Lydudstyr

Her er de 14 bedste RØDE mikrofoner i test

røde mikrofon

Når det kommer til mærker indenfor elektronik, er der mange at vælge imellem; og hvis du ikke er professionel indenfor faget, kan det godt være uoverskueligt at vælge. Et af mærkerne blandt de mange er det australske mærke RØDE. RØDE producerer primært mikrofoner, og du kan være sikker på at få et ordentligt produkt, hvis du vælger at købe hos dem.

RØDE producerer mikrofoner og tilbehør hertil i mange forskellige prisklasser og af mange forskellige slags. Mellem nogle er forskellen stor, hvor den modsat kan være svær at spotte mellem andre.

Når du køber en mikrofon, skal du først og fremmest være opmærksom på, hvilket formål din mikrofon vil få; hvad mikrofonen vil komme til at optage. Er det musik, podcasts, udendørs lyde og natur eller lyde fra store pladser? Først når du har dette på plads, kan du finde den helt rigtige mikrofon. 

Herefter er det blot at vælge en prisklasse, der passer til dit budget, og så er du klar til at kigge dine muligheder igennem

Top 3 bedste Røde mikrofoner

Når du søger en mikrofon – især som nybegynder – kan mulighederne godt være overvældende. Der er mange forskellige varianter, hvor imellem forskellene nogle gange er små. Nogle egner sig bedst til tale, andre egner sig bedst til sang, og nogle kan begge dele.

Hvis du synes, det virker uoverskueligt at kigge igennem hver eneste tilgængelige mikrofon, kan du nøjes med at kigge på denne top 3 over de bedste mikrofoner fra RØDE. På den måde undgår du at bruge en masse tid på selv at finde og udvælge de bedste mikrofoner fra RØDE, da dette allerede er blevet gjort for dig.

Disse Top 3 bedste RØDE mikrofoner er anbefalet af eksperter på området fra SoundstoreXL.dk.

RØDE NT-USB – optag det hele

RØDE NT-USB

RØDE mikrofon USB er en studiemikrofon, der er ideel til både sang og andre musikalske optrædener samt til at optage tale. Har du en ugentlig podcast, som du skal holde opdateret, eller nyder du at synge og skrive musik? Eller måske mangler du en røde mikrofon til gaming? Så kan du anskaffe en mikrofon som denne, da den kan lidt forskelligt, alt efter hvilket behov du har.

Mikrofonen er kompatibel med al standard optage-udstyr af både Windows og Apple samt Apples iPad, såfremt du har det rigtige kabel.

RØDE NT-USB kommer med tripod bordholder, ring mount, opbevaringspose, 6 meter USB-kabel og pop filter, der minimerer plosiver, når du synger og taler.

RØDE NT1-A Box – startpakken

RØDE NT1-A Box

RØDE NT1-A Box er industriens standardmikrofon; den kommer som det komplette tilbehørssæt og er velegnet til indspilning af både sang og tale. Den er kendt for sin varme, dynamiske lyd og har højt SPL lydniveau, som du normalt vil finde på dyrere mikrofoner. Mikrofonen har en lav egenstøj og er samtidig en af verdens mest støjsvage mikrofoner, så den er velegnet til enhver form for lydoptagelse.

Da RØDE NT1-A Box er et komplet tilbehørssæt, kommer det med både mikrofon, SM6 shock mount med aftageligt pop filter, XLR-kabel, støvhætte til beskyttelse af mikrofonen og en dvd med tips og tricks til indspilningen af lyd.

RØDE Procaster dynamisk mikrofon til broadcast – til dig, der vil høres

RØDE Procaster dynamisk mikrofon til broadcast

RØDE Procaster dynamisk mikrofon til broadcast er mere begrænset end de to forrige, da den er konstrueret med henblik på tale i studiemiljøer; derfor er den også specielt egnet til dette og ideel til dig, der udelukkende skal bruge mikrofonen til tale. Den er bygget med nyrekarakteristika, så den ikke opfanger baggrundslyde; i stedet opfanger den udelukkende lyd fra et bestemt område foran mikrofonen.

Mikrofonen har et indbygget popfilter, der sikrer, at din stemme høres uden støjende vejrtrækninger og minimerer plosiver.

