Musikinstrumenter

Cajon: Her er de 9 bedste i test

cajon

Cajontrommer eller også bare kendt som Cajon er et percussions instrument. Grundlæggende er instrumentet en trækasse og kommer af det spanske ord Cajon, hvilket også er navnet på instrumentet. Ordet betyder ganske simpelt “kasse” på spansk, og det er nok også den bedste beskrivelse af, hvad produktet egentlig er.

I dag er Cajon trommen dog noget mere avanceret end den var for over 200 år siden, da instrumentet blev opfundet. Der er opfundet forbedringer og ændringer der gør hver enkelt cajon unik, og det har vi på rytmen.dk prøver at beskrive i denne artikel.

BEDST I TEST – Schlagwerk Cajon 2inOne Deluxe MakassarSe pris
MEST POPULÆRE – George Hennesey CAJ120 cajonSe pris
DEN BILLIGE – Meinl CAJ2GO-1 Stand-Up CajonSe pris
TIL NYBEGYNDEREN – Schlagwerk CajonitoSe pris
BEDSTE ANMELDELSER – Schlagwerk Cajon La Perù Burl VeneerSe pris
POPULÆR I UDLANDET – Roland El Cajon EC-10Se pris
TIL DE ERFARNE – Schlagwerk MoveboxSe pris

BEDST I TEST – Schlagwerk Cajon 2inOne Deluxe Makassar

BEDST I TEST – Schlagwerk Cajon 2inOne Deluxe Makassar

Vores test vinder i denne omgang af den store cajon tromme test er cajon trommen fra Schlagwerk der hedder 2inOne Deluxe Makassar. Det er en designmæssigt ekstrem flot cajon, som er lavet i nogle super lækre materialer. Cajonen har massere af dyb bas og et punch udover det sædvanelige. Denne cajon er lidt speciel, da den er en 2 in One cajon, hvor der inde i kasse opbygningen sidder noget der hedder en seiding, hvilket er en kerne med 84 spiraler, som giver cajon lyden en ekstra dybde og fyldighed i dens snare lyd uanset volumen i det der bliver spillet.

rytmen.dk har valgt denne som test vinderen, da den er uovertruffen i forhold til de nærmeste konkurrenter – også på prisklassen. Cajonen er designmæssigt helt fantastisk og æstetisk i sit design samtidig med den unikke 2 i 1 konstruktion tilfører et niveau der er endnu mere lækkert end designet.

MEST POPULÆRE – George Hennesey CAJ120 cajon

MEST POPULÆRE – George Hennesey CAJ120 cajon

Den mest populære cajon på markedet er pt. denne CAJ120 cajon fra George Hennesey. Cajonen er en super simpelthen cajon tromme og faktisk opført i en næsten klassisk cajon stil. Cajonen er bygget på en klassisk måde, hvor kassen er opført i ahorn, hvilket skaber en dyb bas og en meget fin snare lyd også.

Denne CAJ120 model fra George Hennesey egner sig typoen til den percussionistiske trommeslager samt trommeslageren der til daglig spiller på trommesæt, men som med Cajon tager rundt og jamer med venner eller mindre bands. Cajonen er dog også helt ideel til undervisningsforhold i skoler eller andre institutioner, hvor man kan lære det basiske om et slaginstrument, eller om den rytmiske del af et instrument.

DEN BILLIGE – Meinl CAJ2GO-1 Stand-Up Cajon

Meinl CAJ2GO-1 Stand-Up Cajon

DEN BILLIGE – Meinl CAJ2GO-1 Stand-Up Cajon

Den billige udgave af cajon trommen har vi også valgt en super smart og transportabel cajon tromme. Denne CAJ2Go-1 fra Meinl er en transportabel og mobil cajon tromme, som du kan have med på farten, og som du også kan stå op og spille på. Denne cajon tromme tillader at du står op mens du spiller, hvilket både kan bidrage til et dynamisk spil, men også tillader at spille på rigtig små steder og sågar på gaden, hvor man kan lave en pop up koncert.

Selve cajonen er lavet i birk, hvilket giver en fin kombination af diskant og bas, men udover dette skaber det også en skøn snarelyd på trods af den lille størrelse. Cajonen er udstyret med en skulderrem, som er regulerbar i forhold til musikanten. Den er som nævnt den perfekte cajon til gademusikanten, men også til underviseren, da den ikke er så stor, men den er også super mobil og let at montere på forskellige elever.

