Lydudstyr

Powermixere: Her er de bedste i test

powermixer

En mixer er et essentielt stykke udstyr hos alle seriøse musikere. Selv hvis musik er noget, som du mest eksperimenterer med derhjemme, kan en mixer have stor indflydelse på, hvordan du arbejder med lyd.

Du kan nemt tilkoble en mixer til lydanlægget i dit øvelokale, så du kan redigere den samlede lyd igennem klang og lydniveau fra de forskellige inputs – som i et studie vil være de forskellige instrumenter.

En type mixer er powermixeren, hvor der er indbygget forstærker. Det smarte ved powermixeren er, at man kun skal tilkoble højtalere. Det kan være svært at finde rundt i det kolossale marked af powermixere, men heldigvis kan du finde hjælp her.

Her kan du læse mere om de førende modeller af powermixere på markedet lige nu.


Testvinder – Thornton PM900USB powermixer

thornton pm900usb powermap

Denne 9-kanals Powermixer fra Thornron har alle de nødvendige funktioner til at kunne bruges til både små og mellemstore projekter. Du kan både bruge den i hjemmestudiet og tage den med til arrangementer, da den er placeret i en transportkuffert.

Fordele:

 • Kommer i transportkasse
 • Mulighed for at lave stereo
 • Indbygget MP3-afspiller
 • Bluetooth

Ulemper:

 • Vejer 18 kg.
 • Intet nedkølingssystem

Med Thorton PM900USB får du 6 kanaler, som alle har XLR-mikrofonindgange. Powermixeren er indbygget med en kraftig forstærker, som kan udsende op til 450 Watt stereo. Du får også mulighed for at kunne styre hver kanal med low-, hi- og effekt-tonekontroller, hvilket gør denne power mixer alsidig nok til at kunne bruges til mange forskellige lydprojekter.

Du vil både kunne lave rumklang- og ekkoeffekter med denne mixer. Du kan også opnå stereolyd, da du kan panorere hver kanal mellem venstre og højre højtalere. Stereolyden gør, at Thorton PM900USB også kan bruges til sceneshow eller andre lydopsætninger. Du kan få overblik over lyden på mixerens 2×7 bånds equalizer. Du har også mulighed for at optage lyden direkte fra mixeren ved at forbinde en lydoptager til mixerens REC-udgang.

Du kan også tilkoble musik fra en USB-stik eller igennem Bluetooth uden, at det optager en kanal. Dette giver dig mulighed for at samle indspilninger med livemusik.

Thornton PM900USB er optimal for dig, som gerne vil have en alsidig powermixer til en ordentlig pris.


Mest solgte – Thornton PM600USB powermixer

thornton pm600usb powermix

Med denne powemixer fra Thorton får du den ideelle mixer til hjemmebrug. Den har alle de nødvendige inputs og outputs til at kunne mixe og videresende lyd til mindre lyd-set-up. Dette gør den til den perfekte mixer til hjemmestudiet, når man skal øve, eller til fester, hvor man ikke vil have det dyreste set-up med.

Fordele:

 • Vejer kun 10 kg.
 • Indbygget transportkasse
 • Mulighed for stereo
 • MP3-afspilning og Bluetooth

Ulemper:

 • Kan kun bruges til mindre lydprojekter
 • Intet nedkølingssystem

Denne powermixer fra Thorton er den perfekte løsning til mindre lydprojekter. Den kan levere 300 Watt videre til højtalere, hvilket er rigeligt til hjemmestudier og mindre arrangementer. Den er bygget i en solid transportkasse, som sammen med den lette vægt, gør den perfekt at tage med til fester og andre events. Den er udstyret med 6 kanaler med XLR-mikrofonindgange.

Powemixeren er også udstyret med 5 equalizer bånd til at justere på lyden.  Du kan styre lyden på hver kanal med low-, hi- og effekt-tonekontroller. Du kan også på Thorton PM600USB lave stereo igennem panorering. Også på Thortons PM600 kan du forbinde en optager til mixerens REC-udgange, hvilket gør det nemt for dig at optage et færdigt lydresultat.

Thorton PM600USB er perfekt til dig, som skal bruge en powermixer til mindre opgaver. Denne powermixer kan ses som lillebroren til Thortons PM900USB, men har samme kvalitetsniveau på trods af en mindre størrelse.


Den billige – Thornton HY2120M forstærker

thornton forstærker powermixer

Denne powermixer er til dig, som gerne vil udvide dit stereoanlæg derhjemme. Designet gør den nem at inkorporere i de fleste lydinstallationer, og den udstyrer dig med de mest basale funktioner for at kunne mixe.

