Musikinstrumenter

Spansk guitar: Her er de bedste i test

Redaktionen fra Rytmen.dk har lavet en komplet guide over nogle af de aller bedste klassiske og spanske guitarer på markedet.

Vi har i samarbejde med nogle af de mest benyttede akustiske musikere i danmark lavet denne guide til den guitar der passer lige netop dit behov. I artiklen her under får du vores bud på, hvilken en du som henholdsvis amatør, men også professionel skal vælge, når du skal ud og have en ny akustisk guitar.

Bedst i test – Saint Guitars CL-62-NA spansk guitarSe Pris
Bedst til prisen – Reno RC190N klassisk guitarSe Pris
Mest populære – Sant CL-50-BK spansk guitarSe Pris
Bedst til den professionelle – Santana ST800 klassisk guitarSe Pris
Bedst til den let øvede – A&L Ami NylonSe Pris

Bedst i test – Saint Guitars CL-62-NA spansk guitar

Saint Guitars CL-62-NA spansk guitar

Bedst i test – Saint Guitars CL-62-NA spansk guitar

Efter noget tid er Saint Guitars endelig kommet ud med en ny spansk guitar, nemlig modellen CL-62-NA, som er en komplet spansk guitar med et flot cut away og en imponerende klang.

CL-62-NA fra Saint guitars er i en klasse for sig i denne prisklasse. Guitaren udmærker sig ved en imponerende stor og ekstremt flot klang samt en fuldstændig fantastisk finish. Guitaren henvender sig både til nybegynderen, som ikke har udforsket markedet for spanske guitarer, men også til den øvede guitarist som bare ønsker sig et nyt stykke legetøj at jame på og genopleve ungdomstiden rundt om lejerbålet.

Den cut away finish der er på denne guitar er oplagt til blandt andet soloer, hvor du virkelig kan udfolde dig, og udfordre dine personlige kompetencer indenfor guitarspillet. Den åbner muligheden for dig, som både kan lide at lave sing along akkorderne, men som også gerne vil vise hvad du egentlig kan på en guitar.

Guitaren er bygget op af en krop på af lindetræ med et dække af grantræ og et gribebræt af sort valnøddetræ. Den erfarne guitarist ved, at lindetræet giver en varm og blød lyd, som er optimal for musikeren med en dyb og mørk klang, da den her supplere musikeren og skaber en fantastisk symbiose. Grantræet bidrager, modsat lindetræet, med en flot og klar diskant lyd og supplere derfor basregisteret rigtig flot. Kombinationen af disse trætyper gør, at guitaren får en fantastisk efterklang, som giver en fantastisk lyd.

Med i denne pakkeløsningen til Saint Guitars CL-62-NA får du også transporttaske i utrolig høj kvalitet. Den er lavet i vandafvisende polyester og er polsteret med beskyttelsesskum, så du undgår transportskader når du skal transportere guitaren til de store koncerter.

Bedst til prisen – Reno RC190N klassisk guitar

Reno RC190N klassisk guitar

Bedst til prisen – Reno RC190N klassisk guitar

Fra producenten Reno finder vi den helt klassiske RC190N guitar. Det er en guitar som vi kender den, og med en helt klassiske guitar lyd. Guitaren er i fuld størrelse, også kendt som 4/4, så denne er derfor super oplagt som en rigtig god begynder guitar. Guitar giver en super varm og rigtig fyldig lyd til rummet, så uanset om du spiller rundt om lejrbålet, eller om du spiller foran familie og venner, så fylder klangen lokalet med en skøn lyd.

Udseende er typisk for de klassiske guitarer og er designet ligesom så mange andre i denne genre. Guitaren består af 18 bånd som er monteret langs gribebåndet, hvor båndene er lavet af krom.

Dækket på guitaren er lavet af basswood træ og siderne er lavet af agathis træ, hvilket er træsorter der bidrager til at holde en lav pris. Derudover giver basswood træ en mørk, fyldig og blød klang, hvorimod at det lyse agathis træ giver en diskant og lys lyd til guitaren. Gribebrættet er lavet en valnødde træ, hvilket er meget typisk på denne type guitarer.

