Annonce

3 ting du skal være opmærksom på, når du køber nyt trommesæt

Trommer er et fedt instrument; det er fundamentet i ethvert band, fordi trommens rytme bærer musikken frem ved at trommeslageren sørger for at alle spiller i takt. Trommer er sjove at spille på, fordi du får udfordret din rytmiske sans, motorik og fysik. Når du spiller trommer, bruger du hele kroppen, og derfor kan du virkelig få afløb for sine følelser. Hvis du lige er begyndt at spille trommer og vil anskaffe dig dit første trommesæt er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Du skal vælge et trommesæt, der matcher dit niveau og som har alle de elementer, du skal bruge som begynder.

Pris vs. kvalitet 

Med trommer følges kvalitet og pris ofte ad. Jo dyrere trommesæt, jo bedre kvalitet. Men du kan sagtens finde et simpelt og enkelt trommesæt, der har en overkommelig pris og stadig giver en god lyd. Som nybegynder har du brug for et sæt med 5 trommer, en hi-hat, bækken, samt stativ, trommestikker, pedaler og en justerbar stol. Du behøver ikke et trommesæt med mere avanceret udstyr, der blot vil forstyrre dig som begynder. Du kan ofte finde trommesæt, der indeholder disse basale elementer målrettet begynder, og som 

Træsorten 

De fleste trommer er lavet af en rundt træramme, hvor der er spændt et skind ud over. Når du slår på skindet, bliver der skabt vibrationer i trommens hulrum. Derfor har træsorten afgørende betydning for, hvor godt en tromme lyder. Professionelle trommesæt er som regel lavet af mahogni, birk, bubinga eller ahorn. Dette er også meget dyre træsorter. Men hvis du er begynder eller hobby-trommeslager, så behøver du ikke kaste dig ud i de helt dyre træsorter. Så kan et et trommesæt i poppel stadig give en rigtig god lyd, uden at din pengepung bliver ruineret. Du kan også få trommesæt i plastik, men trommesæt i plastik giver en væsentlig dårligere lyd en trommesæt i træ.

Akustisk vs. elektrisk

Et akustisk trommesæt er fedt at eje, for du kan virkelig give den gas og skabe god lyd. Men ulempen er, at du ikke kan skrue ned for lyden, så hvis du for eksempel bor i lejlighed, vil et akustisk trommesæt måske ikke være det rette for dig. Her vil et elektrisk trommesæt være mere praktisk. Med et elektrisk trommesæt støjer du mindre, fordi du kan skrue ned for lyden, men stadig øve dig på dine tromme-skills uanset tidspunkt på døgnet. På et elektrisk trommesæt slår du på et gummi-pad, og du får derfor mindre respons på dine slag, end på et par akustiske trommer. Men du skal til gengæld ikke stemme trommesættet, før det lyder godt, hvilket kan være smart, hvis man er nybegynder.

Tilføj en kommentar...