Lydudstyr

Soundbar – Bedste i test

soundbar

Mangler du god lyd, når du ser fjernsyn eller en god film, så kan den bedste soundbar give dig den helt rigtige oplevelse.

I denne test har vi fundet de 3 bedste soundbars på markedet.

1. Sonos PLAYBAR TestvinderTjek prisen
2. Samsung HW-MS660 Bedst til prisenTjek prisen
3. Sony HT-SF150 BilligsteTjek prisen

Testvinder: Sonos PLAYBAR – Soundbar – Wireless

Sonos PLAYBAR - Soundbar - Wireless

Lyden i Sonos PLAYBAR er uden sammenligning helt formidabel. Du får rigtig meget lyd for pengene, og desuden så er Sonos let at koble til og fra og meget nem at bruge. For langt de fleste brugere vil man opfatte denne soundbar som en verdensklasse oplevelse sammenlignet med fjernsynets indbyggede højtalere.

Lydbilledet bliver betydeligt større og bassen kan helt sikkert understrege de effekter og den musik, som bruges i enten en film eller på det program som man er i gang med. Selv et ganske almindeligt og lidt kedeligt program kan piftes op med ordentlig lyd, og den kan denne soundbar i den grad give. Det er uden tvivl den bedste soundbar der findes lige nu, og det er også derfor, at den er vinder i denne soundbar test.

Kort info omkring Sonos PLAYBAR

Sonos PLAYBAR - Soundbar test

Ud over den eminente lyd, så får du også et smukt og tidløst design. Soundbaren passer i langt de fleste danske hjem, og kan både hænge på væggen ved hjælp af de eksisterende huller eller den kan stå på en hylde eller inde i en reol. Da den er wireless, så kobles den let til og den kan desuden bruges sammen med den fjernbetjening, der hører til tv’et eller du kan bruge din smartphone. 

Om du hænger den vertikalt eller horisontalt er ligegyldigt, for soundbaren kan selv regulere hvilken vej den vender og hvordan den bedste lyd kommer ud. Der er derfor stor fleksibilitet i en playbar som denne. Den er lavet i et smukt og skarpt design i sort net og mat metal, hvilket giver et eksklusivt look. Det passer samtidig med de andre Sonos enheder som du har, hvis du er så heldig at have et par højtalere eller andet stående.   

Har du først et Sonos produkt så kan man hurtigt blive afhængig af at skulle have flere, for de snakker rigtig godt sammen. En af fordelene ved Sonos produkterne er nemlig at du kan udnytte multirums funktionen, hvor du kan spille enten det samme eller forskellig musik i hvert rum, hvor der står en Sonos enhed. 

Vil du ikke investere i en helt masse højtalere, men alligevel ønsker en surround sound effekt, så kan playbaren gøre netop det. For på trods af, at der kun er tale om en højtaler, så er den vinklet så lyden spredes rundt i rummet og dermed simulerer den den effekt som man normalt kun får, hvis man har hele stuen fyldt op med højtalere. 

Derfor skal du vælge Sonos PLAYBAR

Som du allerede kan se, så er der rigeligt med grunde til at vælge en Sonos Playbar, og vi er også meget begejstrede for den. Den virker virkelig godt og den giver en fantastisk lyd til tv’et, som man ellers er vant til at få lyden fra. Der er nemlig en verden til forskel, og det er sjovt og overraskende at høre, hvor meget ekstra lyd, der kan komme og hvordan det påvirker det som man ser. Men der er også mange andre gode grunde til at vælge en Sonos Playbar, se blot med her:

 • Fantastisk HiFi sound
 • Stream musik
 • Mange muligheder for placering
 • Virker med alle fjernbetjeninger
 • Smukt design
 • Let at sætte op
 • Hele 9 højtalerenheder
 • Simulerer Surround sound

Fantastisk musik ud af hele 9 højtaler enheder

Lyden er dimensioner bedre end den lyd, der normalt kommer ud af de indbyggede højtalere i tv’et. Men der skal som oftest ikke meget til, for at gøre den oplevelse bedre. Uanset om du bruger tv’et mest til at se tv avisen eller andre mere trivielle programmer, så kan en soundbar gøre underværker selv her. Er du vant til at streame film og har et spinkelt ønske om at få en form for hjemmebiograf, så er du ved at være på rette vej. 