Udover guitaren kommer der også i denne pakkeløsning en Cobra gigbag med en længere række ekstra features. Her har du blandet andet flere lommer i transporttasken, så du kan have diverse udstyr med. Derudover kommer der også et guitarstativ med i pakken.

Du får kort sagt virkelig meget for pengene i denne pakkeløsning.

Mest populære – Sant CL-50-BK spansk guitar

Sant CL-50-BK spansk guitar

Mest populære – Sant CL-50-BK spansk guitar

Sant CL-50-BK spansk guitar er by far den mest solgte pakkeløsning på markedet. Ikke nok med at får meget value for money, så får du også alt hvad du skal bruge for at kickstarte din guitar karriere.

Guitaren er i fuld størrelse, bedre kendt som 4/4. Den passer til voksne og oftest børn over 9 år. Selve kroppen på denne guitar er dog en lille smule mindre en normalen og strengene er også tilpasset, så de er lidt blødere end for eksempel på en western guitar, hvilket gør den ideel til nybegyndere.

Hey! har du set vores artikel om western guitarer?

I pakkeløsningen med denne guitar kommer der en tuner, en undervisnings DVD med den legendarisk Ole Kibsgaard, et stativ til guitaren, en transporttaske og en lille plektre til at øve at spille.

Bedst til den Professionelle – Santana ST800 klassisk guitar

Santana ST800 klassisk guitar

Bedst til den øvede – Santana ST800 klassisk guitar

Til den øvede har vi den eksklusive Santana ST800 klassiske guitar, som er en eksklusivt dansk designet guitar, hvilket er et udtryk for en ekstrem høj kvalitet og slidstyrke.

Santana ST800 er en af de mest populærer guitarer når det kommer til guitaren til den øvede musiker der ønsker at tage sin karriere op på det næste niveau. Santana guitarer bliver designet og udviklet i Danmark, men bliver produceret og bygget i Spanien, som er hjemland for den helt særlige spanske guitartype.

Santana har igennem mange år finpudset og justeret deres produktion og ud fra dette produceret den perfekte guitar til den øvede guitarist. Santana har en kæmpe forståelse for hvad den enkelte guitarist har brug for og ud fra dette skabt et mesterværk til den let øvede kunstner. Derudover har Santana en af de skarpeste kvalitetskontroller i verden, hvilket gør, at man aldrig bliver skuffet over nogle af deres produkter. Du får altså et fantastisk stykke håndværk når du køber en Santana ST800 guitar. Du er garanteret en vellyd, som sjældent er hørt før fra en guitar, som er benyttet af de største kunstnere i hele verden.

Faktisk er Santanas ST800 serie oftest omtalt, som deres “show-off” serie, hvor Santana nærmest blærer sig med hvad de egentlig formår at producere i henholdsvis kvalitet, men også lyd mæssigt er de langt foran konkurrenterne på markedet for guitarer til let øvede guitarister. ST800 guitaren er det oplagte valg af en fuldstændig klassisk guitar, da den udmærker sig ved en afsindig smuk volumen og en klang der fylder hele lokalet på ingen tid. Derudover passer guitaren også til mange forskellige stilarter, så du får også en øget kompleksitet og ikke mindst fleksibilitet i lyden af denne.

Med til din Santana ST800 guitar får du også en transporttaske af højeste kvalitet fra Ritter, som er lavet af 100% vandafvisende polyester og med et 33mm polstrings lag mellem polyester lagene, som beskytter din guitar på farten fra A til B.

Guitaren er bygget op med en dæk af massivt europæisk gran, som skaber en dyb og flot klang. Hertil er der brugt Cypres træ på ryggen og på siderne der tilføjer en fantastisk diskant til guitaren. Halsen er i mahogni, hvilket er den bedste kvalitet der kan sidde herpå. Gribebrættet er lavet i Ibenholdt og til sidste har man givet guitaren med højglansen, så den får et skinnende udtryk. Halsen på guitaren er fremstillet med en justerbar hals, så det er muligt at tilpasse højden på strengene og derfor kan guitaren tilpasses hver enkelt person.

