Musikinstrumenter

Her er de 3 bedste marimbaer i test

Marimba

Marimbaen er et instrument percussionfamilien, som blandt andet og rummer xylofonen, klokkespillet, diverse former for trommer, tamburiner, claves og maracas.

Marimbaen minder nok mest om xylofonen eller klokkespillet, idet lyden frembringes ved, at man anslår instrumentet tangenter af træ med køller. Marimbaen er stemt en oktav dybere end xylofonen, men de to instrumenter minder derudover meget om hinanden.

Den klassiske marimba er temmelig stor, og den spillende står som regel op og spiller på instrumentet. Men instrumentet fås også i mindre udgaver, der således også er mindre avancerede. Denne guide guider dig til de tre bedste af disse mindre typer af marimbaer på markedet lige nu. Læs mere nedenfor.

Testvinder: Trommus Marimba F, 6 toner

Trommus Marimba F, 6 toner

Et lille instrument med masser af lyd og rytme i sig. Denne lille marimba fra mærket Trommus har masser at byde på. Den spiller i F pentatone skala og har tangenter af træ, der giver en særligt god og autentisk klang.

Fordele:

 • God kvalitet
 • Tangenter af træ giver god klang
 • Velegnet til børn
 • Køller medfølger
 • God marimba pris
 • Finstemt.

Ulemper:

 • Lille instrument, der muligvis ikke er så velegnet til voksne brugere.

Oprindeligt er marimbaers tangenter gjort af rosentræ og andre træsorter, men med tiden er diverse syntetiske erstatninger dog blevet fortsat mere populære. Nogle mener, at de syntetiske tangenter går ud over lyden, som påvirkes negativt. Derfor er mange endnu tilhængere af, at instrumentets tangenter skal være lavet af træ. Deler du denne overbevisning, vil du være glad for at finde, at denne marimba fra Trommus har tangenter af netop træ, hvilket altså sikrer den lyd, mange er glade for.

Netop denne variant fra Trommus spiller i F pentatone skala. Denne skala er udbredt i den mest rytmiske musik, og du kan derfor få godt gang i rytmerne med hjælp fra dette lille finde instrument. Instrumentet er finstemt, hvilket giver den helt rigtige lyd og klang. Som nævnt minder marimbaen meget om xylofonen, som flere måske kender, men der er visse forskellige – især når man hører instrumenterne i deres faktiske størrelse frem for i disse mindre formater. Marimbaen kan frembringe samme rytmiske og klangfulde lyd som xylofonen, men er som nævnt stemt i en oktav lavere en xylofonen, hvilket alligevel giver en anden og dybere klang. Klangen fremkaldes af hulrummet mellem tangenterne og fladen, instrumentet står på.

I kraft af instrumentets størrelse og overskuelighed i antallet af tangenter, er det meget egnet til børn, der er glade for rytmik og musik. Især børn i den tidlige skolealder vil kunne få glæde af instrumentet. Generelt set anbefales til det børn, der er tre år eller ældre. Det betyder naturligvis ikke, at andre ikke kan få glæde af instrumentet, men som udgangspunkt er en marimba i denne størrelse måske mere egnet til børn end til voksne. Lad derfor børnene prøve kræfter med musikken og rytmikken på en sjov og håndgribelig måde med en marimba, der lader barnet stifte bekendtskab med de forskellige toner, og hvordan de lyder i samspil med hinanden.

Med instrumentet følger seks tangenter og køller til at spille med. De to køller har sollide gummihoveder, der giver en god lyd, gør dem holdbare og i øvrigt gør dem egnet til brug af børn, der til tider godt kan være lidt hårdhændede.

Den billige: Trommus Marimba D, 5 toner

Trommus Marimba D, 5 toner

Endnu et bud på en lille, men klangfuld marimba fra mærket Trommus. Denne marimba har ligeledes tangenter af træ, en smuk klang og spiller D, E, G, A, B på G pentatone skala. Instrumentet er særligt egnet til børn.

Fordele:

 • Solidt design, der kan holde til det meste
 • God kvalitet
 • Øje for detaljen i produktionen
 • Skabt af en rytmepædagog
 • Særligt egnet til børn
 • Tangenter af træ
 • Køller medfølger
 • God marimba pris
 • Finstemt.

Ulemper:

 • Lille instrument, der måske mest er velegnet til børn
 • Relativt snævert udvalg af toner.

Trommus er et dansk mærke med hjemsted på Bornholm. Mærket har specialiseret sig i fremstilling af rytmiske instrumenter til især børn. Derfor er marimbaerne fra mærket også yderst velegnede netop til børn på grund af deres lille størrelse og overskuelige mængde tangenter. Mærkets instrumenter er skabt af en rytmepædagog med øje for, hvad der kræves af et musikinstrument for at få mest gavn af rytmik. Når du investerer i et produkt fra Trommus i form af eksempelvis en tromme eller en marimba, kan du altså vide dig sikker på, at du får fingre i et kvalitetsprodukt, hvor man har haft øje for detaljen i løbet af hele produktionen.

