Guides

Spanskinspireret Fingerspil

Fingerspil på guitaren referer til når du slår an på strengene med dine fingre i stedet for et plekter. Betegnelsen bruges dog typisk om spil og rytmer, hvor du benytter alle 5 fingre skiftevis til at spille strengene. Det er en form for guitarspil, som bruges i mange forskellige genre og amerikanerne vil nok mene at ’fingerstilen’ er en bestemt måde at spille på, som bruges i deres folk, blues og countrygenrer.

Nedenfor har vi fundet en video, som viser dig en hurtig og let melodi i den spanske genre, som du kan lære at spille allerede i dag. Du skal dog ikke blive forskrækket når du starter videoen, da hun først viser, hvordan den kan spilles i fuldt tempo.

Du skal dog blot starte helt stille og roligt ud, og så lære noterne i dit eget tempo. Efterhånden som bliver mere komfortabel i at skifte fra en position til en anden, så kan du begynde at sætte tempoet op.

Når du lærer at spille fingerspil på guitaren, så vil du typisk benytte den samme finger til at spille alle strengene med. Dette er helt normalt. Vi anbefaler dog, at du forsøger at aktivere alle dine fingre, for at få opbygget den relevante muskelhukommelse i dem (tommelfinger på den øverste streng, lillefinger på den nederste streng, mens resten er i mellem). På den måde lærer du meget hurtigere at spille komfortabelt og hurtigt på din guitar.

Er du blevet inspireret til at prøve flere sange, så har vi endnu flere at vælge i mellem i vores begynder katalog til guitarsange.

Tilføj en kommentar...