Musikinstrumenter

Elguitar: Her er de bedste i test (begynder & øvet)

bedste Elguitar

Lige meget om du allerede er en øvet guitarist eller om du lige har fået interessen får elguitar. Så er det vigtigt, at du har den helt rigtige el guitar at spille på. Det kan også være rigtig svært overskue markedet, for der er rigtig mange elektriske guitar at vælge imellem.

ForhandlerPrisleje 
Soundstore XL799 – 8.149 krTil Butik →
Danguitar329 – 22.324 krTil Butik →

Herunder kan du læse anmeldelser af en række forskellige modeller. Blandt andet finder du en billig el guitar og el guitar med forstærker og meget mere. Både følelsen og lyden skal være lige i øjet, så du får mest mulig glæde af din musik. Dette har vi derfor selekteret efter således du af nedenstående finder de absolut bedste og billigste elguitar på markedet.


Bryce Les Paul el-guitar (sunburst/winered/sort)

Bryce Les Paul Guitar
Bryce Les Paul Guitar

Fra asken til ilden! Her taler vi om en rigtig lækker klassiker til den øvede musiker. Der er vild med den smukke klang en halvakustisk guitar giver.

Ved du lidt om elguitarer. Så kender du nok til L5 modellen fra samme producent. Der var en af de mest betydningsfulde og verdensberømte elektriske guitarer nogensinde.

Det er en model i den såkaldte ’hollowbody’-familie, hvilket betyder, at den har en hul krop. Ligesom en almindelig akustisk guitar, mens den stadig er elektrisk. Det betyder, at du får en varm og blød klang samtidig med den karakteristiske elektriske lyd. Heraf betegnelsen halvakustisk.

Det er en elguitar. Der ligger solidt placeret i den lave middelklasse. Når det kommer til prisniveau, men det betyder ikke, at du ikke får en guitar. Der er en øvet musiker værdig. Er du glad for den halvakustiske klang og det klassiske udseende. Så er det en super lækker og velklingende model med 22 bånd. Der ligger rigtig godt i hånden og har en varm og behagelig klang der lyder super godt i lang de fleste settings.

Modellen har to humbucker mikrofoner, to volumen- og to tonekontroller samt en trevejs pickup skifter.


DiMavery ST-203 elguitar sort

DiMavery ST-203
DiMavery ST-203

Endnu en klassiker i begynderklassen. ST01 er let at håndtere og har en høj holdbarhed. Der gør den til et rigtig godt instrument for begyndere.

Fordi den har en klassisk, genkendelig lyd og en form, som rigtig mange forbinder med netop elektriske guitarer. Så er det en populær model for rigtig mange begyndere. Prisen hænger rigtig godt sammen med det produkt du får. Fordi den er så let at spille på, og giver dig så fin en lyd. Så er det også en model, der virkelig kan give dig blod på tanden som begynder.

Det er rigtig vigtigt, at du finder en guitar. Der ikke er for tung og ikke har for mange indstillinger du skal holde styr på. Når du starter dit arbejde med guitaren. På den måde kan du bruge din energi på at træne din mestring af fingerstillingerne og fingerspillet uden at skulle tage stilling til meget andet.

Ud over selve guitaren får du også en taske, plektre, rem og ledning med, hvis du vælger denne model.


HAGSTRÖM ESN Ultra Swede, Tobacco Sunburst

HAGSTRÖM ESN Ultra Swede, Tobacco Sunburst

Denne elguitar med forstærker er en super smart pakkeløsning til begyndere. Ikke bare fordi selve guitaren er begyndervenlig og giver dig en rigtig god lyd uden at du behøver at være en øvet musiker, men også fordi du får en elguitar med forstærker, opbevaringstaske, rem, plekter og ledninger.

Du behøver altså ikke at skulle ud i flere forretninger og sørge for, at alle delene passer sammen, det er klaret for dig.

Elguitaren kan indstilles både i tone, volumen og klang, så du kan opnå præcis den lyd du ønsker uden de store anstrengelser. Når du er nybegynder er det altid en fordel. Hvis guitaren er både lækker og let at spille på. På den måde mister du ikke motivationen. Fordi der er tale om en model, der er udviklet specielt for at gøre læreprocessen og lyden perfekt fra start.

Det er en super populær model og med god grund. For ikke nok med at den har et lækkert design. Der er behageligt at stå eller sidde med. Så er det også en robust og holdbar model.

Fordi det er en elguitar med forstærker får du også en Nux Mighty 15SE guitarforstærker med i købet. Det er en super god kompakt model med forskellige indstillinger og en god, klar lyd. Der giver dig en ren klang og ingen hvid støj.


