Let Øvet Musiklektioner

Klaver – When Doves Cry

Prince When Doves Cry

For tiden indtager Prince 15 ud af 15 pladser på den amerikanske top-liste, hvilket selvfølgelig er en direkte konsekvens af den triste nyhed i forrige uge. En af de mest oplagte sange til at hylde Prince, er selvfølgelig ‘When Doves Cry’ fra udødelige Purple Rain album fra 1984.

Her kan du lære at spille en nem version af den på klaver. Du skal ikke lade dig skræmme af tempoet som der bliver lagt ud med, da det er en ganske simpel sang at spille når du først kommer i gang.When Doves Cry blev faktisk først skrevet efter at albummet Purple Rain var færdigt. Den blev skabt efter at instruktøren på filmen af samme navn ønskede en sang til det bestemte tidspunkt i filmen. Har man læst biografien om Prince, så fremgår det at han skrev sangen inspireret af hans forhold med Susan Moonsie – kendt fra Vanity 6. Sangen var ret speciel for sin periode, da Prince besluttede at tage bass linjen ud af tracket. Noget som man overhovedet ikke så andre steder i 80’erne.

Hvis du ønsker flere lektioner fra Prince, så har vi lige nu også en guitar lektion liggende med selve Purple Rain. Den kan du tilgå lige her.

Tilføj en kommentar...