Det er dog ikke kun sammenlignet med tv’ets eksisterende højtalere, at Sonos Playbar udmærker sig, for også sammenlignet med mange konkurrenter, så ligger denne helt i front. Det er klart en af de bedste soundbars på markedet lige nu, og det er naturligvis også derfor, at den er blevet denne soundbar tests vinder.  

Du får en fyldig og detaljeret lyd, med de ni højtalere der er inde i playbaren. De giver en god akustik uanset om du bruger den når du spiller på din konsol eller om det er når du ser film eller tv.

Slip for endnu en fjernbetjening

Noget som vi er mange der priser os lykkelige for, så er det at Sonos har valgt at konstruere deres soundbar, så den er kompatibel med alle fjernbetjeninger. For de fleste er de mange fjernbetjeninger en evig kilde til frustration, både når man skal rydde op, men også når man skal finde den man skal bruge. For de flestes hjem flyder over med dem, men ikke hvis du bruger Sonos enheder i hjemmet.

Playbaren reagerer nemlig med den fjernbetjening, der hører med til tv’et. Den virker endda selvom fjernsynet ikke er tændt, og du får derfor stor glæde af din soundbar også, når du skal høre musik. Du kan naturligvis også bruge den tilhørerende Sonos app, hvilket er også virkelig smart, da mange af os alligevel sidder med telefonen klistret til hånden det mest af tiden. Det er måske en relativt lille ting, men ikke desto mindre, så har det en stor værdi især i dagligdagen. 

Den er god til dig som vil have hjemmebiograf oplevelsen

Sonos PLAYBAR - bedste Soundbar i test

Medmindre du ønsker at købe både forstærker, surround sound anlæg og subwoofer, så kommer du ikke tættere på den helt rigtige hjemmebiograf oplevelse end med denne Sonos soundbar. Man får næsten følelsen af at være i biografen med denne playbar, grundet de mange højtalere. Den yderst detaljerede lyd gør det til en sand fornøjelse at høre musik, se film og tv og spille på sin konsol. 

Hvis du finder ud af, at du ønsker mere avancerede lyd, så kan du koble andre Sonos produkter til, og dermed får en endnu mere fyldig og rig lyd, når du ser film. Tilsæt andre højtalere og en subwoofer og udlign de få mangler som der er, når højtalerne i soundbaren ikke er større end de er. 

Det siger eksperterne

Eksperterne er i vid udstrækning enige om, at der er tale om en virkelig god soundbar i denne fra Sonos. Den er komplet og kan sagtens fungere uden andre enheder, hvilket er dejligt, hvis man ønsker en enkelt løsning. Den er let at sætte op, og har du andre Sonos produkter i forvejen, så trykker du blot på et par knapper og så er du i gang og de kan nu tale sammen. 

Har du investeret i et godt tv, så hører en ordentlig lyd med. Og den ordentlige lyd får du mange gange igen med denne soundbar. Muligheden for at bruge multirums funktionen gør det bare til en endnu bedre investering. For det er smart at du kan bruge dine forskellige Sonos højtalere på en gang, og hvor de kan spille samme musik eller forskellig musik på én og samme tid. 

Specifikationer 

 • Aktiv højtaler
 • Integreret forstærker
 • Til montering på væg eller table top
 • Audioformater: WAV, WMA, AAC, AIFF, Ogg Vorbis, Audible, MP3, FLAC, Apple Lossless, AAC +
 • Interface: EEE 802.3 (Ethernet), IEEE 802.3u (Fast Ethernet), IEEE 802.11b/g
 • Højttaler Oplysninger:  Lydbarre- centerkanal – 2-vejs – aktiv og lydbarre – stereo x 2 – 2-vejs – aktiv
 • Bredde på 90 cm
 • Dybde på 14 cm
 • Højde på 8,5 cm
 • Vægt på 5,4 kg