Da RØDE Procaster dynamisk mikrofon til broadcast er skabt med henblik på studiemiljøer, forventes der, at du har kablerne, som du skal bruge, i forvejen, og du får altså kun mikrofonen med i købet.

Chat med en lyd- og lysekspert her, hvis du har spørgsmål angående en af mikrofonerne eller stadig er i tvivl om, hvilken mikrofon der er bedst til dit behov.

Er ingen af ovenstående mikrofoner det, du mangler?

Hvis ingen af ovenstående mikrofoner er præcis, hvad du søgte eller står og har brug for, er det næste afsnit her for dig. RØDE tilbyder mange forskellige varianter indenfor mikrofoner; hvis ingen af mikrofonerne i top-3 vækkede din interesse, er der mange andre muligheder derude for dig.

Hvis du er interesseret i at undersøge dine muligheder, før du spørger eksperterne, kan du blot læse videre her.

RØDE VideoMic GO video mikrofon til DSLR kamera – giv billedet lyd

RØDE VideoMic GO video mikrofon til DSLR kamera

Denne RØDE VideoMic GO video mikrofon til DSLR-kamera ligger i en anden boldgade end de ovenstående. Denne er nemlig hverken til optagelse af tale i studiet eller til optagelse af musik. RØDE VideoMic er en mikrofon, som giver dine videoer en ekstra god lyd, når du filmer dig selv eller andre.

Uanset om du filmer til din YouTube kanal eller bruger kameraet til kortfilm, kan denne mikrofon sikre dig, at lyden er helt i top.

Mikrofonen har en slidstærk og støjreducerende shock mount, der kan fjerne dine bekymringer om baggrundsstøj, og den er pakket ind i et lille kompakt design. Shock mount systemet er konstrueret ud fra termoplast, der isolerer mikrofonen for vibrationer og slag – og som hverken knækker eller bliver slidt op.

Mikrofonen er nem at betjene, den er uden komplicerede knapper og funktioner, og den behøver intet batteri, når den er monteret til kameraet.

RØDE SM6 – beskyt din lyd mod uønskede støj

RØDE SM6

RØDE SM6 er ikke en mikrofon i sig selv, men derimod ekstraudstyr, der forbedrer dine lydoptagelser væsentligt. RØDE SM6 er en shock mount, der er tilpasset mange af RØDEs mikrofoner; den er især ideel til RØDEs store diaphragm mikrofoner. Den isolerer stød, vibration og rumlen fra dine omgivelser, så du kan mindske baggrundsstøjen i dine lydoptagelser og forbedre lydkvaliteten.

RØDE SM6 er simpelthen til dig, der ønsker at tilkøbe udstyr til en mikrofon, du i forvejen er i besiddelse af, for at forbedre lydkvaliteten af dine optagelser.

RØDE Podcaster mikrofon med USB til broadcast – til dig, der ønsker detaljer

RØDE Podcaster mikrofon med USB til broadcast

RØDE Podcaster mikrofon med USB til broadcast er mikrofonen til, der gerne vil høres af mange mennesker. Mikrofonen kan bruges til broadcasting, podcast, voice-over og musikoptagelse, den har indbygget pop filter, der minimerer plosiver, og den kan tilsluttes et bredt sortiment af elektronik via det medfølgende USB-stik.

RØDE Podcaster mikrofon er kompatibel med Windows og Apple computere, og den kan sågar tilsluttes Apples iPad. Mikrofonen har output til hovedtelefoner, så du kan høre, hvad du optager, mens du optager det.

RØDE Podcaster mikrofon kommer med USB til broadcast og RM2 ring-mount mikrofonstativ.

RØDE SC6-L Mobile Interview Kit – lyd på farten

RØDE SC6-L Mobile Interview Kit

Dette RØDE SC6-L Mobile Interview Kit er perfekt til dig, der ønsker at have udstyret til den perfekte interview lige ved hånden. De to clips gør det nemt at fastgøre mikrofonerne til tøjet, popfiltrene minimerer baggrundsstøj og plosiver og sættet optager lyden direkte til din Apple-telefon – hvad mere kan forventes af et mobilt interview sæt.

Sættet er lille og kompakt, det hele kan transporteres i den medfølgende opbevaringspose, og du kan nemt have sættet med dig overalt, så du aldrig står uden udstyret til at foretage et interview, hvis muligheden skulle vise sig.  