Marimbaerne fra mærket fremstilles i Sverige og er af meget god kvalitet. Designet er skabt med øje for, at instrumentet skal være solid, så den kan holde til lidt af hvert i tilfælde af, at børn skal kunne bruge den. Både ”ramme” og tangenter er lavet af hårdført træ, som i øvrigt bidrager med en helt særlig klang og lyd, der kun kan fremkaldes af tangenter af træ.

Instrumentet kan naturligvis også bruges af voksne, men grundet størrelsen på denne xylofon marimba, er den måske først og fremmest egnet til musik- og rytmikglade børn. Desuden er udvalget af toner, denne marimba byde på, relativt snævert, hvilket ydermere gør den egnet til børn frem for voksne, som måske er mere ambitiøse med deres musikalske udfoldelser. Netop dette gør dog instrumentet meget velegnet for børn sammenholdt med andre typer af instrumenter. Marimbaen er overskuelig og nem at gå til. Børnene kan slå sig løs og prøve ting af selv, eller pædagoger eller lærere kan nemt gå til undervisning i instrumentet, der på en sjov og overskuelig måde introducerer børn for rytmik.

Med denne marimba følger fem tangenter og køller til at spille med. Køller skal således ikke tilkøbes.

Mest solgte: Trommus Marimba D, 6 toner

Trommus Marimba D, 6 toner

Sidst på listen findes endnu et godt bud fra det imponerende mærke Trommus. Denne marimba spiller seks toner (tonerne D, E, G, A, B, D) på G pentatone skalaen. Både pris, kvalitet og lyden er god, og der er derfor tale om en god investering.

Fordele:

 • God marimba pris
 • Solidt og holdbart design
 • Designer afspejler en sans for detaljer og forståelse for rytmik, musik og pædagogik
 • Kommer med køller og seks tangenter
 • Tangenter af træ
 • Ramme af holdbart træ, der gør instrumentet velegnet til brug af børn
 • Finstemt.

Ulemper:

 • Skabt til – og derfor også mest egnet til – børn.

Marimbaer til børn fra Trommus er velegnede til rytmikundervisningen eller til det barn, der er vild med at give den gas med musik og rytmik derhjemme. Mærkets instrumenter er populære blandt forskellige typer af institutioner for børn, fordi produkterne er så holdbare og hårdføre, som de er, og fordi de er skabt med blik for netop, hvordan børn kan få mest muligt ud af deres oplevelser med rytmik. Som nævnt står en rytmepædagog bag, hvilket gør, at der i fremstillingen af instrumenterne indgår overvejelser om, hvad man kan gøre for at introducere rytmik til børn på den helt rigtige måde.

I mærkets store sortiment findes både trommer i en lang række af forskellige afskygninger, fløjter, xylofoner, klokkespil, rasleæg, maracas, bjældeinstrumenter, tamburiner, fingerbækkener, triangler, koklokker, claves, kastagnetter, guiroer og meget andet. Alle instrumenterne er populære hos institutioner netop på grund af deres høje kvalitet, og fordi de er særligt hårdføre i deres design og derfor kan holde til det meste.

Trommus er således et mærke med stor erfaring inden for fremstilling af rytmiske instrumenter, hvilket mærkes, når man står med et af deres produkter i hånden. Den både mærkes og høres, at der ligger en stor forståelse for både rytmik, musik og pædagogik bag, og at der er tænkt over hver eneste lille detalje undervejs i produktionen. Trommus finstemmer sine instrumenter, hvilket sikrer den helt rigtige lyd og dybe klang, når børn som voksne slår køllerne mod marimbaens tangenter. Taget den gode kvalitet og sansen for detaljen i betragtning, er prisen for mærkets produkter derfor og en rigtig god marimba pris.

Denne Trommus marimba D, 6 toner spiller tonerne D, E, G, A, B, D på G pentatone skala. Instrumentet er af samme høje kvalitet og sans for solidt design, som de øvrige instrumenter fra Trommus. Både ”rammen” og tangenterne er af solidt træ, hvilket i øvrigt giver den gode lyd og smukke klang, man kender fra netop marimbaen.

Instrumentet kommer med seks tangenter og køller til at spille med. Køllerne har et gummihoved af høj kvalitet, hvilket gør dem meget holdbare og egnet til brug af børn. Er du pædagog, lærer, eller har du bare børn, der er glade for rytmik og musik, er dette instrument eller de øvrige varianter af instrumentet fra Trommus altså et helt genialt køb, som børn med garanti vil få glæde af. Køb marimba og glæd børnene!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Stemmer)
Rating0
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...