Lydudstyr

Her er de 8 bedste DJ pladespillere, du kan købe disse år

Dj pladespiller

En DJ pladespiller er synonym med elektronisk musik og har efterhånden været det i mange år. Faktisk er det stadig noget af det vigtigste udstyr, du skal have til at mixe og spille elektronisk musik med vinyler i dag. Hvad end du er ny inden for den elektroniske genre eller har flere års erfaring – eller måske er på udkig efter en gave til en musikentusiast – så er en DJ pladespiller et uundværligt værktøj og redskab.

I denne artikel guider vi dig igennem nogle af de bedste DJ pladespillere, der findes på markedet i dag. Her har vi skævet til pladespiller test og sammenholder særligt pris og kvalitet. Samtidig vurderer vi, hvilke modeller der egner sig godt til hvilke niveauer af erfaring. 

Reloop RP-2000 – Testvinder

Reloop RP-2000

Tyske Reloop har siden 1996 skabt absolut robust og beundret udstyr til DJ-purister, pladespillere, vinyl junkier, pladesamlere og old school musikhelte. De har fingrene godt nede i mulden og ved præcis, hvad der rører sig i branchen, så de kan skabe unikke og innovative produkter til tidens trends.

Med denne RP-2000 DJ pladespiller har Reloop formået at skabe en virkelig dejlig og lækker lille pladespiller, som giver dig alt det du skal bruge for at komme hurtigt i gang med at spille elektronisk musik. Den har en særdeles kraftig motor, men er samtidig så relativt let (9,5 kg.), at du nemt kan have den med dig alle vegne. Dette er særligt en fordel for dig, som regner med at skulle bruge din nye pladespiller uden for hjemmet, og måske ofte skal have den med på farten.

Der har både phono og line udgang, og derudover får du også USB-udgang, så du let kan slutte den til din computer for nem digitalisering af dine vinylplader. Derudover behøver du ingen ekstra drivere for at kører denne pladespiller, og det er således hurtigt at slutte den til og begynde at spille eller mixe.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Testvinder: Bedste DJ pladespiller
 • Rigtigt meget udstyr for pengene
 • Phono og line udgang
 • USB-udgang
 • Plug and play

Pioneer PLX-500-K – Mest solgte

Pioneer PLX-500-K

Pioneer vil for mange stadig være branchestandarden inden for DJ udstyr, og derfor er det også et virkelig godt sted at starte, hvis du for eksempel er ny inden for elektronisk musik eller bare gerne vil være sikker på, at du får udstyr, som du kan regne med.

Der er her tale om en meget professionel DJ pladespiller – både i forhold til udseende og indhold. Den giver dig mange muligheder for at udfolde dig og kan både være med til at forme dig, hvis du er ny, eller videreudvikle dig hvis du har erfaring inden for feltet. Samtidig er det en virkelig god DJ pladespiller, som giver en behagelig varm analog lyd og er således også velegnet til, hvis du blot ønsker at lytte til din pladesamling derhjemme.

PLX-500-K tilbyder nem og ligetil digital overførsel af filer via USB, har direkte drev og er utroligt velegnet til scratch. Den kommer med pick-up inkluderet, har et aftageligt låg og har desuden en skridsikker måtte, som altså gør scratching nemmere på glatte overflader. Derudover fås den i to farver – både sort og hvid – så du nemt kan matche til resten af dit udstyr.

Med denne model er der tale om et virkelig herligt stykke udstyr, som er solidt kvalitetshåndværk, der kan erhverves til en fornuftig pris, og som kan give dig mange timers musikalsk udfoldelse.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Mest solgte DJ pladespiller på markedet
 • Nem digital overførsel af filer
 • Direkte drev
 • God til scratch
 • Professionel til overkommelig pris

Reloop RP-2000 Mk2 – Den billige

Reloop RP-2000 Mk2

Endnu engang har Reloop formået at skabe et virkelig attraktivt stykke værktøj til en overraskende pris. Det vidner igen om, at der her er tale om et brand, som virkelig forstår, hvor varieret og forskelligartet deres forbrugere er.

Denne model er oplagt til nybegynderen, som gerne vil godt fra start med en model, som ikke koster en formue, eller til dig som udmærket kender dine behov og ved, hvad du kan undvære. Du kan nyde godt af den nøjagtige motorstyring med to hastigheder (33 og 45 RPM) og det indbyggede quartz direkte drev, som gør at pladespilleren selv fastholder en præcis omdrejningshastighed.

