Tilbehør

Guitar Strenge – De bedste i test

Guitar strenge test

Er du vild med at spille løs på en guitar, så ved du også, at strengene med tiden bliver slidte og skal skiftes, og så går den vilde jagt på et sæt nye guitarstrenge. Ved du, hvad der er bedst til lige præcis din guitar? Eller går du efter det billigste alternativ, fordi du forventer at skifte ud tit? Eller vil du have den bedste værdi for pengene?

Og hvilken guitar har du? Er det en klassisk model, en spansk guitar, en western eller en el-guitar? Det er ikke helt lige meget, hvilket instrument du har, og der er bestemt også forskel på strengenes ydeevne i brug.

TJEK UDVALGET HOS DEN BEDSTE FORHANDLER, KLIK HER

Strenge til El-guitar

Når du skal finde nye strenge til din elektriske guitar, er det en rigtig god idé at gøre dig klart, hvilken musisk genre du gerne vil spille. Hvis du gerne vil spille hurtigt og med intens rytme og hurtige skift, så er det bedst med tynde strenge.

Hvis du gerne vil spille lidt langsommere og måske endda heavy metal, så skal du kaste dig over de tykkere strenge.

Hvis du er en flittig guitarist, så vil det kun være et spørgsmål om tid, før du skal have skiftet dine strenge, og uanset om det handler om at udskifte en ødelagt streng eller udskifte til en, der har en anden lyd, så er det absolut muligt – og der er meget at vælge i mellem.

Der, hvor el-guitarens strenge skiller sig ud i forhold til de mere klassiske typer, er ved, at de er lavet af metal, hvor de øvrige typer af guitarer benytter sig helt eller delvist af nylon i strengene.

En anden forskel er, at el-guitaren har en massiv krop og dermed ikke som sådan bruger kroppen til at lave lyden, til forskel fra de akustiske modeller.

Testvinder – Wooden strings ELE010 el-guitar-strenge, 010-046

wooden strings guitarstrenge

Denne pakke indeholder 6 strenge til en el-guitar, lavet med en rund stålkerne omviklet med en tråd, der er lavet af en nikkel-krom-legering, som giver lang holdbarhed og dybe, varme toner med lys diskant.

 • 6 strenge i tykkelsen 010, 013, 017, 026w, 036w, 046w
 • Et komplet sæt til en absolut fornuftig pris
 • Rund stål kerne som er omspundet med nikkel belagt tråd
 • Miljøvenlig emballage

Et komplet sæt strenge til din guitar i en glimrende kvalitet og til en god pris, som kan blive dine hurtigt. Hvis du bestiller inden 15.30 sendes pakken i dag. Der er naturligvis tilfredshedsgaranti, med 30 dages fuld returret.

Mest solgte – Curt Mangan 10942 Nickel Wound el-guitarstrenge 009-042

curt mangan guitarstrenge

Denne pakke indeholder 6 strenge til en el-guitar, lavet med en 6-kantet kernetråd omviklet med en tråd, der er lavet af en nikkelbelagt tråd af stål, som giver lang holdbarhed og en varm afrundet klang.

 • Tykkelser: 0.009, 0.011, 0.016, 0.024W, 0.032, 0.042
 • Sekskantet kerne i “high-carbon”-stål med tinbelægning og nikkelbelagte stål-omviklinger
 • Behagelige strenge med varm, afrundet klang

Navnet Curt Mangan er amerikansk, og her er tale om en producent kendt for høj kvalitet i produkter til alle strengeinstrumenter. Mærket blev grundlagt i 2004 af Curt Mangan og bruger kun amerikanske materialer af den højeste kvalitet til deres strenge.

Curt Mangan kommer med over 50 års erfaring med guitarer og næsten 40 års erfaring med at lave guitar strenge. For at det ikke skal være løgn, så spiller og udgiver han stadig musik!

Den billige – Ernie Ball Slinky Nickel Wound Guitarstrenge, El-guitar

Ernie Ball guitarstrenge

Det billigere alternativ, men ikke desto mindre en pakke, der indeholder alt det, du skal bruge for at kunne spille.

