Musikinstrumenter

Blæseinstrumenter: Her er de bedste i test

blæseinstrumenter

Er du en nybegynder, som leder efter dit første blæseinstrument? Eller er du en garvet musiker, der leder efter et nyt instrument? Så er det her du skal kigge.

Der findes mange forskellige typer af blæseinstrumenter. Det kan dog være svært at navigere i de mange forskellige instrumenter, og derfor får du her en guide, som kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige blæse instrument.

Hvad end du leder efter en trompet, saxofon, klarinet, blokfløjte eller mundharmonika, får du her en guide til de bedste blæseinstrumenter.

Trompet: Bedst i test

Trompeten er et af de blæseinstrumenter, der er lavet af messingrør. Den kaldes derfor for et messingblæseinstrument. Den klinger højere end andre messingblæsere som valdhornet, trombonen og tubaen. Der findes forskellige typer af trompeter, hvilket giver dem forskellige klange. Den mest almindelige trompet klinger dog i Bb. Du kan både finde trompeter, der egner sig til begyndere og til øvede. Herunder får du en guide, så du kan finde den trompet, der passer bedst til dig.   

Testvinder – Yamaha YTR-2330S trompet

yamaha ytr 2330s trompet

Denne trompet fra mærket Yamaha er specielt godt egnet til nybegyndere. Trompeten er meget brugervenlig, da den har et justerbart tredje ventiltryk, der gør at musikeren får en mere naturlig håndposition. Dette gør også, at der er god mulighed for at få den helt rigtige teknik.

Fordele

 • God lyd
 • Begynder-venlig
 • Justerbar
 • Fremmer spilteknikken

Ulemper

 • Trompeten ligger i den dyre ende

Prisen for denne trompet ligger i den dyre ende, hvis der sammenlignes med de andre trompeter i denne guide. Dine penge er dog i sidste ende givet godt ud, da trompeten har mange gode funktioner.

Trompeten fra mærket Yamaha er justerbar og passer derfor godt til nybegynderen. Den klinger i Bb og leverer desuden en flot og ensartet lyd.  


Mest solgte – George Hennesey JBMT-500L pocket-trompet

george hennesey jbmt

Denne lommetrompet fra George Hennesey er den mest solgte trompet. Det er en lommetrompet, hvilket betyder, at den er mindre end andre trompeter. I modsætningen til andre blæseinstrumenter er den super nem at have med på farten, fordi den ikke fylder særligt meget.

Lommetrompeten kan komme med på rejsen uden at optage alt pladsen i kufferten. Selvom den er lille, går den dog ikke på kompromis med kvaliteten.

Fordele

 • God lyd
 • Rejsevenlig størrelse
 • En god trompet til billige penge

Ulemper

 • Har mindre funktioner end testvinder-trompeten

Lommetrompeten fra George Hennesey passer perfekt ned i enhver taske, og den kan derfor nemt transporteres frem og tilbage. På trods af den lille størrelse har den dog en stor og flot klang. Desuden kan du købe denne fine trompet til en meget lav pris. Den er derfor ikke bare af en god kvalitet, men den er også god ved pengepungen.


Den Billige – George Hennesey JBTR-300L trompet

george henneey jbtr

Denne trompet fra mærket George Hennesey er super billig, og den er lavet i en flot messingfarve. Trompeten er desuden lavet i en god og robust kvalitet. Ligesom den første trompet i denne guide klinger den i Bb. Forskellen på de to trompeter er, at denne trompet er langt billigere, og derfor passer den rigtig godt til nybegynderen.

Denne trompet har dog ikke justerbare ventiler ligesom testvinderen.

Fordele

 • God lyd
 • Begynder-venlig
 • En god trompet til billige penge

Ulemper   

 • Har mindre funktioner end testvinder-trompeten

Der findes mange dyre blæseinstrumenter, men denne trompet er lavet i en god kvalitet til billige penge. Den er derfor egnet godt til nybegynderen, som vil prøve sig med trompeten.

Det kan være, at du er i tvivl, om det er noget for dig at spille på trompet. Denne trompet kan derfor være en god første investering. Her kan du prøve den af, og måske bliver du helt bidt af det. 