Derudover er knapperne store og behagelige at arbejde med, hvilket kan være en stor fordel, hvis du bruger flere timer på at stå og spille musik. Der følger både skridsikker måtte med, samt en lækker OM Black pick-up produceret af danske Ortofon. Desværre følger der ikke låg med i pakken, men modellen er designet til at dette kan monteres, så hvis det er noget du ønsker, kan det nemt tilkøbes.

Alt i alt får du altså en virkelig fleksibel DJ pladespiller, som er nem at komme i gang med at bruge, opfylder de flestes behov og altså kan fås til en utroligt fordelagtig pris.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste billig DJ pladespiller
 • Godt bud til nybegyndere
 • OM Black pick-up fra Ortofon
 • Direkte drev

Reloop RP-7000 MK2 Gold Edition – Bedste nyhed

Reloop RP-7000 MK2 Gold Edition

Hvis du ikke synes, at det hele skal være så kedeligt og almindeligt, vil du næsten med garanti kunne lide denne nyhed fra Reloop. Deres RP-7000 MK2 Gold Edition er den perfekte tilføjelse til alle, som elsker eksklusivitet, flot og solidt udstyr og lækker lir.

Den har en meget stærk motor og er desuden udformet i et flot klassisk design med høj robusthed og byggekvalitet. Modellen har justerbar stophastighed fra 0,2 – 6 sekunder, og du kan nyde godt af hele tre hastigheder, som nøjagtigt styres af motoren (33-1/3, 45 og 78 RPM).

RP-7000 MK2 Gold Edition har phono og line udgang og mulighed for at afspille reverse. En skøn detalje som mange vil sætte pris på er, at den er designet med quartzdrevet direkte drev, som sikrer dig en stabil omdrejningshastighed af dine plader. Modellen leveres desuden med skridsikker måtte og påmonteret stødabsorberende fødder, som kan være rigtigt gode, hvis det virkelig går vildt for sig.

Alt i alt er denne model perfekt til dig, som måske har flere års erfaring, ved hvad du går efter og gerne vil have lækkert udstyr, som både ser godt ud, lyder godt og kan understøtte din kærlighed til musik.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste nyhed inden for DJ pladespillere
 • Lækkert og anderledes design
 • Justerbar stophastighed
 • Tre hastigheder: 33-1/3, 45 og 78 RPM
 • Virkelig robust design for lang levetid

Technics SL-1210MK7 – Bedst anmeldte

Technics SL-1210MK7

Nogle vil måske kigge på denne model og tænke, at det er en nyhed, men det er det faktisk ikke. Ikke for alvor. Technics SL-1200 serie blev nemlig første gang lanceret i 1972, og her solgte den mere end 3,5 millioner apparater. Nu har Technics lanceret denne SL-1210MK7, som er en ny udgave af en af historiens mest populære pladespillere. Og du kan godt glæde dig.

Technics har været tro mod det gamle design og fastholdt noget af den retro-æstetik, som stadig leder tankerne hen på 70’ernes og 80’ernes sprøde vinyllyd. Den giver dig mulighed for tre hastigheder (33-1/3, 45 og 78 RPM), er velegnet til scratch og har samtidig reverse funktion, hvilket altså giver dig mange udfoldelsesmuligheder.

Til denne model medfølger både EP-adapter, RCA-kabel, stelkabel, slipsheet, slipmat og låg. Dog skal du tilkøbe pick-up. Det giver dig til gengæld mulighed for at være ekstra kræsen og vælge netop den model, som passer til din smag og din pengepung.  

SL-1210MK7 er i høj grad egnet til dig, som måske har en del års erfaring inden for elektronisk musik eller som blot virkelig værdsætter lyden af gode vinyler. Derudover passer den til dig, som har et ømt punkt for gamle klassikere og ønsker et solidt og sikkert valg i høj kvalitet.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Den bedste anmeldte DJ pladespiller
 • Ny udgave af mest solgte pladespiller
 • Tre hastigheder (33-1/3, 45 og 78 RPM)
 • Reverse funktion

Audio-Technica AT-LP140XPBK – Den smarte

Audio-Technica AT-LP140XPBK

Hvis du er på udkig efter en model, som er lidt mere avanceret og smart end andre gode DJ pladespillere på markedet, så burde du skæve til AT-LP140XPBK. Den japanske producent af musikudstyr, Audio-Technica, har nemlig kreeret en virkelig innovativ model. 

