Musikinstrumenter

Guitar – Bedste i test

bedste guitar i test

Går du med tanker om at lære at spille guitar? Måske vil dine børn gerne lære at spille? Eller måske er I alle sammen garvede guitarister og er på jagt efter den absolut bedste guitar, der lyder som en drøm, er behagelig at have i hænderne, og som kan netop det, I har brug for?

I denne artikel guider vi dig til de bedste guitarer, og hvad end der er tale om guitar, el-guitar eller børneguitar vil du med stor sandsynlighed kunne finde et perfekt match i én af de 15 nedenstående gode bud på din næste guitar.

Vi vil her vise jer det allerbedste indenfor de forskellige guitarer i grupperingerne el-guitar, western guitar, spansk guitar, venstrehåndsguitar og børneguitar, så det er nemt for dig at finde frem til netop den type guitar, du er interesseret i. Desuden har vi taget udgangspunkt i henholdsvis den bedste guitar, den mest solgte guitar og den bedste guitar til prisen under hver kategori.

EL-Guitar SE UDVALGET HER →
Western GuitarSE UDVALGET HER →
Spansk GuitarSE UDVALGET HER →
VenstrehåndsguitarSE UDVALGET HER →
BørneguitarSE UDVALGET HER →

El-Guitarer

Testvinder – Cort CR100 El-Guitar, Sort

Les Paul Guitaren fra producenten Bryce er en klassisk rockguitar, der generelt er kendt for en stor lyd og en fyldig tone. Den er velegnet til både dig, der skal starte fra bunden med at spille guitar og til dig, der er lettere øvet. Købere af denne el-guitar giver den en gennemsnitlig score på 4.5 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Fyldig tone, langt sustain og stor lyd
 • Rimelig pris
 • Fås i flere farver

Ulemper:

 • Forstærker og kabel medfølger ikke

Les Paul el-guitaren er designet i et klassisk look og fås i henholdsvis sort, rød og farven sunburst. Du får meget guitar for pengene her, og da prisen er indenfor en absolut rimelig skala, kan de fleste være med her. Det er dermed også en guitar, der er oplagt for begynderen, idet du ikke skal smide en mindre formue for at starte med at spille guitar.

Denne guitar har en fyldig tone og et godt sustain, samtidig med at Les Paul el-guitarer i det hele taget er kendt for deres store lyd. Det skyldes blandt andet Humbucker pickups, der sikrer den dybe rocklyd, og kroppen og halsen er i mahogni, der sikrer den lækre sustain i lyden. Der er således også tale om en guitar i topkvalitet.

El-guitaren har desuden 3-vejs pickup skifter, 2 volumekontroller og 2 tonekontroller. Der medfølger dog ikke forstærker og kabel, og da disse er altafgørende for at kunne komme i gang, skal du huske at tilkøbe disse.

Mest Solgte – Fender SQ CV 50s Tele MN BB

Fender SQ CV 50s Tele MN BB er nem at håndtere og robust bygget, og er derfor et oplagt valg for dig, der netop er begyndt at spille el-guitar. Den er ekstremt populær blandt kunderne, der giver den 5 ud af 5 stjerner på mere end 50 vurderinger.

Fordele:

 • Robust bygget
 • Alsidig og god lyd
 • God pris

Ulemper:

 • Forstærker medfølger ikke
 • Kabel, rem, plektre og transporttaske medfølger ikke

Når du skal starte med at spille el-guitar kan det godt forekomme en smule uoverskueligt at komme i gang, fordi du skal have alt muligt ekstra udstyr udover el-guitaren for overhovedet at kunne begynde at spille. Men med denne el-guitar får du det hele serveret på et sølvfad.

Fender el-guitaren er bygget ganske robust og er lavet i massivt træ. Halsen er i ahorn, og gribebrættet er i fyrretræ. Designet er klassisk Fender, og med ahorn vil du som nybegynder kunne imponere selv de mest garvede guitarist. Der er ingen tvivl om, at guitarister vil anerkende denne som en el-guitar, der har en alsidig og god lyd.

Der er monteret mikrofoner på guitaren, der i samarbejde med 3 positionsskifter giver guitaren intet mindre end 5 forskellige lydindstillinger. Der medfølger desuden en master volumenkontrol og en master tonekontrol.

