Annonce

8 sjove fakta om KISS

Det amerikanske band KISS er på vej på pension. I den forbindelse har vi kigget på både nutiden og fortiden. Her deler vi otte sjove ting, som du måske ikke vidste om Gene Simmons, Paul Stanley og resten af KISS.

Hello Kitty Mødte KISS

Der findes mange forskellige former for merchandise med KISS. De har alt fra spillemaskiner med Kiss Reels of Rock til Hello Kitty. I 2012 startede de co-brandet merchandise med Hello Kitty. Der er t-shirts, krus, vinylfigurer og andre former for merchandise med KISS. 

Stanley er halvdøv

Paul Stanley er næsten døv på sit højre øre. Han har gået med et høreapparat hele sit liv. Det er dog ikke på grund af den høje musik. Stanley blev født med mikroti, som er en misdannelse af brusk. Han har det på ydersiden af sit øre. Det betyder at han næsten er døv på det øre, da lyd ikke har plads til at komme igennem.

Deres udseende var hemmeligt i ti år

I begyndelsen af bandets historie var deres udseende en hemmelighed. De optrådte ikke i officielle henseender uden make-up før i 1983 på MTV. Det siges at de gennemførte et photoshoot i 1974. Der skulle deres ansigter været blevet afslørede, men de billeder blev aldrig offentliggjorte.

Bandets optræden på MTV i 1983 blev startskuddet for at de optrådte uden makeup i mange år. De tog på turne med albummet Unmasked og optrådte i et helt årti uden makeup. Dog var bandet vilde med deres makeup og derfor vendte det tilbage i den sidste ende.

Ingen forbindelse til The Beatles

Historien går at KISS bandet blev inviteret til at deltage i The Beatles musicalen i 1978. Til sidst besluttede de ikke at gøre det. Årsagen var at de var bekymrede for deres image. I stedet valgte Aerosmith at gøre det.

The Beatles Afviste KISS

Man kan sige at karma bagefter ramte KISS. Gene Simmons forsøgte at få Beatles stjernerne til at gæsteoptræde på hans soloalbum i 1978. Det siges at Ringo afviste tilbuddet. Derefter går historien at de andre tre Beatles medlemmer ikke kunne gøre det på grund af andre obligationer.

Cadillac High Vikings Vandt Guld Med Kiss

Det amerikanske fodboldhold Cadillac High Vikings var i 1975 på vej mod bunden. Først da træneren Jim Neff begyndte at afspille KISS musik i bussen og i omklædningsrummene blev vandene vendt. I afslutningen af sæsonen vandt de syv kampe i træk. Dermed endte Cadillac High Vikings som Conference champions.

Træneren gik så lang til at ringe til bandets management. Efter at bandet hørte om deres succes, tilbød de at spille på deres campus. De tilbød endda at deltage i deres Homecoming Parade. Hvorvidt det endte med at ske fortæller historien intet om.

Rivalerne fra Guns n Roses

Axl Rose, som du måske kender fra Sweet Child of Mine har ikke meget tilovers for KISS. Han har tidligere udtalt at han tror at det eneste Guns n Roses og KISS har til fælles er at de kan lide at tjene penge og at de er glade for damer. Når det kommer til musik, er Rose bestemt ikke fan af KISS.

Den danske sidste koncert på Copenhell

KISS spillede deres sidste koncert på dansk jord i 2022. Det gjorde de ved Copenhell. Det gjorde de med en regn af konfetti og til et brag af en koncert, som blev hyldet af såvel fans som musikanmeldere.

Tilføj en kommentar...