Musikinstrumenter

Her er de 7 bedste kalimbaer i test

Kalimba

En kalimba er et musikinstrument, som oprindeligt stammer fra Afrika. Instrumentet har også fået tilnavnet ”Det afrikanske tommelfinger klaver”, fordi det på sin vis kan sidestilles med et mikroskopisk klaver med forskellige tangenter, som frembringer forskellige toner, og som man spiller på ved hjælp af tommelfingrene. Tangenterne er lavet af metal og afgiver en fin, lys lyd, som dog kan varieres på forskellige måder.

instrumentet fås i forskellige afarter og i forskellige prisklasser, så denne guide har til formål at hjælpe dig med at skabe et overblik over de bedste på markedet.

Nærmere bestemt får du her listet de syv bedste varianter.

Mest solgte: Hokema Kalimba B7

Hokema Kalimba B7

En helt klassisk og helt enkel lille model fra det tyske mærke Hokema, som er specialiseret i fremstilling af netop dette instrument. Denne variant spiller i tonarten C på den pentatoniske skala og kan spille tonerne e´, g, d´, e, c´, a og a´.

Fordele:

 • Syv pentatonisk afstemte tænder
 • God kalimba pris
 • God kvalitet
 • I flot amerikansk kirsebær

Ulemper:

 • Har ikke et hulrum, hvorfor dette instrument ikke afgiver så meget lyd

Hokema er et tysk mærke, som er specialiseret i at fremstille forskellige instrumenter, dog først og fremmest kalimbaer. Det gør, at Hokema har en særlig ekspertise på området, som i den grad kan mærkes i deres produkter. Et produkt fra Hokema er et kvalitetsinstrument, og det kan fornemmes, at mærket udnytter sin løbende erfaring, når der skabes nye instrumenter, hvilket resulterer i, at de kun bliver bedre med tiden.

Denne variant er af den helt klassiske type, hvor de små metaltangenter er fastgjort til en klods af træ. Den har syv ”tænder” eller tangenter, som er pentatonisk afstemte, så den helt rigtige lyd og klang opnås. Der er således tale om en relativt simpel type af instrumentet uden for mange ekstra detaljer eller egenskaber. Det betyder dog på ingen måde, at der ikke er tale om et instrument, der kan frembringe enormt smukke lyde og melodier i den lyse og fine lyd, der netop karakteriserer instrumentet, og som har medvirket til at gøre det populært.

Hokema Kalimba B7 spiller i tonearten C på den pentatoniske skala og kan spille tonerne e´, g, d´, e, c´, a og a´. Selve træklodsen er lavet af amerikansk kirsebær, hvilket giver den smukke farve.

Vil du foretage en god og alsidig investering, og drømmer du ikke om en kompliceret variant, er denne model derfor et rigtig godt valg. Det gør også, at den hører til blandt de meste solgte modeller på markedet lige nu – den er alsidig, holdbar og til at stole på.

Testvinder: Hokema Sansula Basic Kalimba

Hokema Sansula Basic Kalimba

Ønsker du en dybere, højere og mere imponerende lyd, bør du overveje at investere i denne Sansual Basic Kalimba fra Hokema. På grund af denne models trommeramme intensiveres lyden, hvilket skaber en unik og imponerende effekt.

Fordele:

 • Smukkere lyd ved hjælp af trommeramme
 • Nem at spille på
 • Egnet til både nybegynder og erfarne spillere

Ulemper:

 • I den dyrere ende set i relation til andre modeller på denne liste
 • Relativt tynd membran

Denne model hører til i den dyrere ende set i relation til de fleste af de andre varianter på denne liste. For de ekstra penge får du dog også en mærkbart bedre lyd, som gøres mulig at den særlige trommeramme.

Rammen forstærker lyden, gør den dybere og mere imponerende. Den giver samme effekt som opnås, når man placerer en almindelig kalimba uden trommeramme på en tromme.

