Lydudstyr

DJ controller: Her er de bedste i test

dj controller

Controller, DJ Pult – Kært barn har mange navne! Redaktionen fra 4Sound.dk har lavet et samarbejde med DJ Morgan om at finde de bedste DJ pulte på markedet. Det har udmundet sig i 6 katagorier, hvor man roligt kan sige, at der er en pult til alle.

Hey! Tjek også vores artikel om de bedste tasker til DJ Controllere og udstyr.

Bedst i test – Pioneer XDJ-XZSe Pris
Mest Populære – Pioneer XDJ-RX2Se Pris
Bedste til prisen – Reloop Touch DJ ControllerSe Pris
Bedste til begynderen – Pioneer DDJ 200Se Pris
Bedste til den øvede – Pioneer DDJ 1000Se Pris
Bedste til den professionelle – Pioneer DDJ-RZXSe Pris

Bedst i test – Pioneer XDJ-XZ

Pioneer XDJ-XZ DJ pult med 4-kanalsystem

Bedst i test – Pioneer XDJ-XZ

I samarbejde med DJ Morgan, som er en kendt DJ på de danske klubber, har vi kåret den bedste DJ pult på markedet. Kåringen er taget på baggrund af pris, performance og holdbarhed.

Da DJ Morgan skulle vælge hans favorit pult var der dog ingen tvivl. Der var en pult der satte de andre til vægs.

“Jeg har igennem min lange DJ karrier haft ét brand jeg har svoret til, nemlig Pioneer. Det fejler aldrig, og alle effekterne er samlet ét sted. Min fortrukne pult er Pioneer XDJ-XZ, og det er selvfølgelig også den jeg har kåret, som den bedste i testen”
DJ Morgan, den ene del af duoen Energy Crew

Pioneer XDJ-XZ er et komplet DJ system, og er en pult, der er storebroderen til Pioneers anden meget populære DJ pult, nemlig XDJ-RX2.

Pioneer XDJ-XZ er bygget op omkring et fir-kanalssystem, hvor du kan kontrollere og styre op til fire tracks på samme tid. Dette giver mulighed for at forlænge og mixe så meget du overhovedet vil. Fir-kanalssystemet gør, at du både kan mixe via din laptop, men også bare via et USB-stik eller SD-kort. Pulten giver dig mulighed for at være fleksibel og få en club-følelse uanset hvilken lokation du står på.

4Sound.dk og DJ Morgan anbefaler kraftigt at bruge programmet Rekordbox som DJ Software til denne enhed. Rekordbox er et fleksibelt program, der kan bruges til stort set alle controllere, og som bruges til at styre controllerens input.

Udover at være et fir-kanalssystem, så er Pioneer XDJ-XZ udstyret med et 7″ touchskærm med QWERTY-søgning, hvilket også er brugt på nogle af Pioneers andre modeller. Dette giver mulighed for Rotary Selector, Track Filter, Shortcuts, Sound Colour FX og Beat FX.

Udover alle disse funktioner, så åbner performance pads også muligheden for, at kunne styre Samples, Hot Cues, Loops, Beat Jumps og meget mere. Du har altså alt hvad du skal bruge lige ved hånden.

Pioneer XDJ-XZ kan bruges både af den profesionelle DJ, som lever af sin musik, men også af den let-øvede DJ der ønsker at gøre noget ekstra ud af karrieren og skubbe sin karriere et skridt op og derved også spille til større events.

Pioneer XDJ-XZ har en lang række nye funktioner, som f.eks.:

 • NXS2 JOG hjul samt en JOG Adjust til at justere med
 • En skærm i JOG hjulet, som minder meget om den på DDJ-1000
 • fir-kanals mixer med mulighed for links på CH3 og CH4
 • Du får mulighed for Beat og Color effekter som på Pioneer DJM-900NXS2
 • Der er nu 2 Mikrofon inputs, som kommer med 3 bånds EQ
 • Ny forbedret Master Output med 3 bånds EQ
 • Ny og forbedret lyd kvalitet end på Pioneer XDJ-RX2
 • Kompatibel med Rekordbox DJ-software

Pioneer har valgt at bruge en lang række af deres eksisterende effekter i XDJ-XZ’eren, men har også tilføjet en del nye. Af effekter kan bl.a. Delay, Echo, Filter, Flanger, Phaser, Spiral, RiverB og Trans nævnes.

Specifikationer

Pioneer XDJ-XZ’s dimensioner er:

 • Bredde: 728 mm
 • Højde: 108 mm
 • Dybde 444 mm
 • Vægt: 9,1 kilo
 • Frekvens vidde: 20-20000 Hz
 • Forvrængning: < 0,0003 % (USB)

“Efter vi havde prøvet 5 forskellige controllere var der ingen tvivl om, hvilken jeg ville kåre til den bedste pult. Pulten er kompleks, men samtidig super simpelt. Den tillader alle niveauer og alle kunstnere at bruge den, da den kan lave det mest kompliceret mix, men også betjenes super simpelt.”
DJ Morgan

Redaktionen tilføjer efterfølgende, at med denne pult har du næsten den komplette løsning. Denne passer perfekt sammen med bl.a.nogle af de stands der er nævnt i linkede artikel.