Den Billige – DiMavery ST-203 El-guitar, sort

DiMavery er kendt for deres gode håndværk, og samtidig har de her formået at skabe en begynderguitar i god kvalitet til under 800 kroner. Kunder giver denne el-guitar 5 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Meget god pris
 • Udført i ægte træ
 • Forkromede stemmemekanikker

Ulemper:

 • Kommer uden nogen former for ekstraudstyr

Leder du efter en god begynderguitar, hvor der ikke er gået på kompromis med smukt design, gode materialer og de nødvendige funktioner? Og skal den helst ligge så billigt som muligt i pris? Så er DiMavery’s ST-style el-guitar her et rigtigt godt bud på din første guitar.

Den er udført med en krop af sortlakeret basswood træ, en hals i ahorn og et gribebræt i blackwood træ. Det er således ægte og robuste materialer, der giver en fin lyd til dit spil. Den har desuden bro i krom, en 5-trins omskifter, to tonekontroller og 1 volumenkontrol. Endelig har den 3 single pickupskifter.

El-guitaren kommer dog uden nogen former for ekstraudstyr, og du skal derfor huske at købe forstærker, kabler, strenge og så videre.Western Guitar

Testvinder – Santana LA-100EQCW-NA v2 Western Guitar

Santana LA-90EQCW-NT v2 Western Guitar

Denne guitar har den smukkeste finish og alle de funktioner og detaljer, du har brug for. Brugere giver denne guitar 4.5 stjerner ud af 5.

Fordele:

 • Fås i flere farver
 • Ægte træ og mekanikker i metal
 • Flot klang og høj kvalitet
 • Monteret remholder

Ulemper:

 • Taske, plektre og rem medfølger ikke

Santana er en meget kendt producent, og ét af deres absolutte bedste kendetegn er den høje kvalitet. Der er ikke gået på kompromis med hverken kvalitet eller design her, og du får derfor en super smuk og dekorativ guitar, der også har lækre mekanikker i metal og en god og behagelig lyd.

Dækket er lavet i gran laminat, hvor siderne og bunden er lavet i smuk mahogni med træbindinger. Fingerboardet er udført i delikat rosentræ, og saddel og indlæg er lavet af sort benkomposit. Der er desuden også tænkt over en gennemført finish, idet guitaren er lakeret i en smuk high gloss. Der er desuden monteret remholder, så det er nemmere for dig at stå op og spille. Du kan desuden få denne guitar i flere forskellige farver, nemlig sunburst, sort og natur.

Guitaren har en flot klang, og da materialerne er i høj kvalitet, er dette en rigtigt god guitar til både begyndere og øvede.

Mest Solgte – Sant Guitars AC-80-NA western-guitar natur

Sant Guitars AC-80-NA western-guitar natur

Sant Guitars AC 80-NA western guitar er den mest solgte i sin kategori, og det er ikke uden grund. Der medfølger lækkert ekstraudstyr, og guitaren har en flot lyd. Brugere giver denne guitar 4.5 stjerner ud af 5.

Fordele:

 • Stor og flot lyd
 • Meget god pris
 • Plekter, rem og transporttaske medfølger

Ulemper:

 • Ingen

Der er her tale om en meget gennemført guitar, som kan prale med både en stor og flot lyd, en ekstremt fornuftig pris og et lækkert design med smukke detaljer. Guitaren er i fuld størrelse og egner sig derfor primært til den fuldvoksne guitarist – men derudover er der ingen begrænsninger for, hvem der kan spille på den.

Guitaren er lavet i sort valnøddetræ hele vejen rundt og har både bro og saddel i plastik. Derudover er den lakeret med en gloss finish, så den står knivskarpt. Der medfølger i øvrigt både plekter, rem og transporttaske, så du kan komme i gang, så snart du modtager guitaren.

Den Billige – Sant Guitars AC-80-BK western-guitar sort

Sant Guitars AC-80-BK western-guitar sort

Med Sant Guitars AC-80_BK western guitar får du en meget prisvenlig guitar, der fungerer sublimt som begynder-guitar, og hvor brugerne i den grad er tilfredse. Hele 5 ud af 5 stjerner får den af de kunder, der allerede har købt den.

Fordele:

 • Meget lav pris
 • Stor lyd
 • Gode materialer
 • Plekter, rem og transporttaske medfølger

Ulemper:

 • Ingen

Hvis du gerne vil have en god western guitar til den absolut laveste pris, er denne et rigtigt godt bud. Guitaren er gennemført med smukke bindinger på både hals og krop, ligesom der ikke er gået på kompromis med guitarens mekanikker. Den har nemlig både en flot men også en stor lyd.

Den er udført i sort valnøddetræ hele vejen rundt, og både saddel og bro er i plastik. Guitaren er lakeret med gloss, og der følger både plekter, rem og transporttaske med.

