Musikinstrumenter

El klaver: Her er de bedste i test

Vil du have fingrende i det bedste el klaver? Og helst til den bedst mulige pris?

Så skal du læse med i denne guide, hvor vi har rangeret el klaverer efter kvalitet, pris og lyd.

Du kan tage et kig på vores samlede test vindende oversigt herunder med de 4 bedste el klaverer til forskellige formål:

Bedste el klaver – Donner DDP-60 Tjek prisen
Bedste digital piano– Ringway TG8852 rosewoodTjek prisen
Bedste elklaver til børn – Artesia FUN1-WHTjek prisen
Bedste el flygel – Artesia AG-30Tjek prisen

GÅ TIL DEN BEDSTE FORHANDLER, KLIK HER

Bedste el klaver i test – Donner DDP-60 el klaver

Donner DDP-60 eL klaver

Bedste el klaver i test – Donner DDP-60

4Sound.dk har testet en lang række el klaverer, hvilket er mundet ud i denne artikel omkring de aller bedste i sin kategori.

Da vi skulle vælge det bedste el klaver var der mange om budet, men vores valgt faldte ud på Donner DDP-60 el klaveret. Klaveret er et elegant og smukt klaver med 88 semivægtede tangenter og en polyfoni på 128. Du har i klaveret to indbyggede 15 watt’s højtalersystemer og blandt andet indbygget metronom, optager, hovedtelefonudgang samt indbyggede rytmer og sange.

Videoer:

Donner DDP-60 har en minimalistisk elegance. Med et slankt og stilfuldt udseende af egetræ passer det ind i enhver indretningsstil. Dette kvalitetsbyggede elektriske klaver kræver kun en stikkontakt, da det er udstyret med indbyggede højttalere og forstærkere, hvilket gør det ideelt til både hjemmebrug og det er super nemt at have med sig på farten til små lejligheds jobs eller større koncerter også.

Klaveret er alsidigt og nemt at benytte. Med 88 semivægtede og trykfølsomme tangenter har DDP-60 den perfekte balance mellem spilbarhed og komfort. Dette gør det velegnet til både nybegyndere og erfarne pianister, der søger en autentisk spiloplevelse. Med

Der er super mange indbyggede funktioner i keyboardet som åbner muligheder for at spille enhver genre, men som også tilpasser sig til pianisten. Klaveret har 128 indbyggede lyde med mulighed for at tilføje flotte rumklangseffekter til alle de 128 lyde, 83 forskellige rytmer man kan spille til og 47 forskellige sange man kan lære. Med dette klaver kan du udforske forskellige musikgenrer og stilarter. Den indbyggede akkompagnementsfunktion giver dig mulighed for at skabe en fyldig lyd som et helt orkester, mens du stadig bevarer fuld kontrol over melodistemmen.

DDP-60 er også en træningspartner. Med funktioner som undervisningsfunktionen, metronomen og split-funktionen, der deler tastaturet i to, kan du forbedre din teknik og musikalitet med lethed. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren musiker, vil disse funktioner hjælpe med at skærpe dine færdigheder.

For at personificere klaveret endnu mere, så har Donner åbnet muligheden for en lang række tilslutningsmuligheder. Herunder er der blandet andet USB, MIDI, hovedtelefonudgang (2 gange stereo jack), som gør, at du kan tilslutte alt fra computer til smartphone og tablets. Det giver mulighed for at optage det indspillede, men også skabe endnu mere alsidighed igennem blandet andet noget af alt den musiksoftware der ligger tilgængelig på nettet.

Derfor har Rytmen.dk udvalgt Donner DDP-60 som det el klaver, der er bedst i test.

Opdateret: Et godt pakketilbud netop nu!

