Lydudstyr

Audiomidi sequencer (FL Studio, Ableton, Cubase mv.)

Ableton

Hvis du gerne vil lave musik eller allerede er i gang, kan du næsten ikke undvære en audio MIDI sequencer. Det er et værktøj, som kan gøre produktionen af musik en hel del lettere og hurtigere.

Du kan læse med i denne artikel, hvis du vil lære mere om fordelene ved en MIDI sequencer.

Hvad er en audio MIDI sequencer?

Inden for digital lydoptagelse er en sequencer et program på en computer eller keyboard, som sammensætter en lydsekvens fra en serie af MIDI (Musical Instrument Digital Interface) operationer. En MIDI sequencer tillader brugeren at optage og redigere musikalske begivenheder uden at bruge en lydbaseret inputkilde.

Musikken bliver optaget som en serie af begivenheder, der normalvis ville blive spillet ind fra et keyboard. En MIDI sequencer optager ikke lyden men derimod de begivenheder relateret til den givne optræden, såsom hvilken tone der bliver spillet hvornår, hvor hårdt den blev presset ned og så videre. Denne data bliver spillet tilbage ind i et MIDI instrument eller lydmodul. Ved at bruge denne metode kan musikeren udvælge en klaverlyd til en bestemt passage i en sang og senere skifte den ud, hvis han/hun mener, at en organlyd vil fungere bedre. Den som redigere kan altså hele tiden skifte rundt mellem lyden på et MIDI keyboard uden rent faktisk at skulle genindspille det hele igen.

Ved at bruge lydmoduler eller keyboards som kan svare til flere MIDI kanaler, kan spilleren lagre flere forskellige lyde af instrumenter oven på hinanden og derved skabe en illusion af et helt band eller orkester.

Der findes både MIDI sequencer udstyr til nybegyndere såvel som øvede.

Fordele ved en audio MIDI sequencer

Virtuel instrument sekvensering er en af de hurtigst voksende trends i blandt indie musikere. Dette skyldes, at computerkraften bliver bedre og billigere, hvilket viser sig i kvaliteten af virtuelle instrumenter.

En MIDI sequencer er en god måde at skabe tekstur i musikken og skære ned på produktionstid. På grund af det, er det værd at dykke dybere ned i de mange fordele, som følger med, når du bruger en MIDI sequencer til dit musikarbejde. Her er nogle fordele, som er værd at bemærke.

Kvantisering

En af de største egenskaber og fordele ved at bruge en MIDI sequencer er, at den har evnen til at kvantisere de spillede toner. Dette betyder, at tonerne bliver synkroniseret op til et rytmisk gitter. Her kan du vælge mellem inddelingen af takten fra en helhed til en 32. tone. Det er ofte muligt at tilvælge ”swing” til kvantiseringen, hvis du vil tilføje en smule nuance og ufuldkommenhed, så afspilningen lyder mere naturlig.

Pitch korrektion

Pitch korrektion gør lige nøjagtig det, den siger, den retter forkerte toner, som blev spillet. De fleste arbejdsprogrammer til MIDI sequencere gør det relativt let at rette forkerte toner. Det er en klar fordel, at du kan rette dårligt toner, da du her slipper for at spille hele musikstykket om igen, fordi der var en forkert tone. Det kan spare dig en hel del tid i sidste ende.Tilføj en kommentar...