Bedst til den Let Øvede – A&L Ami Nylon Cedar Compact

A&L Ami Nylon Cedar Compact

Bedst til den Let Øvede – A&L Ami Nylon Cedar Compact

Til den let øvede guitarist har vi valgt at fremhæve AMI Nylon Cedar Compact fra A&L, som er en super kompleks og avanceret guitar. Guitaren er produceret som en spansk guitar i højeste kvalitet.

Som produktnavnet angiver, så har vi at gøre med en guitar der er lavet i Cedar træ, hvilket giver en fantastisk lyd, og som går helt perfekt i spænd med den spanske stil. Udover det, så har vi et palisander gribebræt, hvor båndene er påmonteret. Og med sider og ryg af kirsebær træ. Guitarens cedar træ er tryktestet, hvilket tilføjer nogle noter til lyden i guitaren, som ikke kan replikeres uden at benytte sig af denne teknologi.

Guitaren er lavet og produceret i Canada, hvor man værner som stolte guitar traditioner og hvor håndværket er i top. Guitaren er lavet i parlor facon, hvilket giver en helt unik klang til den spanske guitar. Parlor facon er unik, da det er umuligt at masseproducere og derfor skal guitaren håndlaves, hvilket kun gør den endnu mere eksklusiv.

Lyden i denne guitar er nærmest overlegen og sjældent set til denne pris og i denne kategori. Art & Lutherie viser virkelig hvad de kan med deres guitarer.

Så hvis du som letøvet guitarist ønsker at løfte dit guitarspil op til det næste niveau, så er dette canadiske vidunder noget for dig. Kunstnere som Justin Bieber og Shawn Mendes er set med denne guitar til nogle af deres helt store shows.

Sådan vælger du den perfekte guitar

Når du skal ud og købe en guitar, om det er den første eller den tiende i rækken, så er det en rigtig god idé at man for sig selv definere hvad behovet i guitaren er. Dette er nemlig vigtigt for hvilken guitar du skal vælge alt efter behov og ambitioner. Her under har vi listet nogle af de forskellige guitar typer der findes, samt knyttet en lille kommentar til dem.

Den akustiske guitar findes i mange forskellige former, størrelser og materialer. En akustisk guitar kan både være helakustisk og halvakustisk. Dette afgører om der bruges forstærker eller ej til denne. Nogle akustiske guitarer har en lyd der er designet efter at bliver brugt til forstærker og dette skaber en lyd der bliver en smule mere elektrisk end man normalt hører fra guitarer. Udover dette kan man ofte også med de halvakustiske guitarer tilslutte dem til sit udstyr i form af en computer eller måske endda en mixerpult.

Hey! har du læst vores artikel om guitarforstærkere?

En helakustisk guitar tilbyder ikke mulighed for den elektriske lyd, men er bygget op omkring en blød, varm og lækker klang der bidrager til det varme akustiske spil.

En moderne guitar består oftest i dag af en indbygget pickup og samtidig også en for forstærker der er koblet til en tuner, som hjælper guitaristen med at stemme guitaren alt efter om strengene skal stramme op eller ned. Dette gør, at du også som nybegynder kan stemme din guitar med sikkerhed og ro i maven hver eneste gang.

Under denne kategori finder vi også de spanske guitarer, som også er en del af de udvalgte guitarer i ovenstående. Den spanske guitar – eller klassiske som den også er kendt under – har guitarens form, som den oprindeligt er skabt. Denne form og etik har selvfølgelig udviklet sig over tid, men den prøver at omslutte hvordan en typisk guitar har set ud i mange mange år.

I dag kommer den spanske / klassiske guitar oftest med en lidt mindre krop end man plejer at se, og derudover leveres den også med nylonstrenge der skaber den lyd vi kender fra den klassiske guitar. Dette er den mest udbredte guitartype rundt om i verden, og også den guitartype som alle er startet på i tidernes morgen. Lyden i guitaren er blød, rund og guitaren er utroligt let at spille på. Det er oplagt at bruge denne til begynderguitar, da den afdækker en hel del forskellige genre, så om du spiller klassisk musik, blues eller moderne pop, så kan denne guitar type bruges.