Saxofon: Bedst i test

En saxofon er normalvis lavet af messing, men den betegnes som en træblæser. Dette bliver den kaldt, fordi der sidder et lille træblad, som laver lyden, når der spilles på saxofonen. Inden for sax-familien finder du både sopransaxen, altsaxen, tenorsaxen og barytonsaxen.

Der er mange forskellige blæseinstrumenter at navigere rundt i, og derfor får du her en guide til de bedste saxofoner.   

Testvinder – Chateau CAS-21CVL alt saxofon

ch cas 21cvl

Denne saxofon fra mærket Chateau bliver markedsført som en ny og opdateret alt saxofon. Saxofonen har fået en opgradering, og den er dermed blevet forbedret på en lang række punkter.

Med denne saxofon får du en rigtig god kvalitet for dine penge.

Fordele

 • God klang
 • God til både nybegyndere og øvede
 • En god Saxofon til pengene

Ulemper

 • Dyrere end den mest solgte saxofon

Du kan købe denne saxofon, hvis du er interesseret i blæseinstrumenter og leder efter din første saxofon. Du kan desuden også bruge denne saxofon fra Chateau, selvom du er øvet. Saxofonen har en god klang, og den er let at gå til for alle.

Den er dyrere end den mest solgte saxofon i denne guide, men pengene er godt givet ud.  


Mest solgte – Chateau CSS-21CVL sopran-saxofon

ch css 21cvl 1

Sopransaxofonen fra Chateau er med god grund den mest solgte saxofon. Der er kræset for detaljerne på saxofonen, og den har en flot klang, når der spilles på den. Hvis du står og mangler en saxofon med en rund og varm klang, kan du med fordel investere i denne saxofon, ligesom mange andre har gjort det.

Fordele

 • God klang
 • Flot og gennemført saxofon
 • God saxofon til billige penge

Ulemper

 • Kan være svær for nybegyndere

Hvis man er nybegynder, er der mange mennesker, der vælger at prøve kræfter med en altsaxofon. Størrelsen på altsaxofonen passer nemlig til de fleste. På altsaxofonen er der god mulighed for at øve sin grundteknik.

Denne sopransaxofon passer derfor bedre til den øvede musiker, der vil prøve kræfter med en sopransaxofon. Det kan være, at du enten har spillet altsaxofon førhen og nu vil prøve kræfter med en anden saxofonstørrelse. Det kan også være, at du er øvet og bare leder efter en ny sopransaxofon.   


Den billige – Chateau CTS-21CVL tenor saxofon

chateau cts

Denne tenorsaxofon er også fra Chateau, og den er blevet lavet i en ny og opdateret version. Hvis du sidder og leder efter blæseinstrumenter med en flot finish, er du kommet til det rette instrument. Tenorsaxofonen fremstår super flot og den fine klang fanger hurtigt din opmærksomhed.

Denne tenorsaxofon er til de personer, der vil have en saxofon i en god kvalitet til en god pris.

Fordele

 • God klang
 • God til både nybegyndere og øvede
 • En god saxofon til pengene

Ulemper

 •  Dyrere end de andre saxofoner i denne guide

Denne tenorsaxofon egner sig både godt til nybegyndere og til øvede. Tenorsaxofonen er billig i forhold til kvaliteten, men den er dog dyrere end de andre saxofoner i denne guide. De forskellige saxofoner er dog ikke ens, og mange mennesker foretrækker tenorsaxofonens klang fremfor altsaxofonen.

På tenorsaxofonen klinger tonelejet lidt dybere end ved alten. Desuden klinger tenoren mere varmt end alten.    

Klarinet: Bedst i test

Under blæseinstrumenter hører klarinetten ind under træblæserfamilien. Klarinetten menes at være udsprunget fra blokfløjten, og de tidligste klarinetters lyd mindede meget om trompetens lyd. Det italienske ord clarino betyder trompet, og endelsen -et betyder lille. Deraf kommer navnet på klarinetten.

Hvis du sidder og leder efter den helt perfekte klarinet, kan du følge med her i guiden.

Testvinder – George Hennesey JBCL-530 klarinet

george hennesey jbcl

Med denne klarinet fra mærket George Hennesey får du god kvalitet for pengene. Blæseinstrumenter kan være dyre, men det behøver ikke at være dyrt at anskaffe sig en klarinet.

