Musikinstrumenter

Baspedaler
Pedaler eller effektpedaler er for mange bassister et must at eje, når de første begynder at spille. De findes i et rigtig stort udvalg og til mange forskellige priser. På den måde er der noget for enhver smag og til ethvert behov. Ved at investere i baspedaler får du et hav af forskellige tonemuligheder, som kan hjælpe dig med at udvikle din personlige lyd. Det er derfor et stykke udstyr, hvor du både kan prøve forskellige toner og effekter af under dit spil.

Optimer din lyd med baspedaler

Baspedaler har som den overordnede funktion at give dig mulighed for at lege med forskellige tone- og effektmuligheder. Det betyder, at du med pedaler kan eksperimentere med alt lige fra den klassiske overdrive til effekter som for eksempel delay eller ekko. Med andre ord ændrer du altså på den oprindelige lyd fra din bas, når du bruge et pedal eller et pedalboard. Men ud over at give din bas end anden lyd, kan du også bruge baspedaler til at:

  • Fjerne støj og dermed gøre din lyd bedre
  • Stemme din bas

Generelt har de enkelte pedaler en overdrive effekt, som til gengæld lyder rigtig godt. Samtidig er det dog også muligt at sammensætte flere pedaler, hvis du har lyst til det og gerne vil have mulighed for at spille med flere effekter. Alt afhængig af hvor mange baspedaler du har, og hvilken forstærker du har, kan det være forskelligt, hvor det giver bedst mening at placere pedalerne. Normalt placeres de dog mellem dit instrument og din forstærke for at give dig den bedste lyd.

Det kan derudover godt være en god ide at være opmærksom på, hvorvidt pedalerne kører på batteri eller en ekstern strømforsyning. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du har de nødvendige kabler til både at forbinde din basguitar, din forstærker, eventuelt baskabinet og dine pedaler. Når først alt er sluttet til korrekt, kan du ved hjælp af foden kontrollere de forskellige baspedaler og dermed de forskellige toner, der kommer ud af dit instrument.

Forskellige effekter

Når det kommer til baspedaler, har du mulighed for at sammensætte flere pedaler. Det kan du gøre, præcis som du ønsker eller har plads til. Det er dog også muligt at få multienheder, der giver dig flere effekter på samme enhed. For eksempel et pedalboard som allerede nævnt. Ved at have mange forskellige effekter enten ved hjælp af flere pedaler eller en multienhed, får du pludselig rigtig mange muligheder for at finde din personlige lyd.

Når det kommer til effektpedaler til din bas, kan du ud over delay finde flere forskellige effekter som for eksempel wah, lopper og boost. Disse gør noget vidt forskelligt ved din lyd, idet wah for eksempel forvrænger signalets frekvensområder, imens en effekt som boost skruer op for signalet. Som sagt er der også mange andre overdrive effekter. Det at lege med din lyd er den helt store fordel, når det kommer til baspedaler. Derfor er de også en god investering, hvis du gerne vil finde din lyd.

1500

ebs octabass152,2
ebs multicomp132,1
bas pedal121,1
boss me 50114
baspedaler111,5
mxr bass compressor113
sansamp103,8
sansamp bass driver di103,6
boss odb-3101,8
bass big muff

Tilføj en kommentar...