Sant CL-50-BK spansk guitar sort, pakkeløsning

Sant CL-50-BK spansk guitar sort, pakkeløsning

Det her er en guitar, der giver en meget blød og rolig lyd. Den er ikke larmende, men den er derimod mild i lyden, der kommer ud af den. Guitaren er en af de mest populære på markedet. Det kan ikke undre, for den er kvalitetsmæssigt i top og har en lyd, der går rent ind.

Guitaren passer til både voksne og børn ned til ni år. Det er en god guitar for nybegyndere, som er nem at håndtere. Den er nem at håndtere, fordi den har en mindre krop. Strengene er blødere end eksempelvis western-guitaren.
Guitaren fås i forskellige farver – sort og natur. Det er også muligt at købe den for venstrehåndede.
På tilbehørsfronten får du følgende ting med i købet af Sant CL-50-BK spansk guitar sort:

Tuneren kan bruges til alle instrumenter og er kompakt og kromatisk. Det gode ved tuneren er, at den hurtigt stemmer præcist. Der hører et display med, som skifter farve fra orange til grønt, når tonen stemmer.
Du kan vælge følgende tuningmodes:

  • Kromatisk
  • Guitar
  • Bas
  • Violin
  • Ukulele C&D.

Tuneren er enormt hurtig med en responstid på under 20 millisekunder.

DVD’en er god til dig, der gerne vil lære at spille guitar. Du lærer det nemt og hurtigt. Den første guitar-DVD er på dansk, og den er enormt god. DVD’en er til dig, der gerne vil lære at spille guitar.

Guitarstativet er sammenklappeligt. Det er et gulvstativ, som passer til alle akustiske og elektriske guitarer og basser. Det kan klappes sammen, så det ikke fylder så meget. Det er solidt og er lavet i metal.
Guitartasken er polstret med skulderremme. Det gør, at det er nemt at transportere guitaren på ryggen.

Santana 14 Klassisk Guitar, Høj Glans

Santana 14 Klassisk Guitar, Høj Glans

Det her er en klassisk guitar, som er håndlavet i Spanien. Den er fremstillet af canadisk ceder, sapere-mahogni, afrikansk mahogni og indisk palisander. Det er en guitar, der henvender sig primært til de guitarister, som er kvalitetsbevidste.

Lyden fra guitaren er åben og med en varm klang. Satinlakken er med til at sikre, at cedertræet svinger frit og uhindret. De lyser toner er krystalklare, mens de dybe toner er kraftfulde og veldefinerede, uden det på nogen måde bliver overdrevet.

Santana 14 Klassisk Guitar er en flot håndbygget, klassisk, spanish guitar, som er lavet i elegant satin lakfinish. Der er tofarvede bindinger i lyst og sort træ. Dækket på guitaren er fremstillet i cedertræ. Siderne, bunden, og stolen er i palisandertræ. Guitaren har spejlskåret bagside og hals i mahognitræ.

Fingerbrættet er lavet i mongoy-træ. Mekanikkerne er vellavede, og rosetten er vellavet i træ. Santana 14 Klassisk Guitar er et instrument, der i allerhøjeste grad appellerer til guitaristen, som har en høj spilleglæde. Det gør den, fordi den lydmæssigt er så behagelig og stærk til en fin pris.
Når du køber Santana-guitarer, følger der tre års garanti med i købet. Generelt er Santana-guitarerne populære i Danmark for både nybegyndere, men også for de, der er lidt mere veløvede til det med at bruge en guitar. Og det er der i den grad nogle gode grunde til. Santana-guitarer er nemlig skabt med forståelse for, hvad guitaristen har brug for.