Det kan være, at du er nybegynder, og du derfor kigger efter en god klarinet til billige penge. Med denne klarinet er der lagt op til mange gode øvetimer, hvor du har mulighed for at dygtiggøre dig selv.

Fordele

 • God klang
 • Nybegynder-venlig
 • God kvalitet til en lav pris
 • Monteres med kvalitetspads fra Italien
 • Leveres i en kvalitetskasse

Ulemper   

 • Den er bedst egnet til nybegyndere

Det er aldrig for sent at lære at spille klarinet. Uanset om du er gammel eller ung, er der stadig mulighed for at lære instrumentet at kende. Der er nok undervisere at tage fat i, men det kan være svært at finde den helt rigtige klarinet.

Med denne klarinet fra mærket George Hennesey får du god kvalitet til pengene. Det kan nemlig være surt at spendere hele opsparingen på blæseinstrumenter, inden du ved, om det rent faktisk er noget for dig.


Mest solgte – Chateau C01CL-TF470NIF Bb-klarinet

chateau c01cl

Hvis du leder efter en af de mest almindelige klarinetter på markedet, er du kommet til det rette sted. Bb-klarinetten fra Chateau kaldes også for en sopranklarinet, og den kan nå de højere toner. De små klarinetter, der kan spille højere toner end for eksempel alt-klarinetten, er de mest almindelige klarinetter på markedet.

Fordele

 • Kvalitetsinstrument til en god pris
 • Til både begyndere og øvede
 • Flot klang
 • Kvalitetsligatur

Ulemper

 • Den er dyrere end ovennævnte klarinet

Der findes mange gode blæseinstrumenter på markedet, og denne klarinet er ikke en undtagelse. Klarinetten er lavet i en god og robust kvalitet, og den passer både til begynderen og til den øvede. Det er ikke overraskende, at klarinetten fra Chateau er havnet i kategorien for mest solgte. Alle har nemlig mulighed for at bruge den, uanset om du er ny eller øvet, gammel eller ung.

Blokfløjte: Bedst i test

Det er aldrig for sent at stifte bekendtskab med andre typer af blæseinstrumenter. Du kan udfordre dig selv ved at prøve et andet instrument af, end det du er vant til at spille på. Måske har du bestemt dig for, at tiden nu er inde til at lære at spille blokfløjte. Det kan også være, at du allerede har stiftet bekendtskab med blokfløjten, da du var mindre.

Her får du en guide over de bedste blokfløjter, så du kan finde din nye blokfløjte til undervisningen.

Testvinder – Swan SW8K-PP-B blokfløjte med barokgreb

sn sw8k pp b 2

Hvis du leder efter en super flot blokfløjte med barokgreb, kan du overveje at investere i denne blokfløjte fra mærket Swan. Blokfløjten egner sig især godt til at spille toner med et eller flere fortegn, da disse toner er nemmere at få rene på blokfløjter med barokgreb. Barok greb er også den mest udbredte form for greb i Danmark.

Blokfløjten er lavet i en flot elfenbenshvid plastik, som får den til at fremstå flot og elegant.

Fordele

 • God blokfløjte til billige penge
 • Nemt at få tonerne f# og Bb rene
 • Rensepinde og etui medfølger

Ulemper  

 • Musikere, der har spillet andre træblæseinstrumenter, vil have nemmere ved tysk greb

Når du køber en blokfløjte, kan det være en god idé at være opmærksom på, om blokfløjten har barok greb eller tysk greb. En blokfløjte med tysk greb svarer til grebet på blæseinstrumenter som klarinetten og saxofonen. Hvis du tidligere har været vant til at spille på klarinetten eller saxofonen, er det nemmere for dig at tilgå en blokfløjte med tysk greb.

Fordelen ved en blokfløjte med barok greb er dog, at tonerne som f# og Bb er meget nemmere at ramme rent end med tysk greb.


Mest solgte – Dimavery blokfløjte med barokgreb brownbeige

dimavery blokfjøjte med bar

Blokfløjter med barok greb er den mest udbredte form for greb, som bruges her i Danmark. Denne blokfløjte fra mærket Dimavery er derfor helt ideel til både nybegynderen og den øvede. Du får en super flot blokfløjte i farven brownbeige, som helt sikkert kan skille sig ud fra mængden.

Leder du efter en blokfløjte med en god lyd, kan du købe denne meget populære blokfløjte.