Fordele:

 • 3 kanaler
 • Nem at inkorporere
 • Overskuelig
 • Billig

Ulemper:

 • Kan kun bruges til meget små lydprojekter
 • Svær at transportere

Denne powermixer har kun de mest basale funktioner, hvilket gør den tilstrækkelig til et hjemme set-up. Den tilsluttes direkte til stikkontakten og kan rackmonteres. Den er udstyret med 3 mikrofon-indgange, 2 AUX-indgange og mulighed for MP3. Den har en 120 Watt mono-forstærker, hvilket betyder, at den ikke kan bruges til at lave stereo. Den kan altså sagtens bruges til hjemmebrug, men vil være for simpel til at kunne bruges professionelt.

Fordi denne mixer kun kan det mest basale, er den også nem at anvende til folk uden erfaring. Denne powermixer er altså lavet til dig, som udelukkende vil bruge en mixer til at forstærke dit stereoanlæg. Den vil altså ikke passe til folk, som ønsker at lave mere avancerede lydprojekter, eller folk, som vil bruge den til events, hvilket også bliver afspejlet i prisen.


Nyhed – Thornton NM800 powermixer

thornton nm80 powermixer

Hvis du leder efter en powermixer med en kraftig forstærker, så er Thorton NM800 et godt bud. Du vil med denne være i stand til at mixe mindre lydprojekter, men som du kan videresende i god kvalitet til dine højtalere. Fordi den kan levere et kraftigt lydsignal, er den perfekt at have med til fest eller andre arrangementer, hvor der ikke er brug for mange forskellige kanaler.

Fordele:

 • Kraftig forstærker
 • Mulighed for stereo
 • Kommer i transportkasse
 • MP3-afspiller og Bluetooth
 • Nedkølingssystem i form af blæser

Ulemper:

 • Kan kun bruges til mindre lydprojekter

Da denne power mixer kommer indbygget i en solid transportkasse og kun vejer 11 kg., er den perfekt at have med til arrangementer. Forstærkeren kan levere 550 Watt stereo videre til forstærkere og er udstyret med 6 indgange med XLR-mikrofonindgange.

Hver kanal kan styres individuelt med low-, hi- og effekt-tonekontroller, hvilket gør, at du får fuld styring over lyden. Derudover kan stereo opnås igennem panorering. Ligesom størstedelen af alle Thorton-powermixere er den udstyret med en overstyringssikring, som laver lyssignal, når lyden forvrænges.

Lyden kan justeres med mixerens 5-bånds equalizer. Du har også mulighed for at tilslutte en MP3-enhed eller Bluetooth til at blande live-musik med optagelser. Du kan også nemt tilkoble en CD- eller MP3-afspiller med powermixerens indbyggede tape-indgang.

Thorton NM800 er en god løsning til dig, som gerne vil have en kraftigere forstærker i den powermixer. Derudover gør transportkassen og vægten det nemt for dig at have denne mixer med dig på farten, hvis du skal bruge den til events ude af huset.


Bedste anmeldelser – Dynacord PowerMate 1600-3

Dynacord PowerMate 1600 3 front siden

Hvis du leder efter den ultimative powermixer, så er Dynacord PowerMate 1600-3 svaret. Med denne mixer får du et veludarbejdet system, som giver dig lyd i verdensklasse.

Fordele:

 • 16 kanaler
 • Kraftig forstærker
 • Professionel USB-interface
 • Transportkasse

Ulemper:

 • Høj pris
 • Kan virke uoverskuelig

Med Dynacord PowerMate 1600-3 får du en førsteklasses powermixer. Med de 16 kanaler har du mulighed for at lave mere komplekse lydprojekter. Derudover er mixeren udstyret med 2×1000 Watt forstærkere, hvilket gør denne mixer til den mest kraftfulde på denne liste.

Denne mixer kan sagtens stå alene i et mere professionelt studie, da den har 6 forskellige audio-funktioner samlet i én frame; mixer-konsol, graphic equalizer, to effektkontroller, USB-audio interface og effektforstærker.

Selvom man skulle tro, at sammenkoblingen mellem alle disse devices vil gøre kvaliteten af dem hver især lavere, så får man samme kvalitet, som hvis man havde købt dem hver for sig. Mixerens USB-interface er udstyret med 4 playbackkanaler og 4 optagelseskanaler.

Derudover har mixeren også et MIDI-interface, som gør det muligt at tilføje digitale instrumenter til optagelser.  Selvom mixeren lyder voldsom, vejer den kun 17 kg., hvilket gør det muligt at transportere den. For at gøre transport nemmere er mixerens låg udstyret med et kraftigt håndtag.

