Lydudstyr

Her er de bedste guitarforstærkere i test

guitarforstærker

Nogle lærer at spille guitar, fordi familien altid har været musikalske. Andre fordi de blev det tilbudt i musiktimen eller på efterskolen. Og nogle helt tredje, fordi det giver dem et kreativt frirum, hvor de kan være dem selv og udtrykke deres følelser. Musik er en kunstart, som mange nyder, men det er ikke alle, der har et talent indenfor sangtekster og rytme; er du til gengæld en af dem, der har lært at bruge musikken – givet musikken et formål – så kan det være svært at komme væk fra værelsets trygge rammer og ud foran et publikum.

Hvis du kan nikke genkendende til dette; hvis du føler dig sårbar foran et publikum, skal du op på scenen sammen med de andre kunstnere. Jo flere der laver musik, jo mere mangfoldigt bliver musikken. Hvis du har talentet til at optræde, om det er skræmmende eller ej, så er det bare med at kaste dig ud i det. Og det hele starter med en forstærker, så dit budskab bliver hørt.

Med den helt rigtige forstærker sikrer du dig, at dine sange bliver hørt og forstået – og måske træder du et skridt ud af din komfortzone og et skridt tættere på at udleve din drøm.

Hvis du allerede har en guitarforstærker og enten søger en ny eller blot er interesseret i at se, hvilke muligheder der er på markedet, som det ser ud lige nu, kan du også læse videre her.

Top-3 guitarforstærkere anbefalet af eksperter

Hvis du er ny som optrædende kunstner, er det første skridt en forstærker. Uden en forstærker kan du ikke optræde for en større gruppe mennesker, da de bagerste ikke vil kunne høre musikken.

Når du kigger efter en forstærker, er der nogle forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Heriblandt formål, prisklasse og forventninger til forstærkeren.

Når du tænker i formål, skal du overveje, om du leder efter en forstærker, der kan spille en hel sal op eller blot en forstærker til jamsessions i garagen? Disse to forstærkere er nemlig ikke nødvendigvis den samme – især ikke hvis du tænker prisen ind i det.

En forstærker, der blot skal bruges i garagen, behøves ikke være nær så dyr som en forstærker, der skal spille en sal af mennesker op. Derfor kan du sætte prisklassen efter dit formål, så du ikke betaler mere for forstærkeren end højest nødvendigt.

Men før du sætter den endelige prisklasse, kan du overveje, hvilke forventninger du har til højtaleren, så du ikke ender med en højtaler, der kan mere eller mindre end det, du skal bruge den til.

Når først du ved alt dette, kan du bruge udelukkelsesmetoden til at skære ned på dine muligheder. Og hvis du ikke selv vil bruge tid på dette, kan du gå igennem disse Top-3 bedste guitarforstærkere anbefalet af eksperter fra på området fra SoundstoreXL.dk

Peavey 6505® Mini Guitarforstærker m/fodpedal – transportabel med justerbar udgangseffekt

Peavey 6505® Mini Guitarforstærker m/fodpedal

Denne Peavey 6505® Mini Guitarforstærker er til dig, der optræder på farten. Forstærkeren er lille, kompakt og let at transportere – men dette har ikke formindsket dens egenskaber. Med forstærkeren får du kontrol over et antal af effekter, som du kan styre med den medfølgende fodpedal.

Højtaleren har AUX udgang, der giver dig mulighed for at eksperimentere, vel vidende at andre ikke kan lytte med ved døren.

Ved køb af Peavey 6505® Mini Guitarforstærker m/fodpedal får du:

 • Lille, kompakt transportabel guitarforstærker.
 • Overvågning af rør.
 • Udgang til høretelefoner.
 • Udgang til USB.
 • Fodkontakt til reverb, crunch på Rhythm kanal og effects loop samt to fodkontrollerbare kanaler med 3-bånds EQ. Fodkontakten er inkluderet.
 • Justerbar udgangseffekt mellem 1W, 5W og 20W.

