Lydudstyr

Akustisk Skum

akustisk skum

For dig, der tager dine musikoptagelser seriøst, kan akustisk skum hjælpe med at få den helt rigtige lyd. Det virker ved at fungere som lyddæmpende skum i paneler og på væge. Akustisk skum forbedrer lydkvaliteten ved at reducere ekko og uønsket støj. Det er især ideelt til dig, der optager din egen musik i et hjemmestudie, men kan også anvendes mange andre steder, f.eks. i en hjemmebiograf. Akustisk skum fungerer ved at absorbere uønsket ekko. Ved at placere skumplader i hjørner og på vægge kan man dæmpe resonansen i rummet, så lydene ikke runger, længere end de burde.

Akustiske skum paneler fungerer derfor som lydpaneler. Disse lydplader hjælper med at dæmpe og virke lydisolerende i rummet. Det giver både en bedre akustik og sørger for, at du ikke forstyrer naboer.

Hvorfor bør du købe akustisk skum?

Ved at anvende akustisk skum kan du give dit lydstudie eller øvelokale en akustisk behandling. Det vil sige, at du skaber optimale betingelser for en klar lyd ved at fjerne ekko og baggrundsstøj. Især store, umøblerede rum med brede flader vil ofte give en voldsom resonans på samme måde, som man kan opleve det i en kirke eller på en togstation.

Ekko og baggrundsstøj kan have sin charme, men optager du musik eller hører plader, er en ren lyd at foretrække. Akustisk skum er her en billig og praktisk løsning, da det ikke koster alverden og er utroligt nemt at installere.

Tips til akustisk behandling med paneler

Akustisk skum skal installeres, så lyden ikke resonerer langs rummets overflader. Hjørner er særligt vigtige at få dækket, da overfladerne fra gulv og loft her møder de to vægge og dermed naturligt skaber meget ekko. Akustisk skum er lavet af det holdbare stof polyurethane, der både er slidstærkt og utroligt let. Det er derfor overraskende nemt at lydsikre sit rum. For at sætte skummet fast behøver du ikke noget særligt værktøj. Det eneste du behøver er faktisk dobbeltklæbende tape.

Akustiske skumplader har en bølgeform og bør monteres, så rillerne på de enkelte dele vender hver sin vej. På den måde absorberer de mest lyd. For den optimale akustiske behandling bør både væg, gulv og loft beklædes. Det kan måske lyde som en bekostelig affære, men akustisk skum er heldigvis et ret billigt materiale.

Det er ikke nødvendigt at dække overflader fuldstændigt. Udover hjørnerne, der bør være helt dækkede til, kan du nøjes med at sætte skumplader på udvalgte områder. Hvor meget der skal hænges op, afhænger af, hvor meget ekko du kan leve med.

Perfekt til alle typer musik

Hvad enten du spiller keyboard, guitar, bas eller trommer, kan for meget resonans mudre lydbilledet og ødelægge overgangene, når du glider fra tone til tone. Akustisk skum bevarer den rene lyd fra dit instrument, men fjerner forstyrrende ekko og kan også dæmpe baggrundsstøj.

Du kan til dels opnå den samme støjreduktion ved digital efterbehandling, men det er en tidskrævende og besværlig affære. Og lige meget hvor længe du justerer på de digitale sliders, vil resultatet ikke blive lige så godt, som hvis du forbedrer akustikken manuelt. Du behøver heller ikke være nervøs for, at det akustiske skum vil få dit hjemmestudie til at ligne en galeanstalt. Akustisk skum kan fås i flere farver og vil passe fint ind i det fleste rum.


Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 99 anmeldelser.

Akustisk skum paneler i mærker:

isovox

isovox 2

kaotica eyeball

aston halo

reflection filter

iso puck mini

Tilføj en kommentar...