Det er dog værd at bemærke, at denne models trommeramme er udstyret med en relativt tynd membran. Som udgangspunkt gør det ingen umiddelbar forskel for lyden, men vil du have den ultimative oplevelse med en kalimba med trommeramme, kan det være værd at overveje at investere i Sansula Renaissance Kalimba, som ligeledes er fra Hokema, og som omtales længere nede på listen.

Her er der tale om det bedste af det bedste, der fås på markedet. Sansula Renaissance Kalimba kombinerer alle de bedste egenskaber fra Hokemas øvrige modeller, og du får således glæde af det bedste fra alle verdener.

Ønsker du bare en formidabel lyd, og vil du gerne have den til en lidt lavere pris, er denne Hokema Sansula Basic Kalimba dog et rigtig fornuftigt valg.

Selve kalimbaen på denne model har ni tangenter eller ”tænder” og er nem at gå til – også for nybegyndere. Instrumentets forskellige egenskaber kombineret med hinanden gør, at det egner sig godt til både nybegyndere og mere erfarne spillere.

Hvis du har passion for god lyd og sætter pris på et instrument lidt ud over det sædvanlige, vil du med garanti blive glad for dette køb, uanset hvilken mængde erfaring, du har. Der er ikke så meget andet at sige, end at dette instrument ganske enkelt skal høres og opleves med egne ører!

Den smarte: Afroton A5 Kalimba

Afroton A5 Kalimba

En lille model i et helt klassisk design og med ganske få ”tænder”, hvilket gør den nem at gå til. God til begyndere og mindre erfarne spillede og rigtig god til en lav pris. Køb kalimbaen for billige penge.

Fordele:

 • God kalimba pris
 • Nem at bruge og nem at gå til
 • God til begyndere og mindre erfarne spillere

Ulemper:                                                                                         

 • Kun fem tangenter
 • Kan være for simpel til mere erfarne spillere

Afroton er ligeledes et tysk mærke. Mærket er specialiseret i fremstillingen af instrumenter fra hele verden – heriblandt kalimbaen, som jo har afrikanske rødder. I mærkets udvalg findes desuden forskellige typer af afrikanske trommer, forskellige instrumenter fra percussionfamilien, diverse brasilianske instrumenter, meditationsinstrumenter og meget andet.

Der er med andre ord tale om en producent, der kan sit kram, når det kommer til fremstilling af instrumenter i mange forskellige afskygninger – også af den mere usædvanlige slags. Denne erfaring skinner igennem i produkterne, som emmer af kvalitet og detaljebevidsthed.

Denne model, A5 Kalimba, er en lille, klassisk model med tangenter eller ”tænder” på en træklods. Den har kun fem tangenter eller ”tænder”, hvilket gør den nem for alle at gå til – også nybegyndere, der først for nylig er begyndt at lære at spille på instrumentet, eller som har ambitioner om at komme til at lære det.

På trods af de relativt få tangenter kan dette instrument dog frembringe yderst imponerende og smukke lyde, og man bør således ikke undervurdere den på grund af dens lille størrelse.

Denne model fra Afroton er et godt kalimba køb for begyndere, men den mere erfarne spiller vil formentlig i mange tilfælde finde den for simpel, hvorfor det kan være nødvendigt at opgradere instrumentet med tiden, i takt med at man bliver bedre til at spille.

Den lave pris gør dog, at der kan være tale om en rigtig god, fornuftig og budgetvenlig investering til at starte med.

Den billige: Hokema Kalimba B5

Hokema Kalimba B5

Denne model er mærket Hokemas mindste med kun fem tangenter eller ”tænder”. Det gør den velegnet til nybegynderen eller til dig, der foretrækker at have din kalimba med dig rundt i lommen eller i tasken.