Yamaha CG192S spansk guitar natur

Yamaha CG192S spansk guitar natur

Guitaren giver en varm og fyldig lyd. Det er en af de vigtigste guitarer for Yamaha og er populær blandt guitarister rundt omkring i landet. Dækket på guitaren er af massiv Engelmann-gran. Der hører mahogni-hals og ibenholt-gribebræt med i købet.

Guitaren er en meter lang, har en bredde på 37 centimeter og dybde på 10 centimeter.
Halsen og kroppen er blevet forbedret på guitaren i forhold til andre modeller i CG-serien. Resultatet er, at det hele er noget mere letspillet og med en større lyd og klang. Det er en velbygget og smuk guitar, hvilket ikke er overraskende, når der er tale om Yamaha-produkter.

Det er en guitar, som de mest etablerede guitarister vil anbefale. Det er lidt af en guitarmæssig juvel, som du kan have med dig i hele din musikalske karriere. Og så er det lige meget, om du er nybegynder, eller om du er i gang med at udvikle dig til et højere niveau eller har nået det absolutte topniveau.

Der er en behagelig spilleoplevelse, når man bruger Yamaha CG192S spansk guitar i naturfarve. Det skyldes, at den er let og ikke vejer så meget. Lyden på guitaren er også noget helt særligt. De tynde trækonstruktioner giver bedre lyde gennem toner, der ikke er dårlige for at sige det mildt. Mahogni-halsen på guitaren giver en lydmæssig kvalitetsoplevelse udover det sædvanlige.

Fra producenternes side er der lagt stor vægt på de små detaljer – både på lydfronten, designfronten og det faktum, at den er så let og behagelig at bruge.

DiMavery AC-303 Klassisk Guitar 3/4, Natur

DiMavery AC-303 Klassisk Guitar 3/4, Natur

Det her er en guitar, der er en ¾-model. Hvis du gerne vil lære, hvordan man spiller guitar, er denne her guitar det oplagte valg at tage. Det er en guitar, der gør, så du kommer på rette spor og vej.

DiMavery AC-303 Klassisk Guitar 3/4, Natur har nylonstrenge af stål, hvilket gør, at den giver en varm lyd. Det er nemt at spille på den, fordi gribebrættet er bredt. Det er en guitar, der er velegnet til børn, som er mellem 9 og 11 år gamle.

Guitaren kommer med en handy guitartaske, som gør det nemt at medbringe guitaren. Der hører også en guitarstrop med, som gør det muligt for dig at bruge den, mens du står op.

Guitaren er meget let og vejer kun 1,9 kilo. Det er med al pakningen. Guitaren er 93,5 centimeter høj, 39,5 centimeter bred og 10 centimeter dyb.

Brugerne er meget tilfredse med guitaren. Det er primært forældre, der omtaler guitaren. De skriver samstemmigt, at det er en guitar, som har hjulpet deres børn på rette vej mod at lære at spille guitar. De synes, at guitaren er et godt middel for børnene til at lære, hvordan de bliver gode til at spille guitar.

DiMavery AC-303 Klassisk Guitar 3/4, Natur er en guitar, som er meget populær blandt børn. Prisen er også i den ikke-dyre ende af skalaen, og det er også en af forklaringerne på, at den er så populær, som den er.

Santana B7 BK børne spansk-guitar sort

Santana B7 BK børne spansk-guitar sort

Det her er en guitar, der er god til børn og begyndere. Den giver dig de rette udfordringer og er ikke særlig tung – den vejer 2,5 kilo. Der er 18 bånd på guitaren, og den fås i den lækre sorte farve.

Kunderne er tilfredse med Santana B7 BK børne spansk-guitar sort. De mener, at den lever op til deres forventninger og er nem at bruge. Der er mange børn, som i dag kigger tilbage på dengang, de først brugte guitaren. De er tilfredse med, hvad den har givet dem af oplevelser og synes, den er god til at give en vanedannende lyd. Guitaren er god at bruge til optrædener, hvor den giver en god lyd til publikum.
Baslyden på guitaren er ligeledes på et højt niveau. Det gør, at guitaren er allround og god på mange fronter.