Bedst til prisen: Samsung HW-MS660

Forvandl din stue til en hjemmebiograf med en soundbar fra Samsung til en relativ lav pris, hvert fald sammenlignet med konkurrenterne. Med en soundbar fra Samsung får du en rigtig god lyd, der især passer til Samsung fjernsyn. Den har en rigtig god naturlig klang og du får en langt mere naturtro lyd end hvis du blot bruger lyden fra de indbyggede højttalere i tv’et. Den fantastiske lyd kommer blandt andet fra hele 9 forskellige højttalere indenunder Samsungs aluminiumsoverflade. Hver af dem har en forstærker, hvilket er med til at give den fyldige lyd.   

En soundbar fra Samsung er den optimale løsning til dig, der har et Samsung tv og ikke ønsker at investere i andre højttalere eller subwoofere og så videre. For den fyldige og gode bas kan sagtens fylde rummet op og den giver et rigtig godt lydbillede. Kan du modsat godt lide elektroniske gadgets, så kan du naturligvis tilkøbe et surround sound kit og tage biografoplevelsen til et helt andet niveau. 

Kort info omkring Samsung HW-MS660

Samsung HW-MS660 bagsiden test af soundbar

Fra flere ekspert sites har denne soundbar fra Samsung fået titlen bedste naturlige klang og fantastisk lyd. Og det kan vi kun være enige i, for du får virkelig en god og fyldig lyd her. Den er nem at opsætte og kan naturligvis både bruges med et Samsung tv, men også fra andre mærker. Det er dog mest optimalt at anskaffe sig netop denne soundbar, hvis du allerede har et Samsung tv eller købe det som en samlet pakke, da nogle funktioner kun er til stede ved et Samsung tv. 

Noget af det der gør denne soundbar til noget helt særligt er det som Samsung selv kalder Distortion Cancelling-teknologi. Det gør den i stand til at forudse og nedtone forvrængninger og netop det gør det muligt at tilføre en meget dyb og ren bas. Bassen fungerer derfor rigtig fint både ved musik, men naturligvis også ved film og tv. 

Soundbaren er konstrueret på en måde, så den kan gengive en form for surround sound, og du får derfor den samme lyd uanset hvor du sidder i forhold til tv’et. Derfor er det ikke strengt nødvendigt med et surround sound anlæg, men det vil selvfølgelig give lyden et gavldigt løft. Er du vant til at lytte til dit tv gennem de indbyggede højttalere, så vil du dog kunne høre en verden til forskel med blot en soundbar som denne.  

Derfor skal du vælge Samsung HW-MS660

De 9 højttalere har hver sin forstærker og de giver derfor en krystalklar lyd. Denne lyd er med til at give et fyldigt og klart lydbillede, både når du ser tv og når du hører musik via din soundbar. Den er trådløs og meget nem at sætte op, både hvis du har et Samsung tv, men også hvis du har et andet mærke. 

Har du allerede Samsung højttalere i hjemmet, så kan du forbinde dem med soundbaren og dermed få en endnu vildere lyd simultant og dermed få endnu mere ud af bassen. Desuden er højttalerne testet finjusteret på det anerkendte California Audio Lab, så du er sikker på at få en velafbalanceret lyd. Men der er også andre gode grunde til at anskaffe sig en Samsung HW-MS660:

 • Trådløs
 • Fastgøres direkte i tv’et – undgå huller i væggen
 • Distortion Cancelling-teknologi
 • Fantastisk ren klang og god lyd
 • Nem at installere
 • Du behøver ikke en subwoofer
 • Koble sammen med andre Samsung højttalere
 • Tilknyt Wireless surround kit også fra Samsung
 • Flot aluminiums design 
 • Brug sammen med konsol

Undgå huller i væggen

Når man anskaffer sig en soundbar, så skal man som noget af det første gøre op med sig selv, om man vil have den til at stå eller om den skal hænge på væggen. En soundbar modsat en soundplat er især oplagt at bruge hvis dit tv hænger på væggen. Her kan det både stå vandret på en reol, men det kan også hænge. Langt de fleste kan hænge både horisontalt og vertikalt, alt efter hvad der er pænest og hvad der tiltaler dig. 