HAGSTRÖM Metropolis-S El-Guitar, Sort

HAGSTRÖM Metropolis-S
HAGSTRÖM Metropolis-S

Endnu en begynder elektrisk guitar i rækken og endnu en model i den velkendte form.

HAGSTRÖM modellen udført i sort og hvid lakeret træ og halsen er boltet på. Det er en god og stabil guitar der er lavet specielt som en begyndermodel, hvilket i dette tilfælde betyder, at den er let at spille på, har en god vægt, der gør den let at håndtere både siddende og stående. Det er også en model med et godt, glat gribebræt, der gør det let for dig at bevægehttps://rytmen.dk/dask fingrene fra en stilling til en anden og fordi båndene ikke er så høje får du ikke ømme fingerspidser af at øve længere tid ad gangen, hvis du gerne vil være rigtig god hurtigt.

Går du i en fysisk butik vil det i rigtig mange tilfælde være netop denne model butiksmedarbejderen henviser til og det er der god grund til, for det er virkelig meget du får for pengene som nybegynder, hvis du vælger denne model som din første elektriske guitar.

Du får en god guitar med vibratorarm, femtrins omskifter, tre single coil pickups og en volumen- samt to tonekontroller.


Yamaha RS320 Elektrisk Guitar – elektrisk guitar ebony

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar
Yamaha RS320 Elektrisk Guitar

Den klassiske Yamaha model over dem alle!

Det er en model, der er fremstillet for at give et større publikum adgang til den populære model uden at skulle gå på kompromis med hverken lyd eller design.

Firmaet har virkelig lagt stort arbejde i at beholde både formen, udtrykket og lyden på den kendte model, men har samtidig pillet alt overflødigt af, så prisen kan komme ned i en helt anden prisklasse. Det er kom de designmæssige finesser og detaljer, der er blevet skruet ned for netop for at du kan få den samme spillefølelse og lyd uden at skulle betale helt så meget.

Denne model er redesignet i 2004 og har derfor den samme tykkelse på kroppen som Standard modellen fra samme producent.

Det er en model der virkelig giver dig meget for pengene og selv om den er oppe i den dyrere ende af middelpriserne, så får du rigtig meget lyd og spilleglæde med i købet og en guitar, der bliver ved med at lyde lige godt mange, mange år udi fremtiden.

Hvis du gerne vil have mere end bare en smuk guitar, men også gerne vil have en, der også lyder som den helt klassiske Yamaha.


Beaton Leshan 26 NA elguitar

el-guitar

Er du sikker på at el guitaren er noget for dig og vil du gerne gå all in fra starten, så du springer de almindelige begyndermodeller over, så er denne smukke og klangfulde model et rigtig godt bud på en luksusbegynderguitar.

Du betaler lidt mere, men du får også en langt mere stemningsfuld lyd, der bliver ved med at klinge længe efter du har slået strengene an fordi den er udført i en perfekt balanceret blanding af mahogni og ahorn.

På samme måde får du også en guitar med 22 bånd, der har den samme længde på halsen som de store og professionelle producenter. På den måde bliver det let at opgradere til en anden model med tiden, hvis du ønsker det.

Det er en begynderguitar i den dyre ende, men du får også en elektrisk guitar du kan spille på i rigtig mange år og som holder formen selv, hvis du bruger den flittigt gennem alle årene. Det er et rigtig godt køb, der har en smuk og langvarende klang.


Opsummering

billig Elektrisk guitar

Hvis du gerne vil have en god begynder el guitar, så er der rigtig mange at vælge imellem og det er faktisk også den klasse, der er lettest at finde og anmelde. Ligeså snart du bliver mere øvet og finder din egen lyd. Så bliver det også langt mere individuelt, hvilken lyd du foretrækker og, hvilken model, der kan leverer bedst.

Der er ingen tvivl om, at mange af de mere etablerede producenter og firmaer laver elektriske guitarer til alle niveauer af musikere, men, de skaber også modeller. Der laver en række forskellige klange og lyde. Det er nemlig ikke alle modeller. Der egner sig til at spille alle genrer indenfor musik. Herunder kan du læse kort om, hvilke modeller fra ovenstående anmeldelse der passer bedst til:

  • Begynderen
  • Den øvede
  • Feinsmeckeren

Hvilken elektrisk guitar er bedst til begynderen?

billig elguitar

I den ovenstående række anmeldelser er der en lang række modeller, der henvender sig til begyndere.

Alt efter, hvad du leder efter kan du vælge:

Alt i alt er det en god ide at vælge en begyndermodel fra den producent du forestiller dig at du gerne vil fortsætte med at spille på. Der er små forskelle på, hvordan de ligger i hånden, lyder og skal håndteres.

Hvilken model er bedst til den øvede?