Bedste digital piano i test – Ringway TG8852 rosewood el klaver

Ringway TG8852 rosewood el klaver

Bedste digital piano i test – Ringway TG8852 rosewood el klaver

I katagorien for bedste digitale piano var der dog ingen tvivl om, at Ringway TG8852 digitale piano var den klare vinder. TG8852 er den billigste i Ringways serie, men også her du får klart mest for pengene. Pianoet kommer med et fuldt 88 tangenters setup med mellem-vægtede tangenter. Pianoet er derudover også udstyret med et kratigt højtalersystem der giver en utroligt levende, autentisk og realistisk klaverlyd, med udgangspunkt i, at dette er et digital piano. TG8852 er et piano der er klart foran sine konkurrenter i samme prisklasse.

Noget af det helt unikke ved Ringway’s TG8852 er blandet andet klaverets 475 forskellige lyde, som er baseret på PCM sample teknologien. Det har lykkedes Ringway at optage lyden fra de aller bedste akustiske klaverer og herefter overfører dem til TG8852 modellen. Du får derfor et digital piano med alle lydene og tonerne fra de største og bedste pianoer, men i en fleksibelt og dynamisk digital udgave. TG8852 er pianoet der skaber en dyb og utroligt rummelig lyd, som performer på en måde, som kun akustiske pianoer også gør.

Ringway’s TG8852 digitale piano har en lang række forskellige add ons og med over 200 forskellige styles og rytmer er der helt sikkert en der matcher alles behov. Derudover er der også en lang række lydinstillinger, som gør pianoet endnu mere unikt. Herunder kan blandet andet Grand Piano, Transponering, Dual og Arpeggio nævnes, som blot et udsnit af mulighederne. Udover dette er der også flere forskellige indstilling til rumklang og Chorus. Her kan nævnes Synchro, Fill in og one-touch, som er nogle af de fedeste funktioner.

Til sidst har pianoet også en indbygget optage funktion, som gør, at du kan optage det spillede i real tid, som er en live optagefunktion der giver pianoet et ekstra niveau og fleksibilitet.

Bedste el klaver med vægtede tangenter – Roland F-701

Roland F-701 produktbillede

Bedste el klaver med vægtede tangenter – Roland F-701

Redaktionen fra Rytmen.dk har udvalgt et lidt andet piano i en ny kategori, som der ikke tidligere er arbejdet med. Dette er gjort på baggrund af, at tangenterne i dette Roland F-701 piano er helt unikke og usammenlignelige med mange af de andre testede pianoer. Derfor måtte dette bare have sin egen kategori.

Roland F-701 digital piano er lavet til dig, som er udfordret på plads i en lejlighed, i en skole eller i en kirke, hvor pladsen er trang. Pianoet er nemlig størrelsesmæssigt mindre en de typiske digitale pianoer, men lyden er langt fra mindre – tværtimod.

Roland F-701 er det perfekte piano til undervisere der skal lære nye elever at spille på piano, hobby-pianisten der sidder og komponere selv der hjemme eller blot personen der bliver rigtig meget tid bag klaveret enten som erhverv, eller som privat person. Pianoet er udstyret med den meget anerkendte PHA-4 klaviatur, som består af 88 følsomme anslag med special vægtede tangenter og så den helt specielle superNATUAL piano lydprocessor. I dette piano får du også nogle funktioner der er meget unikke og som bidrager til øget fleksibilitet og rækkevidde indenfor den digitale piano verden. Nogle af de funktion der kan nævnes, er blandet andet metronom, Rolands helt unikke Twin Piano funktion, MIDI-optager og meget andet.

Rolands Twin Piano funktion bruges til at dele pianoet op i to dele, hvilket gør pianoet helt perfekt til at øve, blandet andet, duetter på pianoet.

Roland F-701 er drevet af en helt unik lydmotor der er meget banebrydende teknologi indenfor digitale pianoer. Teknologien hedder superNATUAL og er skabt af Roland selv. Teknologien er utroligt værdsat hos komponister, da det skaber en utroligt natur klang og ægthed i de spillede stykker. Det gør, at Rolands digitale pianoer får en unik klang, som skaber en realistisk lyd, som kun er set på de akustiske pianoer.

