Begynder Musiklektioner

Guitar – Imagine

Lær Imagine på Guitar

Vil du gerne lære at spille guitar, så er John Lennon’s udødelige Imagine selvfølgelig en af de sange, som tidligt bør indgå i dit repertoire. Som med så mange andre klassikere, så er de bedste sange ofte defineret af, hvor nemme som de er at spille. Derfor er Lennon og The Beatles generelt noget, som man hurtigt kommer til at spille en masse af, da deres sange ofte er bygget op af simple og nemme akkorder.

I videolektionen nedenunder får du en god gennemgang af de akkorder, som du skal lære at spille, ligesom den rytme du skal slå an med også er vist. Vi håber at du får en masse ud af det.

John Lennon angiver selv sangen for at være en komposition af både ham og hans kone Yoko Ono. Angiveligt så var det hendes bog fra 1964, Grapefruit, som inspirerede ham til at skrive den. Dette kan LP samlere også se, når de kigger på bagsiden af coveret (det originale fra Capitol Records). Dengang så tog han selv æren for Imagine, men han har senere indrømmet, at dette kun var på grund af samtidens selviske og macho samfund – og at det meste af teksten kom ud fra Grapefruit.

Selve pointen med sangen var Lennon’s opfattelse af at global harmoni faktisk var inden for plausibel rækkevide, men at det krævede at vi afviste de moderne mekanismer imod social kontrol, som hæmmede menneskets potentiale. I en anmeldelse i Rolling Stones magasinet så beskrives det som: ”Lennon opfordrer til samhørighed og ligestilling, som skal bygges på destruktionen af det moderne sociale system så som, geopolitiske grænser, organiseret religion og økonomiske klasser”.

Hvis du har fået mod på mere, så har vi også lige nu en lektion til Let It Be af The Beatles.

Tilføj en kommentar...