Denne Peavey 6505® Mini Guitarforstærker m/fodpedal er altså til dig, der selv vil bestemme udgangseffekten og ønsker at transportere din forstærker og samtidig sikre en god lyd.

Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker – til dig, der ikke vil gå ned på udstyr

Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker

Denne Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker er til dig, der gerne betaler ekstra for ikke at gå glip af nogle af de mange funktioner. Denne giver dig kontrol over classic gain channel, ultra gain channel, treble, middle, bass, tone shift switch, og listen fortsætter.

Guitarforstærkeren giver dig mulighed for at lege med lyden på alle tænkelige måder og endda muligheden for at gøre det uden at andre lytter med; der er nemlig mulighed for at tilslutte høretelefoner.

Ved køb af Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker får du:

 • To kanaler: en Ultra gain og en Classic gain med separat volum og rumklar.
 • Reverb og effects loop.
 • Justerbar rør-lyd fra 40W til 20W.
 • Udgang til høretelefoner.
 • Indgang til AUX.

Denne Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker er altså til dig, der ønsker en guitarforstærker, der ikke mangler noget – og du betaler gerne for det. Der er ikke en effekt, som denne forstærker ikke kan klare, og så kan den endda spille hele salen op, mens den gør det.

Marshall MG-10G Combo guitarforstærker – den perfekte forstærker til hjemmeartisten

Marshall MG-10G Combo guitarforstærker

Denne Marschall MG-10G Combo guitarforstærker giver dig en masse muligheder indenfor at eksperimentere med lyden af din guitar og din musik. Den er langt billigere end de to forrige guitarforstærkere og egner sig derfor især til dig, hvis du søger en guitarforstærker til hjemmet.

Guitarforstærkeren har udgang til høretelefoner, så du kan holde din musik privat, indtil du føler dig klar til et publikum – og så kan du spille nat og dag uden at genere andre i husholdningen.

Ved køb af Marshall MG-10G Combo guitarforstærker får du:

 • Mulighed for at kontrollere: clean volume, channel select switch, overdrive gain, overdrive volume og contour.
 • Udgang til høretelefoner.
 • Indgang til AUX.

Denne Marschall MG-10G Combo guitarforstærker er altså til dig, der ikke ønsker at bruge en helt masse penge på en forstærker, men stadig vil have mulighederne for at lege og eksperimentere med lyden.

Chat med en lyd- og lysekspert her, hvis du har spørgsmål angående en af højtalerne, eller du blot nærer tvivl om hvilken forstærker, der passer bedst til dit behov.

Ønsker du et større udvalg?

Disse tre forstærkere er blot et lille udvalg blandt en hel verden af guitarforstærkere. Hvis du har spillet i nogle år og har ejet en forstærker før, kan det være, du er interesseret i at undersøge hele udvalget; eller det kan være, du blot er interesseret i at vide, hvilke forstærkere der er på markedet, som det ser ud lige nu.

Hvis dette er tilfældet, og du er interesseret i at gennemgå et større udvalg, så bliver du her nedenfor guidet igennem syv guitarforstærkere mere, så du selv kan vælge; og hvis dette endnu ikke er nok, kan du fortsætte researchen med disse 10 guitarforstærkere in mente.

Hvis du til gengæld er nybegynder, når det kommer til forstærkere, er denne sektion også til dig. Her kan du nemlig undersøge enhver form for forstærker, hvis du er interesseret i at lære mere om hvilke slags, der er at vælge imellem.

Vox VT40X Combo Guitarforstærker – til eksperimenterne med lyd

Vox VT40X Combo Guitarforstærker

Denne Vox VT40X Combo Guitarforstærker er en letvægtsforstærker med samme Watt som de store. Den er transportabel og ideel til jamsessions og små jobs. Du får en uendelig stor, mængde muligheder indenfor at eksperimentere med lyden og muligheden for at kommunikere med din iPhone, Mac og PC, så du kan lave egne presets.

