Musiklektioner Øvet

Klaver – Bohemian Rhapsody

bohemian rhapsody klaver

I forbindelse med den biografaktuelle mocumentary “Bohemian Rhapsody” om bandet Queen, så tænkte jeg at det gav mening at dele denne video.

En af de mest ikoniske sange, som nogensinde er skrevet er selvfølgelig Bohemian Rhapsody. Man hører ofte andre musikker pege på denne, som den sang de ville ønske at de selv havde skrevet.

Derfor kan du nu også selv prøve kræfter med den. Det skal siges at den er i den svære ende af skalen, så du bør enten være komfortabel med dit klaver, eller væbne dig med tålmodighed. Du kan dog sagtens kaste dig ud i den som begynder, hvis du bare elsker den. Nogle gange er det også fint at have en gennemgående sang, som man altid kan vende tilbage til og forbedre sig på.

Jeg er normalt ikke til disse sheet-music videoer, hvor det mest af alt ligner et tetris spil. Men jeg synes, at det er den som bedst demonstrerer de tangenter, som du skal ramme på dit klaver.

God fornøjelse med at lære at spille Bohemian Rhapsody!

Historien

Ifølge bandet, så skrev de de fleste sange hjemme i deres studie, men dette var en af disse, som var i Freddie Mercury’s hoved før det overhovedet begyndte. Han spillede intro-balladen på klaveret for dem, før han abrupt stoppede og sagde “og det er så her, at opera stykket kommer ind” – og gik så til frokost med det samme!

Angiveligt er det den dyreste single, som nogensinde var blevet produceret på daværende tidspunkt. Der er ikke kommet eksakte tal ud på den, men som bekendt, blev der eksperimenteret en hel del.

Analyser foreslår at sangen er en opera der gør grin. Den lægger sig om af den daværende rock ideologi, med Bohemian’s fokus på det individuelle i rock  og Rhapsody, som bekræfter de romantiske idealer for kunst-rock.

Tilføj en kommentar...