Begynder Musiklektioner

Klaver – Clocks

lær at spille clocks på klaver

Coldplay har efterhånden mange ikoniske klaverstykker i den moderne musikhistorie, og en af de allerstørste er Clocks fra deres A Rush of Blood to the Head album. Helt personligt, så var det den første sang jeg lærte at spille på klaveret og lektionen har da også eksisteret her på Rytmen siden starten i 2010.

Grunden til at det er en rigtig god begynder sang på dit klaver eller keyboard, er at du nemt kan lære at spille det første rif med et af dine hænder. Du kan derefter prøve at spille det samme med din venstre hånd – bare en oktav lavere. På den måde får du tidligt i din pianist karriere aktiveret begge dine hænder, men hvor du ikke bliver tvunget ud i at skulle to forskellige ting med dine hænder på samme tid.

Selve sangen blev skrevet og tilført sent i processen med deres album. Den var faktisk inspireret af det britiske band Muse. Da Chris Martin fremførte dette klaver-rif for deres guitarist, så gik han hurtigt i gang med at spille videre på hans guitar, hvilket førte til akkorderne i sangen.

Tilføj en kommentar...