Roland F-701 er udstyret med en lang lang række funktioner, og det ville tage lang tid er liste dem alle op. Nogle af dem der er vigtige fremhæve er blandet andet de 11 koncertflygellyde, som giver en klang og en koncertoplevelse hvor gang en af anslagene berøres. Derudover er der tillagt 305 ekstra lyde, hvor blandt andet strygere, orgler og trommer er en del af disse. Disse kan krydres med Roland F-701’s mange indbyggede funktioner, og danner rammerne om oceaner af muligheder indenfor komponeringens ædle kunst.

Roland har udover de mange funktioner også udviklet en intelligent rytmefunktion, som analysere dit spil på klaveret og herefter tillægger tonerne, akkorderne og melodierne, som der bliver spillet på pianoet. På denne måde skaber Roland F-140R de optimale muligheder for dig for kun at koncentere dig om dit spil på klaveret og ikke andet. Det skaber øget alsidighed og fleksibilitet i dit klaverspil og øger kompetencerne som musiker.

Roland F-701 har udover ovennævnte også en atypisk, men ret banebrydende teknologi der giver mulighed for at enheder kan spare og samarbejde med pianoet igennem bluetooth. Dette gør, at du igennem apps og lignende kan få adgang til noderne på over 70.000 klassiske komponeret stykker og ved at benytte pianoet kan du bladre og bladre rundt i materialet. Roland har sågar selv udviklet apps til app store der giver disse muligheder. App’en er utroligt anbefalelsesværdig og hedder Piano Partner 2. Den kan hentes til iOS og Android enheder.

Bedste Yamaha elklaver til prisen – NP-12 WH Piagerro

Bedste Yamaha elklaver til prisen - NP-12 WH Piagerro

Bedste Yamaha elklaver til prisen – NP-12 WH Piagerro

Yamaha NP-12 WH Piagerro digitale piano er fra Yamahas piaggero serie, som er en serie der er lavet i den billige ende af skalaen. Serien giver mulighed for at tilkøbe sig et billigt piano, men som samtidig er super transportable. Klaveret er en smule mindre end mange andre digitale pianoer og består kun af 61 tangenter og med en anslagsfølsomhed der er lidt lettere end mange andre digitale pianoer. I klaveret er der indbygget højtalere, så dette piano kan bruges overalt til små jam sessions.

Klaveret er, på trods af sin størrelse, udstyret med en stor lyd, som man ikke umiddelbart forventer. Designet fortæller dog om en enkelthed og en tidsløshed, hvor der er fokus på komponisten og ikke mange ekstra funktioner.

Ligesom med mange af de andre nævnte digitale pianoer er der her også mulighed for at koble sine smart devises til dette keyboard, og derved åbne endnu flere muligheder for at komponere. Dette kan gøre igennem bluetooth eller igennem en direkte forbindelse. Dette åbner muligheder for, at komponere frit, men også se noder osv på digitale enheder. Yamaha anbefaler faktisk selv på deres egen side, at man benytter digitale enheder med deres NP-12 WH Piagerro.

Til sidst er der selvfølgelig også en optage muligheder der giver muligheder for at øve og optræde med dette piano. Du kan komponere samtidig med at du optager det, men du kan også afspille en optaget sektion og tilføje endnu mere til denne i real time.

Bedste elklaver til børn – Artesia FUN1-WH el-klaver

Artesia FUN1-WH el-klaver

Bedste elklaver til børn – Artesia FUN1-WH el-klaver

I katagorien for det bedste el klaver til børn har vi taget Artesia’s FUN1-WH el klaver. Dette klaver kombinere et sjovt og frisk design med de basiske funktoner i et klaver og giver mulighed for, at selv de mindste kan lære at betjene et el klaver.

Klaveret er selvfølgelig lave i en størrelse der er en lille smule mindre end det almene piano. Klaveret kommer med 61 tangenter og derudover også 8 forskellige ekstra lyde. Derudover så medfølger bænk, ben, headphones og en pedal også til pakken.