Ved køb af denne Guitarforsker Vox VT40X Combo får du:

 • 40W forstærker.
 • Uendelige muligheder indenfor lyd.
 • Unik lyd i forhold til forstærkerens størrelse.
 • Mulighed for kommunikation mellem iPhone, Mac og PC.
 • Mulighed for at kreere egne presets.

Denne Vox VT40X Combo Guitarforstærker er altså til dig, der ønsker at eksperimentere med nye lyde og gemme dine presets, når du finder noget, som du tror, andre også vil synes, er fedt.

Marshall MG15G – lille og kompakt

Marshall MG15G

Denne Marshall MG15G er ligesom den forrige perfekt til jamsession og små jobs. Højtaleren er kun en 15W forstærker, men den er til gengæld lille og kompakt, så den kan tages med overalt. Den har en tre bånd EQ og er ligesom den forrige i stand til at blive koblet sammen med en smartphone eller MP3-afspiller.

Ved køb af Marshall MG15G får du:

 • Kompakt 15W forstærker.
 • Indbygget overdrive kanal.
 • 3 bånds equalizer.
 • Mulighed for at tilkoble smartphone eller MP3-afspiller.

Denne Marshall MG15G er altså til dig, der ikke vil bekymre dig, om der nu er plads nok til højtaleren i bagagerummet – der er nemlig plads til den, næsten hvor end det skal være.

Peavey Rage 158 Combo guitarforstærker – let og transportabel

Peavey Rage 158 Combo guitarforstærker

Ligesom de to forrige er dette også en letvægtsforstærker, der kun vejer godt 6 kilo. Det er en 15W forstærker, så denne er også god til sessions og små jobs, hvor du selv skal medbringe en forstærker. Denne adskiller sig fra de andre, da den har to voicings – en moderne og en vintage – der giver dig muligheden for at udforske nye forskellige lyde.

Ved køb af Peavey Rage 158 Combo guitarforstærker får du:

 • 15W forstærker.
 • To kanaler: En Ren og en Lead.
 • To Voicings: En Moderne og en Vintage.
 • 3 bånds equalizer.
 • LINE-input.
 • Udgang til hovedtelefoner.

Denne Peavey Rage 158 Combo guitarforstærker er altså til dig, der ønsker en letvægtsforstærker, som du kan tage med fra sted til sted og stadig bruge til at jamme hjemme på værelset.

Marshall MG-15GFX Combo guitarforstærker – transportabel og kompromisløs

Marshall MG-15GFX Combo guitarforstærker

Denne Marshall MG-15GFX Combo guitarforstærker er ideel både til at øve, jamsession og scenen. Den er den perfekte mellemting mellem den helt store guitarforstærker og den lille. Med højtaleren får du nemlig både en god lyd, forskellige muligheder indenfor overdrive og toner, samtidigt med at højtaleren kun vejer knap 11 kilo, så den er nem at smide i bagagerummet, hvis du skal jamme med en ven i deres garage.

Ved køb af Marshall MG-15GFX Combo guitarforstærker får du:

 • 30W lyd.
 • Kontrol over Gain, clean/crunch select, bass og meget mere.
 • Reverb, phaser, flanger, delay og chorus effekter.
 • Indgang til instrumenter.
 • Udgang til Høretelefoner.

Denne Marshall MG-15GFX Combo guitarforstærker er altså til dig, der ønsker at transportere din højtaler, uden af gå på kompromis med lyden.

Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker – forstærkeren til øvelokalet og jobbet

Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker

Med denne Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker kan du jamme i øvelokalet, på værelset, til de små jobs og endda til de lidt større. Forstærkeren er ikke tiltænkt at være transportabel med dens godt 22 kilo, men heller ikke umulig. Derimod kan den bruges til lidt større jobs end de helt små, og en kommer med en række effekter, som du kan eksperimentere med.

På værelset kan du koble høretelefoner til, så du kan holde din eksperimenter med de forskellige effekter for dig selv, og så du ikke forstyrrer familien i deres daglige gøremål, mens du sidder og øver dig til dit næste job. 

