Musikinstrumenter

Western guitar: Her er de bedste i test

Der findes et hav af forskellige muligheder, når man skal ud og shoppe guitar. Hvad end man er en garvet guitarspiller der har haft fingrene på strengene i mange år, eller man er helt ny i guitarspillet, er det vigtigt, man finder frem til den helt rette model. Og det er bestemt ikke uvæsentligt, hvilken model man ender op med. Selvom man er øvet, kan det godt være et mysterium at finde frem til, hvilken guitar der er den rette.

Heldigvis findes der en god middelløsning mellem en akustisk guitar og elguitaren, der gør det godt i stort set alle henseender, hvad end du øver derhjemme eller står på scenen – western guitaren.

Denne fås i mange kvaliteter og prisklasser, så der en model til dig, uanset hvad du har af præferencer. Her får du derfor listet en del modeller, der er værd at prøve kræfter med, uanset om du er professionel musiker, eller blot skal til at i gang med at spille. Her kan du hurtigt finde den bedste western guitar til netop dig.

 

Santana LA90 Western Guitar – Natur

Santana LA90 Western Guitar - Natur

Det er bestemt ikke uvæsentligt, hvilken guitar du kaster dig over, hvis du er nybegynder. Her er det vigtigt, du får fat på en model, der er både nem og rar at have med at gøre.

Denne Santana model er derfor et oplagt valg til dig, der gerne vil i gang med at lære at spille. Guitaren ligger til en billig pris, så man ikke behøver skyde mange penge efter sin første model, hvis man endnu ikke er sikker på, guitar bliver den nye hobby.

Blot fordi prisen er i bund, er det dog ikke ensbetydende med, at kvaliteten ikke er i top. Selvom det er en billig model, er der stadig en god klang, så man får fornemmelsen af, hvordan en guitar skal lyde.

Generelt om guitaren:

 • Den er lakeret i flot high gloss natur finish for et flot look på selve overfladen
 • Dæk og sider er fremstillet i gran og mahogni, så den har en vis robusthed
 • Den har detaljer i metal, så guitaren er slidstærk
 • Den har fastmonteret remholder, så man selv kan påsætte rem

Er du en erfaren guitarspiller, vil du muligvis have en bestemt klang eller lyd, du går efter. Her er denne model meget standard, og anbefales derfor primært til brug for nybegyndere, hvis hovedformål er at få et godt tarv på guitaren som instrument.

Martin D-10E Western Guitar

Martin D-10E western-guitar

 

Er du på jagt efter en guitar i høj kvalitet, som kan tåle lidt af hvert, kan dette bestemt være den helt rigtige model for dig. Guitaren er især produceret med det formål, at den skal kunne tåle at blive transporteret med rundt, og er derfor oplagt for dig der ofte skal benytte den mange timer om dagen, eksempelvis til koncerter, hvor du skal have den med dig rundt omkring.

Denne guitar giver lyd af højeste kvalitet, når den tilsluttes eksempelvis en forstærker. Dette skyldes dens indbyggede Fisherman MX-T pick up system, der er blandt de førende, når det kommer til kvaliteten af lyd.

Guitaren ligger i den dyrere ende, sammenlignet med flere andre standard western

guitarer. Derfor er du også garanteret, at kvaliteten og lyden ligger i top, hvis du ender ud med denne model frem for en af de billigere modeller.

Generelt om guitaren:

 • Guitaren har en lydhulsmikrofon hvori der er indbygget tuner
 • Dens ryg og sider er udformet i Sapele og Sitka gran
 • Guitarens diskant er lys og klar med en varm mellemtone
 • Ved køb medfølger en transportkasse fra Martin

Selvom denne guitar er nem at spille på, er det ikke nødvendigt at skyde penge efter den, hvis du er nybegynder. Denne vil derimod være et hit til dig, der går op i den helt rigtige lyd, og ikke vil gå på kompromis med klangen.

