne det være lækkert at have et lysshow der matcher, men lys skal oftest have en fast strømkilde. Heldigvis er Element HEX IP fra ADJ en glimrende løsning.

Element HEX IP er en professionel belysningsløsning der er godkendt til udendørs brug. Der er tale om en batteridrevet LED-parlampe med trådløs DMX. Den er udstyret med fire 10-Watts RGBAW og UV 6-i-1 LED-dioder.

 • Fire 10-Watts 6-i-1 LED-dioder.
 • Batteridrevet.
 • Godkendt til udendørs brug.

Lamperne fra Element serien er ekstremt nemme at betjene og er udstyret med bærehåndtag såvel som kickstand til uplighting, hvilket gør dem ideelle til festival-lejren der vil starte et dansegulv midt i mudderet.

ADJ Element HEX – billig, topklasse transportabel festbelysning

ADJ Element HEX

Element HEX er lillebror til Element HEX IP. Fordi den er mindre, er den også billigere. Den primære forskel på Element HEX og dens storebror, er at lillebror ikke er godkendt til udendørs brug. Det betyder dog ikke, at der ikke er rig mulighed for at få den brugt. Den er bare ikke lige så ideel til årets mudrede festivaler.

Der er tale om en batteridrevet LED-parlampe med trådløs DMX. Den er udstyret med fire 10-Watts RGBAW og UV-dioder. Ligesom de andre lamper i serien er den udstyret med kickstand til uplighting. Da det er en trådløs lampe, er der ingen nødvendige ledninger.

 • Fire 10-Watts RGBAW+UV LED-dioder.
 • DMX In/Out.
 • Indbygget kickstand.
 • LED puls- og strobeeffekt.

Hvis du skal bruge en transportabel UV-lampe uden at skulle tænke for meget over, hvordan den fungere, hvordan du skal indstille den, og hvor du trækker strøm fra, så er Element HEX helt bestemt noget for dig.

ADJ ECO BAR PLUS IR – UV-lys med infrarød kontrol

ADJ ECO BAR PLUS IR – UV-lys med infrarød kontrol

UV-lyset fra ADJ giver en fed effekt til et hvilket som helst lysshow eller lysinstallation. Der er tale om en nyligt designet lampe, der giver dig en problemfri oplevelse med LED.

ECO UV BAR PLUS IR er udstyret med 18 3-Watts UV LED-dioder og giver dig en stor fleksibilitet, da den kan styres med den medfølgende IR-fjernbetjening, og samtidig kræver den meget lidt vedligeholdelse, da dioderne har en levetid på helt op til 50.000 lystimer.

 • Udstyret med 18 3-Wattsdioder.
 • 120 graders strålevinkel.
 • Strobeeffekt.
 • IR-fjernbetjening er inkluderet.

Denne UV-lampe er fantastisk til teaterproduktioner, special-effects installationer og mobile lysshows.

ADJ ECO BAR PLUS DMX – UV-lys til enhver lejlighed

ADJ ECO BAR PLUS DMX

Hvis du virkelig skal imponere gæsterne på et dansegulv, så er ultraviolette stråler ofte en rigtig god måde at gøre det på. Der er ingen der ved hvorfor, men af en eller anden grund sætter de altid gang i festen.

ECO UV BAR DMX tilbyder fuld kontrol over lysoplevelsen via DMX-kontrol. Lampen er udstyret med 18 3-Watts LED-dioder, der alle kan styres manuelt eller via DMX, og den har en lysspredning på 120 grader, hvilket gør, at blot en enkelt lampe kan dække et enormt stort område.

 • Udstyret med 18 3-Wattsdioder.
 • 120 graders strålevinkel.
 • Strobeeffekt.

Lampen er designet til dekorationsbelysning eller til standard ultraviolet grundbelysning over et dansegulv.

ADJ ECO UV BAR 50 IR – miljøvenlig diskoteksbelysning

ADJ ECO UV BAR 50 IR

Bare fordi man skal feste, betyder det ikke, at man behøver glemme alt om miljøet. Netop derfor er ADJ ECO BAR 50 IR blevet et ekstremt populært valg, til at wide-washe områder med UV-lys.

Denne UV LED BAR er udstyret med ni 3-Watts LED-dioder, der har en levetid på rundt regnet 50.000 lystimer. Lampen har et ekstremt lavt strømforbrug på kun 30-Watt, hvilket gør, at du kan fest med god samvittighed og et lavt klimaaftryk.

 • Udstyret med ni 3-Watts UV LED-dioder.
 • Strålevinkel på 120 grader.
 • Strobeeffekt.
 • IR-fjernbetjening er inkluderet ved køb.

Hvis du har brug for UV-lys der både er miljøvenligt, let at installere og anvende, har en lav vedligeholdelse og kan styres trådløst, så er ADJ ECO UV BAR 50 IR helt bestemt det oplagte valg.

Tilføj en kommentar...