Ved køb af Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker får du:

 • 40W rør-lyd med mulighed for 20W.
 • To kanaler: en Ultra gain og en Classic gain.
 • Separat volumen og rumklar til begge kanaler.
 • Reverb og Effect loop (send og return).
 • Forstærkeren er inklusive fodpedal.

Denne Marshall DSL-40CR Combo Guitarforstærker er altså til dig, der ønsker en forstærker, der både kan spille for dig selv og for et større publikum.

Vox AP2-AC AC30 Amplug – høretelefonsforstærkeren, der gør ideer til virkelighed

Vox AP2-AC AC30 Amplug - høretelefonsforstærker

Denne Vox AP2-AC AC30 Amplug er til dig, der ønsker at holde din musik for dig selv, men stadig have mulighed for at lege med lyden på forskellige måder; eller til dig der ønsker at øve dig på guitaren, så snart du har et lille frirum, selv hvis det er mellem møder og det eneste sted, du har at øve, er i parken, siddende op ad et træ.

Med Vox AP2-AC AC30 Amplug kan du forbinde din guitar med dine høretelefoner og samtidig nyde forstærkerens forskellige effekter. Forstærkeren har endda AUX-indgang, så du kan tilslutte en ekstern kilde og spille sammen med din yndlingskunstner.

Ved køb af Vox AP2-AC AC30 Amplug får du:

 • Chorus, Delay og Reverb effekter.
 • Indgang til AUX.
 • Udgang til høretelefoner.

Denne Vox AP2-AC AC30 Amplug er altså til dig, der ønsker at kunne spille for dig selv, hvor end du er, så du aldrig lader en ide til en ny sang slippe væk.

XVive GA-1 Acoustic Amplug – høretelefonsforstærkeren til den akustiske guitar

XVive GA-1 Acoustic Amplug

Ligesom ovenstående guitarforstærker til hovedtelefoner er denne XVive GA-1 Acoustic Amplug også til dig, der ønsker at holde musikken for dig selv eller blot have en forstærker med dig, hvor end du går, så en ide aldrig kan forgå.

Forstærkeren giver mulighed for at tilslutte din smartphone til forstærkeren, så du både kan høre din egen guitar, og hvad end du nu ønsker at spille sammen med. Forstærkeren har tre knapper, så du kan kontrollere blend, tone og lydstyrke, og så kan du altid holde øje med strømniveauet via et strømindikatorlys.

Den primære forskel mellem denne og den forrige er, at denne er beregnet til en akustisk guitar.

Ved køb af XVive GA-1 Acoustic Amplug får du:

 • Mulighed for at kontrollere blend, tone og lydstyrke.
 • Strømniveau indikatorlys.
 • AUX-indgang til smartphone.
 • Udgang til høretelefoner.
 • Indbygget genopladeligt batteri.

Denne XVive GA-1 Acoustic Amplug er altså til dig, der ønsker muligheden for en jamsession med din akustiske guitar, hvor end du befinder dig.

Marshall MS-2 guitarforstærker – mikrohøjtaleren, over dem alle

Marshall MS-2 guitarforstærker

Forbliver og slutter vi i kategorien af små højtalere, kan vi ikke undgå Marshall MS-2 guitarforstærker, der er mikrohøjtaleren over dem alle. Denne er ikke blot beregnet til at forbinde dine høretelefoner med guitaren; denne kan nemlig spille for et publikum med overraskende meget lyd i forhold til størrelsen.

Forstærkeren har indbygget genopladeligt batteri og høretelefonudgang; det er simpelthen den udvidede version af de to ovenstående højtalere.

Ved køb af Marshall MS-2 guitarforstærker får du:

 • 1W højtaler.
 • Mulighed for at kontrollere tone, volumen og overdrive.
 • Udgang til høretelefoner.
 • Indgang til AUX.
 • Indbygget genopladeligt batteri.
 • Bælteklips er inkluderet.

Denne Marshall MS-2 guitarforstærker er altså til dig, der vil have en lille sjov gadget, der kan bruges til at spille for andre, men også bare for dig selv.

Har du stadig ikke fundet, hvad du søger?

