Musikinstrumenter

El klaver: Her er de bedste i test

Er du på udkig efter et el klaver? Det kan være, du har lyst til at lære at spille klaver, eller måske er du allerede godt i gang med at mestre et af de mest populære musikinstrumenter i verden.

Uanset hvad din baggrund er, så er du kommet til det rette sted. Læs med her, og bliv klogere på hvilket el klaver, der passer perfekt til dig – hvad end du er nybegynder, letøvet eller øvet.

Vi viser dig de bedste el klaverer inden for hver kategori, så du har muligheden for at træffe et velfunderet, informeret valg.

Det bedste el klaverer til begyndere

Der er intet som glæden ved at påbegynde et nyt instrument. Det er en hel ny verden som åbner sig, og masser af timer kan forsvinde, mens man udforsker musikkens univers på nye måder.

For at komme godt i gang med at spille på el klaver, skal du bruge et godt stykke udstyr. Vi har derfor samlet de tre nedenstående klaverer, som er enormt velegnede til at støtte læring i begyndelsen.

Roland F-140R-CB – autentisk akustik

Roland F-140R-CB

Med denne model, har Roland skabt et el klaver som både føles og lyder som et akustisk klaver. Du får fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter for en lækker følelse af autenticitet, når du spiller.

Pianoet er desuden udstyret med tre pedaler, og er flot opstillet, så du har et stilfuldt instrument til at pryde stuen eller værelset.

Der er indbygget 305 typer af klaverlyde, som blandt andet indeholder både strengeinstrumenter, blæseinstrumenter, orgel, guitar og synth. Samtidig har du 72 rytmer at vælge imellem, som kan akkompagnere dig, mens du spiller.

Aldrig har det været sjovere og nemmere at spille professionelt og kombinere toner og lyder i de uendelige. Med dette el piano fra Roland, er det kun fantasien – og dine musikdrømme – der sætter grænserne.

Det er fremstillet med Bluetooth, så du kan tilslutte både smartphone, tablet eller bærbar.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Utroligt alsidigt klaver for mange spændende udfordringer og musikoplevelser
 • Det er autentisk akustisk både i følelse og lyd
 • De 88 vægtede tangenter giver dig samme tilfredsstillende følelse som et akustisk klaver
 • Du har 305 forskellige klaverlyde, samt 72 rytmer til at gøre din musik ny og spændende
 • Nem tilslutning med Bluetooth til smartphone, bærbar eller tablet

De bedste el klaverer til letøvede – suppler din læring med det rette udstyr

Hvis du allerede har noget erfaring med at spille på klaver, så kan det være dit næste elektriske klaver skal være en smule mere avanceret. Jo bedre du bliver til at spille, desto bedre skal dit el piano også kunne støtte din udvikling.

Vi har samlet tre gode bud på et el klaver til de letøvede.

Roland FP-30-BK – prisvenlig og med stor lyd

Roland FP-30-BK

Med dette digitale klaver fra Roland, kommer du godt videre med din passion for musikken. Der er her tale om en meget prisvenlig model, som samtidig ikke går på kompromis med lyden. Du får her en kraftfuld forstærker og stereohøjttalere, som giver den en utroligt behagelig og fyldig lyd.

Desuden har du mulighed for at spille op til 102 dB, så der kan komme meget kraftfulde toner ud, når du virkelig går til den. Klaveret har indbygget Bluetooth, og desuden USB port for alsidige muligheder for indspilning og afspilning af musik.

Trods det fulde klaviatur med 88 vægtende tangenter, fylder klaveret ikke meget og nemt at have med på farten.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter for en professionel oplevelse
 • Gode og kraftfulde højttalere og forstærker
 • Gode tilslutningsmuligheder med USB og Bluetooth
 • Prisvenlig model som ikke går på kompromis
 • Matchende stativ og pedaler kan tilkøbes for en komplet oplevelse

Korg B1 – Elektrisk klaver – få fornyet kærlighed til musikken

Dette elektriske klaver fra Korg giver dig en meget stor oplevelse for en ganske fornuftig pris. Der er god mulighed med denne model for, at du kan opleve absolut fornyet musikglæde.

Også her får du fuldt klaviatur, og de 88 tangenter er hammervægtede og anslagsfølsomme. Fordelen ved et elklaver med vægtede tangenter er, at du får den fulde oplevelse fra et akustisk klaver, samtidig med alle fordelene fra et elklaver.

