Blog Guides

Lær at spille klaver

lær at spille klaver

Hvordan kommer man nemmest i gang med at spille klaver?

Det er ingen hemmelighed at det kræver en masse øvelse og tålmodighed, men det behøver faktisk ikke at være så svært at komme i gang med at lære at spille.

I denne guide gennemgår vi alt det du har brug for at vide for, at kunne lære at spille nemme og gode sange på dit klaver eller dit keyboard.

Køb af Klaver

For at du skal kunne komme i gang, skal du selvfølgelig have et instrument at øve dig på. Det behøver ikke koste alverden, så bare rolig.

Du skal have bestemt dig for, om det skal være et klaver eller et keyboard, som du starter ud på. Et keyboard vil i langt de fleste tilfælde være nemmest, da de som regelt både er billigere og mere praktiske at få hjem.

Har du dog allerede adgang til et klaver i huset eller i nærheden, så er det jo oplagt at starte ud her.

Hvis du vil læse mere omkring dit første køb, så har vi samlet en guide til valg af klaver eller keyboard også.

Lær at spille klaver: Forskellige metoder

Der findes faktisk mange måder at lære at spille klaver på.

Du kan enten gå i gang med at memorere en melodi, hvor du langsomt sætter det tempo op, som du spiller den i.

Alternativt, kan du begynde at læse noder og så langsomt spille efter disse.

Endelig, kan du også begynde at lære de basale akkorder, så du hurtigt kan omstille sig til at spille en masse forskellige sange.

Det bedste bud er nok, at du kombinerer metoderne, så du både underviser dig selv i de mest basale akkorder og samtidig også memorerer nogle melodier og sange. På den måde får man både det basale og grundlæggende i klaverspillet ind, samtidig med at du lærer at spille nogle af dine yndlingssange.

Denne kombination er ofte den rette cocktail af klaverteori og sjove sange der giver dig motivationen til at fortsætte.

Din første klaver lektion

Nedenunder vil Mark vise dig klaverets indretning og lære dig nogle akkorder. Et klaver består meget simpelt af 8 hvide tangenter (fra A til G) med 5 sorte i mellem, hvilket er det som din første video her vil gennemgå med dig.

Nu har du gennemgået din første lektion. Det stopper dog ikke her, da dit næste skridt er at gå i gang med nogle begynder lektioner.

Flere lektioner og øvelse

For at man skal kunne blive god til at spille, så kræver det fortsat øvelse. Der er altid en lille smule talent involveret, men 95% af dine evner kommer fra ren muskelhukommelse.

Dette får du ved at blive ved med at spille. En tommelfingerregel er, at hvis du øver dig en times tid om dagen, så vil du kunne blive en ganske god pianist i løbet af blot nogle måneder.

For at du kan komme videre, har vi derfor samlet nogle sange du kan øve dig på. Lær at spille klaver med disse begynder klaver lektioner, hvor vi forhåbentlig har nogle melodier, som du finder interessante.

 

Konklusion

Hvis du ikke lige syntes at klaveret lige var dig, så skal du være velkommen til at prøve nogle af de andre instrumenter, som vi har lektioner til her på siden. Faktisk så følges guitar og klaver godt ad, når man skal lære at spille et af instrumenterne.

Vil du gerne hoppe direkte ud i at lære akkorder, så har Music Institute lavet en god lille intro til lære dem i klaveret. Her får du også en god gammel klassiker i ‘Dejlig er jorden’ til at øve dig på.

Tilføj en kommentar...