Det betyder også, at du kan komme i gang, så snart du modtager guitaren uden at skulle ud og købe ekstra udstyr.Spansk Guitar

Testvinder – Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar

Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar

En elegant spansk guitar, der er meget velegnet til børn. Brugere giver denne guitar 4 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Lækre materialer
 • Velegnet til børn

Ulemper:

 • Intet ekstraudstyr medfølger, herunder heller ikke plekter, rem eller transporttaske

Denne guitar er en ¾ guitar, og det betyder, at den er mest velegnet til børn. Den er således ikke fuld størrelse og vil derfor som udgangspunkt være en smule for lille til en fuldvoksen mand eller kvinde.

Guitaren er lavet med en top i grantræ og et gribebræt i rosentræ – det giver guitaren det helt klassiske og rene look, som både er pænt at se på, men som også giver lyden en fornuftig og pæn klang.

Mest Solgte – Yamaha C40 spansk guitar

Yamaha C40 spansk guitar

Her er en super god begynderguitar, som er udført i kvalitetsmaterialer, har god klang og en fornuftig pris. Brugere giver denne guitar 4 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Kvalitetsmaterialer
 • Flot lyd
 • God pris

Ulemper:

 • Ingen ekstraudstyr

Dette er en af Yamahas mest solgte guitarer, og det skyldes en kombination af flere faktorer. For det første er guitaren af høj kvalitet, og der er lagt vægt på at anvende gode materialer, herunder dæk af gran, hals af nato, gribebræt af rosentræ og sider og bund af meranti. Guitaren har desuden krom-mekanikker, og alt dette i sammenhæng med hinanden giver en flot lyd og et robust stykke håndværk.

For det andet har denne guitar en absolut fornuftig pris på under 1.000 kroner, hvilket også gør det til en god begynder-guitar, da du ikke skal have en formue op af lommen for at starte.

Den Billige – Sant Guitars CJ-30 ½ spansk børne-guitar sort

Sant Guitars CJ-30 ½ spansk børne-guitar sort

Hvis dine børn gerne vil begynde at spille guitar, kan du roligt starte med denne fra Sant Guitars, der er særligt udviklet til børn, og som samtidig er super billig. Brugere giver denne børneguitar 5 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Bløde nylonstrenge, der passer til sensitive børnefingre
 • Klar lyd
 • Plektre og transporttaske medfølger

Ulemper:

 • Kan kun bruges af børn mellem 3 og 7 år

Denne guitar er særligt udviklet til mindre børn fra 3 til 7 år, idet der blandt andet har været fokus på at give den en lille krop og bløde nylonstrenge, så det ikke er for hårdt hverken at holde guitaren eller at spille på den.

Det er en klassisk sort guitar, som både er pæn og har en klar lyd. Den er udført i lamineret træ, så den kan tåle lidt af hvert. Desuden medfølger der både plektre og transporttaske, så ungerne kan gå direkte i gang med at spille uden at skulle vente på ekstraudstyr.Venstrehåndsguitar

Testvinder – Sant Guitars-80L-BK venstrehånds western guitar sort

Sant Guitars-80L-BK venstrehånds western guitar sort

En guitar, der er absolut velegnet begyndere, som sætter pris på gennemført design og god lyd. Brugere giver denne guitar 5 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Gennemført design med smukke bindinger
 • Udført i henholdsvis grantræ og sort valnøddetræ
 • Flot og stor lyd
 • Skulderrem, plekter og transporttaske medfølger

Ulemper:

 • Ingen

Denne guitar er i fuld størrelse og er derfor beregnet til voksne venstrehåndede guitarister. Stålstrengene i sammenhæng med dækket i gran og sider, bund og gribebræt i sort valnøddetræ sikrer dig en stor og flot lyd. Saddel er i plastik, mens broen ligeledes er i sort valnøddetræ. Designet er gennemført og har super smukke bindinger.

Desuden medfølger der både transporttaske, plekter og skulderrem – og prisen er lav.

Mest Solgte – Beaton Legend Left BK venstrehånds-el-guitar pakke 1

Denne guitar er den mest populære og mest solgte inden for sin kategori. Men det er faktisk ikke kun en guitar, du køber – det er fuldkomment startersæt.

Fordele:

 • Ekstraudstyr i alle former, herunder 10 watt forstærker, guitarstemmer, transporttaske, kabler, rem og plekter
 • Alsidig lyd til alle genrer
 • Bygget robust i ægte træ

Ulemper:

 • Ingen

Denne guitar er meget populær blandt andet på grund af, at den er nem at håndtere og har en god alsidig lyd. Men derudover kommer den også som en fuld pakke, hvor både forstærker og alt nødvendigt tilbehør i form af kabler, transporttaske, plekter, guitarstemmer og rem er inkluderet i prisen. Og da prisen holder sig lige omkring de 2.000 kroner, er der absolut tale om et meget godt bud på en begynder el-guitar, hvor du kan gå i gang med det samme.

