Lydudstyr

Den store guide til de bedste DJ mixere

DJ mixere i dag er en stor del af både producere og DJ’s værktøj til at lave både live optrædener, men også når de er i studiet og laver nye tracks. DJ mixere besidder en masse ekstra funktioner, som gør, at DJ’s og andre musikere kan mixe og kan lave overgange mellem de forskellige sange når de står på scenen og skal lave de bedste fades.

Udover at kunne fade en sang til en anden, er en dj mixer også brugt hyppigt i hip hop industrien til at sample og tilføje effekter til numre. Dette får de oftest en masse nye og innovative lyde af, som aldrig er set før, og som oftest skaber nye tracks og hits der ikke er set mere.

En DJ mixer har modsat andre større mixere typisk kun to eller fire inputs, hvilket vil sige, at de kan køre to eller fire sange på én gang, hvori DJ’en kan høre disse igennem sit headset, så han kan påbegynde den næste sang i rækken efter den sang der afspiller på nuværende tidspunkt.

BEDST I TEST – Ibiza DJM90 USB-BT MixerSe pris
BEDST TIL PRISEN – Pioneer DJM-250 MK 2Se pris
MEST POPULÆRE – Pioneer DJM-350Se pris
BEDST TIL NYBEGYNDEREN – 2-kanals USB DJ MixerSe pris
BEDST TIL DEN ØVEDE – Reloop RMX-80 DigitalSe pris
BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE – Pioneer DJM-900 NXS2Se pris

BEDST I TEST – Ibiza DJM90 USB-BT Mixer

BEDST I TEST - Ibiza DJM90 USB-BT Mixer

BEDST I TEST – Ibiza DJM90 USB-BT Mixer

Denne tests store vinder er DJ mixeren DJM90 USB-BT fra Ibiza. Denne er kåret af redaktionen fra rytmen.dk til testvinder, da den er super alsidig og fleksibel i forhold til pris.

Denne mixer er en super god mixer til begynderen, da den besidder de basiske funktioner, som en nybegynder ønsker i en mixer, men samtidig har den også mulighed for at bygge ovenpå det der ønskes.

Mixeren er en MP3 USB og SD afspiller der har 48 cm lang. og er egentlig oprindeligt beregnet i et setup, hvor du tilslutter en CD afspiller, nogle forstækere og pladespillere. Hertil kan der tilsluttes et komplet setup med lys, røg og lignende.

DJ mixeren fremstår i et satin finish, hvor der er tilført et mat sort lag til også. Udover dette, så har mixeren også mulighed for tilslutning af bluetooth, så du med dine streaming og eksterne kilder kan tilslutte både computeren, tablets, mobiltelefoner og meget mere.

BEDST TIL PRISEN – Pioneer DJM-250 MK 2

BEDST TIL PRISEN - Pioneer DJM-250 MK 2

BEDST TIL PRISEN – Pioneer DJM-250 MK 2

I kategorien bedst til prisen har redaktionen på rytmen.dk valgt at fremhæve denne DJM-250 MK 2 fra Pioneer. DJ mixeren minder utroligt meget om nogle af de funktioner som en anden Pioneer model besidder, nemlig DJM-900NXS2, som er en professionel DJ mixer, dog er der nogle ting som også er anderledes, hvilket også giver den markant lavere pris. Nogle af effekterne og funktionerne som er ved DJM-250MK2, og som også var på DJM-900NXS2 er blandt andet Magvel crossfader som Sound color FX filteret.

Det fede ved denne DJ mixer er, at den er super lige til og meget nem at benytte sig af. Den har et dedikeret 3 bånds isolator, som lader en DJ slå sig fuldstændig løs i kunsten at mixe tracks og tilføre effekter til de enkelte numre også.

Noget af det unikke ved denne mixer er, at den har et indbygget lydkort, hvilket betyder, at man kan tilslutte den direkte til ens computer og bruge software programmer som for eksempel rekordbox, som er et mixing program der er brugt af mange DJ’s til at mixe fra én sang til en anden eller tilføre effekter til de forskellige tracks.

Denne mixer er valgt til bedst til prisen, da du får et professionelt DJ setup, hvorpå der kan tilsluttes det setup der ønskes. Denne mixer får du mulighed for at tilslutte dine komponenter, som du er til det manuelle og analoge setup, eller om du er til det digitale med pads og digitale mixere.

MEST POPULÆRE – Pioneer DJM-350

MEST POPULÆRE - Pioneer DJM-350

MEST POPULÆRE – Pioneer DJM-350

Som den mest populære dj mixer er DJM-350 fra Pioneer en af dem der står frem for de andre. Pioneer har længe været dominerende på markedet for DJ mixere, og dette viser de også med denne DJ mixer.

Én af de fede funktioner ved DJM-350 er, at du kan optage ens egne mix direkte på mixeren uden en computer eller optagelses enhed tilkoblet. Det eneste der skal tilsluttes er en enheder der kan lagres på, som for eksempel et USB stik eller en ekstern harddisk.