 

Santana La-90EQCV-NTv2 Western Guitar

antana LA-90EQCW-NT v2 Western Guitar

Denne model ligger i den billige ende, og er et godt valg, hvis man ønsker en western

guitar der er let at gå til og lære at spille på, men samtidig vil have en god lyd.

Guitaren er i god kvalitet og har en flot klang, så man hurtigt vil opdage, den lyder godt, selvom man ikke er helt ferm på en guitar endnu.

Den er derfor et godt valg til dig, der kun har spillet lidt eller slet ikke er kommet i gang endnu.

Generelt om guitaren:

 • Lakeret i high gloss natur finish for en flot og skinnende overflade
 • Fingerboardet er fremstillet i rosentræ
 • Detaljer og mekanikker er fremstillet i solidt metal for en høj kvalitet
 • Dæk og sider er lavet i gran og mahogni

Guitaren ligger til en lav pris, og kan derfor være en god begyndermodel, hvis man endnu ikke ved, om guitarspilleriet er noget, der vil holde ved. Til trods for den billige pris, er det dog en model der stadig har kvaliteten og lyden med sig, så du kan få en idé om, hvordan en god guitar bør lyde.

 

Sigma GJM-SG100+ Western Guitar

Sigma GJM-SG100+ western-guitar

 

Denne guitar er for dig, der vil have en guitar ud over det sædvanlige. Her er der om noget gået op i designet på selve guitaren, så det ikke blot er lyden der er i top, men ligeledes udseendet, hvis den skal stå eller hænge fremme derhjemme.

Helt overordnet er Sigma kendt for at lave guitarer i i højeste kvalitet, uanset hvilken prisklasse, du bevæger dig ud i. Mærket stammer helt tilbage fra 1970’erne, og man kan derfor regne med, at de har haft god tid til at udvikle innovative guitarmodeller og forbedre deres designs gennem årene.

Generelt om guitaren:

 • God lyd i både bunden og mellemtoneregistret
 • God holdbarhed og resonans grundet saddel fremstillet i ægte ben
 • Indbygget pick up system så den let kan kobles til forstærker
 • Hals fremstillet i holdbart mahogni

Guitaren kan være god i mange henseender, men er især for dig, der er singer/ songwriter og primært spiller akkorder eller solo. Klangen er dermed et godt supplement til musik, hvor der også benyttes vokal.

Dette også hvis der optrædes, da den leverer en fabelagtig akustisk lyd, til trods for den er koblet til en forstærker.

 

Santana ST200CW Western Guitar – Cutaway, pickup, taske og stativ

Santana ST200CW Western Guitar - Cutaway, Pickup, Taske og Stativ

 

Denne model er for dig, der især går op i komfort, når du spiller. Det kan eksempelvis være, hvis du sidder og øver eller jammer flere timer om dagen, og dermed har brug for en guitar, der ikke bliver uudholdelig at spille på efter et godt stykke tid.

Med western guitaren medfølger også både taske og stativ, så du altid kan transportere den med dig rundt, mens den stadig er fuldt beskyttet, så den ikke får knops på vejen.

Generelt om guitaren:

 • Fingerboardet er fremstillet i rosentræ
 • Diverse detaljer i metal for en optimal holdbarhed
 • Fastmonteret remholder, så man let kan påsætte en rem
 • Dæk og sider fremstillet i mahogni og gran

Guitaren er et godt valg for dig, der ved lidt om at spille i forvejen, men som primært skal benytte den til fritidsbrug. Dette kan både være på hjemmefronten, omkring lejrbålet eller noget tredje. Det er helt overordnet et godt og solidt valg, til dig der spiller på fritids- eller hobbybasis.

 

Tangewood TW12CE Winterleaf Western Guitar, 12-streget

Tanglewood TW12 CE Winterleaf western-guitar, 12-strenget

Denne model anbefales primært til dig, der i forvejen ved en del om guitarspil, men er klar til at tage musikken til næste niveau. Med en tolvstrenget guitar er der en del mere, man skal holde styr på. Til gengæld er der også væsentligt større mulighed for at få den helt rette lyd, når man spiller.