 • Den mest populære strenge-serie fra Ernie Ball
 • Stålstrenge belagt med nikkel
 • Giver en velafbalanceret tone

Ernie Ball findes i en række forskellige varianter og bruges af kendte kunstnere over hele verden, der har eksisteret siden 1962, og strengene har været brugt af kunstnere som Paul McCartney, Keith Richards, Eric Clapton, Slash, Jimmy Page og Buddy Guy.

Ud over strenge tilbyder Ernie Ball en lang række accessories til guitarer.

Strenge til spansk guitar

Der skal naturligvis bruges forskellige strenge til forskellige guitarer, men indrømmet, det kan være svært at vide, om det er den ene slags eller den anden slags, du skal bruge, specielt hvis du er ny. Men en god regel, du kan holde dig til, er, hvis du bliver i tvivl om, hvilken slags guitar du har, så er det sådan, at på en spansk guitar, der er de 3 nederste strenge lavet af nylon, og de 3 øverste er med omviklet sølvtråd.

Men ellers fungerer den stort set som en klassisk akustisk guitar, forstået på den måde at lyden skabes via strengene og kroppen. Den reelle forskel er strengenes konstruktion, hvor der også er forskel i tension, altså hvor hård den er at spille på.

Lyden fra en spansk guitar kan bedst betegnes som varm og mørk og vil være i kontrast til en western guitar, der i udgangspunktet har en lyd, der er mere metallisk.

Testvinder – Savarez 500CJ New Corum spansk guitar-strenge, blå

savarez guitarstrenge

Savarez 500CJ kommer med en helt ny og forbedret type nylon, som bliver fremstillet via en proces, der indbefatter lasere og fotoelektriske celler til at sikre præcision, og dermed bliver strengene ensartede i hele længden, hvilket giver et produkt du kan stole på.

Denne specielle fremstillingsmetode giver en gennemsigtig og klar streng og nogle meget klare toner. Selve overfladen er glat og giver dermed en glimrende spillefornemmelse.

 • Et komplet sæt strenge til din spanske guitar
 • High tension
 • Nemme at stemme
 • Stor volumen

Via en sølvbelægning af E, A og D basstrengene, får du en fantastisk fleksibilitet og hurtig respons. Reduktionen af den indre friktion giver større volumen og en stærkere lyd, selv ved de lette anslag.

Savarez startede i sin tid som noget helt andet. Tilbage i 1770 hvor de startede med at lave reb og remedier til sårbehandling.

I 1950 startede de med at lave guitarstrenge og var den første producent til at tilbyde 3 forskellige tensions.

Mest solgte – Curt Mangan 90614 spansk guitarstrenge, ball-end, normal-tension, 3-Pack

curt mangan spansk guitar guitarstrenge

Denne pakke indeholder hele 3 sæt strenge med normal-tension til klassisk guitar, som kræver færre kræfter i fingrene at spille på end high-tension. Derfor vil denne pakke føles blødere at spille på.

 • 3 sæt strenge til klassisk guitar og til en overkommelig pris
 • Normal-tension, der føles blødere for fingrene
 • Tykke strenge med nylon-kerne omviklet med sølvbelagt kobber
 • De leveres med ball-end, der gør det nemmere at montere strengene

Her får du altså nogle super skønne guitarstrenge, hvilket deres popularitet også viser. Disse spanske guitar strenge er de mest solgte, hvilket uden tvivl skyldes, at de er behagelige og føles bløde at spille på.

Den billige – Wooden strings CLA2 spansk guitar-strenge

wooden strings spansk guitar guitarstrenge

Pakken indeholder 6 strenge til spansk guitar, hvor diskanterne kommer i klar nylon og basserne i sølvbelagt kobber.

CLA2 giver dybe, varme toner, en lys diskant og en glimrende holdbarhed. De er overkommelige rent prismæssigt, men uden at give køb på lydkvaliteten, og er derfor et godt valg til begyndere.

 • Komplet sæt strenge til spansk eller klassisk guitar
 • High tension
 • Fantastisk pris/kvalitet
 • Miljøvenlig emballage

Hvis du bestiller inden 15.30 på hverdage, så sendes pakken samme dag, og der er naturligvis 30 dages fuld returret.

