Tilbehør

Her er de 8 bedste klaverlamper i test

klaver lampe

Klaverlamper er uvurderlige for musikere, som ofte møder dårlig belysning på spillesteder og i spillelokaler. Udover at kunne bruges til at lyse noderne op ved et klaver, kan klaver lampen også bruges ved rackskabet eller over mixeren.

For at kunne arbejde koncentreret og effektivt i mange timer, er det vigtigt med god belysning. Manglende belysning kan resultere i forskellige symptomer og problemer – for eksempel træthed, irriterede øjne og hovedpine.

I denne test får du et bud på de 8 bedste klaverlamper på markedet, så du kan vælge den klaverlampe, der passer dig bedst.

Testvinder – Record LC-33 nodelampe

record lc33 nodelampe

Denne klaverlampe er fra mærket Record og markedsføres som en lampe af høj kvalitet. Hvis du køber denne klaver lampe, får du mulighed for at nyde glæde af lyset i mange timer. Lampen holder nemlig strøm i op til 26 timer på én opladning.

Fordele

 • Op til 26 timers lys på en opladning
 • Genopladeligt batteri
 • Justerbar lysstyrke

Ulemper

 • Prisen er i den højere ende

Record LC-33 nodelampe er praktisk til både keyboard, el-klaver og nodepulte. Lampen er 21,5 cm bred i lysbaren og indeholder 9 LED pærer. Ydermere kan lysstyrken justeres på 3 måder, nemlig til 25%, 50% eller fuld lysstyrke. Dette gør, at lampen har en alsidig anvendelse på alle tider af døgnet.

Der er muligt at arbejde længe og uden at være bundet til det samme sted, da lampen har en meget lang batteritid. Batteriet er indbygget og genopladeligt. Der medfølger dog en strømforsyning, som kan oplade batteriet, mens lampen stadig er i brug.

Nodelampen er 42 cm. høj og 65 cm. dyb, hvilket giver den en god størrelse til brug ved forskellige klavertyper og nodepulte.


Mest Solgte – On-Stage LED510 nodelampe

on stage led510 nodelampe

On-Stage LED510 nodelampe er den mest solgte på markedet, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel i sig selv. Lampen er en orkesterværdig lampe, som kan lyse noder op i selv det mørkeste øvelokale.

Fordele

 • Nem klemmekonstruktion
 • Medfølgende taske til opbevaring af lampe

Ulemper

 • Batteridrift via 3 ikke-genopladelige AA-batterier
 • Klaverlampen har den højeste pris i denne test

Selvom denne lampe sælges til en højere pris end testvinderen ovenfor, er dette dog den mest solgte på markedet.

Denne LED orkesterlampe indeholder 10 LED pærer. Den kan nemt fastgøres til instrument eller nodepult med en klemmefunktion. Lyset kan justeres til 2 styrker, kaldet high og low, afhængigt af hvor meget lys, der er behov for.

Sammen med lampen medfølger en taske til opbevaring af lampen, samt en strømforsyning. Dette gør lampen nem at tage med til forestillinger eller koncerter uden, at man behøver være bange for transportskader.


Den Billige – Record LC-22 dobbelt LED-lampe på klemme

RECord LC22 dobbelt led

Med denne Record LC-22 dobbelt LED-lampe med klemme får du et billigt bud på en god klaverlampe. Lampen er nem at montere ved noderne med klemmefunktionen og har en smart bevægelig hals.

Fordele

 • Nem klemmekonstruktion
 • Smart bevægelig hals
 • 2 lamper i én

Ulemper

 • Batteridrift via 3 ikke-genopladelige AAA-batterier
 • Ingen mulighed for at justere lysstyrken
 • Kun 2 LED pærer i hver lampe

Denne klaverlampe er den mest budgetvenlige på denne liste. For meget få penge får du en lampe, som kan det den skal – lyse noderne op. Den har ikke helt samme variation af funktioner som de dyrere klaver lamper. Har du kun brug for lys og ellers ikke har de store krav, er dette et rigtig godt bud.

Record LC-22 dobbelt LED-lampe kan nemt monteres nodestativet med klemmen og rettes derhen, hvor lyset er nødvendigt. De to bevægelige lamper gør det muligt at lyse på for eksempel to sider på én gang. Lampen kan også bruges som en lille nat- eller bordlampe.

I hver lampe er der 2 LED pærer, der selvfølgelig ikke giver det samme lys som 10 LED pærer, men som er nok til at lyse noderne tilstrækkeligt op. Lyset kan slukkes og tændes ved en on/off knap.

Lampen får strøm fra 3 AAA-batterier, så lampen nemt kan tages med uden bekymring om adgang til stikkontakt. Der medfølger dog også en strømforsyning, hvis dette bliver nødvendigt.


Nyhed – On-Stage LED102 nodelampe

on stage led102 nodelampe

Nyheden fra On-Stage er endnu et bud på en budgetvenlig klaverlampe. Hvis du er på udkig efter en god og billig lampe, men ikke har brug for 2 lamper i én, så kig med her.