Guitaren er i fuld størrelse, og der er monteret 3 mikrofoner og 5 positionsskifter på el-guitaren. Der er ligeledes volumenkontrol og to tonekontroller.

Den er bygget i robust træ med ahorntræ på halsen og poppeltræ på gribebrættet. Dermed giver den en flot og alsidig lyd, der kan anvendes i alle genrer.

Den Billige – San Guitars CJ-36L-NA børne-venstrehånds guitar i natur

Den perfekte og budgetvenlige børneguitar til børn i alderen 6-9 år. Brugere giver denne guitar 5 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Billig, men god begynderguitar til børn
 • Varm og rolig lyd
 • Transporttaske og plekter medfølger

Ulemper:

 • Du skal tilkøbe skulderrem

Denne guitar er et populært valg til venstrehåndede børn i aldersgruppen 6-9 år, som ikke har prøvet at spille guitar før. Den er nemlig nem at håndtere og er udført i lamineret træ, så den kan holde til lidt af hvert. Den har finish i højglans og har på den måde bevaret et lækkert og pænt look. Desuden har den en varm og rolig lyd og er dermed perfekt til børnefamilien.

Der medfølger både transporttaske og plekter i prisen, der ligger helt nede under 600 kroner.Børneguitar

Testvinder – Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar

Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar

Denne guitar er ¾ størrelse af en normal spansk guitar og den er derfor perfekt til børn omkring 8-12 år. Brugere giver denne guitar 4 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Perfekt til børn i aldersgruppen 8-12 år
 • Fin klang
 • Gode, holdbare materialer

Ulemper:

 • Der medfølger intet ekstraudstyr

Uanset om dit barn er nybegynder eller øvet guitarist, er det vigtigt, at I køber en børneguitar til ham eller hende. Når guitaren som her er ¾ af en normal størrelse spansk guitar, betyder det, at den som udgangspunkt passer et barn i alderen 8-12 år. Den er således nem at håndtere for dit barn, og den har også blødere strenge, som matcher bløde børnefingre bedre.

Guitaren er lavet i grantræ og med et gribebræt i rosentræ. Den har en fin klang, uden at være hverken for stor eller fyldig.

Mest Solgte – DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ½, sort

DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ½, sort

Denne guitar er velegnet til børn mellem 5 og 8 år, idet den svarer til ½ af størrelsen på en normal guitar. Der er tænkt over både pris og detaljer, og brugere giver den 4.5 stjerner ud af 5.

Fordele:

 • Bygget i ægte træ
 • God lyd
 • Rocket look

Ulemper:

 • Du skal selv købe både skulderrem, transporttaske og plekter

DiMavery er en verdenskendt guitarproducent, som er kendt for brug af gode materialer og god lyd. Og denne børneguitar er bestemt ingen undtagelse. Den er bygget af ægte træsorter, nemlig gaboon, blackwood og limewood, der giver den en varm og behagelig klang.

Den er desuden udstyret med lidt blødere strenge, så små børnefingre ikke tager skade af at spille på den. Den er desuden lavet i et lækkert sort look, så dine unger kan føle sig ekstra rocksmarte, når de spiller. Det er en rigtigt god guitar, der opfylder børnenes behov, når de skal lære at spille på guitar – og så er prisen holdt under 500 kroner.

Den Billige – DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ¾, pink

DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ¾, pink

Denne guitar er formentlig enhver lille piges drøm med sin smukke pink farve og fine, dekorative detaljer. Brugere bedømmer denne børneguitar med 4 ud af 5 stjerner.

Fordele:

 • Fås i 4 forskellige farver
 • God lyd
 • Lav pris

Ulemper:

 • Ekstraudstyr, herunder skulderrem, transporttaske og plekter medfølger ikke

Har I en datter, der meget gerne vil lære at spille på guitar, og er hun mellem 8 og 12 år gammel? Så er denne pink drøm af en børneguitar formentlig hendes største ønske. Men den er ikke kun pæn og piget – den har også rigtigt god lyd og er skabt i gode kvalitetsmaterialer, herunder gaboon, limewood og blackwood.

Som altid har også denne børneguitar blødere strenge, så der passes godt på de små børnefingre, og det er en super god guitar at spille på – både for begyndere og øvede børn.

Tilføj en kommentar...