Det er ingen hemmelighed, at disse 10 guitarforstærkere ikke er de eneste forstærkere på markedet; dette er blot et lille udvalg blandt mange. Dog er disse 10 guitarforstærkere udvalgt i en guitarforstærker test og vurderet som de bedste 10 på markedet af eksperter fra SoundstoreXL.dk, så hvis du vil have en højtaler, du ved, er blevet testet af nogle, som har forstand på området, så kan disse 10 være en mulig forstærker til dig.

Disse 10 inkluderer tre forskellige slags forstærkere: den normale combo højtaler, der både kan spille for publikum og har AUX-udgang til høretelefoner; højtaleren der kun kan forbinde guitar og høretelefoner; og sidst mikrohøjtaleren, der ligesom den første er en combo forstærker, dog bare i en mindre størrelsesorden og med en svagere lyd.

Der findes som sagt mange andre forstærkere, måske en guitarforstærker med Bluetooth, hvis det er det, du søger. Så hvis du ikke føler, at en af disse ti var den perfekte højtaler til dig, så kan du blot fortsætte jagten enten i butikker eller på nettet.

Sådan finder du den perfekte forstærker til dit behov

Som tidligere nævnt er der nogle få ting, som du kan gøre for at gøre jagten på den perfekte forstærker en smule nemmere. På den måde bruger du mindre tid på at lede efter den rigtige forstærker, og du kan føle dig mere sikker i dit køb, inden du betaler.

Først kan det være en god ide at overveje, hvilket formål du køber forstærkeren til: skal du bruge den til at øve på værelset eller med vennerne? Skal du bruge den, når du spille små eller store jobs? Eller er det blot en forstærker, som du kan have med på farten, så en ide aldrig går tabt, fordi du manglede din guitar og forstærker. Ved du først alt dette, er det nemmere at sortere ud i forstærkerne, så du ikke ender med at bruge en helt masse penge på en forstærker, der kan meget mere, end hvad du egentligt skal bruge den til.

Mens du overvejer formål, kan det være en god ide at overveje, hvad du forventer, at forstærkeren kan – disse to ting hænger en smule sammen. Hvis du blot skal spille hjemme på værelset og du ikke selv komponerer musik, er det måske ikke nødvendigt, at du kan tilføje en masse effekter til lyden.

Men hvis du derimod eksperimenterer med musikken – eller ønsker at eksperimentere med musikken – skal forstærkeren jo gerne kunne dette; på den måde vil du få flere muligheder for at kunne udforske denne del af kunsten også.  

Hvis du spiller nogle små eller store jobs engang imellem, kan det også være en ide at købe en forstærker, der er i stand til dette. Nogle steder har de måske én, så du kan låne forstærkeren hos dem, men hvis du pludselig oplever et sted, hvor de ikke har en forstærker til rådighed, er det ærgerligt at skulle afvise tilbuddet, blot fordi du ikke ejer en forstærker, der er stor nok. Køber du en forstærker, der kan spille en hel sal op, er du sikker på at kunne spille, hvor end det skulle være – samt på at forstærkeren virker.

Når du kender forstærkerens formål, ved du, hvor stor den skal være, og hvad den skal kunne. Så kan du begynde at tænke på prisen. Prisen skal som udgangspunkt ikke være førsteprioritet, da det bedre kan betale sig i det lange løb at spare op til den forstærker, som du skal bruge, fremfor at købe den du har råd til.

Hvis du køber den første og billigste forstærker, du finder, kan det være, at du bliver nødt til at købe en ny indenfor kort tid, hvis den ikke udfylder dit behov. Dette vil være dyrere end at finde den rigtige forstærker fra start.

Derfor skal du først tænke på prisen, når du kender forstærkerens formål, og når du kender dine egne forventninger til den.

Herefter er der til gengæld ikke andet tilbage end at undersøge butikkerne i nærheden af dig, spørge eksperterne og undersøge forskellige guides på nettet, så du finder den helt perfekte forstærker, der holder i mange år og udfylder alle dine behov.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Stemmer)
Rating0
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...