Musikinstrumenter

Find netop den blokfløjte der passer til dig lige her!

blokfløjte

Blokfløjten er et utroligt interessant instrument der, som udgangspunkt, befinder sig i træblæserkategorien og er en fløjtetype der ofte er benyttet i specielt det klassiske musik. Udover at være et træblæser instrument, så er det også et af de instrumenter, som folk oftest starter på, når de skal vænne sig til blæse instrumenterne.

I denne artikel sætter vi fokus på blokfløjten og på de mange forskellige typer der findes inden for denne snævre kategori af blæse instrumenter.

BEDST I TEST – Yamaha BlokfløjteSe pris
MEST POPULÆRE – Sopran fløjteSe pris
TIL BEGYNDEREN – Swan Altblokfløjte med barokgrebSe pris
TIL DE ERFARNE – Blokfløjte DimaverySe pris
NYHED – Blikfløjte (Tinwhistle)Se pris
POPULÆR I UDLANDET – Irsk fløjte (Tin whistle blikfløjte)Se pris

BEDST I TEST – Yamaha YRS-24B Sopran blokfløjte

Yamaha YRS-24B Sopran blokfløjte

BEDST I TEST – Yamaha YRS-24B Sopran blokfløjte

I vores blokfløjte test starter vi med Yamaha’s YRS-24B Sopran blokfløjte, som vi har testet. Denne blokfløjte har vi udvalgt som værende den bedste blokfløjte i denne test. Yamaha YRS-24B er valgt til dette, da den har den helt klassiske flotte blokfløjte lyd, men til en pris der er ekstremt god. Det er en billig blokfløjte, og du får rigtig meget for pengene.

Blokfløjten egner sig til begynderen der ønsker at udforske dette fantastiske instrument, men også til den øvede, som bruger blokfløjten til mere end forsøg. rytmen.dk anbefaler denne blokfløjte til alle der har en interesse for dette fantastiske fløjteinstrument.

MEST POPULÆRE – Bryce Music sopran

MEST POPULÆRE – Bryce Music sopran

Den mest populære blokfløjte er helt klart Sopran blokfløjten fra Bryce. Blokfløjten er lavet i hård plast, og er den perfekte begynder blokfløjte. Blokfløjten har også en pris der gør, at man kan prøve instrumentet af, og se om det er noget der matcher det man godt kunne tænke sig i et blæserinstrument.

I pakken med blokfløjten følger der også en rensepind med, så du kan rengøre blokfløjten efter brug.

TIL BEGYNDEREN – Swan Altblokfløjte med barokgreb

TIL BEGYNDEREN – Swan Altblokfløjte med barokgreb

Til begynderen har vi denne plast blokfløjte fra Swan, som er udstyret med et barokgreb på. Denne blokfløjte i hård plast. Grunden til at denne blokfløjte er valgt til begynder blokfløjten er, at barok grebet blandt andet er en af de mest simple greb der findes indenfor blokfløjtens verden. Derfor har vi valgt, at anbefale denne på det kraftigste til nybegynder der ønsker at udforske dette fantastiske instrument.

Den eneste udfordring der er på baron grebet er, at der kan være nogle få toner, som kan være utroligt svære at ramme 100% rent. Dette er sjældent noget som nybegynderen går op i, men sådan nogle toner som f# og bb er svære at ramme 100% med dette greb. Vi ved rytmen.dk antager dog, at nybegynderen ikke hopper ud i at ramme alle tonerne helt rent med det samme, men først skal finde kærligheden til instrumentet først, og herefter opgradere blokfløjten til en kvalitet der ligger lidt højere end denne.

Alt i alt, en perfekt begynder blokfløjte til en god billig pris.

TIL DE ERFARNE – DiMavery Blokfløjte, baroque

DiMavery Blokfløjte, baroque

TIL DE ERFARNE – DiMavery Blokfløjte, baroque

I kategorien til de let øvede har vi udvalgt DiMavery’s blokfløjte, Baroque. Det unikke ved Baroque modellen er, at der, som produktnavnet angiver, med barok-greb på blokfløjten, som tidligere er nævnt i denne artikel.

Som tidligere nævnt i artiklen, så er barok håndstillingen her også i fokus på denne blokfløjte model. Håndstillingen gør, at du får nemt ved at spille en del akkorder på blokfløjten. Specielt tonerne som C-dur lyder virkelig skarpt i barok-greb.

NYHED – Blikfløjte (Tinwhistle)

NYHED - Blikfløjte (Tinwhistle)

NYHED – Blikfløjte (Tinwhistle)

Blikfløjte, eller tinfløjte er blokfløjte lignende instrument lavede af tin. Blikfløjten er en fløjte der primært bliver brugt i det irske og skotske miljø som et instrument i folkemusikken derfra. Fløjten er også kendt som en penny whistle i gamle dage, hvor man kunne købe dette lille instrument for bare en britisk penny.

Det unikke ved tin fløjte er, at der ikke er et hul til tommelfingeren, men derfor kan det stadig sagtens lade sig gøre at overblæse fløjten alligevel. Som type er tin fløjten primært brugt til klassisk musik i Rumænien og middelalder tiden.

I starten lavede man denne fløjte type af tin og indsatte en lille blok af træ i fløjten. Dette gav dog bare den udfordring, at fløjten ikke kunne stemmes af artisten. Senere hen fandt man ud af, at hvis man monterede et plastik hoved på tin kroppen, så kunne man stemme blokfløjten, men samtidig har tin fløjten en super blød og lækker klang. Fløjten stemmes ved at fjerne limen på indersiden af plastik hovedet og herefter kan hovedet forskydes og man kan stemme fløjten herefter.

POPULÆR I UDLANDET – Irsk fløjte (Tin whistle blikfløjte)

POPULÆR I UDLANDET – Irsk fløjte (Tin whistle blikfløjte)

Til sidst har vi taget den mest solgte udenlandske fløjte. Her har vi at gøre med en irsk fløjte, eller en tin fløjte, som også tidligere er blevet nævnt i artiklen. Fløjten er bygget op omkring den moderne byggemåde indenfor tin fløjter, hvor der er regulerbare lyde.

Med til fløjten følger der en undervisnings CD samt en undervisnings bog, hvor den legendariske Tom Maguires underviser i klassisk Irish Tin Whistle spil. Tom Maguires har undervist mange folk i klassick Irish Tin Whistle spillere til der hvor de er i dag. CD’en indeholer en masse forskellige sange og melodier, som du kan øve og træne til. CD’en indeholder en lang række traditionel musik og derudover er der selvfølgelig også undervisnings materiale. Der er blandt andet sange fra A Kerry Slide, Si Beag, The Monaghan og Si mor.

Så hvis du leder efter et fløjte instrument der skal bruges til det klassiske spil, så er denne irske fløjte lige noget for dig. Den er brugt af rigtig mange folk i blandt andet big bands, da den giver en fantastisk lys og skøn klang.

Tilføj en kommentar...