Mest Populære – Pioneer XDJ-RX2

Pioneer XDJ-RX2 DJ controller, DJ Pult

Mest Populære – Pioneer XDJ-RX2

Der var ingen tvivl på redaktionen da 4Sound.dk medejer Benjamin Jørgensen skulle afsløre, hvilken controller der var den mest solgte på 4Sound.dk.

“Der var ingen tvivl om, hvilken pult der er den mest fleksible og populære hos os på 4Sound.dk. Det er klart Pioneer XDJ-RX2, da den tilbyder en controller til mange forskellige niveauer.”
– Benjamin Jørgensen, Medejer 4Sound.dk

Det er dog heller ikke til nogen overraskelse at netop Pioneer XDJ-RX2 er den mest populære på vores side. Det er et generelt billede der er malet på tværs af branchen. Mange branchefolk udvælger også denne, når der bliver talt om, hvilken pult de har haft deres ynglings momenter på.

Men hvad gør Pioneer XDJ-RX2 så god?

Pioneer XDJ-RX2 er et komplet DJ system, som oprindeligt kommer fra sin ekstremt populære forgænger Pioneer DXJ-RX. Disse har været flagskibene for Pioneer og er frontløberne i hele to-decks og to-kanals alt-i-en systemet, som er det mest brugte system man i dag kan få på markedet.

Pioneer XDJ-RX2 levere en komplet oplevelse uanset om du arbejder med computer, USB-stik eller SD-kort på destinationerne. NXS2-serierne fra Pioneer gør nemlig, at man er fleksibel på farten uanset input.

Hov, har du husket at tjekke tilhørende hardcase til dette produkt i vores linkede artikel?

Ligesom vores testvinder Pioneer XDJ-XZ har Pioneer XDJ-RX2 også en 7″ touchskærm med QWERTY-søgning, som også er på tidligere modeller CDJ-2000NXS2 og DJM-9000NXS2. Dette giver mulighed for Rotary Selector, Track Filter, Shortcuts, Sound Colour FX og Beat FX.

Pioneer XDJ-RX2 har også indbygget performance pads, som åbner muligheder for at tilføre nogle effekter til ens DJ-arbejde. her har du mulighed for flerdelt loop fordelt på blandt andet 1/4, 1,2 og 8 dele. Derudover kan du også sample dine helt egne signatur lyde ind, som du altid kan have ved hånden til at tilføre dit mix noget ekstra.

Så Pioneer XDJ-RX2 er altså controlleren til DJ’en der ønsker at hæve sig til det næste niveau med en alt-i-en løsning der altid levere til UG.

Ligesom med vores test vinder, så anbefaler vi kraftigt at bruge programmet Rekordbox som DJ Software til denne enhed. Rekordbox er et fleksibelt program, der kan bruges til stort set alle controllere, og som bruges til at styre controllerens input.

Specifikationer

Pioneer XDJ-XZ’s dimensioner er:

 • Bredde: 728 mm
 • Højde: 108 mm
 • Dybde 444 mm
 • Vægt: 9,1 kilo
 • Frekvens vidde: 20-20000 Hz
 • Forvrængning: < 0,0003 % (USB)

Bedste til prisen – Reloop Touch DJ Controller

Reloop Touch DJ Controller, DJ Pult

Bedste til prisen – Reloop Touch DJ Controller

I en helt anden prisklasse finder vi budget-testvinder fra Reloop. Reloop er kommet med deres nye Touch controller, som gør controllere til alle-mands-eje. I denne pult får en revolutionerende teknologi til en brøkdel af, hvad de andre controllere på markedet koster. Reloop har med andre ord sparket døren ind, til controller markedet og er kommet for at blive.

Reloop’s Touch Controller er udarbejdet i samarbejde med VirtualDJ og tilbyder en fed kombination af fleksibilitet og komfort, som der ikke er set på VirtualDJ baserede controllere før. De andre controllere når rent ud sagt ikke Reloop Touch til sokkeholderne.

Reloop touch er ligesom Pioneer’s systemer udviklet med en 7″ Performance Controller. Denne giver mulighed for at kontrollere XY-effekterne samt browse igennem biblioteket super hurtigt. Udover biblioteket kan også playlists og mapper ses fra denne touch skærm.

Skærmen bruges også til indstillinger af pulten, her blandt andet in- og output mm. Sporene kan også ses her, så du kan følge BPM samt sangenes udvikling i real time.

Det er også på denne touch skærm, at Performance Pad’s indstilles. Reloop Touch kommer nemlig med 16 justerbare pad’s, der kan benyttes til blandt andet Beat Loops, Beat Jumps, Samples, Hot cues og meget andet.

Reloop lavede verdens første DJ Controller med Touch med denne version. VirtualDJ og Reloop har altså revolutioneret controller verdenen med deres Reloop Touch.

Du har nu mulighed for med denne version, at tilpasse dine egne indstillinger ind i en controller og tage den med dig over alt. Den tilbyder fleksibilitet, stabilitet og performance fra aller øverste hylde.

Reloop Touch tilbyder samtidig funktioner der ikke er set før, som f.eks. integreret video mix funktion samt organisering af mediebibliotek med træk og slip funktion.

Controlleren tilbyder også en speciel fir-spors løsning med klub mixer layout, kombineret med EQ / filter sektion. Dette gør, at dine mix med garanti kommer til at sidde lige i skabet. Derudover er der også en PAD-Mode knap og mulighed for split mode-funktion også.