Rent praktisk så optager men et track, et mix eller nogle lyde i et WAV format, hvorefter de kan lægges direkte ind på computeren eller på en bærbar afspiller, hvor de kan aflyttes og bruges til at lave større projekter. Dette giver muligheden for at designe og lave dine helt egene lyde som musiker, hvilket er en super fed og unik mulighed, som ikke alle mixere tilbyder.

Der hvor denne DJ mixer er ekstraordinær er der, hvor den konvertere lyden fra analog til digital igennem DJ mixeren, hvorefter du kan tage det analoge der er blevet lavet manuelt af dig og ligger det direkte over på en computeren eller en anden digital enhed.

BEDST TIL NYBEGYNDEREN – 2-kanals USB DJ Mixer

BEDST TIL NYBEGYNDEREN - 2-kanals USB DJ Mixer

BEDST TIL NYBEGYNDEREN – 2-kanals USB DJ Mixer

Vi har valgt at fremhæve denne 2 kanals USB DJ mixer til begynderen, da det er en super simpel mixer, hvor der kan mixes to sange ind over hinanden og derved laves et super simpelt cross fade fra én sang til en anden. Det er nemt for begynderen at gå i gang med denne dj mixer, hvor ens fades og effekter kan trænes på nogle simple tracks.

Denne version er med indbygget USB indgang og derudover kan den også forbindes med Bluetooth.

Alt i alt en super let og simpel dj mixer til begynder der ønsker at udforske området for crossfade og begynder effekter.

BEDST TIL DEN ØVEDE – Reloop RMX-80 Digital

BEDST TIL DEN ØVEDE - Reloop RMX-80 Digital

BEDST TIL DEN ØVEDE – Reloop RMX-80 Digital

Som den bedste DJ Mixer til den øvede DJ har vi valgt at fremhæve denne RMX-80 digititale mixer fra Reloop. Den er prop fyldt med moderne, imponerende og ikke mindst innovative funktioner, som gør, at du har alt du skal bruge som moderne DJ med fokus på den digitale musik. DJ Mixeren er bygget op omkring et 4 kanals system med en tilstødende ekstra kanal, hvilket giver det man kalder et 4+1 system. Derudover har denne mixer to mikrofon ind gange, hvor man kan bruge ‘Active Ducking’, der er 9 signal kilder indbygget også, så kan man se effekterne og BPM på en LCD skærm der er indbygget i mixeren, derudover har den også en crossfader indstilling, hvilket giver mulighed for fader start og crossfader start og til sidst har den også to hovedtelefon indgange, hvor man kan tilslutte to hovedtelefoner.

Udover alt det ovennævnte, så er der også tillagt 13 nye og ekstremt fede effekter, hvor du kan tage et originalt track og gøre helt til de eget ved at tilføje disse. Det er super innovativt og kreativt, og gør at DJ’s rundt omkring i verden kan udfolde deres evner indenfor den genre de ønsker at udforske.

Der er mulighed for tilslutning af eksterne lydkort eller controllere hvis det ønskes igennem et 3 ports USB hub system, hvilket gør, at der kan laves et komplet og enormt stort setup omkring denne DJ Mixer.

BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE – Pioneer DJM-900 NXS2

BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE - Pioneer DJM-900 NXS2

BEDST TIL DEN PROFESSIONELLE – Pioneer DJM-900 NXS2

Som den absolutte professionelle DJ mixer er der ingen tvivl om, hvilken der skal vælges. Dette er mixeren som alle ser op til, og som alle prøver at lave en version af, da den er enormt gennemført i alt hvad den tilbyder. Det er selvfølgelig DJM-900 Nexus 2 fra Pioneer.

Hvis du tager denne DJ mixer og kombinere med nogle fantastisk DJ afspillere, eller single afspillere, som for eksempel CDJ-2000 Nexus 2 fra Pionner også, så kan du kombinere denne 4 kanals mixer med op til fire single afspillere og derved have et komplet og professionelt DJ setup, som på de helt store scener. Denne pult vil du kunne bruge fra nu af og indtil du ikke gider mere på den professionelle scene.

Udover at have en lang række indbyggede effekter, så er denne DJ Mixer også rekordbox kompatibel, hvilket er et software mixer program, som vi også tidligere har nævnt. Dette program er det førende blandt DJ’s til at mixe og skabe et digitalt billede af, hvad der egentlig foregår på mixeren. Dette giver endnu flere muligheder for udvikling af tracks, crossfades og samples der giver den komplette lyd til DJ’en.

Denne DJ Mixer tilbyder et unikt 4+1 system, hvor du kan styre op til fire sange på én gang. Derudover er der tilslutningsmuligheder af diverse pad- og controller enheder, så du kan få et endnu større setup med endnu flere effekter og lyde. Til sidst er der også to headphone indgange, så du kan faktisk også være to personer bag pulten og dette er hyppigt set blandt DJ duoer, som bruger dette system til at skabe mix mellem fire kanaler.

Tilføj en kommentar...