Rent lydmæssigt er lyden mild og ørehængende, og det er svært at finde svaghedspunkter på den, når man tager prisen i betragtning. Det er en allround guitar for børn, som brillerer på markedet med de ting, som den kan. Guitaren er typisk for Santana i den forstand, at guitarmærket ofte laver fantastiske begynder-guitarer.

Guitaren er 109,2 centimeter lang, 56,1 centimeter bred, og så er den 14,7 centimeter dyb.

Det er en god guitar, som du skal gå efter, hvis du vil have kvalitet til gode penge.

Guitaren er god til rytmiske lyde.

Santana ST20MG Klassisk Guitar, Massivt Dæk, Shorty

Santana ST20MG Klassisk Guitar, Massivt Dæk, Shorty

Denne her guitarserie er lavet med en vis kvalitet. Santana er et dansk guitarmærke, som udmærker sig ved blandt andet de lyde, der kommer fra deres guitarer.
Santana ST20MG Klassisk Guitar er et godt valg for de, der vil have en klassisk guitar med stor volume og fyldig klang. Det gælder flere forskellige stilarter og i øvrigt også django.

Guitaren er fremstillet med en hals, der er justerbar. Det er en god ting, fordi det gør det muligt at justere strengehøjden. Halsen på guitaren er afrundet og tilpasset. Det giver en vis lethed og gør, at den er god at spille på. ST20 er en perfekt guitar til de, der er begyndere. Men den kan såmænd også bruges af de lidt mere øvede guitarister.

Når du køber Santana ST20MG Klassisk Guitar, følger der Savarez-strenge med i købet. Det er en guitar, der er ¾ i størrelsen, og der er 36 lakering i flot højglans finish. Der er stort grandæk med sider og bund i mahogni. Guitarhalsen i mahogni og træ, og gribebræt i rosentræ. Mekanikkerne er i guldmetal og oser af god kvalitet. Guitaren er monteret med remholder.

Helt grundlæggende er designet af øverste skuffe.

Brugerne af guitaren taler om en lyd, der er meget behagelig og ren. Den er ikke for markant i tonen, men den går rent ind. De er tilfredse med det, som de får, når de skriver om guitaren fra Santana.

Sant Guitars CL-50L-BK spansk venstrehånds-guitar sort

Sant Guitars CL-50L-BK spansk venstrehånds-guitar sort

Det her er en guitar, som er til begynderen. Den er nem at stemme, og lyden er varm og rund. Det er en guitar til dig, der er venstrehåndet. Prisen på guitaren er super fin i forhold til, hvad man får. Det er en af de mest solgte guitarer på markedet for voksne og børn over ni år.

Guitaren er nem at komme i gang med.

Brugerne skriver, at det er en guitar, som de sætter pris på. Det er den, fordi den er et godt køb for pengene i forhold til, hvad man får. Det er ikke småting, som man får, og det er en guitar, som giver dig en masse i læringen af at spille guitar. Fordi guitaren er så nem at stemme, er det svært for de fleste at holde nallerne tilbage og ikke bare gå i gang med at spille musik på guitaren.

Musikalsk er det en guitar, der gør, at du kommer i kontakt med din indre rytmiker. Det er noget, der ses hos mange brugere: De føler, at de får en rytmisk forbindelse til guitaren, fordi de synes, den svinger så godt, når de bruger den. Det er en guitar, som er svær at lægge fra sig, når først man er begyndt at tage den i brug.

Guitaren fås i to farver: sort og natur.

Sant Guitars CL-50L-BK spansk venstrehånds-guitar sort er en meter lang, 38 centimeter bred og 9,5 centimeter i dybden. Størrelsen på guitaren er 4/4. Når du køber guitaren, får du en gigbag med.