Med andre ord – Reloop Touch er den ideele DJ pult til den begyndende DJ der ønsker at øve sig endnu mere og sætte sit eget præg sangene, remix’ og mashups. Reloop Touch giver mulighed for at skabe din egen karriere og danne byggestene for noget der kan arbejds videre på til endnu større jobs.

Specifikationer

Reloop Touch DJ Controller’s dimensioner er:

 • Bredde: 594 mm
 • Højde: 73 mm
 • Dybde 377 mm
 • Vægt: 3,7 kilo

Bedste til begynderen – Pioneer DDJ 200

Pioneer DDJ 200 controller, DJ Pult

Bedste til begynderen – Pioneer DDJ 200

I klassen – Bedste DJ controller til begyndere har vi valgt Pioneer DDJ 200. Pioneer DDJ 200 er selvskabets controller til de små private fester. Pioneer DDJ 200 er en super god begynder-pult, da den tilbyder de basiske DJ færdigheder, men uden at fylde særlig meget og derudover heller ikke veje særlig meget.

Pioneer DDJ 200 kan dog også bruges af den erfarne DJ, som har styr på deres færdigheder, som hvor setuppet ikke tillader at have det helt store udstyr med. Med Pioneer DDJ 200 er man dog afhængig af en computer, da denne ikke er udstyret med en tilhørende skærm.

Controlleren er en multi-app DJ controller, hvor du blandet andet kan bruge din spotify konto eller anden streaming tjeneste til at styre musikken. Dette er en af de første smartphone og iPhone kompatible DJ controllere, der tilladder at privat festen ikke står uden en DJ.

Pioneer DDJ 200 er et økonomisk alternativ til den begyndende DJ der skal lære føling med hvordan man mixer, fader og laver mashups. Dette kan trænes igennem controlleren der blandet også tillader beat loops, samples og meget mere.

Specifikationer

Reloop Touch DJ Controller’s dimensioner er:

 • Bredde: 378 mm
 • Højde: 48,2 mm
 • Dybde 208 mm
 • Vægt: 1,2 kilo

Bedste til den øvede – Pioneer DDJ 1000

Pioneer DDJ 1000, DJ pult

Bedste til den øvede – Pioneer DDJ 1000

Controlleren til den let-øvede DJ skal helt klart være Pioneer DDJ 1000. Denne pult tager udgangspunkt i tidligere nævnte Pioneer DDJ 200, dog med en del flere funktioner og muligheder for at gøre dine mix endnu bedre og tilføje endnu flere effekter til det.

Pioneer DDJ 1000 kører et fir-kanalssystem, hvor du virkelig kan udfolde dine mix samt udforske mashup-verdenen. Pioneer DDJ 1000 er overbygningen til vores bedste begynder pult med den overbygning, at du nu har mulighed for at mixe op til 4 spor på én gang.

Dog ligesom Pioneer DDJ 200 er du her afhængig af en computer, da controlleren ikke er udstyret med en 7″ skærm der viser de aktive tracks samt waves.

Pioneer DDJ 1000 er udstyret med et CDJ og DJM funktioner, som gør, at overgangene mellem de forskellige sange er utroligt nemme at controllere.

Pioneer DDJ 1000’s layout er ligesom de tidligere nævnte Pioneer controllere med udgangspunkt i flagskibet fra NXS2-serien, hvor man får et utroligt professionelt udseende i ens controller.

Fordelen ved Pioneer DDJ 1000 er dog, at i midten af turning tracks har du din track information, hvor der bl.a. står de gældende BPM samt sanglængde og hvor meget der er spillet af sangen.

Pioneer DDJ 1000 har fået tilføjet en del nye effekter sammenlignet med tidligere modeller. For at være helt præcis er der tale om 14 nye. Herunder bl.a. Phaser, Echo, Reverse, RiverB og mange flere.

Pioneer DDJ 1000 er controlleren til dig, som ønsker en udvidet DJ løsning, hvor dine mixes, mashups og overgange er nogle der vil blive ligget mærke til. Du får mulighed for at skabe dit helt eget og sætte dit eget præg på den musik du spiller til de helt store show.

Specifikationer

Reloop Touch DJ Controller’s dimensioner er:

 • Bredde: 708 mm
 • Højde: 73 mm
 • Dybde 361 mm
 • Vægt: 6 kilo

Bedste til den professionelle – Pioneer DDJ-RZX

Pioneer DDJ-RZX, DJ Pult

Bedste til den professionelle – Pioneer DDJ-RZX

Til sidst, men ikke mindst, slutter vi af med toppen af poppen. Den absolutte bedste DJ pult på markedet, men også den DJ pult der koster mest. Denne DJ pult er brugt at kunstnere som blandet andet Don Diablo, Skrillex og Martin Garrix.

Pioneer DDJ-RZX har alt hvad du nogensinde kommer til at få brug for i en DJ controller og meget mere. Det er et professionelt DJ setup der både kan bruges til private arrangementer, men også på de helt store scener til at lave de bedste remixes i verden.

Pioneer DDJ-RZX er udstyret med alt det vi kender fra blandet andet CDJ og DJM-serien, hvor du får de store JOG-hjul samt flerfarvet performance pads til at tillægge dine sange en lang række effekter.

