Lydudstyr

FireWire lydkort

firewire lydkort

Se udvalget af Fireware/Fireface lydkort her (åbner i ny fane)

Går du op i, eller lever du måske endda af at spille musik? Hvis det er tilfældet, vil du sandsynligvis gerne have det bedste ud af dine indspilninger, hvad enten du spiller guitar, trommer eller synger. Hvis du ønsker at få det bedste resultat, kan det være en rigtig god ide for dig at investere i et godt lydkort. Med et Firewire lydkort får du et eksternt lydkort. Fordelen ved et eksternt lydkort er, at du for en forforstærker med i købet. Du kan derfor nemt tilslutte en DI box/linedriver eller en pedal til guitaren.

Hvad er et Firewire lydkort?

Firewire blev oprindeligt udviklet til Apple’s Mac-computere, men er nu i dag en standard inden for datakommunikationsbus eller dataforbindelse på de fleste computere. Med andre ord er Firewire en dataoverførelsesstandard. Den går også under navnet IEEE 1394 i internationalt øjemed og bliver frem for alt brugt, når det kommer til overførsel af digitale videoer og audio. Her er den nemlig specielt godt egnet på grund af dens høje overførselshastighed.

Hvis du er på udkig efter et Firewire lydkort, skal du være opmærksom på, at der er to typer med hver sin hastighed:

  • IEEE 1394 type A
  • IEEE 1394 type B

Som regel er det typen IEEE 1394 type A mange mennesker benytter, og som har en hastighed på 400 Mbps. Den anden IEEE 1394 type B er mindre brugt, men har en hastighed på 800 Mbps. Mbps betyder megabit per sekund og angiver dermed, hvor meget data du henter ned i sekundet.  Det kan være værd at have in mente, hvis du har bestemte ønsker til købet af dit Firewire lydkort.

Find det rigtige lydkort til dit behov

Fordelen ved at investere i et Firewire lydkort som musiker er, at du på et Firewire lydkort får en lynhurtig overførsel af lyd. Samtidig sker den hurtige overførsel helt uden at skabe belastning for systembussen. Imens dit Firewire lydkort behandler den lyd, der går ind i din computer, kan din processors regnekraft frit bruges til andre ting, netop fordi der ikke sker en belastning af systembussen.

Et Firewire lydkort kan dermed være det helt rigtige for dig, hvis du bruger tid på at fordybe dig i dit hjemmestudie. Sådan et lydkort kan dog fås i forskellige varianter, og hvilken, du bør vælge, afhænger ofte af dit behov. Hvis du er singer/songwriter kan det være fint med et lydkort med et interface med 2 x 2 in/out. Derimod kan det være nødvendigt med et større interface, hvis du skal optage flere separate indspilninger. Det kan for eksempel være tilfældet, hvis du er i et band. Det muliggør, at du så at sige kan splitte sporene i stedet for at have ét samlet spor med både guitar, vokal og trommer.

Det handler dermed om for dig at finde det rigtige Firewire lydkort, der kan håndtere de spor, som du har brug for. På den måde kan du sikre dig, at du opnår den bedste lyd under indspilningerne i dit hjemmestudie.

Tilføj en kommentar...