Designet er en blanding mellem det moderne og det klassiske, og tager sig dermed også godt ud designmæssigt. Ligeledes gør designet også, at tonen i guitaren bliver direkte og åben, når man spiller på den.

Generelt om guitaren:

 • Guitaren har indbygget mikrofon
 • Dækket er lavet af solidt gran for en god holdbarhed
 • Den er designet i den klassiske orchestra facon
 • Kan let tilsluttes forstærker eller computer, når du har behov for det

Guitaren ligger i et rimeligt prisleje, og er derfor ikke blandt den dyreste på markedet. Den anbefales bestemt ikke til dig, der aldrig har kastet dig over guitarspil før, men er til gengæld en god begyndermulighed, hvis du vil prøve kræfter med din første tolvstrengede guitar.

 

Yamaha LL Western – Brown

Yamaha LL6 Western - Brown

 

Vil du være sikret, at du får et instrument i en ordentlig kvalitet, er det altid sikkert at gå med en Yamaha-model. De er blandt de førende, når det kommer til at producere alverdens forskellige instrumenter, og vil i mange tilfælde derfor være et sikkert valg at gå med. Derfor vil flere også mene, den er blandt de bedste akustiske guitarer i det prisleje den ligger i.

Denne er til dig, der er en øvet guitarspiller, og som er på jagt efter en western guitar der giver en varm lyd og nogle bløde toner.

Halsen på guitaren er designet således, at guitaren er let at spille på, så du kan fokusere fuldt ud på at få den rigtige lyd frem, og ikke fokusere på, hvorvidt den er behagelig at spille på eller ej, selvom du har siddet med den mange timer i streg.

Generelt om guitaren:

 • guitaren er fremstillet i solidt og holdbart træ som mahogni og rosentræ, samt håndudvalgt engell gran
 • Den har indbygget ZRT Zero impact pick up system
 • Den er udformet efter Yamahas klassiske LL kropsdesign
 • Udsender åben ressonans og varm lyd når der spilles på den

Guitaren har fået en A.R.E behandling, der giver selve udseendet på guitaren en varm tone, der får den til at ligne et instrument der emmer af historie og har været spillet på i mange år. Den er altså både for dig, der går op i designet af guitaren, og samtidig vil have en model med en god klang, til en fornuftig og fair pris, der ikke er ruinerende.

 

Furch Vintage 2 OM-SR – L.RBaggs VTC western guitar sunburst

Furch Vintage 2 OM-SR - L.R.Baggs VTC western-guitar sunburst

 

Dette er en guitar af højeste kvalitet, der primært anbefales til dig, der spiller i orkester. Med denne model er der kælet for alle detaljerne, både når det kommer til lyd og til udseende på guitaren.

Her er blandt andet selve lakeringen på guitaren udført i hånden, så det er gjort til perfektion. Dette både beskytter guitaren, og fremhæver samtidig den naturlige farve og struktur på træet, som guitaren er bygget op af.

Under selve udformningen af guitaren, er der lagt stor vægt på at dens akustiske egenskaber skulle optimeres. Dette er gjort ved at dækket har gennemgået en voicing og tuning, så lyden bliver perfekt til orkesterspil sammen med andre instrumenter, eller blot til solo.

Generelt om guitaren:

 • Dækket er fremstillet i massivt og eksklusivt Sitka gran
 • Bunden er todelt og fremstillet i Østindisk palisander
 • Halsdesignet er nyt, så det er optimeret og forbedret
 • Guitaren har fået en full pore high gloss lakering
 • Guitaren leveres med guitarkasse

Guitaren ligger i det højere prisleje. Derfor er det en god idé at overveje nøje før køb, om dette er den rette guitar for dig, og om den lever op til alle de egenskaber du måtte have, om end du skal benytte den til orkesterspil eller i en anden sammenhæng.

 

Yamaha A3R ARE Sort

Yamaha A3R ARE Sort

 

Hvis du er på jagt efter en topguitar der både er lavet i høj kvalitet og i lækkert og moderne design, kan denne model være den helt rette løsning for dig. Denne western

guitar er unik i sit design, med sin sorte limited edition farve.