Fordele

 • Nem klemmekonstruktion
 • Smart bevægelig hals

Ulemper

 • Ingen strømforsyning
 • Ingen mulighed for at justere lysstyrken

Denne solo LED lampe fra On-Stage indeholder 2 LED pærer til at lyse nodehæftet op. Lampen kan monteres på nodepulten ved klemmefunktionen. Herefter kan den bevægelige hals justeres, så lyset peger derhen, hvor det er tiltænkt.

Der medfølger 3 stk. AAA-batterier, som dog ikke kan genoplades. Der medfølger ingen strømforsyning, så husk at have nye batterier på lager.


Bedste Anmeldelser – On-Stage LED204 nodelampe

on stage led204 nodelampe

Med On-Stage LED204 nodelampe får du en lampe, som har modtaget de bedste anmeldelser af de 8 nævnte i denne gennemgang. Her får du både to lamper i én og hele 8 LED pærer.

Fordele

 • Nem klemmekonstruktion
 • Smart bevægelig hals med to lamper
 • Mulighed for indstilling af lysstyrke

Ulemper

 • Ingen medfølgende strømforsyning

Denne nodelampe har 8 LED pærer, hvilket er dobbelt så mange som det andet bud på en dobbelt LED lampe på denne liste. Hvis du har behov for to lamper og et kraftigere lys, vil dette være en lampe, du skal kigge nærmere på.

Denne dobbeltlampe er dog lidt dyrere, men har også flere funktioner. Lampen har en kontakt med to muligheder for at indstille lysstyrken (High og low).

Klemmefunktionen gør den nem at flytte rundt, så den lyser, hvor den skal. Lampen får strøm via 3 AAA-batterier, som er inkluderet. Der medfølger ikke en strømforsyning, så det kan være en god idé altid at have batterier liggende. Det er ærgerligt at gå tør for strøm, mens man spiller en vigtig koncert.


Den Smarte – On-Stage LED202 nodelampe

on stage led202 nodelampe

Søger du en smart og lille lampe af god kvalitet? Så kig med her. På trods af at lampen indeholder to bevægelige halse og lyser med et kraftigt lys, er det en nem lampe at tage med rundt til diverse koncerter og øvelokaler.

Fordele

 • Nem klemmekonstruktion
 • Smart bevægelig hals med to lamper

Ulemper

 • Ingen medfølgende strømforsyning
 • Ingen mulighed for indstilling af lysstyrke

Også her får du en lampe med to halse, der kan justeres, så de lyser på to nodesider af gangen. Prismæssigt ligger denne dobbelte lampe mellem de to foregående.

Den er billigere end On-Stage LED204, men har dog også kun 4 LED pærer. Med On-Stage LED202 får du dog en mindre lampe, som kan være en fordel for nogen. Hvis du ikke kræver et meget kraftigt lys, vil denne være et rigtig godt bud.

Lampen får strøm via 3 AAA-batterier, som også er inkluderet ved køb.


Til Førstegangskøberen – IMG Stage Line GNL-304 Svanehalslampe

mon img stage gnl

Søger du en lampe til mixeren, og er det måske første gang, at du er på udkig? IMG Stage Line GNL-304 Svanehalslampe er den perfekte lampe til den kvalitetsbevidste førstegangskøber.

Fordele

 • 40 cm. lang svanehals
 • 4 høj-output LED pærer

Ulemper

 • Prisen er i den højere ende

Dette er en lampe til mixerpulte, som lyser op med 4 kraftige LED pærer. Lyset er hvidt med fokuseret lysspredning, som udgør et godt arbejdslys under lange arbejdsdage og –nætter ved mixeren.

Den 40 cm. lange svanehals muliggør, at lyset kan ramme præcis det arbejdsområde, som der er brug for. Denne lampe er til mixere med tre polet XLR-stik.


Populær i Udlandet – Roland Dual Clip Light – Kold Hvid

lcl 15c angle gal

Skuer man mod udlandet, vil man opdage, at denne klaverlampe er højst populær. Grunden er den budgetvenlige pris, kombineret med en lampe af god kvalitet.

Fordele

 • Smart bevægelig hals med to lamper
 • Perfekt til nodestativer
 • To lysstyrker

Ulemper

 • Ingen medfølgende strømforsyning
 • Ikke alle bryder sig om det kolde, hvide lys

Roland Dual Clip Light lyser i et koldt hvidt lys, som er et effektiv arbejdslys. Lysstyrken har to indstillingsmuligheder, og lyset kan dobbeltrettes mod noderne. Ydermere er lampen perfekt til nodestativer, grundet den smarte klemmefunktion.

Lampen bruger 3 AAA-batterier, som medfølger ved køb.

Opsummering

Ved at have læst denne gennemgang af klaverlamper, har du nu mulighed for at vælge mellem de bedste på markedet til dit specifikke behov.

Testvinderen Record LC-33 nodelampe er lampen til dig, som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men stadig har brug for et budgetvenligt bud.

Hvis prisen er vigtigst for dig, kan Record LC-22 dobbelt LED-lampe på klemme og nyheden, On-Stage LED102 nodelampe, anbefales.

Den mest solgte, On-Stage LED510 nodelampe, og IMG Stage Line GNL-304 svanehalslampe til førstegangkøberen er begge til dig, som har et større budget til rådighed. Her får du lamper af virkelig høj kvalitet med gode funktioner, dog er prisen også derefter.

Tilføj en kommentar...