Lydudstyr

Håndholdte mikrofoner

håndholdt mikrofon


Håndholdte mikrofoner er til at blive klog på. Talrige fordele og blot få ulemper byder sig ved den stereotype, aflange mikrofon. De har sine forter ved at være mere praktisk på farten end knaphulsmikrofoner og ved deres designs målrettede optagelse af lydindtryk fra forskellige vinkler alt efter model. Vil du synge, interviewe eller lave webindslag, hvor du er i bevægelse og ude at se den store verden, er en håndholdt mikrofon den rette løsning for dig.

Hvad skal du have for øje ved håndholdte mikrofoner?

Nu er det let at tale om håndholdte mikrofoner, som om de bare var én ting. Faktisk er der et par vigtige distinktioner, du skal være opmærksom på, hvis du leder efter sådan en mikrofon:

  • Er mikrofonen trådløs eller ej?
  • Er mikrofonen omni-, uni- eller bidirektionel?

Trådløs mikrofon eller ej?

Ser vi først på, hvilken forskel det gør, om mikrofonen er trådløs eller ej, kan du sikkert selv intuitivt gætte dig til svaret. En trådløs mikrofon giver dig som sanger/interviewer/reporter i marken større mobilitet, så du lettere kan bevæge dig omkring, hvis det er vigtigt netop dér.

For eksempel kan du lettere gå gennem en messe og interviewe folk ved de forskellige stande, når du ikke er konstant panisk for, om nogen træder på din mikrofons ledning, eller du løber tør for ledning og bliver nødt til akavet at afbryde dit arbejde for at finde et nyt stik at sætte det i. Oven i hatten bør du have andres sikkerhed i tankerne, når det gælder ledning eller ej.

Fordelen ved alligevel at have kabel på er selvfølgelig, at du ikke behøver frygte at løbe tør for strøm – med mindre du selv eller nogen anden hiver stikket ud. En lang ledning gør også mikrofonen lettere at finde, hvis du har forlagt den et sted, selvom det kun sjældent hænder.

Hvilken retning optages lyden fra?

Hvis lydkvaliteten betyder meget for dig, er det vigtigt, hvilken retning mikrofonen optager lyd fra. Vi skelner mellem omnidirektionelle, unidirektionelle og bidirektionelle mikrofoner:

  • Omnidirektionelle mikrofoner optager lyd alle vinkler. Da den retning, lyden kommer fra, ikke spiller nogen rolle for optagelse, er det derfor kun distancen mellem mikrofon og lydkilde og lydens styrke, der får betydning. Disse mikrofoners optagelser giver et godt indtryk af hverdagens omgivelser og egner sig til afbræk i blandt andet podcasts.
  • Unidirektionelle mikrofoner gør det, de fleste mennesker forstår ved en mikrofon: De optager lyd fra én retning og lader alt andet synke i baggrunden. Disse mikrofoner er optimale til langt de fleste interviewsituationer, hvor du kun snakker med én kilde og ikke har brug for omgivelsernes støj. For sangere er det den afgjort bedste løsning.
  • Bidirektionelle mikrofoner er meget niche, for det er sjældent, du erfarer, at det er godt at få lyd med fra lige præcis to retninger. Hvis du har to personer foran dig, du er ved at interviewe, eller hvis du interviewer én og gerne vil have dig selv med på optagelsen uden at skulle tippe mikrofonen, kan didirektionel optagelse give mening.


500 ord. Beskriv kort hvert produkt, behøver ikke være “bedst i test” eller lignende

https://www.danguitar.dk/samson-go-mic-mobile-tradlose-handholdt-mikrofon

https://www.soundstorexl.dk/produkter/870-mikroner-til-tale-og-sang/165894-komplet-mikrofonsaet/

https://www.soundstorexl.dk/produkter/870-mikroner-til-tale-og-sang/89325-ld-systems-d-1010-memphis-vokal-mikrofon/

Tilføj en kommentar...