Pioneer DDJ-RZX’s fir-kanalssystem har sin helt egen sample sektion, hvor du kan styre Beat sync, kvantisering og trum for sampler. På denne enhed får du desuden også 3x 7″ touch skærme, som giver dig real time information om sangnes titler, BPM og viser hvordan sporenes waves er, samt personligt gemte loops og hot cues. Du har altså det hele lige ved hånden og behøver ingen eksterne enheder for at have det perfekte setup.

Pioneer DDJ-RZX tillader dig også, at tracke på dine x- og y-akser direkte i real time på dit display, uden at du behøver at se dette på din computer. Dette kan man bruge til blandet andet at tilføje FX og justere parametre med.

Noget helt unikt ved Pioneer DDJ-RZX er også, at du kan redigere i video på de 3x 7″ videoskærme. Derfor følger der også med, til din Pioneer DDJ-RZX pakke, en licensnøgle til Rekordbox Video, så du kan påbegynde dette med det samme.

Alt i alt er der altså tale om en DJ pult der giver dig alle de muligheder du skal bruge for at kunne performe. Det er en pult der bliver brugt på de største scener, af de største personer, og derfor også klart anbefalelsesværdig til den professionelle DJ der lever af sit arbejde.

Pioneer DDJ-RZX har hvertfald fået redaktionens opmærksomhed igennem dette forløb, og får derfor også artiklens topkarakter. Dog er prispunktet så højt, at den kun anbefales til den profesionelle DJ der lever af det.

Specifikationer

Reloop Touch DJ Controller’s dimensioner er:

 • Bredde: 945 mm
 • Højde: 119,7 mm
 • Dybde 547 mm
 • Vægt: 15,9 kilo

Opsumering

Der findes en DJ pult / controller til alle former til DJ’s. Find den der passer til den tid og ambition der bliver lagt i det, og ban’ dig langsomt vej op igennem rækkerne til du en dag står på den helt store scene!

4Sound.dk vil gerne give en stor tak til DJ Morgan for at have hjulpet os med at kåre den bedste DJ pult på markedet, samt alle under katagorierne i denne artikel. Husk at tjekke vores arikler ud om transporttasker og hovedtelefoner for at finde det perfekte udstyr til dit næste show.

Pioneer DDJ-400 DJ controller – Den bedste til nybegynderen

Pioneer DDJ-400 DJ controller

DDJ-400 er din nye begynder dj controller fra veteranerne Pioneer, der er designet til at virke i kombination med Rekordbox. Dette er det perfekte bud på en alsidig letvægts controller med mange funktioner, der er lille nok til at passe i rygsækken.

Fordele

 • Rigtig god værdi til prisen. Du får oven i købet en licens til Rekordbox DJ oven i hatten
 • Dj controlleren fungerer sammen med langt de fleste Rekordbox funktioner
 • Layout & design er intuitivt og enkelt at bruge
 • En pitch-fader i god størrelse.

Ulemper

 • Intet AUX stik.

Hvis du er på udkig efter en begynder dj controller, der efterligner de store drenge på markedet, så vil du være rigtig godt stillet med at investere sparepengene i en DDJ-400; og grundet dens lette vægt, så er den oven i købet nem at have med på farten.

Vurdering: bedst til nybegyndere.

Pioneer DDJ-1000 – Den bedste til de mere erfarne

Pioneer DDJ-1000

DDJ-1000 emulerer et CDJ /DJM-setup i fuld størrelse perfekt, og er det ideelle instrument til den seriøse DJ, der har brug for en bærbar rig, der kan (næsten) alt, hvad en pro-opsætning kan gøre, og lidt mere!

Fordele

 • Stort joghjul med stor skærm
 • 4-kanals hardware mixer, med lydfarveeffekter og beateffekter
 • Kompakt størrelse
 • Overkommelig pris.

Ulemper

 • Lille skiftknap.

Vurdering: bedst til de lidt mere erfarne.

Pioneer DDJ-SB3 – Den gode allrounder

Pioneer DDJ-SB3

Pioneer DJ DDJ-SB3 er en videreudvikling af den i øvrigt glimrende DDJ-SB2 dj controller og forkæler brugeren med nogle ekstra nye funktioner. Grundet den nye loop funktion, pad scratch samt hele otte performance pads er denne lillie controller et glimrende udgangspunkt for enhver begynder dj.

Fordele

 • Adskilt loop funktion
 • Hele 8 performance pads
 • Jog Wheels i super høj kvalitet, hvor play og cue kan findes adskilt
 • Unikke funktioner, såsom førnævnte pad scratch
 • Avanceret mixerfunktion
 • Solid konstruktion.

Ulemper

 • Pad scratch funktionen latterliggøres ofte af professionelle dj’s
 • Pitch faderen kunne godt være større
 • Blot et enkelt hovedtelefon stik.

Som din første dj controller kunne du bestemt være værre stillet end med DDJ-SB3. På trods af et par åbenlyse mangler, så er der dog tale om en multi-funktionel controller, der oven i købet har unikke funktioner man ikke finder på andre controllere.

Vurdering: bedst til nybegyndere.

Chat med en lyd- og lysekspert her.

Pioneer DDJ-RZX – DJ controller i verdensklasse

Pioneer DDJ-RZX

Pioneer DJ DDJ-RZX er ganske enkelt et monster af en controller. Dj controlleren er enorm, og kommer med et ordentligt prismærkat. Hvis du er professionel dj og ønsker at arbejde med grej i verdensklasse, så er DDJ-RZX første og sidste stop på rejsen. Denne controller fungerer sammen med Rekordbox DJ og Rekordbox Video, og du vil have adgang til næsten alle funktionerne i softwaren.