Denne har formidabel lyd, både med eller uden tilslutning til forstærker. Dermed er den god til dig, der har en stor opmærksomhed på lyden og har behov for ordentlig lyd hvis der eksempelvis skal spilles koncert. Dette er dog ikke ensbetydende med, at den ikke også har formidabel lys, selvom den ikke er tilsluttet forstærker.

Generelt om guitaren:

 • Guitaren har cutaway
 • Både bund og sider er lavet i solidt grand og rosentræ
 • Gribebræt og bro er konstrueret i ægte ibenholt
 • Sort gigbag i høj kvalitet medfølger
 • Halsen er konstrueret i smukt afrikansk mahogni

Guitaren er til dig der har en vis kvalitetsbevidsthed og ikke har lyst til at gå på kompromis med hverken lyd eller design. Den er derfor et fremragende valg, hvis du allerede ved, hvad det indebærer at spille guitar og har dit tav på det, men blot er på udkig efter en model, der lyder optimalt.

 

Sant AC-80-NA western guitar natur pakkeløsning

Sant AC-80-NA western-guitar natur, pakkeløsning

 

Denne pakkeløsning er den perfekte løsning for dig, der aldrig før har spillet guitar og gerne vil hurtigt i gang med at lære det.

Guitaren har en standard størrelse og og er derfor et godt begyndervalg til unge og voksne, hvor der i stedet anbefales mindre modeller, hvis det er børn der skal i gang med at lære guitarspillet.

Generelt om guitaren:

 • Stålstrenge er i forvejen monteret ved løb
 • Den er lavet i solidt og slidstærkt træ som gran og valnød
 • Det er en guitar der er en optimal til voksne begyndere
 • Plektre stativ, rem, guitartaske mm. medfølger ved køb

Er du allerede en ferm guitarspiller, kan det dog være en fordel for dig at vælge en model, hvor der er lagt ekstra fokus på den gode lyd, hvor denne primært er en fordel for dig der vil have en model, der er nem at benytte, og hvor du først og fremmest skal lære at tage akkorder og komme godt i gang.

Guitaren fås i flere forskellige farver, så der er lidt for enhver smag, og laves ligeledes som venstrehåndsguitar, så man kan komme i gang med at spille, hvad end man er venstrehåndet eller højrehåndet.

 

Hvilken western guitar er den bedste for dig?

Selvom alle modellerne ovenfor er western guitarer, skal man ikke undervurdere hvor stor en forskel der er på dem. Dette ikke kun når det kommer til kvalitet og pris, men i lige så høj grad, når det handler om, hvad man skal benytte guitaren til, og hvilken lys man synes bedst om.

Blot fordi en guitar ligger i et dyrt leje, er det bestemt ikke ensbetydende med, at det er den bedste model for alle.

Er du helt grøn på området, kan det bestemt anbefales at købe en model, der ikke har for mange specifikationer og detaljer. Her er formålet først og fremmest at lære at tage de rigtige greb på guitaren – hvilket i sig selv kan tage en god rum tid.

Her kan Sant AC-80-NA western guitar natur pakkeløsningen være en oplagt kandidat som den bedste akustiske guitar til begyndere, selvom det ikke er den der har den højeste kvalitet. Her er det dog en fordel at du i forvejen for givet alt, hvad der er brug for ved en begynderguitar – eksempelvis at strengene på forhånd er sat på, og du får ekstraudstyr med.

Derimod kan den bedste model for dig, der allerede er en garvet guitarist, men trænger til en model der passer bedre til dit niveau, være Yamaha LL Western – Brown. Her er du sikret god kvalitet og ordentlig lyd, og har med en guitar at gøre, der kan holde til lidt af hvert, hvis du skal have den med på scenen eller blot skal jamme med bandet.

Helt overordnet er der altså stor forskel på, hvilken model du bør vælge, afhængigt af hvad du har af niveau og præferencer til lyd eller komfort når der spilles.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Stemmer)
Rating0
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...