Tilbehør

Mikrofonholder – De bedste i test

mikrofonholder

Der er et stort marked, når du skal finde et mikrofonstativ. Og det kan være ekstra svært, fordi de mange produkter minder temmelig meget om hinanden. En god idé kan være at kigge efter design og justerbarhed, da dette er, hvad der egentlig afgør, om du kan lide en mikrofonholder.

Her kan du få et overblik over nogle af de mange forskellige muligheder på markedet.

TJEK UDVALGET HOS DEN BEDSTE FORHANDLER, KLIK HER

Testvinder – On-Stage MS7201W mikrofonstativ hvid

on stage ms7201w mikrofonstativ white

Vores testvinder her er et hvidt mikrofonstativ. Stativet er det dyreste her på listen, men er også samtidig flot og i god kvalitet med en robust base og god højdejusterbarhed.

Fordele:

 • Den tunge base gør stativet ståsikkert, så det ikke vælter og rutsjer rundt så let
 • Den hvide farve og designet er med til at gøre stativet unikt, så det ikke ligner alle andres mikrofonstativer
 • Højdejusterbart mellem 84 og 152 centimeter
 • God kvalitet, holdbarhed og robusthed

Ulemper:

 • Stativet har ikke nogen arm, og der kan derfor ikke justeres lige så meget på højde og retning. En arm kan dog sættes på, men skal købes ved siden af, ligesom selve mikrofonholderen. Som stativ er det dog et godt produkt
 • Den dyreste af mulighederne her på listen. Det er dog stadig relativt billigt, og prisen stiger ikke så meget i forhold til de andre muligheder

Stativet her er altså til dig, der gerne vil have noget ekstraordinært med den hvide farve og det elegante design. Den negative side er helt klart, at du selv skal finde ud af at skaffe en arm og holder til stativet, så mikrofonen kan sidde fast, og så den kan justeres til sangeren.


Mest Solgte – MS7920B lav mikrofonstativ

on stage ms7920b lav mikrofonstativ

Det mest solgte produkt her på listen er på en måde en afstikker. Her er nemlig tale om et lavt mikrofonstativ, hvilket vil sige, det det er beregnet til at forstærke instrumenter, såsom en guitarforstærker eller en stortromme. Det er altså ikke et stativ, der er oplagt til en vokalmikrofon, selvom det dog også er muligt at stille stativet på et bord eller en stol og så bruge det på den måde.

Fordele:

 • God justerbarhed med den lille, fikse boomstang. Stativet er let at rykke rundt på
 • Perfekt til at forstærke lyden af en stortromme eller fra en forstærker

Ulemper:

 •  En smule dyrt i forhold til, at stativet ikke er oplagt til vokalmikrofon
 • Omstændeligt, hvis du vil bruge det til vokal

Stativet her er altså så at sige et nicheprodukt, da det er perfekt til at forstærke instrumenter, men ikke rigtigt giver mening i forhold til vokal. Skal du bruge en forstærket stortromme, er det altså den oplagte mulighed.


Den Billige – Cobra C8 Mikrofon Holder

5007 mikrofoner

Dette produkt er kommet med på listen som den billige mulighed, hvilket dog ikke er helt tilstrækkeligt beskrivende. Det er nemlig ikke et stativ som de første to muligheder, men blot en holder til mikrofonen, der så skal kobles på et stativ. Det kan så for eksempel kobles på On-stage MS7201W stativet eller en anden fod. Derudover er det en glimrende holder, der er billig, og fungerer som den skal.

Fordele:

 • Billig mikrofonholder
 • Kan kobles på de fleste almindelige mikrofon stativer

Ulemper:      

 • Produktet kræver en stander, det kan kobles på

Der er altså intet i vejen med dette produkt, og det er en helt fin, billig mikrofonholder. Det kræver blot, at du også anskaffer dig nogle andre enkeltdele, før det kan bruges til noget. Har du allerede et stativ, hvor holderen blot er gået i stykker, er dette dog det perfekte produkt.


Nyhed – LD Systems D 906 Mikrofon holder

5007 mikrofonholder

Dette produkt minder meget om det forrige, altså er det en mikrofonholder som enkeltdel uden et stativ at tilkoble den. Det er også oplagt til et stativ, der mangler selve holderen til stativet. Forskellen er måske, at dette produkt har et andet design, der kan beskrives som lidt mere elegant og smooth i overfladen. Derudover er det et billigt produkt i glimrende kvalitet.

Fordele:

 • Billig mikrofon holder
 • Kan kobles på de fleste almindelige mikrofon stativer
 • Fint og elegant design

Ulemper:      

 • Produktet kræver en stander, det kan kobles på

Endnu en gang har vi altså at gøre med en form for reservedel, der ikke er til at bruge uafhængigt, og derfor kræver et tilhørende stativ.


Bedste Anmeldelser – Thornton UM065-1 mikrofonstativ sort

thornton um065 1 mikrofonholder

Det højt anmeldte produkt her kommer fra Thornton. Det er et klassisk, sort mikrofonstativ, der ikke koster så meget som nogle af de andre. Det er fin kvalitet og ser en smule anonymt ud med sit basale design.