I denne imponerende pakke fra Korg medfølger både sustain pedal, AC adapter og nodestativ, så du er sikret en rigtig god professionel oplevelse, når du sætter eller stiller dig ved dette klaver.

Der er otte demosange lagret på klaveret, og otte forskellige lyder (heriblandt både akustiske, elektriske, orgel, og cembalo). Desuden er der indbygget metronom, og du har med alle disse funktioner virkelig gode forudsætninger for at udfordre dine færdigheder og tage dine evner til det næste niveau.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur med hammervægtede samt anslagsfølsomme tangenter
 • Der medfølger både sustain pedal, AC adapter og nodestativ
 • Demosange og mange forskellige lyde giver dig mulighed for at udfordre dig selv
 • Fås både i sort og hvidt
 • Selvom det er en omfattende pakke, er det et ganske let el klaver på 11,8 kg.

Artesia PE-88 el-klaver med ben – en alsidig letvægter

Artesia PE-88 el-klaver med ben

Dette klaver fra Artesia er en hel pakke med både selve el klaver, stativ og sustain pedal. Det betyder, at du med dette køb er rigtigt godt på vej i forhold til at tage et vigtigt skridt i din mestring af klaveret.

Med stativ og pedal giver du dig selv muligheden for mere komfort og mere kontrol over lydoutput, når du spiller.

Dette klaver fra Artesia har fuldt klaviatur (88 tangenter), som er semi-vægtede. Også her har du mulighed for at tilpasse anslagsfølsomheden, så den passer til dit behov. I dette el klaver er flygellyden dyb og ekspressiv, hvilket giver dig mulighed for stor udfoldelse med nogle af de lidt sværere musikstykker.

Du har igen med dette klaver mulighed for at tilslutte både smartphones og bærbar, og desuden er dette klaver kompatibel med de nyeste softwareprogrammer og musik apps, hvilket igen giver dig spændende muligheder for at prøve og gøre mere med instrumentet.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • Semi-vægtede tangenter med mulighed for at ændre anslagsfølsomhed
 • Indgang til mikrofon
 • Elegang og letvægt (blot 7,5 kg)
 • USB til midi og USB til host port som giver dig mulighed for alsidig tilslutning
 • Leveres med ben, nodeholder og sustain pedal

De bedste el klaverer til øvede – stil høje krav og få stort udbytte

Når du har nogle års erfaring med at spille på klaver, kan det være du efterhånden er parat til at tage din kunnen til nye højder. Det stiller både krav til dig som musiker og til dit udstyr. Men når du stiller høje krav til dit klaver, får du et tilsvarende stort udbytte.

Vi har her udvalgt fire stærke bud på et el klaver til de øvede.

Yamaha YDP-143R Digital Piano – til den aspirerende koncertpianist

Yamaha YDP-143R Digital Piano - Palisander

Dette flotte Yamaha el klaver er som skabt til den aspirerende koncertpianist. Med sine 88 vægtede tangenter både føles og lyder det som et klassisk klaver.

Der er fantastisk rumklang med dette digital piano, og med de tre indbyggede pedaler, har du god kontrol over tonerne og lydoutputtet.

Lyden er samplet fra Yamahas verdensberømte CFIIIS koncertflygel – du er med andre ord sikret en utroligt dyb, fyldig og vidunderlig klaverlyd med denne model.

Du har mulighed for at indspille dine egne melodier, og du får to udgange til hovedtelefoner, som kan være praktisk, hvis du øver sammen med andre.

Sidst men ikke mindst har dette smukke digital piano USB, så du let kan opkoble klaveret og få mest muligt ud af både indspilning og afspilning.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Perfekt til den ambitiøse pianist
 • Fuldt klaviatur
 • 88 vægtede tangenter som både føles og lyder som et akustisk klaver
 • Lyde og toner samplet fra Yamahas verdensberømte koncertflygel
 • Tre indbyggede pedaler for maksimal kontrol
 • To udgange til hovedtelefoner
 • USB for nem opkobling

Yamaha P515 Digital Piano – til dig med de kreative drømme

Yamaha P515 Digital Piano

Dette utroligt lækre elklaver fra Yamaha, har fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter i træ. Tangenter af træ giver en utroligt behagelig oplevelse af anslaget, som plastik aldrig helt kan hamle op med.