Strenge til western guitar

Hvad er en western guitar? Jamen, hvis vi forestiller os, at vi blander en spansk guitar med en el-guitar, så får vi en western guitar, hvilket også kan kaldes for en halvakustisk guitar.

Den skiller sig ud fra de andre ved, at den kan bruges med og uden forstærker, hvilket giver den klare fordel, at den kan bruges hjemme og på en scene.

En del musikere bruger faktisk den type guitar her og nu: Mads Langer, Tim Christensen, Ed Sheeran, Jack Johnson og Christopher bruger ofte netop denne type guitar.

Rent konstruktionsmæssigt har western guitaren – i lighed med el-guitaren – stålstrenge, hvilket er i klar kontrast til den spanske guitars strenge af nylon, men til gengæld har western guitaren det der kaldes for hollow-body, hvilket vil sige at den har et rum inde i guitaren, ligesom den spanske guitar, men ikke el-guitaren.

Den er et glimrende skridt op fra den klassiske guitar, når først du har mestret den grundlæggende teknik.

Testvinder – Ernie Ball Earthwood Phosphor Bronze Guitarstrenge, Akustisk

ernie ball bronze guitarstrenge

Lavet af 92% kobber, 7,7% tin og 0,3% fosfor, der er omviklet en sekskantet stålkerne og leverer en blød klar og holdbar lyd.

 • Extra Light strenge tykkelse: 010, 014, 020w, 028, 040, 050
 • Light strenge tykkelse: 011, 015, 022w, 030, 042, 052
 • Medium Light strenge tykkelse: 012, 016,,024w, 032, 044, 054
 • Medium strenge tykkelse: 013, 017, 026w, 034, 046, 056
 • 12 Strings Light strenge tykkelse: 009, 012, 009, 012, 020, 026w, 009, 012, 020w, 026w, 036w, 046w

Ernie Ball findes i en række forskellige varianter og bruges af kendte kunstnere over hele verden, der har eksisteret siden 1962, og strengene har været brugt af kunstnere som Paul McCartney, Keith Richards, Eric Clapton, Slash, Jimmy Page, og Buddy Guy.

Ud over strenge tilbyder Ernie Ball også en lang række accessories til guitarer.

Mest solgte – Savarez 1510 Argentine NT Loop End gypsy guitar-strenge

savarez argentine gypsy guitarstrenge

Strenge til jazz guitarer af Selmer & Maccaferri typen, light tension og dermed ikke så hård at spille på. Tykkelserne er .010, .014, .022, .028, .036 og .045 lavet af sølvbelagt kobbertråd, omviklet på silke og stål og med loop-ender.

 • Til jazz guitarer af Selmer & Maccaferri typen
 • Light tension
 • Sølvbelagt kobbertråd, omviklet på silke og stål
 • Med loop-ender

Savarez er et mærke, der er godt og grundigt kvalitetsstemplet. De sælger solide produkter, hvilket reflekteres i deres popularitet på markedet. Disse specifikke gypsy guitarstrenge er især velegnede til jazz guitarer, så køb et sæt og spil din sjæl ud.

Den billige – Curt Mangan 31152 Phosphor Bronze western-guitarstrenge 011-052

curt mangan bronze western guitarstrenge

En meget populær strengetype til western-guitarer, der leverer en flot klang med fine overtoner, og kommer i følgende tykkelser: 0.011, 0.015, 0.022W, 0.030, 0.042 og 0.052.

 • Meget populær strengetype til western-guitar
 • Flot klang med fine overtoner

Endnu et solidt Curt Mangan produkt. Denne gang til en overskuelig pris, hvor alle og enhver kan være med. Så kan du bruge flere penge på din guitar og stadigvæk få nogle virkelig gode strenge, der giver dig de fine overtoner og en masse valgmuligheder, når det kommer til at udvælge den rette tykkelse.

Strenge til klassisk guitar

Den klassiske guitar er stadig populær, ikke mindst fordi den er god for begyndere, i og med at dens nylonstrenge er relativt nemme at trykke ned og dermed få lyd ud af.