Med et Mount Kit kan du fastgøre soundbaren direkte til tv’et og dermed undgå irriterende huller i væggen, som efterfølgende skal fyldes ud, hvis du skal flytte rundt. Dermed er du også sikker på, at det hele hænger lige og som det skal.

Bedste lyd til prisen

Selvom vi har snakket lidt om den fantastiske lyd, så bliver vi nødt til lige at komme ind på det igen. For det er jo først og fremmest grundet en bedre lyd, at man investerer i en soundbar. Og Samsung har virkelig gjort et rigtig godt arbejde med denne, da lyden er virkelig god. Både mellemtonen og diskanten er fyldig og klar og bassen fylder rummet rigtig godt. Lydeffekterne er understøttet af surround sound expansion og det fungerer rigtig godt både ved tv og film. En del soundbars er nogenlunde, når det drejer sig om lyd til en film eller tv, men det er langt fra alle, der klarer sig lige så godt, når det kommer til musik. Men her kan Samsung HW-MS660 sagtens følge med almindelige højttalere. Og det at man har muligheden for at koble dem sammen med andre ikke-aktive højttalere gør bare, at du får endnu flere muligheder for fantastisk lyd.

Smukt design

Den har et smukt minimalistisk design. Du har muligheden for at   regulere blandt andet lydstyrke på siden af soundbaren, men du kan naturligvis også bare bruge fjernbetjeningen. Den er holdt i et diskret design i en titangrå og passer ind i langt de fleste hjem. Den passer også rigtig godt til mange tv, hvilket også er en fordel, da den skal passe ind i resten af indretningen. 

Den er god til dig som vil have den bedste lyd til prisen

Samsung HW-MS660 bedste soundbar i test

I den prisklasse og også en højere prisklasse, så får du ikke en bedre lyd end med denne Samsung soundbar. Bruger du den til at få ekstra lyd fra dit tv, når du ser film, flow tv eller hører musik, så vil du meget begejstret. For lyden er virkelig god og den vil gøre en stor forskel på hele den oplevelse, som du får, når du bruger den. Sætter du den på SMart mode, så får du en endnu vildere oplevelse, og det anbefaler vi at du gør, når du vil have noget ekstra ud af din soundbar.  

Har du allerede flere Samsung produkter derhjemme og tilmed et Samsung tv, så kan du virkelig udnytte, at alle dine elektroniske produkter taler sammen. Det gør det endnu lettere at koble til, ikke at det er besværligt, hvis man har et andet tv, men det bliver endnu mere enkelt. Der medfølger også en fin fjernbetjening, som man desværre ikke kan blive fri for, som man kan ved nogle andre soundbar systemer. Det er lidt ærgerligt, men hvis man er vant til at bruge en forstærker, og nu bruger en soundbar, så vil man ikke mærke nogen forskel, da man jo også der er vant til at bruge en ekstra fjernbetjening. 

Med den trådløse soundbar så slipper man for alt for mange ledninger, og hele hjemmet bliver derfor næste ledningsfrit. De er oftest mest til besvær og det er lækkert, at man ikke skal bøvle med dem.

Det siger eksperterne

Ifølge eksperterne så får du en virkelig god soundbar, der er både pæn, let at bruge og giver en fantastisk lyd, hvis du anskaffer dig en Samsung HW-MS660. Og det kan vi kun være enige i, for du får virkelig meget for pengene, og vi vil gå så langt som at sige, at det er den absolut bedste soundbar til prisen. Du får virkelig meget for pengene, og prisklassen er ikke i den høje ende, hvilket bar er endnu mere imponerende. 

Den har alt hvad man skal bruge, og bruger du normalt bare fjernsynets indbyggede højttalere, så bliver du tryllebundet af den vilde og fyldige lyd, som denne giver. Bliver du helt vild med ekstra lyd, så er det også dejligt, at der er en mulighed for at tilkøbe et surround sound kit. For selvom den simulerer surround sound, så er det naturligvis ikke helt det samme, som hvis man har højttalere stående bagved sig, når man ser en film eller hører musik. 