Artesia’s FUN1-wh el klaver indbyder til leg og sjov med musik og giver børn mulighed for at opleve hvor meget sjov man egentlig kan have med et instrument. Det tillader børn i en ung alder at gå i gang med et instrument og derved også udfolde sine kreative evner.

Klaveret er, ligesom de andre, også fokuseret til at interagere med iOS enheder og app’s, som skal gøre klaver spillet moderne og interaktivt med nogle kreative app’s og andre lege på klaveret.

Alt i alt et el klaver der invitere til leg og sjov med et fantastisk instrument.

Bedste el flygel – Artesia AG-30 el-flygel

Bedste el flygel - Artesia AG-30 el-flygel

Bedste el flygel – Artesia AG-30 el-flygel

Vi har valgt at inddrage Artesia’s AG-30 el flygel til denne artikel også, da dette banebrydende stykke instrument giver mulighed for, at de ellers ekstremt dyre og pladskrævende flygler nu kan blive alle mands eje.

Artesia’s AG-30 el flygel er et håndpoleret flygel designet i en fuldstændig klassiske klaverstil. Flyglet levere en fulstændig fantastisk afbalanceret og realistisk klaverlyd, som ikke findes mange steder i denne kategori. Artesia’s AG-30 el flygel er klaviatur der henvender sig til den øvede pianist samt underviseren der ønsker at tage deres elever til det næste niveau indenfor den musikalske verden.

Flyglet fungere som et akustisk flygel, men hvor der også er tilføjet en lang række ekstra lyde og funktioner, som giver flyglet uendelige muligheder.

Artesia AG-30 er alle muligheden for at den let-øvede pianist kan få sig et elegant, tidsløst og ekstremt flot flygel hjem til privaten.

FAQ

Er Yamaha det bedste el-klaver mærke?

Det er et bundsolidt mærke. Men tager omvendt også penge for at være det. Så du skal selv vurdere, om det er pengene værd. Men kvaliteten kan man ikke klantre dem for.

Kan man få el klaverer med vægtede tangenter?

Ja. Her vil jeg anbefale, at du enten køber denne model eller denne model. Du kan også læse vores guides for nærmere info omkring, hvad du skal være opmærksom på ift. vægtede tangenter.

Hvilket el klaver er bedst til begynderen?

Her skal du nok primært tænke – hvor får jeg bedst mulig mulighed for at købe semi-ok kvalitet, uden at rykke privat-økonomien i stykke. Denne her model er svaret på det!

Hvor findes udsalg og tilbud på el klaverer?

Vi vil enten anbefale at tage et kig på denne tyske forhandler eller denne danske forhandler. Alternativt kan du altid holde øje med DBA, vær dog obs. på, at der ikke gælder returret ved privat køb!


Andre valgmuligheder vi tidligere anbefalede:

Er du på udkig efter et el klaver? Det kan være, du har lyst til at lære at spille klaver, eller måske er du allerede godt i gang med at mestre et af de mest populære musikinstrumenter i verden.

Uanset hvad din baggrund er, så er du kommet til det rette sted. Læs med her, og bliv klogere på hvilket el klaver, der passer perfekt til dig – hvad end du er nybegynder, letøvet eller øvet.

Vi viser dig de bedste el klaverer inden for hver kategori, så du har muligheden for at træffe et velfunderet, informeret valg.

Det bedste el klaverer til begyndere

Der er intet som glæden ved at påbegynde et nyt instrument. Det er en hel ny verden som åbner sig, og masser af timer kan forsvinde, mens man udforsker musikkens univers på nye måder.

For at komme godt i gang med at spille på el klaver, skal du bruge et godt stykke udstyr. Vi har derfor samlet de tre nedenstående klaverer, som er enormt velegnede til at støtte læring i begyndelsen.

 

De bedste el klaverer til letøvede – suppler din læring med det rette udstyr

Hvis du allerede har noget erfaring med at spille på klaver, så kan det være dit næste elektriske klaver skal være en smule mere avanceret. Jo bedre du bliver til at spille, desto bedre skal dit el piano også kunne støtte din udvikling.

