Lydudstyr

Dynamiske mikrofoner

dynamisk mikrofon

Dynamiske mikrofoner sparker dørene ind til en unik oplevelse med lydoptagelse, da der for disse mikrofoner gælder særlige vilkår på godt og ondt, blandt andet ved lydkvalitet. Navnet ”dynamisk” kommer af ”dynamo”, altså en maskine der omdanner bevægelse til elektricitet.

En spole i mikrofonens diafragma vibrerer mod en magnet, når den mødes med lydindtryk udefra. Spolens bevægelse i det magnetiske felt danner elektricitet. Denne sjove egenskab gør, at dynamiske mikrofoner enten virker delvist eller helt uden nogen anden strømkilde, ligesom det får betydning for lyden, der bliver af høj kvalitet især ved de lavere frekvenser.

Dynamiske mikrofoner runder lyden

Mængden af strøm bestemmes af den hastighed, spolen bevæger sig med. Lyden, der optages gennem en dynamisk mikrofon, er ofte mere dyb og mørk end for det blotte øre. Af den grund har mikrofonen udfordringer, når det kommer til at optage musik på høje frekvenser som for eksempel violiner. Men det har også den fordel, at al lyd bliver tilpasset i et snævert, lavt og afrundet spekter. Det gør det behageligt at høre blandt andet musik optaget med mikrofonen.

Især går en dynamisk mikrofon godt med lyden af elguitar og trommer, og den har historisk været yndet af vokalister til koncerter. Selvom der siden er kommet bedre mikrofoner på markedet, når det kommer til at få vokalen rigtigt igennem ved sang og at optage tale i almindelighed, blandt andet kondensator mikrofoner, er dynamiske mikrofoner prismæssigt de bedste. De er både billige at købe og sparer på strømmen som ingen andre mikrofoner.

Klarer høje frekvenser og kraftige trykniveauer

Som du nok kan udlede af ovenstående, er dynamiske mikrofoner gode til begyndere, der ikke kærer sig så meget for akkurat lydoptagelse, men ønsker en billig indgang til den verden, det er at optage lyd. De udmærker sig ved at kunne håndtere alle typer lyd lige godt, hvilket både er fordel og ulempe. De høje frekvenser får ikke lov at skille sig ud, men alle lydindtryk bliver trods alt tilpasset og pakket sammen til en serie dybere toner, som det fryder øret at lytte til.

Mikrofonen brillerer også ved sin evne til at kunne håndtere høje trykniveauer som dem, du kender fra trommer. Lydene bliver runde, ”hænger” i luften og kan derfor nydes i længere tid.

Dynamiske mikrofoner tåler små stød

Du ved nok godt, at mikrofoner skal du som al anden teknologi behandle nænsomt, men dynamiske mikrofoner har et fortrin frem for de fleste andre mikrofoner ved, at de er meget sikre. Deres konstruktion har ikke som sådan nogen finmekanik, der er særligt sårbar for stød, hvilket kan tilskrives de samme mekanismer, der gør, at de ikke behøver opladning eller elstik.

Af den grund kan en dynamisk mikrofon tåle en lidt mere hårdhændet behandling, inden den begynder at lide skade, der påvirker evnen til at optage lyd. Da magien som nævnt sker i mikrofonens diafragma, hvor spole og magnet sidder, er det denne del, du skal være obs på. Ikke at du skal smide rundt med mikrofonen, men den overlever smørfingre.500 ord. Behøver ikke være “bedst i test” eller lignende

https://www.danguitar.dk/se-electronics-v7x-mikrofon

https://www.danguitar.dk/shure-blx1288-p31-combo-s8-tradlost-dobbelt-mikrofon-saet

https://www.soundstorexl.dk/produkter/870-mikroner-til-tale-og-sang/106450-akg-d5s-dynamisk-vokal-mikrofon-med-afbryder/

https://www.danguitar.dk/rode-podmic-mikrofon

Tilføj en kommentar...