Specifikationer 

 • Aktiv højtaler
 • Integreret forstærker
 • Til montering på væg, table top eller via et monterings kit
 • Audioformater: WAV, AAC, FLAC, LPCM, OGG, MP3, ALAC
 • Surround sound Expansion
 • 40-20000 HZ
 • Bredde på 106 cm
 • Dybde på 13,1 cm
 • Højde på 7,8 cm
 • Vægt på 6,3 kg

Billigste: Sony HT-SF150

Lyden fra en Sowny HT-SF150 kommer fra en S-Force Front Surround.funktion og sammen med en basreflekshøjttaler kan du få virkelig meget lyd for pengene. Er du ikke vant til at bruge hverken forstærker, subwoofer eller et andet form for surround sound system, men i stedet bare bruge de indbyggede højttalere, der er i tv’et fra start, så vil du høre en kæmpe stor og meget positiv forskel, hvis du bruger en soundbar som denne. For på trods af den lave pris, så får du rigtig meget for pengene. 

Soundbaren er pæn, minimalistisk og moderne og kan placeres på flere måder, dermed passer den ind i de fleste danskeres hjem, og det er nok også en af grundene til at den er populær. Hvis du ikke er den store audiofile musiknørd, så kan du få stor glæde af Sony HT-SF150. Den giver en fin lyd og et fyldigt lydbillede i forhold til tv’ets egen lyd. Du kan regulere bassen, så den kan få mere eller mindre at skulle have sagt, når du ser tv eller hører musik.

Kort info omkring Sony HT-SF150

Sony HT-SF150 bedste soundbar i test

Leder du efter en solid og budgetvenlig soundbar med en udmærket lyd, så er en Sony soundbar lige noget for dig. For den giver nemlig en fin lyd sammenlignet med tv’ets egen lyd og så er den meget budgetvenlig. I forhold til mange andre i denne lave prisklasse, så får du langt mere lyd i denne frem for andre. 

Du kan streame musik til din soundbar via bluetooth og behøver derfor slet ikke tænde for dit tv, og her er lyden også helt fin. Hvis du holder virkelig meget af musik, og går op i at alle detaljer høres klart og rent, så bør du hellere bruge en anden højttaler, men skal du bør høre noget hurtigt, høre radio eller spille musik til en fest eventuelt, så kan du sagtens bruge denne fra Sony uden at det skulle volde nogen problemer. 

Det er let at koble soundbaren til dit tv uanset hvilket du har, om det også er et fra Sony eller om det er af et andet mærke. Dermed er det også oplagt at anskaffe sig en som den, hvis det er den første. Hvis du er i tvivl om det er noget for dig, så kan du købe denne uden at investere alt for mange penge, og samtidig få et rigtig fint resultat.

Derfor skal du vælge Sony HT-SF150 

Du bør først og fremmest vælge en Sony HT-SF150 på grund af den virkelig fine kombination af god lyd og en billig pris. For noget af det helt afgørende er nemlig prisen og den lyd som man får for en lav pris. Der findes naturligvis mange andre soundbars, der kan give en langt vildere og mere realistisk lyd, men så skal man også ofre en meget større sum penge end ved denne. Og plejer du ikke at bruge andet udstyr end dit tv, når du ser film, så vil du stadig komme til at mærke og høre en kæmpe forskel. Men der er også andre grunde til at du bør vælge en soundbar som denne:

 • Flot design
 • Fin lyd
 • Budgetvenlig
 • Bluetooth
 • S-force Front Surround sound
 • Basreflekshøjttaler

Fin lyd til prisen

Lyden fra et tv alene er ofte en lidt kedelig og tam oplevelse. Udviklingen indenfor fjernsyn er vild og den går hurtigt og de bliver tyndere og tyndere. Det påvirker højtalerne, der sidder i fjernsynene. For selvom at teknologien konstant bliver bedre på dette område også, så kan de bare ikke lave en virkelig fyldig lyd, grundet den ringe størrelse. Derfor kan det i alle tilfælde være en rigtig god løsning at anskaffe sig en soundbar, som man kan høre lyden fra i stedet for. 

