Lydudstyr

Kamera mikrofoner

kamera mikrofon


Optager du video professionelt eller som dedikeret hobby, skal du have et kamera af højere kvalitet end din smartphones. Hvis lyden så også skal være god, så videokvalitet følger lydkvalitet, skal du overveje kamera mikrofoner. Til en lang række kameraer kan du købe eksterne mikrofoner, der træder til i stedet for den, kameraet kommer med. Fordelene er mange og rækker ud over det kvalitetsmæssige. Læs her 3 grunde til at få en kamera mikrofon.

1. Eksterne mikrofoner åbner op for stereo

Du kan optage stereo med en kamera mikrofon monteret til dit kamera. Stereo har fået ry for pr. definition at være bedre end standarden mono, hvilket ikke nødvendigvis er rigtigt, men med stereo kan du skabe optagelser, hvis lydside trækker seeren ind i de filmede omgivelser:

  • Stereo giver fornemmelsen af, at lyden kommer to steder fra. Det gengiver meget fint, hvordan lydindtryk møder os i virkeligheden. Hvis det er vigtigt at få alle facetter af omgivelserne med, når du optager video, skal du gøre det i stereo i stedet for mono.
  • Mono kan du derimod bruge, når der kun er én væsentlig lydkilde, hvor du filmer. Det kunne for eksempel være præsten, brud og brudgom ved en vielse i kirken, hvor al vigtig lyd kommer én retning fra. Du behøver ikke få hvert host fra bænkerækker med.

Kamera mikrofoner gør det muligt at få en ekstra dimension med, når det kommer til lyden, så brug den, når det giver mening. Blot at stille en monomikrofon op giver ikke immersionen.

Let at forene lyd og video i postproduktion

Hvad der måske kan afskrække folk fra at spekulere i kamera mikrofoner er frygten for at stå med en lydfil og videofil hver for sig, der så skal klistres sammen. Det er imidlertid ikke et problem i praksis, da synkronisering i postproduktion (altså efter du har filmet) er meget let.

2. Kamera mikrofoner optager den rigtige lyd

Med en ekstern kamera mikrofon har du lidt lettere ved at bestemme, hvor meget lyd fra omgivelserne faktisk kommer med. Lad os tage et musikarrangement som eksempel, hvor kameraet står fast for at optage hele seancen fra samme vinkel og samme lydstyrke, for at du bagefter kan bryde koncerten op i enkelte sange. Står kameraet for langt fra scenen, for eksempel blandt publikum, løber du en meget reel risiko for, at kameraets interne mikrofon slet og ret nægter at optage, hvad der sker på scenen. I stedet får du blot de føromtalte host, klirrende ølflasker eller stolebens skraben mod gulvet med, hvilket gør videoen helt ligegyldig.

Undgå det med en ekstern mikrofon designet til at optage lyd på en distance i stedet for at have lid til den, du har i kamera eller smartphone. Det giver dig færre ubrugelige videoklip.

3. Kamera mikrofoner er billige

Her til sidst kan prisen nævnes. Da kamera mikrofoner er tilbehør til det spejlreflekskamera, tablet eller lignende, du allerede har, plejer de ikke at koste alverden. Så det behøver ikke være en fjern drøm at få god lyd.https://www.danguitar.dk/rode-videomic-me-l-mikrofon-til-iphone-ipad

https://www.danguitar.dk/boya-by-bm3030-kamera-mikrofon

https://www.soundstorexl.dk/produkter/3590-video-mikrofon/108285-roede-stereo-videomic-pro-video-mikrofon-med-kamerasko/

https://www.danguitar.dk/saramonic-blink500-b4-tx-tx-rx-di-tradlos-dobbelt-klemme-mikrofon-til-iphone-ipad

https://www.soundstorexl.dk/produkter/3590-video-mikrofon/146587-roede-videomic-go-video-mikrofon-til-dslr-kamera/

https://www.soundstorexl.dk/produkter/3590-video-mikrofon/167216-roede-videomic-pro-med-kamerasko/

https://www.soundstorexl.dk/produkter/3590-video-mikrofon/179168-roede-wireless-go/

Tilføj en kommentar...