Tilbehør

Midi kabler




Midi kabler er et vidt begreb inden for den musikalske verden. De kan gøre en stor forskel for din oplevelse med at skabe musik, og det er derfor en god idé at vide lidt, om hvad det er, og hvordan du bruger det.

Her kan du læse mere om MIDI, og hvordan det bruges.

Hvad er MIDI?

For at forstå, hvad MIDI egentlig er, er det vigtigt at forstå, hvad det ikke er. Det er muligvis et sjovt sted at starte, men dette er noget, som ofte forvirrer folk, der er nye inden for MIDI. Folk antager som regel, at MIDI er en form for lyd, som rejser gennem Midikabler. Det er det altså ikke.

MIDI står for ”Musical Instrument Digital Interface”. Det er et system, som tillader elektroniske musikinstrumenter og computere at sende instruktioner til hinanden. Dette skaber nogle helt unikke og kreative muligheder inden for musikverdenen.

Sådan fungerer MIDI

Hvis du overvejer at inkorporere midi kabler i din musik, er det vigtigt, at du ved, hvordan MIDI fungerer.

Når en MIDI enhed kommunikerer med en anden, handler det udelukkende om instruktioner. En af de mest typiske aktiviteter vil være at spille en node. Tag for eksempel et MIDI keyboard, som er forbundet med en MIDI synthesizer boks, som du vil spille fra dit keyboard. Holder du midter-c nede, sender dit keyboard en besked med ”midter-c nede” videre til boksen. Dette modtager boksen, som derefter spiller midter-c. Når du giver slip på midter-c, bliver der igen sendt en besked videre, hvorefter boksen stopper med at spille noden.

Disse node-af og på beskeder er dog kun begyndelsen af MIDI. De fleste MIDI-controllere kan også fornemme, hvor hårdt en node skal spilles. Desuden, vil du som regel spille mere en node ad gangen, hvilket også er muligt.

MIDI-controllere

En MIDI enhed, som kontrollerer en anden, bliver ofte refereret til som MIDI-controller. Disse forbinder folk som regel mest med keyboard spillere, men der findes faktisk en bred variation af MIDI-controllere. Her er et overblik over nogle af de mulige MIDI-controllere, der findes:

  • Guitar controllere

En stålstrenget guitar med en MIDI guitar synthesizer kan omforme din guitar til en genial MIDI-controller. Hvad end du spiller guitarens egen lyd eller en ekstern MIDI lyd, kan standard guitar teknikker vække MIDI lyde til live.

  • Tromme controllere

Et elektronisk trommesæt tilbyder en naturlig spille oplevelse med fantastiske lyde uden bøvlet med et traditionelt sæt. Du kan øve med høretelefoner natten lang, hvis du har lyst eller optage direkte ind i en MIDI sequencer. Der er mange muligheder at udforske.

  • Andre controllere

Der er et stort antal af instrumenter og enheder, som kan bruges med MIDI. MIDI blev primært designet til keyboard spillere, og derfor kaldes disse controllere ofte for ”alternative controllere”. Der er for eksempel controllere, som ikke afspejler lyden fra traditionelle instrumenter men derimod ting såsom tøj til ting, der kan slås, pustes til eller endda kontrolleres af en lyspære. De kan altså ikke kun bruges til node transformation, men også til at sende information til ting såsom lysregulatorer.  



midi kabel

midi kabler

usb midi kabel

midi usb kabel

midi til usb kabel

midi kabel usb

midi stik

midi kabel til usb

midikabel

midi keyboard kabel

Tilføj en kommentar...