Lydudstyr

Her er de to bedste RIAA forstærkere i test

riaa forstærker

Har du brug for at sætte din pladespiller til anlægget? For at få en ordentlig lyd igennem, er det vigtigt at have udstyret i orden. Hvis hverken pladespilleren eller stereoanlægget har en indbygget RIAA forstærker, bliver lyden meget skinger. Samtidig er den nødvendig for at tilslutte pladespilleren til en enhed, der ikke har en indgang til phono. 

RIAA forstærkeren er altså nødvendig for at få pladerne til at spille. Du kan lige så godt anskaffe dig en med det samme. Her kan du læse lidt om de to forskellige modeller, som er bedst til formålet, og som derfor er de oplagte valg, som resultat af en riaa forstærker test.

De to bedste Riaa forstærkere er anbefalet af eksperter på området fra SoundstoreXL.dk. Chat med en lyd- og lysekspert her.

RIAA forstærker i elegant stil og høj kvalitet

RIAA forstærker i elegant stil og høj kvalitet

Denne RIAA forstærker fungerer upåklageligt. Den gør det muligt at sætte din pladespiller til et anlæg eller enhver enhed med et jackstik eller line-indgang. Det lækre, sorte design sikrer minimal forvrængning. Produktet kan let elegant integreres i et flot setup med anlæg.

Dette er en RIAA forstærker i høj kvalitet. Forstærkeren sættes til den analoge pladespiller og det digitale anlæg og får dem til at arbejde smukt samme. Det er simpelt og lige til at benytte den, idet den ikke er proppet med unødvendigt interface og lir.

Dette sikrer også et lækkert og stilrent design. Den lækre overflade og elegancen er noget af det første, man lækker mærke til ved produktet. Den sorte farve og de bløde kanter får den lille boks til at gå i et med omgivelserne. Har du en sort pladespiller eller anlæg, kan produktet med fordel placeres direkte op ad for at få det til at se professionelt ud. Det er også det oplagte valg af riaa forstærker til b&o, fordi det stilfulde design matcher så godt.

Der er beslag med indhak, så den er let at skrue fast til det møbel, dit anlæg står på. På den måde er den praktisk at integrere i sit lydsystem, og får det ikke til at se sammensat og klodset ud.

Som sagt er dette produkt let at anvende. Det er vigtigt at huske på, at en forforstærker har brug for en strømforsyning for at omdanne de analoge lydsignaler til digitale. Ligesom til dit anlæg og din pladespiller skal du altså kunne sætte strøm til forforstærkeren.

Når man har sat strøm til og forbundet den med indgang og udgang til anlæg og pladespiller, fungerer produktet uden problemer. Lyden fra den gammeldags pladespiller kommer ud igennem anlægget, som om det kom fra en digital kilde. Samtidig er det rustikke ved pladespilleren dog bevaret. Man kan altid høre, når det er den plade.

Naturligvis bliver man heller ikke helt fri fra en smule skratten fra højtaleren en gang imellem. Dette stammer fra pladen og er aldrig helt til at slippe af med. For mange er denne særlige kvalitet en stor del af glæden ved at bruge pladespiller. Ønsker man en totalt ren og digital lyd, findes der andre alternativer.

Når det så er sagt, er det vigtigt at understrege, at den omtalte skratten og analoge lyd er minimeret en hel del ved dette produkt. Forforstærkeren er indrammet i et metalhus, hvilket isolerer elektronikken. Samtidig er strømforsyningen helt lukket, og alting sidder elegant og sikret. Det samlede resultat er ikke bare rene linjer og elegant design, men også en utroligt lav faktor af forvrængning.

Kort sagt gør dette produkt alt det, som en forforstærker skal kunne. Den fylder ikke det store, er flot og elegant og viderefører signalet mellem pladespiller og anlæg.

Produktet fungerer ikke blot til stereoanlæg, men også til alle andre former for anlæg, aktive højtalere, mixere og så videre. Den gør det muligt at sætte din pladespiller til hvad som helst med et jackstik eller line-indgang. Du kan endda få en riaa forstærker bluetooth forbindelse, hvis du tilkobler en bluetooth reciever.

Kort sagt er der nærmest ikke andet end ros at sige om dette produkt, udover at prisen som altid kunne være lavere. Det er dog ikke en dyr forforstærker, når man tænker på, hvor god og lækker den er.

Fordele:

  • Elegant og stilfuldt design
  • Minimal forvrængning
  • Let at tilslutte

Ulemper:

  • Ikke den billigste løsning

Omnitronic LH-040 RIAA Forstærker er brugervenlig og effektiv

Omnitronic LH-040 RIAA Forstærker

Omnitronic LH-040 er en velfungerende og smart forforstærker. Designet er måske ikke det mest elegante i verden, men den gør lige nøjagtigt, hvad den skal. Desuden giver stereo jack udgangen nogle ekstra muligheder, når det kommer til tilslutning af output.