Når du er blevet mere øvet, så har du fået en bedre ide om, hvad du kan lide at spille og, hvilken lyd du foretrækker fra din guitar. Det betyder også, at du er mere klar til at være kræsen og bruge lidt ekstra tid på at finde den helt rigtige model til dine behov.

I denne klasse bliver modellerne også dyrere samtidig med at de får flere funktioner og bliver mere følsomme.

Derfor er det en god ide at du overvejer at gå ned i en fysisk butik og afprøve de elektriske guitarer du tænker kunne passe godt til dig og på den måde pejle dig ind på, hvilken du skal investere i.

I denne test er de bedste bud:

El guitar billede

Hvilken model er bedst til feinsmeckeren?

Der er ikke nogen af de helt dyre modeller i denne tekst, men alligevel er der nogle. Der giver dig lidt mere lækkeri og lidt flere detaljer på instrumentet. Du kan med stor fordel bruge tid og lidt ressourcer på at finde den rigtige model for dig, så du kommer til at lægge pengene det rigtige sted og får størst mulig glæde ud af din nye elektriske guitar.

Begge de to guitarer er både smukke og har en lyd, der adskiller sig fra både modellerne til begynderen og den helt almindelige og så komme dertil, at prisen ligger en del over.


UDGÅET: Fender Square Bulet Strat HT HSS, BLK elguitar sort

Elguitar - Fender Squier Bullet Strat HT HSS

Her er der tale om en rigtig god og robust begynderguitar fra Fender. Der er ikke nogen tvivl om, at netop Fender er et af de mærker. Der har både historie og renomme i orden. Så her får du præcis det, du betaler for – uden at skulle punge ekstra ud for mærket.

Den kendte stratocaster form er også den vi kender fra selveste Hendrix. Der var stor tilhænger af Fender og deres legendariske elguitarer. Då er du vild med de glade 60ere og musikken fra den æra er du virkelig på hjemmebane her.

Som med alle andre modeller fra Fender er der også med Square Bulet, at der er lagt stor vægt på, at både materialer, design og generel brugervenlighed skal passe til det niveau den henvender sig til. Det er et instrument, der har en god vægt, uden at være for tung. Den er let at spille på og giver dig et rigtig godt grundlag for, at blive både dygtig til at spille og glad for det!

Med en krop i basswood, en ahornhals, og et gribebræt i laurel får du ikke bare et flot og brugervenligt instrument, men også en rigtig god, billig elguitar og ikke mindre end 5 forskellige klange.


UDGÅET: Epiphone Les Paul Standard PRO 1956 Goldtop

Epiphone Les Paul Standard PRO 1956 Goldtop

Åh, Les Paul!!! Det er en af de mest elskede og brugte modeller gennem tiden – og med god grund, for det er ikke bare en smuk, smuk elguitar, den har også en lyd der sidder lige i øjet (og øret), hver gang.

Hvad du måske ikke ved, er at denne model er en genskabelse af den oprindelige model fra 1952 – og selv om det er en klassiker i dag, så var det et banebrydende design i sin tid og derfor var Les Paul tøvende med at sætte sit navn på hovedet af guitaren i tilfælde af at den floppede. Det gjorde den tydeligvis ikke og selv i dag er det en model, der er både efterspurgt og beundret alle steder for både sit udseende og sin genkendelige og svingende klang.

En af de store fordele ved denne model er den lange holdbarhed der kommer af det mahogni både hals og krop er fremstillet af, men også den varme tone, der kommer fra de to P-90 pickups, der også er en af de features, som er med til at skabe det klassiske punch, der er i den bløde og varme tone fra guitaren.


UDGÅET: Epiphone Joe Pass Emperor-II PRO, Natural

Epiphone Joe Pass Emperor-II PRO el guitar

Den dyreste model der er anmeldt i denne omgang og den koster næsten det dobbelte af den klassiske Les Paul, men her er også tale om en el guitar i en helt anden klasse end mange af de andre herover og under.

Det er et instrument, der egner sig super godt til jazzmusikeren. Fordi den spiller med den genkendelige klang. Der har rødder helt tilbage til jazzens barndom.

Ikke alene er det en helt vidunderligt smuk guitar. Det er også et instrument med rigtig mange klang-muligheder for dig, der gerne vil kunne give din musik lidt mere sjæl og dybde.

Det er en model, der hylder den kendte jazzmusiker, Joe Pass. Der har skabt lyden til mange af de store jazzlegender som Ella Fitzgerald, Chet Baker og Ray Brown.

Det er en guitar for feinsmeckere. Med sine guld- og perlemordetaljer og det helt naturligt fremstående træ er den en fryd for øjet såvel som ørerne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Stemmer)
Rating4.8
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...