Fordele:

 • Et billigt stativ i udmærket kvalitet
 • Stativet er lavet af metal og er holdbart og robust
 • God fleksibilitet og justerbarhed gør, at du let kan indstille stativet undervejs i optrædenen

Ulemper:

 • Kommer uden medfølgende holder til mikrofonen, der altså skal købes separat ved siden af
 • Stativet er meget typisk, og udviser altså ingen luksus eller ekstravagance. Dette er dog helt okay, hvis man bare ønsker et almindeligt mikrofonstativ

En sidste kommentar om dette Thornton stativ er, at det er oplagt at købe sammen med et af førnævnte produkter, som er uafhængige mikrofonholdere. På den måde får du et komplet sæt til en ret lav pris.


Den Smarte – Cobra C7 Mikrofon Holder

5007 mikrofonholdere

Dette produkt er en clip-holder til et mikrofonstativ. Det vil sige, at det igen er en holder uden et stativ, der skal monteres på et separat stativ. Den primære forskel er her, at det er en clip-holder, hvilket vil sige, at det er en klemme, der holder om mikrofonen. Det betyder større fleksibilitet i, hvilke typer mikrofoner, det kan benyttes sammen med.

Fordele:

 • Billig mikrofonholder
 • Smart at den kan fungere med stort set alle mikrofoner på grund af clip-funktionen

Ulemper:      

 • Produktet kræver en stander, det kan kobles på
 • Det kan se en smule mere klodset ud end en almindelig holder

Dette produkt er oplagt til et stativ uden holder, eller hvis du har et stativ med holder, men også en mikrofon, der ikke passer til din holder. Denne holder kan nå omkring mikrofoner med op til 35 millimeter i diameter, men kan også bruges til langt mindre modeller.


Til førstegangskøbere – Pulse MS232BK mikrofonstativ

msb232 pulse ms232bk mikrofonstativer

Til førstegangskøbere anbefales her et mikrofonstativ fra Pulse i sort. Dette stativ er robust, justerbart og dermed meget fleksibelt på en scene. Det sorte design er elegant og klassisk, og stativet kan alt det, et mikrofonstativ skal kunne. Prisen ligger i et fint middelleje, og derfor er stativet oplagt til dig, der skal have fat i dit første mikrofonstativ, men som stadig kræver en vis kvalitet.

Fordele:

 • Et fint og robust stativ i god kvalitet
 • Teleskoparm og god justerbarhed gør stativet let at have med at gøre, når du spiller live
 • Flot, sort og typisk design for et mikrofonstativ

Ulemper:

 • Kommer uden mikrofonholder, der altså skal købes ved siden af
 • Måske kan det virke en anelse dyrt, og der er billigere produkter på markedet. Dette er dog en fin kvalitet til det, det koster

Køber du dette stativ sammen med en af de anmeldte mikrofonholdere, har du alt, hvad du skal bruge til din mikrofon. Det er et stativ, du kan bruge i mange år.


Populær i udlandet – Ibiza mikrofonstativ med mikrofonholder

Ibiza mikrofonstativ me mikrofonholder zero

Dette produkt fra Ibiza er populært i udlandet, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Her har vi at gøre med et stativ, der passer ind i stort set alle sammenhænge, og til en fantastisk billig pris. Stativet er godt, solidt og i et klassisk, sort design, og desuden er det justerbart og har en boom arm.

Fordele:

 • Et fint og solidt stativ i god kvalitet
 • Teleskoparm og god justerbarhed gør stativet let at have med at gøre ved live events
 • Billig pris i forhold til lignende produkter fra andre producenter
 • Holder er inkluderet, og på den måde får du hele pakken

Ulemper:

 • Stativet er meget typisk og udviser altså ingen luksus eller ekstravagance. Dette er dog helt okay, hvis man bare ønsker et almindeligt mikrofonstativ

Dette stativ er i virkeligheden også en rigtig god løsning, hvis du gerne vil spare penge. Det er nemlig billigt, og desuden er det et af de få produkter her på listen, hvor du også får mikrofon holder med. Du behøver altså ikke at købe noget ved siden af, udover selvfølgelig selve mikrofonen.

En kort opsummering

Som sagt er det en god idé at vælge ud fra, hvordan stativet ser ud, og hvad du har brug for. Prisen kan selvfølgelig være vigtig, men fælles for alle produkterne her på listen er, at de ikke er overordentligt dyre. Det er altså et spørgsmål om en forskel på ganske få hundrede kroner fra det ene til det andet produkt, og det vigtigste er at vælge ud fra dine behov.

Mikrofonstativer vil ofte gå i stykker efter nogle år med hyppig brug, og det kan være derfor, at de er relativt billige. Derfor er det dog også fint at have flere forskellige muligheder, og du kan med fordel købe et par forskellige for at se, hvilken type du helst vil bruge, hvis du spiller koncerter eller lignende.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du også skal bruge en mikrofonholder til stativet, hvilket ikke er medfølgende i alle produkterne her på listen.

Tilføj en kommentar...