Fordele:

 • Rigtig god kalimba pris
 • Lille størrelse gør den nem at have med på farten
 • God lyd
 • Stemt harmonisk
 • Tangenterne er monteret på en solid blok af mahogni

Ulemper:

 • Måske en anelse for simpel for den erfarne spiller
 • Den lille størrelse kan gøre den svær at håndtere
 • Relativt lydsvag, men lyden kan forstærkes ved at placere daen på et bord eller en tromme

Denne lille kalimba måler 95 x 73 x 32 mm. og har kun fem tangenter. Det gør den nem at have med sig rundt, eksempelvis i lommen eller i tasken, hvis man foretrækker det, og det gør den i øvrigt nem at gå til for nybegyndere, der ønsker at lære at spille. Men den lille størrelse og de få tangenter gør også, at den kan være en anelse svær at håndtere, og den kan samtidig tænkes at være en anelse for simpel for mere erfarne spillere, der gerne vil have mere at lege med end blot fem tangenter.

På trods af de relativt få tangenter, kan dette instrument dog frembringe yderst imponerende og smukke melodier og lyde. Der er derfor tale om et godt køb til prisen og et instrument, som absolut ikke bør undervurderes på trods af dets lille størrelse og relativt simple udseende sammenlignet med andre modeller, der findes på markedet.

Kalimba B5 fra Hokema har ikke et hulrum, hvilket som udgangspunkt gør den relativt lydsvag. Lyden kan dog nemt og hurtigt forstærkes ved at placere den på et bord eller en tromme, hvilket intensiverer lyden og i det hele taget giver en mere imponerende lyd.

Alt i alt er der tale om en rigtig god model af høj kvalitet, som oven i købet fås til en rigtig fordelagtig pris. Den lille størrelse har både fordele og ulemper, men tangenterne er harmonisk stemt, hvilket er medvirkende til at give en god og klangfuld lyd.

Investér derfor gerne i denne model, hvis du kan se en kvalitet i dens egenskaber, og du ønsker dig en model, som ikke vælter budgettet.

Bedste ekspert anmeldelser: Hokema Sansula Renaissance Kalimba

Hokema Sansula Renaissance Kalimba

Ønsker du dig en model lidt ud over det sædvanlige, skal du vælge denne Sansula Renaissance Kalimba fra Hokema. Modellen samler alt det bedste fra Hokemas øvrige modeller i ét formidabelt instrument.

Fordele:

 • Alt det bedste fra Hokemas øvrige modeller
 • Alt hvad du kan ønske dig i en kalimba
 • Trommeramme forstærker og intensiverer lyden
 • Ni tangenter eller ”tænder”

Ulemper:

 • Relativt høj pris

Prisen for denne model er relativt høj. Faktisk er prisen den højeste blandt de udvalgte eksempler på denne liste. Alligevel er denne model bestemt alle pengene værd. Der er nemlig her tale om et instrument ud over det sædvanlige. Med denne model har tyske Hokema samlet alle deres erfaringer fra mærkets øvrige modeller, samlet de bedste egenskaber i én stor pulje og på denne baggrund skabt dette formidable instrument.

Selve kalimbaen er udstyret med ni tangenter, hvis flotte lyd forstærkes af trommerammen. Mens Hokema’s Basic Sansula ligeledes er udstyret med en trommeramme, har Basic Sansula en forholdsvis delikat membran, som forholdsvis nemt kan ødelægges eller blive løst over tid, er denne Sansula Renaissance Kalimba udstyret med en membran af robust Remo skind.

Denne model er modstandsdygtig over for fugt, hvilket gør, at den bevarer sin spænding selv med varierende luftfugtighed. Det gør, at lyden bliver ved med at være lige så god, som den var fra ny, og at du her får fingrene i et instrument, som du kan have glæde af meget længe.

Med alle disse positive og imponerende egenskaber, er det ikke svært at forstå, hvorfor denne model hører til blandt de bedst anmeldte på markedet – især blandt eksperter.

Kort sagt er denne model i en absolut særklasse og er blandt de absolut bedste varianter, der findes på markedet lige nu. Ønsker du dig et instrument ud over det sædvanlige, og hvor det virkelig kan mærkes, at der ligger tanke, overvejelse og masser af værdifuld erfaring bag, så bør du investere i denne variant fra Hokema. Du får kort sagt ikke meget bedre.