Du får 40 interne lyde, som giver dig utroligt mange muligheder for at varierer din musik. Samtidig får du demosange, optager, og spændende effekter såsom reverb, chorus, og intelligent acoustic control, når du vælger netop dette Yamaha elklaver.

Der er desuden mange muligheder for at tilslutte ekstra udstyr, som gør din oplevelse langt mere spændende og alsidig. Du kan blandt andet tilslutte hovedtelefoner, sustain pedal, pedalenhed, MIDI, aux ind og aux ud, samt USB. Det betyder, at du har fantastiske muligheder for at forrige din indspil og afspilning, samt din musikudøvelse med andre.

Denne model er ikke blevet flagskib for Yamahas P-serie uden grund.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • 88 tangenter i træ for en fantastisk følelse af akustisk klaver
 • 40 interne lyde, så kun kreativiteten sætter grænser
 • Lækre lydeffekter med for eksempel reverb og chorus
 • Mange tilslutningsmuligheder til både ind- og afspilning

Et godt alternativ til begynderen:

Artesia PE-88 el-klaver – klar, spilbar og med dynamisk respons (dan)

Artesia PE-88 el-klaver

Igen er der tale om et utroligt godt begynderklaver fra Artesia. Med sine 88 semi-vægtede tangenter, har du her rigtig fine forudsætninger for at komme godt i gang med at mestre el klaverets mange glæder. En af fordelene ved dette klaver, er at du selv kan ændre anslagsfølsomheden efter lyst og behov.

På trods af fuldt klaviatur er dette et elektrisk klaver, som både er slankt, elegant og letvægt, hvilket betyder at du nemt kan have det med dig på farten, hvis du for eksempel skal mødes og spille sammen med dine venner.

Dette el-klaver giver desuden mulighed for at tilslutte alle USB-enheder (for eksempel bærbar eller smartphones).

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • Semi-vægtede tangenter med mulighed for at ændre anslagsfølsomhed
 • Elegang og letvægt (blot 8,6 kg)
 • USB til MIDI og USB til host port som giver dig mulighed for alsidig tilslutning
 • Leveres med nodeholder og sustain pedal

Artesia Performer WH el-klaver hvid – letvægter til begyndere

Artesia Performer WH el-klaver hvid

Med dette flotte el-klaver fra Artesia er du allerede rigtig godt fra start. Dette klaver har fuldt klaviatur (88 tangenter), hvilket giver dig de bedste forudsætninger fra at lære at spille alle de melodier og stykker, du måtte have mod på.

Tangenterne er semi-vægtede, hvilket gør det nemmere for nybegyndere at få en fornemmelse af klaverets tyngde, uden at skulle bruge for meget tid på at træne fingermusklerne op.

Dette el klaver har en autentisk lyd og et godt højttalersystem, hvilket gør det til en af de bedste bud på et begynderklaver inden for sin prisklasse.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Rigtig godt til nybegyndere
 • Fuldt klaviatur
 • Letvægt så du nemt kan flytte rundt på det eller tage det med dig
 • Fås både i sort og hvidt
 • Ben og pedaler kan tilkøbes og nemt kobles på

Casio CDP-S350 el-klaver – en fantastisk måde at lære på

Casio CDP-S350 el-klaver

Med dette skønne el-klaver fra Casio får du ligeledes fuldt klaviatur (88 tangenter). Her er tangenterne vægtede og anslagsfølsomme, hvilket giver dig den autentiske følelse af at sidde ved et akustisk klaver.

Dette klaver har hele 700 indbyggede lyde, samt en sekssporsoptager der giver dig mulighed for at optage hele 12000 toner. Det betyder, at du med dette el-klaver har de bedste forudsætninger for at gå på opdagelse og prøve kræfter med klaverets fantastiske verden.

Her er tale om et el klaver som på alle måder er designet til at hjælpe dig med at lære at spille klaver, og samtidig forelske dig i både musikken og instrumentet bag. Med dette klaver fra Casio er du sikret en utroligt behagelig læringsoplevelse.