AT-LP140XPBK er en professionel pladespiller, som har en kraftig motor med vibrationsdæmpet tallerken, som er støbt i aluminium. En anden virkelig lækker detalje er den hydraulisk dæmpede lift med højdejustering, som s-armen er designet med, hvilket betyder, at du har bedre forudsætninger for at passe på både dine plader og din nål. Den medfølgende AT-XP3 DJ pick-up med 0,6 mm. konisk nål er heldigvis ganske slidstærk, så du kan se frem til et apparat, du formentlig kan nyde i mange år uden problemer.

Modellen giver dig mulighed for tre hastigheder (33-1/3, 45 og 78 RPM), og desuden har den justerbar anti-skate funktion, som sikrer at armen ikke begynder at ”skøjte” henad pladen. Der medfølger desuden aftageligt støvlåg, som igen giver dig mulighed for at passe ekstra godt på din pladespiller, når du ikke bruger den.

Denne model er et godt bud til dig, som godt kan lide innovativ teknologi og leder efter en DJ pladespiller, som er mere en samarbejdspartner end blot et stykke værktøj.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Den smarte DJ pladespiller
 • Kraftig motor og vibrationsdæmpet tallerken
 • S-arm med hydraulisk dæmpede lift
 • Tre hastigheder (33-1/3, 45 og 78 RPM)
 • Justerbar anti-skate funktion

Pioneer PLX-500-W – Redaktionens udvalgte

Pioneer PLX-500-W

Her på redaktionen har vi et ganske svagt punkt for godt og solidt håndværk af høj kvalitet, som er bygget af DJ’s til DJ’s. Og denne model PLX-500-W er intet mindre end et mesterværk. Faktisk har den arvet udseende og design fra sin populære forgænger PLX-1000 og giver dig lækre store knapper at arbejde med, fremragende vibrationsdæmpning i tallerkenen og god mulighed for scratch.

Du kan samtidig forvente lækker varm og analog lyd fra denne model, som således er velegnet til både at spille med vinyl eller bare lytte til din pladesamling hjemme. Faktisk er vi så begejstrede for netop denne model, at det er vores udvalgte yndling i denne sammenligning blandt mange lækre modeller.

Den har direkte drev, to hastigheder (33, 45 RPM), og har desuden USB-udgang for nem overførsel af filer. Støvlåg, skridsikker måtte og pick-up medfølger, så du hurtigt kan komme i gang med at lytte eller spille. Desuden kan du tilkøbe den originale nål fra Pioneer, som hedder PN-X05, hvis du gerne vil opgradere denne model enten med det samme eller med tiden.

Alt i alt er der her tale om en DJ pladespiller, som er utroligt velegnet til dig, der gerne vil have den originale vinyllyd og samtidig vil have mulighed for at udfolde dine talenter inden for den elektroniske musiks forunderlige verden.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Redaktionens udvalgte DJ pladespiller
 • Utroligt lækkert og stilrent design
 • Velegnet til scratch
 • To hastigheder: 33 og 45 RPM
 • USB-udgang for nem digital filoverførsel

OMNITRONIC BD-1380 – Bedst til begyndere

OMNITRONIC BD-1380

Hvis du er ganske ny inden for afspilning af vinyler, så kan denne model fra Omnitronic være et godt sted at begynde. Den er nemlig ganske let og ligetil og ikke helt så avanceret som nogle af de andre modeller i denne artikel. Det betyder, at indlæringskurven er mere overkommelig, og at du derfor hurtigt kan komme i gang.

Modellen er for alvor plug and play og behøver ingen drivere eller besværlig installation for at komme i gang. Den har desuden indbygget USB-udgang, så du nemt og praktisk kan overføre musik og digitaliserer dine vinyler. Den har rem-drev og kan afspille i to hastigheder (33 RPM, 45 RPM).

Den er udstyret med en strobelampe, som giver dig mulighed for præcis justering af hastigheden, når du spiller og mixer. Desuden kommer den med stødabsorberende fødder og har desuden justerbar anti-skate funktion, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt armen bliver på plads.

Sidst, men ikke mindst kommer denne model til en utrolig attraktiv pris, hvilket gør den til et godt sted at starte for dig, som er ny inden for denne verden. Den er nem at komme i gang med og nem at begynde at udfolde sig med.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste DJ pladespiller til nybegyndere
 • Plug & play – du er hurtigt i gang
 • USB-udgang
 • Strobelys for præcis justering af hastighed
 • To hastigheder (33 RPM, 45 RPM).

Vi håber, at du med denne artikel har fået et indblik i, hvilke gode og innovative DJ pladespillere, der findes på markedet disse år og er blevet klogere på, hvilken model der passer til dig.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Stemmer)
Rating0
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...