Dynacord PoweMate 1600-3 er til dig, som søger en mixer, der kan bruges professionelt til en ordentlig pris. Fordi den har mange af de devices, som man vil se i et studie udover en powermixer, er denne mixer en et godt bud på et professionelt studie, som man kan have med på farten.


Den smarte – Dynacord PM 502

Dynacord PM 502 front hoejre

Hvis du leder efter en kompakt og smart løsning, så er Dynacord OM 502 en solid løsning. Denne mixer er perfekt at have med på farten, da den tilbyder de mest essentielle funktioner i en kompakt frame.

Fordele:

 • 8 kanaler
 • Kraftig lyd
 • USB-interface med mulighed for MP3
 • Let og kompakt

Ulemper:

 • Prisen
 • Kommer ikke med transportkasse

Dynacord PM 502 er lavet i et brugervenligt design, som gør det nemt for dig at finde hoved og hale i dit lyddesign. Det smarte og moderne design, sammen med det brugervenlige design, gør at denne mixer er blevet populær til mange forskellige lysinstallationer på forskellige barer, klubber og restauranter med live-musik.

Den indbyggede MP3-afspiller gør det nemt for dig at afspille optaget musik direkte for mixeren igennem USB. Du kan også bruge USB-stikket til at optage mixeren direkte på din computer ved at tilkoble den. Den er udstyret med 5 XLR-kanaler og 3 stereo-kanaler, som sammen med forstærkeren på 2×600 Watt, gør denne til en relativ kraftig mixer – på trods af størrelsen og vægten på blot 4,9 kg.

Denne powermixer er til dig, som søger en alsidig mixer, som nemt kan inkorporeres i de fleste lyd-set-ups.


Til førstegangskøbere – Thornton MK-40-A powermixer

thornton powermixer mk 40

Hvis du gerne vil prøve kræfter af med en powermixer, vil denne mixer fra Thornton være et godt sted at starte. Den lille mixerpult gør det overskueligt for dig at afprøve forskellige funktioner, samt afprøve og blande forskellige teknikker.

Fordele:

 • Overskueligt design
 • Kraftig forstærker på trods af størrelse
 • Billig

Ulemper:

 • Ingen transportkasse
 • Kan kun bruges til mindre lysprojekter

Denne powermixer er en god startermixer, da den kun har 4 kanaler, som alle har XLR. Fordi den blot har 4 kanaler, gør den det nemmere for dig uden den store erfaring at afprøve kræfter med mixing.

På trods af kun at have 4 kanaler er mixeren udstyret med en 2×400 Watt forstærker, hvilket giver dig mulighed for at levere kraftig lyd. Hver kanal kan du styre med low-, hi- og effekt-tonekontroller, plus du har mulighed for stereo igennem panorering. Også denne mixer er udstyret med en overstyringssikring, som fortæller dig, når lyder er forvrænget. Mixeren er også udstyre med en tape-indgang, som giver dig mulighed for at tilkoble en CD – eller MP3-afspiller.

Thorton MK 40-A er altså god til dig, som gerne vil afprøve lydmixing. Mixeren har de mest basale funktioner og en lav pris, hvilket gør den til den perfekte første mixer.  


Populær i udlandet – Thornton MK-80-A powermixer

thornton mk 80 powermixer

Denne powermixer kan ses som storebroren til Thorton MK 40-A. Den har mange af de samme funktioner, bare med 8 indgange i stedet for 4. Dette gør den altså perfekte til folk, som er en smule mere rutineret, da denne også kan lave større lydprojekter end MK 40-A

Fordele:

 • 8 kanaler
 • Kraftig forstærker på trods af størrelse
 • Billig

Ulemper:

 • Ingen transportkasse

Denne powermixer er udstyret med 8 kanaler, som hver har XLR-mikrofonindgange. Dette giver dig altså mulighed for at lave mere komplekse lydprojekter end med Thorton MK 40-A.

Denne model er også udstyret med en relativ kraftig forstærker på 2×400 Watt. Hver kanal kan styres individuelt ved brug af low-, hi- og effekt-tonekontroller.

Derudover er mixeren udstyret med en 5-bånds equalizer samt en effektprocessor, som kan bruges til at tilføje forskellige effekter, som blandt andet rumklang og ekko. Mixeren er derudover også udstyret med en tape-indgang, så du kan tilkoble en CD- eller MP3-afslipper. På den måde kan du mixe både live og optaget musik sammen.

Med Thorton MK 80-A får du som sagt en storebror til Thorton MK 40-A. Det betyder, at du får en mixer med mere kraft, men at du beholder det overskuelige design. Du får stadig en solid powermixer til prisen, forskellen her er bare, at du får muligheden for at lave mere komplekse lydprojekter end ved Thorton MK 40-A

Tilføj en kommentar...