Dette produkt er gråt og kasseformet med skarpe hjørner. Designmæssigt er det altså ikke den mest elegante løsning på hjørnet. Er man vild med det lidt retro look, kan man muligvis finde charme i LH-040. Ved siden af de fleste anlæg og pladespillere kommer den dog til at springe en smule i øjnene.

Når det så er sagt, er det let at skjule denne lille kasse, så man ikke behøver se på den. For når først produktet er sluttet til strømstik, indgang og udgang, fungerer det upåklageligt.

Der er behov for strømtilslutning. Dette er dog typisk allerede at finde i nærheden af din pladespiller og anlæg. Input er let at sætte til direkte fra pladespilleren, og så er det egentlig bare at vælge output.

Her skiller dette produkt sig særligt ud fra andre på markedet. Man har nemlig to forskellige muligheder for output. Stereo phono/RCA udgangen kan bruges til anlæg, aktive højtalere eller andet. Altså eksempelvis qnect riaa forstærker kabel forbindelse. Men der er også et jackstik, som er let at koble til andre forstærkere. Derfor har man altså lidt flere muligheder, og pladespilleren kan endda kobles til en guitarforstærker, hvis det er det, man ønsker.

Den ekstra udgang og mulighed føjer naturligvis lidt til størrelsen og vægten på produktet, hvilket igen kompromitterer elegancen.

Det er dog stadig vigtigt at påpege, at en RIAA forstærker ikke som sådan skal betjenes. Når den først er sat til, fungerer den bare som den skal, og derfor er der ikke nødvendigvis behov for det helt store stilikon.

Lydmæssigt kører den som den skal, og der er ikke mere skratten, diskant eller forvrængning end absolut nødvendigt fra en pladespiller. Den lyder som en rigtig pladespiller, men spiller i høj kvalitet på selv det bedste stereoanlæg. Der er altså ingen tvivl om, at dette er en high end riaa forstærker.

Omnitronic LH-040 kan det, den skal kunne, er brugervenlig og effektiv. Samtidig er den en smule billigere end de fleste andre velfungerende forforstærkere, hvilket gør den til et godt og fornuftigt valg.

Fordele:

  • God lydkvalitet til billig pris
  • Jack udgang giver flere muligheder
  • Let at tilslutte.

Ulemper:

  • Det lidt klodsede design.

To gode bud på den bedste riaa forstærker

De to forskellige produkter minder en del om hinanden, idet de begge fungerer utroligt godt. Det er altså høj kvalitet til gode priser. Den først anmeldte er en smule dyrere, men har til gengæld et væsentligt mere elegant design. Til gengæld har forstærkeren fra Omnitronic den ekstra jack udgang, der giver nogle flere muligheder. Desuden er den lige lidt billigere.

Det er altså op til dig som forbruger, om du ønsker den ene eller anden model. Dette kan have noget at gøre med personlige præferencer, design og behov. Der er dog ingen tvivl om, at man får en god og velfungerende riaa forstærker i begge produkter.

Der er i det hele taget ikke den helt store forskel på de forskellige bud på markedet, når det kommer til at sætte en pladespiller til et anlæg. Det drejer sig i det store hele om, at produktet skal virke. Derfor er det vigtigt at undersøge tests, anmeldelser og lignende for at få en idé om, om det virker optimalt. Samtidig handler det også meget om at gå efter sine personlige præferencer om udseende og design. Hvis du har en god idé om, hvordan dit samlede anlæg skal se ud, er det altså en god indikation på, hvilket design du skal vælge. Selv den mindste detalje kan få hele sammensætningen til at hænge ordentligt sammen. Et stilfuldt design kan virkelig betyde meget for en, der for alvor går op i anlæg, pladespillere og lyd.

Hvis man skal sammenligne med andre produkter på markedet, så som qnect riaa eller real cable nano lp1, anbefales de to beskrevne produkter mere. Selvom det ikke er rør riaa, giver begge produkter en upåklagelig lydkvalitet til prisen. Rørforstærkeren er naturligvis legendarisk, men sammensat med den digitale lyd i anlægget giver det bedst mening med en simplere og mere brugervenlig model.

Der er også udført andre vurderinger som rega riaa test, men eksperterne fra soundstorexl.dk foretrækker altså disse to modeller. Begge produkter vil give dig en tilfredsstillende oplevelse, når du skal tilkoble din pladespiller til anlægget. Det gælder bare om at komme i gang med at spille nogle plader.

Tilføj en kommentar...