Nyhed: Afroton A9 Kalimba

Afroton A9 Kalimba

Denne model fra tyske Afroton A9 kan ses som en storesøster eller –bror til A5 fra det samme mærke. Denne variant er en anelse mere kompliceret og derfor mere egnet til erfarne spillere.

Fordele:

 • God kalimba til prisen
 • Ni tangenter
 • God til middel-erfarne spillere

Ulemper:

 • Har ikke et hulrum og er derfor som udgangspunkt relativt lydsvag

Denne variant, som med rette kan betragtes som en storesøster eller – bror til A5 Kalimba fra samme mærke, er en anelse mere kompliceret med flere tangenter eller ”tænder”, hvilket gør den mere egnet til erfarne spillere end sin yngre søster eller bror.

Selvom der stadig er tale om en relativt simpel model, som er nem at gå til, giver de ni tangenter flere variationsmuligheder end de fem tangenter på B5. Tonerne består af H5, C#5, C#4, A4, A3, F#4, E4, E5 og G#4. Selvom der er tale om et mere kompliceret instrument med flere muligheder og egenskaber, er prisen dog stadig lav, hvilket gør den til et rigtig godt køb til prisen. Du får meget instrument for billige penge.

Afroton A9 Kalimba er velegnet til dig, der har en vis erfaring med at spille, men som stadig øver dig og har ambitioner om at blive bedre. Det kan denne model hjælpe dig på vej til.

Den bærer desuden præg af samme høje kvalitet som de øvrige instrumenter fra den erfarne producent, Afroton, der som nævnt har ekspertise inden for fremstilling af mange forskellige typer af instrumenter. Denne ekspertise skinner igennem – selv når det kommer til så relativt simpelt et instrument som denne A9 Kalimba. Du kan derfor altid regne med at få fingrene i god kvalitet, når du investerer i et instrument fra tyske Afroton.

Den holdbare: Hokema Kalimba B9

Hokema Kalimba B9

Denne Hokema Kalimba B9 kan betegnes som søsteren til B7. Den har ni tangenter, der alle spiller på a-mol skalaen. Alle toner harmonerer således med hinanden, hvilket gør den nem at gå til – selv for nybegyndere.

Fordele:

 • Solidt resonanskorpus af amerikansk kirsebærtræ
 • Nem at bruge, fordi alle tonerne harmonerer med hinanden
 • Ni tangenter

Ulemper:

 • Har intet hulrum, hvilket gør denne model relativt lydsvag. Kan dog forstærkes ved at lægge den på et bord eller en tromme

Denne Hokema Kalimba B9 kan betegnet som søsteren til den tidligere omtalte B7 fra samme mærke. dens ni tangenter frem for syv, kan man med rette kalde den en storesøster.

Begge modeller er udstyret med et solidt resonanskorpus af amerikansk kirsebærtræ, hvilket er medvirkende til at skabe en flot og klar lyd samt at gøre instrumentet yderst solidt og holdbart.

Målingerne af både B9 og B7 er de samme, og de har således umiddelbart meget til fælles, men tangenternes eller ”tændernes” tuning, antal og bredde adskiller sig fra hinanden. Det giver en anderledes lyd og en anderledes spilleoplevelse.

Denne variant har således ni tangenter frem for syv. Man kunne derfor måske umiddelbart være tilbøjelig til at tro, at der her er tale om et relativt kompliceret instrument. Det er dog ikke tilfældet. Det skyldes, at alle Kalimba B9’s toner stammer fra a-mol skalaen. Det betyder, at de alle harmonerer godt med hinanden, hvilket gør Hokema Kalimba B9 nem at gå til.

Den er derfor ikke alene holdbar, men også egnet til dig, der først for nylig har kastet sig ud i at lære at spille på instrumentet eller det afrikanske tommelfingerklaver, som det også kaldes. Selv med uerfarne fingre er det forholdsvis nemt at spille fine melodier og skabe smukke lyde med dette instrument.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Stemmer)
Rating0
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...