Lydudstyr

Baskabinetter

bas kabinet
Når du endelig har købt den perfekte bas, er det som regel også nødvendigt at investere i noget andet udstyr til den, så du virkelig kan komme godt i gang med at spille. Det gælder, uanset om du spiller mere professionelt eller bare øver med dine venner hver anden weekend. Med det rigtige udstyr kommer din musik nemlig til at lyde endnu bedre. Det rigtige udstyr kan få din basguitars lyd ud i det rum, du befinder dig i, og forøger med andre ord volumen af din lyd på en god måde.

Det kan du bruge baskabinetter til

Baskabinetter har det overordnede formål, at de fungerer som højtalere til din bas. På den måde kommer din bas rigtig til sin ret, og den bliver hørt, når du spiller. Med en kabinet til din bas har du så at sige bedre mulighed for at komme ud til dit publikum, hvis du giver live optrædener, eller blot at komme ud til andre mennesker i dit band eller i rummet generelt.

Baskabinetter kan bruges i rigtig mange situationer. Det gælder både, hvis du blot skal øve dig med dit band, og I næsten lige er startet, men det gælder også for de mere professionelle musikere. En fordel ved sådan en højtaler er, ud over at give din bas og dit spil en bedre lyd, at du i dag kan finde højtalere lavet i et kompakt og lettere design

Disse kabinetter er derfor lette at transportere rundt og placere, hvilket kan være en god ting, hvis du for eksempel skal optræde live og derfor tit selv skal have dit eget udstyr med til de forskellige spillesteder. Endnu lettere bliver det, da du endda kan vælge at investere i kabinetter med hjul og bærehåndtag. Det kan være en fordel for mange bassister og er endnu en grund til, at det er værd at investere i.

 Vælg imellem flere varianter

Hvis du er på udkig efter én eller flere baskabinetter, kan det være en god ide at være opmærksom på et par ting. Der er nemlig som sagt flere kabinetter at vælge imellem, og du skulle gerne ende med at vælge den helt rigtige for dig og din basguitar. Derfor kan det være en god ide at tænke over:

  • Størrelsen på højtaleren
  • Antal højtalere. Det kan nemlig være forskelligt, hvor mange højtalere du har brug for, og det kommer igen meget an på din situation og dine behov.

Derudover bør du tænke over, hvilket kabinet der passer til din spillestil. Du kan nemlig finde baskabinetter, der for eksempel giver mere bløde toner, skarpe eller kraftige toner, detaljerede og levende toner og klare toner. Alt efter om du spiller jazz, slagbas eller noget helt tredje, kan det altså have betydning for dit valg af højtaler til din bas.

Uanset din situation og dit niveau er én eller flere baskabinetter et uundværligt stykke tilbehør for langt de fleste bassister. Det vil ændre din lyd fuldstændig og kun gøre dig bedre som musiker.baskabinet242,8
ebs neoline 410131
ebs proline 41061,4
fender neo 41051,3
ebs 112cl52,1
ebs proline 61051
fender neo 115

Tilføj en kommentar...