Annonce

Har du styr på, hvem der arver dine elskede musikinstrumenter?

Dette indhold er sponsoreret

Vil du gerne have fuldstændig styr på, hvordan din arv bliver fordelt efter dig, så er det en god idé, at oprette et testamente. Det kan skabe tryghed at vide, at dem, som du gerne vil have skal arve fra dig, også har retten til det. Læs her, hvorfor man bør oprette testamente, samt hvilke forskellige typer der findes.

Hvorfor oprette et testamente?

Der er mange grunde til at oprette et testamente, alt efter hvilken familieform du lever i. Testamente priser kan man få et overblik over hos Hviid Advokater, ligesom man kan læse mere om de forskellige muligheder. Har du en en ægtefælle, men ingen børn, så vil hele arven gå til ægtefællen, og når begge parter er gået bort, vil arven gå videre til den længstlevendes arvinger. Med et testamente, kan man sammen fordele arven til dem, som man ønsker skal dele den. Det kan også være, at du er gift, og I har fælles børn. Her skal arven fordeles ligeligt mellem den tilbageværende ægtefælle og de fælles børn. Det kan betyde, at den ægtefælle, som er tilbage, bliver nødt til at sidde i uskiftet bo, hvor der er nogle begrænsninger. Ved at oprette et testamente kan man sikre sig, at den længstlevende kan blive boende i den fælles bolig.

Hvordan oprettes et testamente?

Der findes både et notartestamente og et vidnetestamente. Du underskriver et notartestamente, som en notar, som arbejder for skifteretten bevidner, og I vil tale om testamentets indhold, men det er ikke en juridisk gennemgang. Du vil blive tildelt en version af testamentet, som du må beholde, og som har samme gyldighed som originalen, hvis denne skulle gå tabt. Ved et vidnetestamente skal underskriften ske foran to vidner, som så selv underskriver efterfølgende. Her skal der tages højde for, at vidnerne er over 18, samt at de ikke tilgodeses i testamentet. Denne form for testamente er der kun én version af, som du selv opbevarer, hvilket betyder, at det ikke er sikkert, det kommer frem ved din død. 

Arveforskud

Der er mulighed for, at give dine nærmeste et arveforskud mens du lever. Dette bliver fratrukket modtagerens arv efter dig. Der er her tale om nær familie, som børn, samlever, forældre osv. Beløbet bliver givet som en gave, hvor man kan give op til 60.700 kr. uden at betale skat af det, herefter er der en afgift på 15% til skat. Derudover er der mulighed for at give en mindre arv til svigerbørn uden at betale skat af det.

Tilføj en kommentar...