Yamaha C40 Bundle

Yamaha C40 Bundle

Guitaren, der er allround, og som kan bruges til et væld af forskellige genrer. Om det er jazz, klassisk, pop eller django, så er det en guitar, der leverer på alle fronter. Lyden er gennemgående mild, og samtidig er der også en vis form for kant, der går lige ind i øret, uden at det på nogen måde bliver på en påtrængende måde. Lyden har en toptone, der hænger blødt i luften, hvilket gør, at lyden ofte kan blive mild, når man spiller de lidt højere toner. I de lidt dybere tonelejer er den hurtigt inde at røre, inden den fjerner sig igen. Det har også en fin effekt. Og grundlæggende er det en guitar, som ikke mangler lydmæssige kvaliteter, for den har rigeligt med lydvariation i både de høje og lave toner.

Guitaren er lavet til klassisk musik, men man kan også bruge den til andre genrer som pop, jazz eller django. Yamaha C40 Bundle er en guitar, der er skabt til at holde længe. Den oser af kvalitet og er langtidsholdbar. Det er en guitar, du ikke vil være foruden, og som giver dig masser af fordele både som nybegynder og etableret guitarist. Nybegynder, fordi læring er bedre med en guitar, som har en stærk lyd. Etableret, fordi der er så mange lydmæssige detaljer, du vil kunne bemærke ved brugen af guitaren fra Yamaha.

Med Yamaha kan du altid være sikker på, at du får det bedste på markedet på kvalitetsfronten.

DiMavery TB-100 Klassisk Guitar, Naturur

DiMavery TB-100 Klassisk Guitar, Naturur

Det er en guitar, hvor lyden grundlæggende er meget mild og går rent ind i øret. Det er en meget afslappende lyd, som kommer fra guitaren. Den er god til soft pop og stille sange. Det er en guitar, man kan bruge i efteråret, når det regner udenfor. DiMavery TB-100 Klassisk Guitar er god at bruge til de lidt mere melankolske sange, men den er også god at bruge, når man vil spille sange med et stille håb, som man tror på.

Det er en guitar, der kombinerer dur og mol på en fin måde. Og selvom den er mere tydelig i mol-delen, så er den også stærk og meget underspillet på dur-fronten. Det er en guitar, som har en underspillet dybde og sofistikeret del over sig. Den underspillede dur-del gør, at den får en vis mystik over sig på lydfronten.

Det er en guitar, som er god for både begyndere, men i særdeleshed til de lidt mere trænede guitarister. Den er god til de nye, fordi ens musikalske øre på ingen tid udvikler sig i en god retning. Der er masser af lyde, som er unikke på guitaren, som vil gøre den nye guitarist ekstra opmærksom på forskellige toner.

Den er god til de etablerede, fordi den har en dybde over sig, som giver den noget ekstra. Det er en guitar, som udvikler den i forvejen dygtige guitarist. Det gør den, fordi de små og underspillede toner er med til at give guitaristen en autonomi. Guitaristen får selvbestemmelse over at definere, hvad denne her underspillede tone betyder, og hvad den er for noget. Og det er noget, man kan bruge meget lang tid på at definere: Skal man prøve at bringe tonen endnu mere ud, eller skal man forsøge at gøre den endnu mere underspillet? Det er alt sammen overvejelser, der styrker den tekniske og emotionelle side i guitaristens måde at håndtere en guitar på.

DiMavery CN-600E Klassisk Guitar, Sort

spansk guitar

En guitar, der er god at anvende til soft rock. Det er den, fordi den brillerer ved at have en unik tone i det højeste leje, hvor rocken ofte står stærkest. Det er altså en guitar, som notorisk er bedst til de lidt ældre og mere erfarne guitarister. Det er de færreste børn under 15, som spiller rock og gør det på et højt niveau, men de findes. Og så er den også egnet til dem.

Det er en guitar, der er fantastisk til den festlige begivenhed. Det er en ”all guns blazing”-guitar, hvor der ikke er nogle hæmninger. DiMavery CN-600E Klassisk Guitar, Sort er en stærk guitar til dig, der vil i krig med musikken og ud med lidt aggressioner, eller som vil fejre en sejr med en rocksang. Sejren er din, når du lægger øre til de mange flotte lyde, som kommer fra guitaren. Guitaren er af højeste kvalitet på lydfronten og er særligt god til at skabe en kæk rock-atmosfære

Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 54 anmeldelser.

Tilføj en kommentar...