Vi har samlet tre gode bud på et el klaver til de letøvede.

 

Roland FP-30-BK – prisvenlig og med stor lyd

Roland FP-30-BK

Med dette digitale klaver fra Roland, kommer du godt videre med din passion for musikken. Der er her tale om en meget prisvenlig model, som samtidig ikke går på kompromis med lyden. Du får her en kraftfuld forstærker og stereohøjttalere, som giver den en utroligt behagelig og fyldig lyd.

Desuden har du mulighed for at spille op til 102 dB, så der kan komme meget kraftfulde toner ud, når du virkelig går til den. Klaveret har indbygget Bluetooth, og desuden USB port for alsidige muligheder for indspilning og afspilning af musik.

Trods det fulde klaviatur med 88 vægtende tangenter, fylder klaveret ikke meget og nemt at have med på farten.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter for en professionel oplevelse
 • Gode og kraftfulde højttalere og forstærker
 • Gode tilslutningsmuligheder med USB og Bluetooth
 • Prisvenlig model som ikke går på kompromis
 • Matchende stativ og pedaler kan tilkøbes for en komplet oplevelse

Korg B2 – Elektrisk klaver – få fornyet kærlighed til musikken

Billede af Korg b2

Dette elektriske klaver fra Korg giver dig en meget stor oplevelse for en ganske fornuftig pris. Der er god mulighed med denne model for, at du kan opleve absolut fornyet musikglæde.

Også her får du fuldt klaviatur, og de 88 tangenter er hammervægtede og anslagsfølsomme. Fordelen ved et elklaver med vægtede tangenter er, at du får den fulde oplevelse fra et akustisk klaver, samtidig med alle fordelene fra et elklaver.

I denne imponerende pakke fra Korg medfølger både sustain pedal, AC adapter og nodestativ, så du er sikret en rigtig god professionel oplevelse, når du sætter eller stiller dig ved dette klaver.

Der er otte demosange lagret på klaveret, og otte forskellige lyder (heriblandt både akustiske, elektriske, orgel, og cembalo). Desuden er der indbygget metronom, og du har med alle disse funktioner virkelig gode forudsætninger for at udfordre dine færdigheder og tage dine evner til det næste niveau.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur med hammervægtede samt anslagsfølsomme tangenter
 • Der medfølger både sustain pedal, AC adapter og nodestativ
 • Demosange og mange forskellige lyde giver dig mulighed for at udfordre dig selv
 • Fås både i sort og hvidt
 • Selvom det er en omfattende pakke, er det et ganske let el klaver på 11,8 kg.

Artesia PE-88 el-klaver med ben – en alsidig letvægter

Artesia PE-88 el-klaver med ben

Dette klaver fra Artesia er en hel pakke med både selve el klaver, stativ og sustain pedal. Det betyder, at du med dette køb er rigtigt godt på vej i forhold til at tage et vigtigt skridt i din mestring af klaveret.

Med stativ og pedal giver du dig selv muligheden for mere komfort og mere kontrol over lydoutput, når du spiller.

Dette klaver fra Artesia har fuldt klaviatur (88 tangenter), som er semi-vægtede. Også her har du mulighed for at tilpasse anslagsfølsomheden, så den passer til dit behov. I dette el klaver er flygellyden dyb og ekspressiv, hvilket giver dig mulighed for stor udfoldelse med nogle af de lidt sværere musikstykker.

Du har igen med dette klaver mulighed for at tilslutte både smartphones og bærbar, og desuden er dette klaver kompatibel med de nyeste softwareprogrammer og musik apps, hvilket igen giver dig spændende muligheder for at prøve og gøre mere med instrumentet.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • Semi-vægtede tangenter med mulighed for at ændre anslagsfølsomhed
 • Indgang til mikrofon
 • Elegang og letvægt (blot 7,5 kg)
 • USB til midi og USB til host port som giver dig mulighed for alsidig tilslutning
 • Leveres med ben, nodeholder og sustain pedal

De bedste el klaverer til øvede – stil høje krav og få stort udbytte

Når du har nogle års erfaring med at spille på klaver, kan det være du efterhånden er parat til at tage din kunnen til nye højder. Det stiller både krav til dig som musiker og til dit udstyr. Men når du stiller høje krav til dit klaver, får du et tilsvarende stort udbytte.