Fordele

 • En skærmopløsning, der ikke kan matches af andre controllere på markedet
 • En masse fremragende FX funktioner, der ofte kan anvendes uafhængigt af din computer
 • CDJ/DJM fornemmelse til en brøkdel af prisen
 • Dobbelt USB stik til dobbelt så meget musik.

Ulemper

 • DDJ-RZX er desværre ikke en uafhængig enhed
 • Prisen er temmelig pebret, selvom du får rigtig rigtig meget for pengene.

Hvis du har pengene til det, så er denne dj controller absolut værd at investere i. Desuden er denne controller velegnet til især video dj’s og er faktisk nok det bedste udstyr man kan få på markedet i dag til netop dette formål.

Vurdering: bedst til professionelle.

Pioneer DDJ-SZ2 – Controlleren der kan matche de bedste CDJ’s

Pioneer DDJ-SZ2

Hvis du er vant til at bruge Serato, så er Pioneer DDJ-SZ2 et bud på den bedste dj controller til at tage dit dj game til det næste niveau. Selvom der er tale om et forholdsvis stort udlæg, så får du til gengæld mere end fuld værdi for pengene. Dine sæt vil ganske enkelt lyde meget meget bedre.

Fordele

 • Dj controlleren leveres med FX lydfarver
 • Dobbelt USB stik
 • Stærk hardware mixer, der understøtter Serato DVS. Understøtter samtlige funktioner med hos Serato DJ, der også omfatter PitchnTime
 • Et par fremragende Jog Wheels, der minder om dem man finder på en professionel CDJ.

Ulemper

 • DDJ-SZ2 vejer temmelig meget, så den er ikke den nemmeste at transportere
 • Understøtter ikke Rekordbox DJ.

Denne dj controller er rigtig stor, hvilket til gengæld betyder rigtig mange funktioner, der passer perfekt til professionelle behov. Dette er et af de bedste produkter, hvis du vil have fuld kontrol og et kæmpe udvalg af funktioner til at blæse folk omkuld med.

Vurdering: bedst til professionelle.

Pioneer DDJ-RZ DJ Controller – Den næste generation af dj controllere

Pioneer DDJ-RZ DJ Controller

Pioneer DJ DDJ-RZ minder i det store og hele om den fremragende DJ DDJ-SZ2 fra Pioneer. Dog er der tilføjet nogle nye funktionaliteter, der måske vil gøre dette til et bedre bud for mange professionelle dj’s, der er vant til at arbejde med Rekordbox DJ.

Fordele

 • Professionelle funktioner, der kommer så tæt på det bedste udstyr, der kan købes for penge
 • Dobbelt USB stik
 • Dj controlleren er med sit robuste design bygget til at kunne tage langt de fleste stød og slag, der gør dette til en god langtids investering.

Ulemper

 • DDJ-RZ fungerer kun sammen med Rekordbox DJ, hvilket ikke vil være alles kop te
 • Med knap 11 kilo på bagen er der her tale om en dj controller, der vejer temmelig meget.

Pioneer var en af de første til at benytte Rekordbox DJ til deres RZ-controllere, der i de første år slet ikke kunne måle sig med Serato. Meget vand er dog løbet under broen siden da, og softwaren i DDJ-RZ kan nu fuldt ud måle sig med Serato. Du kan derfor roligt regne med at få en dj controller, der fuldt ud kan måle sig med de bedste på markedet.

Vurdering: bedst til professionelle.

Pioneer TORAIZ SP-16 – Den sjove lille sampler, der kan det hele

Pioneer TORAIZ SP-16

Pioneer Toraiz SP-16  er det seneste skrig indenfor dj udstyr, og er den perfekte blanding af to verdener – dj’ens og de elektroniske instrumenter. Dette er den perfekte sampler og sequencer til at tilføre mere dynamik til din optræden; og så har legendariske Dave Smith oven i købet været inde over med nogle lækre nye filtre.

Fordele

 • Nemt og intuitivt brugerpanel i stærke farver
 • Brugervenlig sequencer
 • Dj controlleren er desuden utroligt nem at komme i gang med.

Ulemper

 • SP-16 kan desværre ikke gemme eller indlæse kits hver for sig
 • Dette er også en forholdsvis dyr sampler og sequencer.

SP-16 er med sit fremragende layout, intuitive betjening og glimrende funktioner det perfekte udstyr til at gøre din optræden til en langt mere underholdende affære for tilskuerne; og så er den oven i købet rigtig sjov at bruge.

Vurdering: bedst til professionelle.

Pioneer XDJ-RX2 – Bring dit DJ game til det næste niveau

Pioneer XDJ-RX2

XDJ-RX2 fra Pioneer er simpelthen toppen af toppen for enhver seriøs DJ. XDJ-RX2 kommer selvfølgelig med alle de bedste elementer fra sin forgænger XDJ-RX, men der er nu kommet en hel del forbedringer til en allerede imponerende dj controller.

Fordele

 • Et fremragende build, der ikke matches af andre pulte i denne prisklasse.
 • Hele 8 performance pads, hvilket er 4 mere end dens forgænger.
 • Særdeles velfungerende Jog Wheels.
 • Stort udvalg af effekter på controlleren.
 • God lysstyrke på touchscreen.