En soundbar og især denne budgetvenlige fra Sony giver et rigtig godt lydbillede og både mellemtonen og diskanten lyder ren og klar. Det giver en overordnet god lyd og du vil med det samme høre forskel. Det gælder ikke kun, når du ser en film, men også når du ser et tv program eller sport, hvor lyd også har en rigtig stor betydning. Det er blandt andet S-Force Front surround sound funktionen, der gør at lyden bliver så god som den er. 

Fint design

Rent designmæssigt så ligner den mange af de andre der findes på markedet. Den er lavet, så den passer ind i de fleste hjem, og dermed passer ind i indretningen. Den passer også til langt de fleste tv, hvilket også er en fordel. Den er holdt i et minimalistisk design, som vil gå til enhver tid. Den er sort, hvilket er med til at understrege de rene linjer. 

Der er lavet et lille panel, hvor du blandt andet kan skrue op og ned for lyden, som er lavet meget diskret. Dermed kan du betjene den uden en fjernbetjening. De er lavet ganske fint og man ser dem ikke, medmindre man skal bruge dem. Toppen er lavet i en form for læder materiale, der giver den et lidt råt udseende. Det passer godt sammen med det sorte matte net ved højtaleren. Den gør sig desuden godt både stående under tv’et og også hvor det hænger. 

Den er god til dig som ikke har hverken forstærker eller surround sound

Som vi allerede har været inde på før, så er en soundbar som denne Sony HT-SF150 bedst til dig, der ikke i forvejen har stuen fyldt op med elektronisk lir som subwoofere og forstærkere. Eller det kan også være, at du har alt det, og så vil bruge en soundbar som denne på et andet værelse, som et soveværelse eller i et sommerhus, hvor man ikke vil ofre alt for mange penge, men alligevel vil have ordentlig lyd.

Lyden kan ikke måle sig med den du får fra et meget dyrere og mere avancerede anlæg, men hvis du udelukkende bruger tv’et og ikke er den store musiknørd, så vil du kunne få rigtig meget ud af et anlæg som dette. Der er også noget værdi i, at det er let at sætte op og bruge. Du bruger blot en fjernbetjening og dermed kan du regulere flere forskellige ting, da den har flere funktioner og indstillinger.  

Det siger eksperterne

Langt de fleste eksperter er enige om, at du får en god gedigen soundbar med denne fra Sony. Den fungerer som den skal og den giver en rigtig fin lyd til prisen. Langt de fleste der køber denne gør det nok på grund af den lave pris. Og det kan de også roligt gøre, da den har en meget fin lyd, af at være så billig. 

Specifikationer 

 • Aktiv højtaler
 • Integreret forstærker
 • Til montering på væg, table top eller via et monterings kit
 • Audioformater: WAV, MP3, WMA
 • Sony S-Force PRO  Front Surround
 • Bluetooth 4,2
 • Bredde på 90 cm
 • Dybde på 8,8 cm
 • Højde på 6,4 cm
 • Vægt på 2,4 kg

Opsummering:

Der findes rigtig mange forskellige soundbars på markedet lige og stadig flere kommer til. Derfor er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvad ens behov er. Pris og kvalitet hænger i mange sammenhænge sammen, hvorfor det godt kan betale sig at kigge sig ordentlig for. Alt efter hvad dit behov er og hvordan dit tv ser ud og hvordan det er placeret, er afgørende for hvilken soundbar du bør vælge.

For langt de fleste brugere vil en soundbar gøre en kæmpe forskel, hvis du på nuværende tidspunkt udelukkende bruger fjernsynets indbyggede højtalere. Er du ægte audiofil og søger det bedste af det bedste, så bør du helt sikkert overveje et system, hvor soundbaren kan udbygges med egentlige baghøjtalere. En soundbar kan godt stå alene, men leder du efter den helt rigtige musikalske oplevelse, når du ser tv, film eller hører musik på dit tv, så skal du gå efter en soundbar der gengiver både musik og tale i en høj kvalitet. Helt perfekt bliver det, hvis der kan tilsluttes en subwoofer til, for at give den fornødne bas.

Tilføj en kommentar...