Klaveret kører på AA-batterier, og har en høj maks. spilletid på 13 timer. Desuden er det nemt at have med overalt, da det blot vejer 10,9 kg.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • Vægtende tangenter
 • 700 indbyggede lyde og mulighed for at optage 12000 toner
 • Fantastisk til at lære på
 • Batteridrevet med spilletid på op til 13 timer
 • Letvægter på 10,9 kg (let transport)
 • Leveres desuden med nodeholder, sustain pedal og strømforsyning.
 • Har også metronom samt transponerings- og stemmefunktion

Hvad er et el klaver?

El klaver, el piano, digital piano eller elektronisk klaver; kært barn har mange navne. Du har måske hørt om el klaverer før, men er i tvivl om hvad det er? Ganske kort fortalt, så er det et elektronisk klaver, det vil sige et traditionelt instrument koblet sammen med det bedst fra den digitale verden. Her skabes lyden i hver tangent ved hjælp af samplede klavertoner.

Det betyder blandt andet, at du slipper for at dit klaver ikke stemmer – det gør et elektronisk klaver nemlig altid automatisk. Samtidig slipper du for at forstyrre andre omkring dig, når du spiller. Med et digitalt klaver, kan du nemlig oftest tilslutte høretelefoner, så det kun er dig, som kan hører lydoutputtet.

Ofte er et digitalt klaver billigere end et akustisk, og samtidig vil det også være lettere og mere mobilt. Netop derfor har den elektroniske udgave af klaveret vundet indpas i musikindustrien – både for begyndere, øvede og professionelle – lige siden oprindelsen i 1970’erne.

Der er mange andre fordele ved et el klaver, men en af de største er den nemme tilgang; det er et rigtigt godt læringsinstrument, som støtter læring og udvikling, mens du gør dig bedre i dit eget tempo.

Fordelene ved et el klaver:

 • Det stemmer altid
 • Du bestemmer over lydoutputtet: Tilslut højttalere eller høretelefoner efter behov
 • Ofte billigere end et akustisk klaver
 • Lettere og mere mobilt end et akustisk klaver
 • Rigtigt velegnet til at lære at spille musik

Sådan finder du et billigt el klaver

Hvis du gerne vil spare mange penge på dit næste el klaver, så se godt efter, når forhandlerne har tilbud eller udsalg. Ofte kan der være mange penge at spare.

Hvis du ved hvilket klaver, du gerne vil have, kan du også kigge efter netop det hos en prissammenligner, eller alternativt finde det brugt. Et godt klaver kan typisk holde i mange år, og der vil være mange penge at spare ved at købe et brugt elklaver.

UDGÅET: Roland elklaver FP90 med KSC90 ben og KPD90 pedalsæt – fornøjelsen ved professionelt udstyr

Roland elklaver FP90 med KSC90 ben og KPD90 pedalsæt

Gammelt link til produktet: https://rytmen.dk/me4q

Dette elklaver fra Roland er en imponerende pakke af både digital piano, ben og pedalsæt, som får din musikoplevelse til at gå op i en højere enhed.

Du får fuldt klaviatur med 88 vægtede tangenter, og med den fantastiske ”progressive hammer action” -teknologi, er tangenterne vægtet forskelligt, så det føles nøjagtigt som et akustisk klaver. Det er både utroligt smart og virkelig tilfredsstillende for de kræsne klaverspillere.

Med de indbyggede lyde får du både klaverlyder, elpianolyde, orgler, strygere, moderne synths og trommesæt, og samtidig har du et diskret, indbygget flerkanals højttalersystem. Med de 350 indbyggede lyde og de ekstra kraftige højttalere, er du sikret en uovertruffen autentisk lyd- og spiloplevelse.

Med sin indbyggede Bluetooth funktion, har du mulighed for at streame lyd og musik direkte gennem din smartphone – det giver uanede muligheder for at dele din glæde ved musikken på for eksempel sociale medier.

Fordele ved at købe netop dette klaver:

 • Fuldt klaviatur
 • 88 tangenter med ”progressive hammer action ”-teknologi for autentisk vægtning
 • 350 indbyggede lyde og mulighed for at vælge 10 forskellige stemninger (temperamenter)
 • Integreret og diskret højttalersystem
 • Komplet sæt med både ben og pedaler for en professionel oplevelse
 • Bluetooth funktion for let tilkobling af smartphone
{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Stemme)
Rating5
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...