Ulemper

 • Touchscreen skærmen ser måske en ende gammeldags ud.
 • Pioneers dj controllere kommer med plastbeklædning som standard, hvilket ikke er alles kop te.

XDJ-RX2 er en førsteklasses dj controller med et markant større prismærke end de andre mixere på denne liste. Når dette så er sagt, så er der faktisk tale om en niveauforskel, idet denne controller først og fremmest henvender sig til professionelle DJ’s, der ikke mindst har ambitionerne i orden

Vurdering: bedst til professionelle.

Pioneer XDJ-RR – Den gode mellemklasse controller

Pioneer XDJ-RR

XDJ-RR fra Pioneer er virkelig kræs for enhver professionel dj og leveres med alle de populære funktioner fra NXS2 controlleren. Med en mixer der giver dig de allerbedste FX funktioner, er denne controller en af de bedste investeringer til din karriere.

Fordele

 • Laveste pris for en alt-i-en-pakke DJ dj controller.
 • Kommer med Rekordbox DJ, hvis du ønsker at bruge playback på din computer.
 • Det altid glimrende Pioneer design går igen på denne dj controller.
 • En farveskærm i god størrelse, der vil vise dig alt, hvad du behøver at vide.

Ulemper

 • Manglende touchscreen funktion er med til at trække denne dj controller en smule ned.
 • For dyr i forhold til det begrænsede antal funktioner, man får.
 • Billigt udseende plastbeklædning.

På trods af de åbenlyse mangler ved denne dj controller, så skal du dog ikke undervurdere XDJ-RR lige med det samme. Den kan nemlig mere end rigeligt til at dække en professionel dj’s behov, og er endda en noget billigere dj controller end mange af de mere professionelle dj controllere.

Vurdering: bedst til de mere erfarne.

Pioneer DJ DDJ-SR2 – En værdig opfølger på en gammel klassiker

Pioneer DJ DDJ-SR2 dj controller

Pioneer DJ DDJ-SR2 er opfølgeren til DDJ-SR, hvilket betyder den samme gode kvalitet kombineret med en masse fantastiske nye funktioner. Denne Pioneer dj controller er med dens robuste design bygget til de hårde strabadser i mange skiftende klubber.

Fordele

 • Leveres i en kompakt størrelse, der er perfekt til transport
 • God hardware mixer
 • Performance pads, der altid leverer varen
 • Serato DJ og PitchnTime-plugin følger med.

Ulemper

 • En temmelig lille pitch fader
 • For lidt plads til de mange knapper.

Pioneer DJ DDJ-SR2 har bestemt ikke noget at skamme sig over og kan fuldt ud måle sig med sin populære forgænger; og så er den gode pris for denne dj controller bestemt heller ikke noget at kimse af.

Vurdering: bedst til de mere erfarne.

Allen & Heath Xone:DB4 – Mixeren til alle producerne

Allen & Heath Xone: DB4 er en dj controller ud over det sædvanlige. Det skal dog siges, at den absolut ikke vil være i alles smag. Dette skyldes nemlig, at DB4 kommer med et utal af funktioner og at især lægger op til, at man selv konfigurerer den. Derfor kræves der også en hel del viden for at få mest ud af denne dj controller.

Fordele

 • Du får her en absolut fantastisk lyd
 • DB4 har desuden et særdeles godt og unikt build
 • Et utal af mulige konfigurationer i forbindelse med FX, og ikke mindst filtre
 • Serato lydkort.

Ulemper

 • Dj controlleren er temmelig dyr.

DB4 er altså en mixer for de dj’s, der laver deres egne lydbilleder; og filtrene, equalizeren samt Fx vil alle hjælpe til med at male billedet færdig. Med andre ord er der tale om et produkt til producerne, der ønsker at skabe deres musik live foran publikum.

Vurdering: bedst til professionelle.

Akai AMX – Den lille blæksprutte

Akai Pro AMX er dj verdenens svar på en blæksprutte. Denne dj controller kan nemlig lidt af det hele. Der er i det store og hele tale om en mixer, der sammen med din computer vil være i stand til at håndtere et helt sæt. Dog skal der tilføjes ekstra udstyr, hvis du ønsker at få mere ud af Seratos funktioner.

Fordele

 • Dj controller, der fungerer som kompakt DVS til Serato DJ
 • Leveres med indbygget Inno Fader crossfader
 • Fuldt overblik med master/channel VU metre

Ulemper

 • Ingen der er værd at nævne

AMX er særdeles populær hos et stort antal dj’s, hvilket ikke mindst skyldes Inno Fader crossfaderen, samt dens DVS-kompatibilitet (der dog kræver at du investerer i Serato DJ DVS). Gudskelov leveres AMX  med en Serato DJ-licens oven i hatten, hvilket gør denne dj controller til en absolut vinder indenfor dens prisklasse.

Vurdering: bedst til alle niveauer.

Allen & Heath Xone: K2 – Britisk kvalitet med lang historie

Allen & Heath Xone: K2

Allen & Heath er en af de store spillere i England med masser af erfaring i at fremstille lydudstyr i rigtig den allerbedste kvalitet. Selvom firmaet muligvis er mest kendt for deres fremragende studiemixere, så har de naturligvis også en serie udstyr til moderne dj’s. Seneste skud på stammen er Xone: K2, der passer perfekt til enhver dj på farten.