Men blot fordi den er god til begyndere, der lige skal lære teknikken, så kan man stadig som øvet have hang til at give den gas på en klassisk guitar. Det er bare et godt sted at starte, før du bevæger dig videre til de andre typer af guitarer.

Det er et akustisk instrument, der laves lyd på via en kombination af strengene og kroppen, der via hulrummet i instrumentet kombineres til at lave musik.

Testvinder – Ernie Ball Ernesto Palla Black Nylon Gold Ball Guitarstrenge, Klassisk

ernie ball nylon guitarstrenge

Strenge til klassisk/spansk guitar. Sort nylon (E1, H2, G3) og bronzeomviklede strenge (D4, A5, E6)

 • Strenge til klassisk/spansk guitar
 • Sort nylon (E1, H2, G3) og bronzeomviklede strenge (D4, A5, E6)

Ernie Ball laver guitarstrenge af højeste kvalitet og har været på markedet siden 1962. Når du køber strenge fra netop denne producent, er du dermed sikret, at produktet er lavet ud fra årtiers erfaring og udvikling. Ernie Ball har formået at fastholde sin relevans på markedet, så de ved tydeligvis, hvad de laver.

Dette ses også i det faktum, at disse guitarstrenge er testvinderen. Her kan du umuligt gå galt i byen.

Den mest solgte – Ernie Ball Ernesto Palla Clear & Silver Guitarstrenge, Klassisk

ernie ball silver guitarstrenge

Strenge til klassisk/spansk guitar. Hvid nylon (E1, H2, G3) og sølvomviklede (D4, A5, E6).

 • Strenge til klassisk/spansk guitar
 • Hvid nylon (E1, H2, G3) og sølvomviklede (D4, A5, E6).

Disse strenge er de mest solgte, og det er de højst sandsynligvis, fordi de favner bredt. De kan nemlig bruges til både klassiske og spanske guitarer, som begge er ekstremt populære valg for mange musikentusiaster. Hvis du har mange forskellige guitarer stående eller hængende derhjemme, kan disse strenge derfor være det rette valg for dig.

Den billige – Daddario EJ27N Classic Nylon Guitarstrenge

daddario guitarstrenge

Klassisk/spansk guitar strenge, der kan købes til en super god og overskuelig pris.

 • Klassisk/spansk guitar strenge
 • Prisvenlige strenge

Daddario er et gammelt firma, der startede helt tilbage fra 1680 med at lave produkter til landbrug og en produktion af reb. Først i 1930’erne begyndte de at lave strenge til guitarer, men et egentligt selvstændigt produkt rettet mod guitarer kom først til i 1974.

Dette skal du overveje, før du køber guitar

Det første, du skal gøre dig klart, er hvilket niveau du er på. Hvis du er begynder, kan der være mange spørgsmål, som melder sig, også om hvilken guitar du skal købe og om det skal være nyt eller brugt.

Derudover er der nogle andre og mere specifikke parametre, du skal tage højde for: Er du højre- eller venstrehåndet? Nogle af de største guitarister er venstrehåndede, men virkeligheden er bare, at de fleste guitarer, der bliver solgt er bygget til højrehåndede.

Så er der selve størrelsen på guitaren, hvor spanske guitarer normalt kommer i op til 4 størrelser, og det kan være nemmere at spille på de mindre udgaver, men til gengæld har de større søskende normalt en mere fyldig lyd.

Sørg for at prøve guitaren inden du køber. Det fungerer ligesom med et par sko. Tænk over det, det er bittert at komme hjem og finde ud af, at det du har købt ikke passer til dig, og forretningen er i virkeligheden ikke forpligtet til at lade købet gå tilbage.

Når det kommer til priser, så starter en klassisk guitar ved 300-400 kr., en spansk skal du gerne op at give 600-1000 kr. for, men lidt mindre hvis du køber en i mindre størrelse.

Som det er med de fleste ting her i livet, så hænger pris og kvalitet oftest sammen, og hvis du er helt sikker på, at du skal spille guitar i en rum tid fremover, så vil det være en god idé at gå op i at bruge 2.000-3.000 fra starten, for i det prisleje begynder der at ske en del med kvaliteten.

Tilføj en kommentar...