Fordele

 • God lyd
 • Robust lavet
 • God blokfløjte til billige penge

Ulemper

 • Musikere, der har spillet andre træblæseinstrumenter, vil have nemmere ved tysk greb

Du får altså en super flot blokfløjte, der er robust lavet i en god kvalitet. Det behøver altså ikke at koste en formue, når du skal til at investere i nye blæseinstrumenter. Denne blokfløjte er billig, men den går ikke på kompromis med den gode lyd.

Du kan derfor roligt investere i denne blokfløjte, hvis du skal se, om det er noget for dig.


Den billige – Yamaha YRS—24B sopran blokfløjte

YRS24

Hvis du leder efter en blokfløjte med en super flot lyd, kan det være, at blokfløjten fra mærket Yamaha er lige noget for dig. Denne sopranblokfløjte i toneart c har barok greb ligesom de andre blokfløjter i denne guide.

Lyden fra denne blokfløjte ligger meget nær op ad lyden fra en blokfløjte lavet af træ. Du får altså en blokfløjte i god kvalitet og med en god lyd.

Fordele

 • God lyd
 • 3-delt konstruktion
 • Inklusiv stofpose

Ulemper

 • Musikere, der har spillet andre træblæseinstrumenter, vil have nemmere ved tysk greb
 • Dyrere end de andre blokfløjter i denne guide, men pengene er godt givet ud

Der er ikke den store forskel på prisen mellem blokfløjterne i denne guide, men alligevel er denne blokfløjte lidt dyrere end de andre. De få penge, der er til forskel, er dog godt givet ud, da sopranblokfløjten har en super flot lyd. Hvis du leder efter blæseinstrumenter i god kvalitet, er denne blokfløjte måske noget for dig.

Mundharmonika: Bedst i test

Når du spiller på en mundharmonika, dannes der toner ved, at luften sætter et lille stykke metal i svingninger.

Mundharmonikaen er nok et af de blæseinstrumenter, som du har spillet på i barndommen. De lå ofte rundt omkring i musiklokalerne, så de kunne bruges i undervisningen. Hvis du leder efter en ny mundharmonika, kan du kigge med her i guiden.

Mundharmonikaerne i denne guide kan både bruges af nybegyndere og øvede.

Mest solgte – Suzuki MR-250 Bluemaster G Mundharmonika

sz mr250 c_4

Mundharmonikaen fra mærket Suzuki er designet således, at den har en kam i plastik og blade i bronzelegering. Mundharpen er desuden 10 huls diatonisk. Hætten af mundharmonikaen er designet i rustfrit stål, hvilket er smart, da det beskytter indersiden af mundharpen.

Hvis du leder efter en mundharmonika med en god lyd, kan du købe dette populære valg.

Fordele

 • Varm og blød lyd
 • Begynder-venlig
 • Hætten beskytter mod skade

Ulemper

 • Dyrere end den anden mundharper her i guiden

Du betaler lidt flere penge for denne type mundharpe, men til gengæld betaler du også for en god kvalitet. Denne mundharpe er desuden designet således, at det ikke kræver meget luft at spille på den. Du kan derfor roligt kaste dig ud i mundharpens spil som nybegynder med denne mundharpe.  


Den billige – Lee Oscar Mundharpe – 1910 series

Lee Oscar

Hvis du leder efter en god og billig mundharmonika, så er mundharpen fra mærket Lee Oscar måske noget for dig. Den er billig til prisen, og desuden er lamelholderen af plastik med til at give mundharpen en blød lyd. Desuden er den nem at spille på.

Fordele

 • God mundharpe til billige penge
 • Perfekt til solospil
 • Kvalitetsharpe

Ulemper

 • Det kan være dyrt at købe nye rørblade til mundharpen

Med mundharpen fra Lee Oscar får du en kvalitetsmundharpe til meget billige penge. Det gør det super nemt for dig, der er nybegynder, at få råd til en mundharmonika. Der findes mange gode blæseinstrumenter, og denne mundharpe er ingen undtagelse. Det smarte ved mundharmonikaen er, at den ikke fylder meget, og derfor kan du nemt tage den med dig rundt omkring. Den optager altså ikke unødigt plads i kufferten, hvis du skal have den med på rejsen.

Tilføj en kommentar...