RØDE SC6-L Mobile Interview Kit kommer med to lavalier mikrofoner, en oplader til sættet, to popfiltre, der minimerer plosiver, to clips, så mikrofonerne kan sættes fast på tøjet, og en opbevaringspose.

RØDE Micro ME-L – Mikrofon til iPhone – transportabelt og nemt

RØDE Micro ME-L

Denne RØDE Micro ME-L – Mikrofon til iPhone er ligeledes til dig, der ønsker at have udstyret med dig på farten og altid ved hånden. Mikrofonen er letvægts og retningsbestemt, så baggrundsstøjen minimeres, og den har en hovedtelefonudgang, så du kan høre præcis, hvad du optager, mens du optager det.

Mikrofonens formål er at forbedre lydkvaliteten af den indbyggede mikrofon, så du sikrer dig en god lyd, når du optager med din iPhone. Mikrofonen fokuserer på lyden lige foran telefonen, hvilket er det, der gør, at mikrofonen minimerer baggrundsstøj – og den kan vendes begge veje, så du både kan bruge front og back kamera.

RØDE Link Filmmaker Kit – nybegynderens pakke

RØDE Link Filmmaker Kit

Dette RØDE Link Filmmaker kit er ligeledes lille og kompakt, så du altid kan have det med i rygsækken. Sættet består af alt, hvad du behøver for at optage en god lyd indenfor 100 meter.

Med RØDE Link Filmmaker Kit får du en modtager med et OLED-display, så du kan overvåge niveau, batteristatus, mute og kanalvalg, en transmitter, og en broadcast-grade knaphulsmikrofon. Knaphulsmikrofonen kommer med en clips, der gør det nemt at fastgøre den på tøjet.

Røde VideoMicro – multifunktionel mikrofon

Røde VideoMicro - multifunktionel mikrofon

RØDE VideoMicro mikrofonen er mikrofonen til dig, der leder efter en måde, hvorpå du kan forbedre lydoptagelsen fra dit kamera eller din smartphone. Denne RØDE mikrofon til smartphone passer nemlig også til dit kamera.

Ønsker du at forbedre lydoptagelsen, når du filmer med dit kamera, sættes mikrofonen blot på som en blitz, og ønsker du at forbedre lydoptagelsen, når du filmer med din smartphone, bruger du det medfølgende kabel. Nemt, hurtigt og billigt kan du optage lyd i væsentligt bedre kvalitet end før.

RØDE VideoMicro-pakken indeholder mikrofon, pels-hætte, der tager vinden, støddæmpende ophæng med kabelsko og et kabel til optagelse med smartphones.

RØDE Stereo VideoMic – tag koncerten med hjem

RØDE Stereo VideoMic

Ønsker du derimod en mikrofon, der kan optage lyd fra større områder, og har du ikke noget imod at betale lidt ekstra for den, er RØDE Stereo VideoMic nærmere det, du søger. Denne er nemlig specielt velegnet til større områder, og den er samtidig kompatibel med mange forskellige kameraer og lydoptager.

Så er du typen, der vil have den fulde lydoplevelse med hjem fra koncerter og andet live musik, så er dette mikrofonen til dig.

RØDE stereo VideoMic kommer med en indbygget shock mount, der reducerer støj og en vindhætte.

RØDE VideoMic Pro+ med kamerasko – de ekstra funktioner

RØDE VideoMic Pro+ med kamerasko

Denne RØDE VideoMic Pro+ er mikrofonen til dig, der gerne betaler lidt ekstra, for at mikrofonen kan lidt mere.

Mikrofonen har Digital Switching, der gør, at du får den bedst mulige optagelse af lyden, så du sparer tid i efterproduktion og redigering.

Mikrofonen kan både oplades via to AA batterier eller via Micro USB, da den har et indbygget genopladeligt batteri, og mikrofonen slukker automatisk, når den afmonteres kameraet, så du ikke skal bekymre dig om, om du nu huskede at slukke for den.

RØDE Stereo VideoMic X video mikrofon med kamerasko – den bedste til kameraet

RØDE Stereo VideoMic X video mikrofon med kamerasko

RØDE Stereo VideoMic X video mikrofon med kamerasko er ”on-camera” mikrofonen, der overgår resten.