TIL NYBEGYNDEREN – Schlagwerk Cajonito

Schlagwerk Cajonito

TIL NYBEGYNDEREN – Schlagwerk Cajonito

Denne cajon tromme fra Schlagwerk er en del af de kategorier man kender som mini cajon trommer. Denne ligger under denne kategori, hvor cajon trommen er væsentlig mindre end den normale cajon tromme. Denne tromme er udvalgt af rytmen.dk til den bedste cajon til nybegynderen, da det er en billig cajon, men som levere det den skal til prisen. Cajonen levere en stor lyd på trods af størrelsen og materialet, og dette er kun en fordel. Cajonen er bygget op med et “lyd-hul” i midten af den ene side, hvilket forstærker bad lyden i cajon trommen. Dette giver en forstærkende effekt, som forstærker den kraftige lyd, som man ønsker fra cajonen.

Alt i alt er denne cajon tromme perfekt til den nye musiker, som ønsker at udforske verdenen for rytmiske instrumenter og slag instrumenter.

BEDSTE ANMELDELSER – Schlagwerk Cajon La Perù Burl Veneer

Schlagwerk Cajon La Perù Burl Veneer

BEDSTE ANMELDELSER – Schlagwerk Cajon La Perù Burl Veneer

Denne cajon tromme ligger helt i toppen blandt anmeldelser – ikke kun fra rytmen.dk – men også fra andre sider, som anmelder instrumenter. Dette skyldes blandt andet et super simpelt design, som har fået påført sig en 3 mm frontplade på, men derudover den også bygget super klassisk op. Dette er en af de mest valgte cajon trommer blandt professionelle musikere til jam sessioner, da den tilbyder den klassiske cajon lyd, som ikke behøver at blive stemt, men blot levere den lyd, som der bliver forventet af dette instrument.

Denne cajon tromme fra Schladwerk er lavet ud fra de originale instrumenter fra Peru, som er der man mener dette instrument stammer fra.

POPULÆR I UDLANDET – Roland El Cajon EC-10

Roland El Cajon EC-10

POPULÆR I UDLANDET – Roland El Cajon EC-10

på rytmen.dk har vi kigget på det store udland og konstateret at der er en cajon tromme, som er langt mere populær end de andre på markedet. Denne Cajon tromme fra Roland, er en El cajon tromme, hvilket betyder, at du kan tilslutte denne cajon tromme til en forstærker og derved både opnå en elektrisk lyd, men også en større lyd til større koncerter. Cajon trommen kommer med et indbygget lydmodul, hvori der er over 30 forskellige kits til at designe den lyd der passer netop dig.

Grunden til at netop denne Roland Cajon Tromme er så populær er, at den er en af de få der er elektrisk, hvilket giver cajon trommen som helhed en helt ny dimension der ikke er set før. Det gør, at cajon trommen nu kommer til at passe endnu mere ind i bands, ikke kun gademusikaner og jam sessions, men reele bands, hvor den fantastiske lyd, som cajon trommen giver, kan benyttes og udnyttes positivt.

TIL DE ERFARNE – Schlagwerk Movebox

Schlagwerk Movebox

TIL DE ERFARNE – Schlagwerk Movebox

Til sidst til den erfarne cajon trommeslager har vi en Movebox fra Schlagwerk. Denne cajon tromme er en transportabel cajon tromme, som dog er lidt større end vores cajon der ligger under ‘den billige’. Denne ligger under kategorien moveable cajon tromme, hvilket er en kategori der i dette tilfælde kræver en hvis portion erfaring. Denne cajon tromme spændes på maven, og herefter transporteres den rundt til forskellige arrangementer og koncerter der skal spilles på mindre spillesteder. Denne cajon er smart, da den tillader en større lyd en tidligere nævnt cajon, men på en måde, hvorpå den erfarne cajon trommeslager kan udfolde alle sine evner.

Alt i alt anbefales denne dog også til gademusikanten der ønsker at tilføje et ekstra niveau til sit trommespil og derved også sine sange. Det er til trommeslageren der ønsker at sætte et personligt præg på musikken, og som ofte begiver sig meget indenfor reagaeton genren eller voxhall.

Tilføj en kommentar...