K2 måler kun 135 x 30 x 358 mm og vejer 1 kg. Så det er bestemt en lille pakke, men er det altid en god ting?

Fordele

 • En letvægts dj controller, der med sin kompakte størrelse er rigtig velegnet til at tage med sig i tasken.
 • Praktisk indbygget audio interface.
 • Robustog professionel kontroller, der gør apparatet nemt alsidigt og nemt at betjene.
 • Fleksible lagdelingsmuligheder gør det muligt at skifte mellem tre kontrollag samtidigt med at andre dele låses.

Ulemper

 • Lydkvaliteten på dens interface er måske blot acceptabel.

Denne dj controller har kanaler, der er fuldt MIDI-programmerbare med gode knapper, der giver tre lag af funktioner. Det glimrende lydkort på 16-bit vil desuden også kunne opfylde selv de tungeste behov. Sidst, men ikke mindst, er der gode muligheder for at brugerdefinere, hvilket især professionelle dj’s vil sætte stor pris på.

Vurdering: bedst til professionelle.

Native Instruments Traktor Kontrol F1 – Til Traktor eksperter

Native Instruments Traktor Kontrol F1

Traktor Kontrol F1 fra Native Instruments er et nyt tiltag til dj controller verdenen, der dog ikke vil være alles kop te. Det nye ved Kontrol F1 er nemlig, at den kan anvendes som eneste controller til både dine track decks, samt dine remix decks. Desuden er der en pragtfuld MIDI-funktion, der kan mappes til andet software, samt en masse andre nye lækkerier når du først har vænnet dig til den.

Fordele

 • Kontrol F1 giver dig mulighed for at styre hele dit sample lager, der fungerer som ét samlet spor, der kan crossfades, scratches eller tempo justeres.
 • Kombinerer dj-arbejde og produktion på smukkeste vis.
 • Det farverige display er ikke blot smukt, men såmænd også ganske praktisk.
 • Denne dj controller udmærker sig også ved at være særdeles alsidig.

Ulemper

 • Det kræver måske lovlig meget indlæring før man kan føle sig tryg ved Kontrol F1.
 • Denne dj controller er især velegnet til elektronisk musik, men er derimod ikke den bedste til andre typer musik.
 • Det dyre prismærkat

Hvis du i forvejen elsker Traktor, så vil Kontrol F1 fra Native Instruments nok ikke gøre det store for at ændre på dette – snarere tværtimod. Du skal blot være forberedt på en temmelig stejl oplæringskurve.

Vurdering: bedst til professionelle.

Denon DN-HC1000S – Professionelt udstyr til professionelle DJ’s

Denon DN-HC1000S dj controller

Her kommer Denon DN-HC1000S, der er din nye SeratoTM Scratch Live dj controller. Med dens omfattende funktioner og brugervenlige controller til din hardware, er denne dj controller ensbetydende med at tage dit dj game til det næste niveau.

Fordele

 • En enkel dj controller, der kan prale af et intuitivt layout, som man bestemt ikke vil komme til at stirre sig blind på.
 • Praktisk USB-plug-and-play, der gør HC1000 s fantastisk som hardware controller til alle de væsentligste Serato Scratch Live funktioner.
 • HC1000S har desuden også en række glimrende one-touch funktioner med i pakken. Ved blot et enkelt tryk på en knap kan du faktisk arbejde med dine loops, så du enten kan segmentere eller udvide dem alt efter behov.
 • Den smarte Looproll funktion styres på fuldstændig samme måde som ovennævnte one-touch funktion, der gør det rigtig nemt at arbejde med dine loops under dit sæt. Derudover er de to loop-ind- og ud-knapper blevet anbragt lige ved siden af den vigtige ​​loop-til-fra-knap, der har til formål at afspille loops, som du har i dit bibliotek. Dette er virkelig en af de mere praktiske funktioner hos denne dj controller.
 • Denon DN-HC1000S er leveres i en særdeles robust stålkonstruktion, der fuldendes med en række knapper i solid gummibeklædning. Der er derfor tale om en controller, der er bygget til at holde rigtig længe.
 • HC1000S er designet til at have med sig på farten, og leveres i en kompakt størrelse på ca. 35 cm med blot 3 kilo samlet vægt.

Ulemper

 • Der findes desværre nogle få kundeanmeldelser på nettet, der anklager dj controlleren for ikke at virke efter blot seks måneder. På trods af dette så ser det dog ud til at høre til undtagelsen, mere end reglen.

Med denne dj controller er der absolut ingen grund til at sænke tempoet, fordi du er bekymret for, om dit udstyr nu kan klare presset; og med den indbyggede loop-funktion kan du nu få det maksimale ud af dit musikbibliotek (såfremt det er godt organiseret selvfølgelig).

Vurdering: bedst til professionelle.

Pioneer DDJ-SP1 – Den perfekte følgesvend til din mixer

Pioneer DDJ-SP1 dj controller

Pioneer DDJ-SP1 er et pragtstykke af en FX og performance booster af en dj controller, der hovedsageligt anvendes til Serato DJ, men nu også kan anvendes til Rekordbox DJ. Hvis du er på udkig efter en dj controller, der kan anvendes sammen med din mixer, plade- eller medieafspiller, så vil du bestemt ikke være dårligt stillet med DDJ-SP1.