Vi har her udvalgt fire stærke bud på et el klaver til de øvede.

Yamaha YDP-164B Digital Piano – til den aspirerende koncertpianist

Produktbillede af YDP-164

Dette flotte Yamaha el klaver er som skabt til den aspirerende koncertpianist. Med sine 88 vægtede tangenter både føles og lyder det som et klassisk klaver.

Der er fantastisk rumklang med dette digital piano, og med de tre indbyggede pedaler, har du god kontrol over tonerne og lydoutputtet.

Lyden er samplet fra Yamahas verdensberømte CFIIIS koncertflygel – du er med andre ord sikret en utroligt dyb, fyldig og vidunderlig klaverlyd med denne model.

Du har mulighed for at indspille dine egne melodier, og du får to udgange til hovedtelefoner, som kan være praktisk, hvis du øver sammen med andre.

Sidst men ikke mindst har dette smukke digital piano USB, så du let kan opkoble klaveret og få mest muligt ud af både indspilning og afspilning.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Perfekt til den ambitiøse pianist
 • Fuldt klaviatur
 • 88 vægtede tangenter som både føles og lyder som et akustisk klaver
 • Lyde og toner samplet fra Yamahas verdensberømte koncertflygel
 • Tre indbyggede pedaler for maksimal kontrol
 • To udgange til hovedtelefoner
 • USB for nem opkobling

 

Yamaha P515 Digital Piano – til dig med de kreative drømme

Yamaha P515 Digital Piano

Dette utroligt lækre elklaver fra Yamaha, har fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter i træ. Tangenter af træ giver en utroligt behagelig oplevelse af anslaget, som plastik aldrig helt kan hamle op med.

Du får 40 interne lyde, som giver dig utroligt mange muligheder for at varierer din musik. Samtidig får du demosange, optager, og spændende effekter såsom reverb, chorus, og intelligent acoustic control, når du vælger netop dette Yamaha elklaver.

Der er desuden mange muligheder for at tilslutte ekstra udstyr, som gør din oplevelse langt mere spændende og alsidig. Du kan blandt andet tilslutte hovedtelefoner, sustain pedal, pedalenhed, MIDI, aux ind og aux ud, samt USB. Det betyder, at du har fantastiske muligheder for at forrige din indspil og afspilning, samt din musikudøvelse med andre.

Denne model er ikke blevet flagskib for Yamahas P-serie uden grund.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • 88 tangenter i træ for en fantastisk følelse af akustisk klaver
 • 40 interne lyde, så kun kreativiteten sætter grænser
 • Lækre lydeffekter med for eksempel reverb og chorus
 • Mange tilslutningsmuligheder til både ind- og afspilning

Et godt alternativ til begynderen:

Artesia PE-88 el-klaver – klar, spilbar og med dynamisk respons (dan)

Artesia PE-88 el-klaver

Igen er der tale om et utroligt godt begynderklaver fra Artesia. Med sine 88 semi-vægtede tangenter, har du her rigtig fine forudsætninger for at komme godt i gang med at mestre el klaverets mange glæder. En af fordelene ved dette klaver, er at du selv kan ændre anslagsfølsomheden efter lyst og behov.

På trods af fuldt klaviatur er dette et elektrisk klaver, som både er slankt, elegant og letvægt, hvilket betyder at du nemt kan have det med dig på farten, hvis du for eksempel skal mødes og spille sammen med dine venner.

Dette el-klaver giver desuden mulighed for at tilslutte alle USB-enheder (for eksempel bærbar eller smartphones).