Mikrofonen har næsten enhver egenskab indenfor at reducere enhver form for støj. Mikrofonen er letvægts med en egenvægt på kun 300 gram, og den er forsynet med op til 30 timers batteri.

RØDE i-XY Lightning Mikrofon til iPhone og iPad med lightning stik – den bedste til mobilen

RØDE i-XY Lightning Mikrofon til iPhone og iPad med lightning stik

Hvis RØDE Stereo VideoMic X video mikrofon med kamerasko er ”on-camera” mikrofonen, der overgår resten, så er denne RØDE i-XY Lightning Mikrofon til iPhone og iPad med lightning stik mikrofonen til iPhone og iPad, der overgår resten.

Mikrofonen er udstyret med to mikrofoner, der peger i hver sin retning, så du er sikret den bedste lyd med både front kamera og back kamera.

Mikrofonen kommer med en vindhætte, der reducerer støj fra vind, samt en lynlåskasse, der beskytter mikrofonen, når den ikke er i brug, samtidig med at den gør den let at transportere, så den er klar og tilgængelig, når du skal bruge den.

Har du allerede fundet den perfekte mikrofon? Find tilbehør her

Står du allerede med den perfekte mikrofon til rådighed, kan det være, at du i stedet mangler noget tilbehør. I fald du ikke fik købt den helt rigtige mikrofon dengang, er der også meget tilbehør, der kan være behjælpeligt, så din mikrofon enten bliver mere multifunktionel eller blot mere anvendelig for dig.

Hvilken slags tilbehør som du køber til mikrofonen, afhænger selvfølgelig af, hvilket formål din mikrofon har. Er det en mikrofon, du primært bruger til for eksempel at optage podcasts, kan det være rart med en mikrofonarm, så du kan rykke rundt på den, mens du taler, men er det derimod en mikrofon, som du tit bruger på farten, kan det være rart med tilbehør, der gør transporten nemmere.

RØDE PSA1 Mikrofon arm

RØDE PSA1 Mikrofon arm

Hvis du kan nikke genkendende til førstnævnte tilfælde, er denne RØDE PSA1 Mikrofon arm, noget du kan overveje at investere i. Armen sættes fast på bordet og gør det muligt for dig at flytte mikrofonen – både så den passer i højde, men også så du ikke behøves at forholde dig i samme siddestilling hele tiden; dette er især nyttigt, hvis du optager podcasts, der er over en time lange.

Denne røde mikrofon arm kan desuden også give dig mulighed for at flytte mikrofonen ned under bordhøjde, hvis du for eksempel vil indspille en guitarlyd, men du ikke har en mikrofon, der som udgangspunkt er beregnet til dette. Med denne mikrofonarm kan du øge funktionaliteten af din mikrofon i stedet for at købe en ny.

RØDE ZP1

RØDE ZP1

Er det derimod sidstnævnte tilfælde, der vækkede din interesse, er det tilbehør, du søger, nok nærmere noget i form af en taske. Denne RØDE ZP1 er en lille, billig mikrofontaske, der giver dig mulighed for at transportere din mikrofon nemt og sikkert.

Desuden tilfører den et professionelt touch og et rent look til mikrofonen, når du hiver den op ad tasken i denne, fremfor at mikrofonen hives op, fuldstændig viklet ind i ledninger. Det gør både tasken mere overskuelig, men får også dig til at fremstå mere professionel.

RØDE PSM1

RØDE PSM1

Hvis du podcaster korte episoder, er det ikke nær så nødvendigt med en mikrofonarm, da du har nemmere ved at holde dig i ro. Men det kan stadig være forstyrrende, når du flytter på dig. Hvis dette virker bekendt, kan du overveje at investere i en RØDE PSM1 Shock Mount. RØDE PSM1 Shock Mount beskytter mod vibrationer og bevægelser samt mindsker frekvensstøj generelt.

Hvis du allerede har besluttet, og måske anskaffet en mikrofonarm, men tænker, at dette også var noget, du kunne bruge for at mindske baggrundsstøj, er dette intet problem. RØDE PSM1 Shock Mount kan nemlig sættes fast på armen, så mikrofonen både er mobil, og baggrundlydene er reduceret.