Fordele

 • Fuld understøttelse til samtlige funktioner i Serato DJ, der oven i købet leveres i en særdeles kompakt lille enhed.
 • De fremragende pads reagerer øjeblikkeligt på selv de højeste hastigheder.
 • Otte mono kanaler, samt en enkelt AUX kanal.
 • Robust konstruktion, der kan klare selv de hårdeste slag og spild bag pulten.

Ulemper

 • Der er desværre tale om et noget forældet design, der desværre trækker en kende ned på det ellers glimrende helhedsbillede.
 • Man kunne efterhånden godt ønske sig en MK2 version af denne dj controller.

DDJ-SP1 kommer uheldigvis ikke med indbyggede play, pause og synkroniserings funktioner, så den kan desværre ikke bruges som uafhængig enhed. Når dette så er sagt, så får du dog alligevel en kvalitets dj controller, som bestemt vil kunne leve op til en professionel dj’s hårde kvalitetskrav.

Vurdering: bedst til professionelle.

Roland DJ-202 DJ controller – God værdi for pengene

Roland DJ-202 DJ dj controller

Controlleren er indkapslet i plast, og som et resultat er lys og bærbar. Dette betyder ikke, at det ikke er godt bygget: alle knapper og knapper er tæt monteret og føles solide. Joghjulene er fremragende, og helt ærligt et af de bedste i denne prisklasse. Mere om det senere.

Fordele

 • Kompakt og meget alsidig controller. DJ-202 er trods det billige prismærkat lidt af en perle indenfor prisklassen.
 • En yderligere bonus er de fantastiske jog wheels.
 • Rigtig mange gode pad funktioner, der fuldt ud kan matche de dyrere dj controllere på markedet. Faktisk hele otte af slagsen, der kan anvendes til en lang række formål, såsom hot cues eller samples m.m.
 • Den indbyggede sequencer og trommemaskine er virkelig en stærk grund til at vælge denne dj controller. Ved at købe denne dj controller vil du faktisk have hele 16 tromme mønstre, der kan bruges alt efter behov.

Ulemper

 • DJ-202 leveres i plastbeklædning, hvilket måske vil gøre visse brugere en kende nervøse. På trods af dette er der dog ikke den store grund til bekymring; plastbeklædningen er nemlig ganske robust.
 • Desværre intet AUX input.
 • Visse brugere har klaget over, at denne dj controllers pads ikke reagerer særligt godt.

Hvis du er på udkig efter at kunne arbejde med sampling og sequencing, så er DJ-202 fra Roland muligvis den absolut bedste begynder dj controller på markedet i dag. Til en særdeles fornuftig pris vil dørene blive åbnet for en verden af remix og samplings muligheder, der fungerer sammen med Serato DJ. Dette gør denne dj controller til et fantastisk udgangspunkt for begyndere, der så kan opgradere, efter de har fået lidt mere erfaring.

Vurdering: bedst til nybegyndere.

Denon MCX8000 – Fremtidens DJ controller

Denon MCX8000 dj controller

Denon DJ MCX8000 er landet på markedet og kan intet mindre end egenhændigt være med til at ændre hele dj controller landskabet. Dette skyldes nemlig, at denne fremragende controller er har en dobbeltfunktion som både controller og medieafspiller. Apparatet er fuldt anvendelig med Serato DJ, og er således et godt bud på, hvordan fremtidens dj controllere vil komme til at se ud.

Fordele

 • Denon MCX8000 er designet med hårdt brug for øjet og leveres med en robust metalplade øverst, der kan klare selv de vildeste aftener i klubben.
 • De to indbyggede skærme er designet til at fungere sammen med Serato og kommer endda med bølgelængder i tre farver, der gør det nemt at matche dine beats.
 • Hvis du er bruger af Denon Engine, så har denne dj controller også mulighed for at operere uafhængigt af din laptop. Faktisk kan du også blot anvende en USB for at opnå samme resultat.
 • Mixer funktionen hos MXC8000 forvandler den også til en fuldt funktionel mixer med op til 4 indgange.
 • Højfunktionelle jog wheels
 • Sidst, men ikke mindst leveres, denne dj controller med en praktisk Ethernet-port, der er god hvis man nu skulle ønske at tilslutte pyroteknik.

Ulemper

 • Ingen mappings til Virtual DJ eller Traktor. Når dette så er sagt, så har Traktor efterhånden modtaget en hel del kritik, idet den ikke altid fungerer helt optimalt med mange af de moderne dj controllere.
 • Selvom MXC8000 kan fungere uafhængigt af din laptop, så kan man med en vis ret hævde, at denne funktion måske er lidt for afhængig af de lidt utidssvarende skærme.
 • Idet denne dj controller fungerer sammen med Denon Engine, så kan man ofte som bruger blive frustreret over software kvaliteten i forhold til f.eks. Rekordbox.

Denon sælger først og fremmest denne dj controller på dens uafhængighed af din laptop. Dette er da også en fantastisk funktion, idet man faktisk kan dj’e direkte fra ens controller. Desuden er denne dj controller billigere end f.eks. nærmeste konkurrent Pioneer, og det er uden at man får mindre kvalitet for pengene. Vurdering: bedst til professionelle.

Tilføj en kommentar...