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • Semi-vægtede tangenter med mulighed for at ændre anslagsfølsomhed
 • Elegang og letvægt (blot 8,6 kg)
 • USB til MIDI og USB til host port som giver dig mulighed for alsidig tilslutning
 • Leveres med nodeholder og sustain pedal

Artesia Performer WH el-klaver hvid – letvægter til begyndere

Artesia Performer WH el-klaver hvid

Med dette flotte el-klaver fra Artesia er du allerede rigtig godt fra start. Dette klaver har fuldt klaviatur (88 tangenter), hvilket giver dig de bedste forudsætninger fra at lære at spille alle de melodier og stykker, du måtte have mod på.

Tangenterne er semi-vægtede, hvilket gør det nemmere for nybegyndere at få en fornemmelse af klaverets tyngde, uden at skulle bruge for meget tid på at træne fingermusklerne op.

Dette el klaver har en autentisk lyd og et godt højttalersystem, hvilket gør det til en af de bedste bud på et begynderklaver inden for sin prisklasse.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Rigtig godt til nybegyndere
 • Fuldt klaviatur
 • Letvægt så du nemt kan flytte rundt på det eller tage det med dig
 • Fås både i sort og hvidt
 • Ben og pedaler kan tilkøbes og nemt kobles på

Casio CDP-S350 el-klaver – en fantastisk måde at lære på

Casio CDP-S350 el-klaver

Med dette skønne el-klaver fra Casio får du ligeledes fuldt klaviatur (88 tangenter). Her er tangenterne vægtede og anslagsfølsomme, hvilket giver dig den autentiske følelse af at sidde ved et akustisk klaver.

Dette klaver har hele 700 indbyggede lyde, samt en sekssporsoptager der giver dig mulighed for at optage hele 12000 toner. Det betyder, at du med dette el-klaver har de bedste forudsætninger for at gå på opdagelse og prøve kræfter med klaverets fantastiske verden.

Her er tale om et el klaver som på alle måder er designet til at hjælpe dig med at lære at spille klaver, og samtidig forelske dig i både musikken og instrumentet bag. Med dette klaver fra Casio er du sikret en utroligt behagelig læringsoplevelse.

Klaveret kører på AA-batterier, og har en høj maks. spilletid på 13 timer. Desuden er det nemt at have med overalt, da det blot vejer 10,9 kg.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • Vægtende tangenter
 • 700 indbyggede lyde og mulighed for at optage 12000 toner
 • Fantastisk til at lære på
 • Batteridrevet med spilletid på op til 13 timer
 • Letvægter på 10,9 kg (let transport)
 • Leveres desuden med nodeholder, sustain pedal og strømforsyning.
 • Har også metronom samt transponerings- og stemmefunktion

Hvad er et el klaver?

El klaver, el piano, digital piano eller elektronisk klaver; kært barn har mange navne. Du har måske hørt om el klaverer før, men er i tvivl om hvad det er? Ganske kort fortalt, så er det et elektronisk klaver, det vil sige et traditionelt instrument koblet sammen med det bedst fra den digitale verden. Her skabes lyden i hver tangent ved hjælp af samplede klavertoner.

Det betyder blandt andet, at du slipper for at dit klaver ikke stemmer – det gør et elektronisk klaver nemlig altid automatisk. Samtidig slipper du for at forstyrre andre omkring dig, når du spiller. Med et digitalt klaver, kan du nemlig oftest tilslutte høretelefoner, så det kun er dig, som kan hører lydoutputtet.

Ofte er et digitalt klaver billigere end et akustisk, og samtidig vil det også være lettere og mere mobilt. Netop derfor har den elektroniske udgave af klaveret vundet indpas i musikindustrien – både for begyndere, øvede og professionelle – lige siden oprindelsen i 1970’erne.

Der er mange andre fordele ved et el klaver, men en af de største er den nemme tilgang; det er et rigtigt godt læringsinstrument, som støtter læring og udvikling, mens du gør dig bedre i dit eget tempo.