RØDE SC4 3,5mm TRS til TRRS adapter

RØDE SC4 3,5mm TRS til TRRS adapter

Har du købt en RØDE VideoMic eller VideoMic Pro, og er senere hen kommet i tanke om, at du egentligt gerne ville bruge denne til din telefon eller tablet? Så er denne adapter til dig.

Adapteren gør det simpelthen muligt at forbinde en af ovenstående mikrofoner til din telefon eller tablet, så hvis du er kommet i tanke om, at dette er noget, du kunne få gavn af, kan du blot anskaffe dig dette stik.

RØDE Pivot Adaptor

RØDE Pivot Adaptor

Ønsker du derimod at koble din mikrofon til en boom-stang eller røde mikrofon stativ, er dette adapteren, som du søger. RØDE Pivot Adaptor har et slidstærkt design, en drejetap på 210 grader og et inkluderet gevind.

RØDE Tripod

RØDE Tripod

Søger du en mulighed for at kunne hæve din mikrofon en anelse, når du optager podcasts eller voice-over, er dette stativet til dig. RØDE Tripod er et stativ til letvægtsmikrofoner, der netop hæver mikrofonen en smule og gør den i stand til at kunne rotere 360 grader, samt justeres vertikalt. Den er let at transportere, og gør det nemmere at indstille mikrofonen til dig fremfor omvendt.

RØDE VC1

RØDE VC1

Har du oplevet at hive telefonen ned fra bordet, fordi du rejste dig, mens du have høretelefoner sat i? Så er du bestemt ikke alene. Og hvis du har prøvet at optage en video, mens du havde høretelefoner i, er der en mulighed for, at det samme er sket her. Derfor har RØDE skabt et 3 meter langt forlænger minijack kabel, som du kan bruge til at forlænge dine høretelefoner, når du optager lyd.

RØDE VC1 kan tilsluttes forskellige af RØDEs mikrofoner, heriblandt RØDE VideoMic, Stereo VideoMic og VideoMic Pro.

Røde vindhætte til Video mikrofon GO

Røde vindhætte til Video mikrofon GO

Bruger du tit din mikrofon på farten og i udendørs omgivelser, kender du garanteret til, at lyden bliver ødelagt af vinden. Med RØDE vindhætte til Video mikrofon GO, kan dette undgås – det kræver dog, at din mikrofon er en RØDE Video Mic GO mikrofon.

Med denne vindhætte undgår du at vende hjem fra en lang dag i naturen med dårlige lydoptagelser.

RØDE DeadCat GO

RØDE DeadCat GO

Ønsker du til gengæld den udvidede version af forrige nævnte vindhætte, kan du købe RØDE DeadCat GO, der filtrerer vindstøj fra og har en lydtransparent design. Med denne bliver du sikret klare lydoptagelser, og du kan nemt lægge frygten om, at lyden, du har optaget, er dårlig fra dig.  

RØDE Grip

RØDE Grip

Er du derimod blot en fritids filmer, er denne RØDE Grip det perfekte valg til dig. Dette tilbehør giver dig mulighed for at optage en skarp lyd med din iPhone og skabe god kvalitet uden at bruge en masse penge på kameraer og mikrofoner.

Og har du allerede kameraet, men ønsker en multifunktionel mikrofon, som du både kan bruge med din iPhone og dit kamera, er denne holder også det, du skal bruge; med holderen får du nemlig mulighed for at koble din iPhone ovenpå kameraet, så du kan optage lyd via denne.

Det er så at sige både en RØDE mikrofon til kamera og en RØDE mikrofon til iPhone.

Forbedr det, du brænder for

Når nu du er blevet informeret om størstedelen af dine muligheder, både indenfor mikrofoner og indenfor tilbehør, er du ved at være klar til at tage en beslutning om, hvilken mikrofon du har brug for. Når du skal købe mikrofon, er det som sagt vigtigt at tænke i formål. Hvis du har en podcast kørende, findes der mikrofoner, der egner sig bedre til dette end andre, og tilbehør der kan gøre lyden endnu bedre; er du til gengæld musiker, der skal indspille musik, er det en god ide at tænke i mikrofoner, der egner sig til optagelse af sang og musik – disse to mikrofoner er ikke nødvendigvis de samme.

Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 119 anmeldelser.

Tilføj en kommentar...