Fordelene ved et el klaver:

 • Det stemmer altid
 • Du bestemmer over lydoutputtet: Tilslut højttalere eller høretelefoner efter behov
 • Ofte billigere end et akustisk klaver
 • Lettere og mere mobilt end et akustisk klaver
 • Rigtigt velegnet til at lære at spille musik

Sådan finder du et billigt el klaver

Hvis du gerne vil spare mange penge på dit næste el klaver, så se godt efter, når forhandlerne har tilbud eller udsalg. Ofte kan der være mange penge at spare.

Hvis du ved hvilket klaver, du gerne vil have, kan du også kigge efter netop det hos en prissammenligner, eller alternativt finde det brugt. Et godt klaver kan typisk holde i mange år, og der vil være mange penge at spare ved at købe et brugt elklaver.

UDGÅET: Roland elklaver FP90 med KSC90 ben og KPD90 pedalsæt – fornøjelsen ved professionelt udstyr

Roland elklaver FP90 med KSC90 ben og KPD90 pedalsæt

Gammelt link til produktet: https://rytmen.dk/me4q

Dette elklaver fra Roland er en imponerende pakke af både digital piano, ben og pedalsæt, som får din musikoplevelse til at gå op i en højere enhed.

Du får fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter, og med den fantastiske ”progressive hammer action” -teknologi, er tangenterne vægtet forskelligt, så det føles nøjagtigt som et akustisk klaver. Det er både utroligt smart og virkelig tilfredsstillende for de kræsne klaverspillere.

Med de indbyggede lyde får du både klaverlyder, elpianolyde, orgler, strygere, moderne synths og trommesæt, og samtidig har du et diskret, indbygget flerkanals højttalersystem. Med de 350 indbyggede lyde og de ekstra kraftige højttalere, er du sikret en uovertruffen autentisk lyd- og spiloplevelse.

Med sin indbyggede Bluetooth funktion, har du mulighed for at streame lyd og musik direkte gennem din smartphone – det giver uanede muligheder for at dele din glæde ved musikken på for eksempel sociale medier.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • 88 tangenter med ”progressive hammer action ”-teknologi for autentisk vægtning
 • 350 indbyggede lyde og mulighed for at vælge 10 forskellige stemninger (temperamenter)
 • Integreret og diskret højttalersystem
 • Komplet sæt med både ben og pedaler for en professionel oplevelse
 • Bluetooth funktion for let tilkobling af smartphone

Jeg har prøvet en hel del digitale klaverer og tastaturer, der starter i bunden af ​​dem med vægtede taster (dvs. som et akustisk klaver – så Yamaha P125, Roland FP30 eller Kawai ES110) helt op til toppen af ​​området.

Jeg har også for nylig købt et akustisk klaver til min (voksne) datter og legetestet et par ret billige akustiske opgaver. Alle de digitale tastaturer og klaverer, som jeg prøvede, havde rimelig gode klaverlyder og inkluderede resonansmodellering, der replikerede, hvad et akustisk klaver gør, når strengene vibrerer i sympati med andre (nævnes som manglende i et af de andre svar).

Når du går op i klaverområdet, bliver handlingerne gradvist bedre (med det mener jeg tættere på en flygelfølelse – hvad der nogensinde bliver givet, varierer ganske lidt).

Hvor de fleste af dem mislykkes, får du en fornemmelse af lyden gennem dine fingre og krop, som du får til og med fra den billigste af stolperne. Faktisk efter at have prøvet toppen af ​​området Roland (LX17) og Kawai (CS11) og jeg ejer en Kawai CA67, fik jeg ikke den fornemmelse fra nogen af ​​dem. Faktisk var det eneste digitale klaver, der gav mig det fornemmelse, Kawai Novus 10. Det koster cirka +40.000. (Jeg har ikke prøvet Yamaha Avantgrand-serien – så kan ikke kommentere det).

Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 116 anmeldelser.

Tilføj en kommentar...