Lydudstyr

Instrument plugins og musik software

Med den teknologiske udvikling og de faldende priser inden for elektronik er det i dag blevet nemmere at producere musik direkte hjemme fra dig selv af. Hvis du har det rette udstyr, kan du helt alene indspille et helt album. Du behøver således ikke at have eller investere i et hav af forskellige instrumenter, bandmedlemmer eller andet udstyr.

Hvis du gerne vil downloade et simpelt billedredigeringsprogram gratis, så se her.

Noget af det, du dog behøver for at kunne producere din egen musik, er instrument plugin. Denne type plugins kan fås i flere forskellige variationer og fra forskellige mærker, alt efter hvad du foretrækker eller skal bruge for at få din musik til at lyde præcis, som du ønsker.

Hvad er et instrument plugin?

Begrebet plugins kan være flere forskellige ting og findes da heller ikke kun, når det kommer til musik. I denne sammenhæng bruges de såkaldte plugins ofte, hvis du gerne vil producere din egen musik hjemmefra og dermed ikke har et lydstudie til rådighed. En type plugin, der er vigtig i denne sammenhæng, er de allerede nævnte instrument plugins. De er med til at gøre produktionen lettere. Samtidig kan den type plugins ses som en udvidelse til de forskellige DAW’s, der er mulige at få i dag.

DAW er en forkortelse for Digital Audio Workstation. Det er det program, som du bruger til indspilning, redigering og mixing af din musik. Programmet indeholder desuden flere virtuelle instrumenter som for eksempel synthesizere og samplere, men det indeholder også flere indbyggede effekter processer.

Hvis du har en computer og en DAW med dennes indhold er det altså muligt at producere meget forskelligt musik. Men når det kommer til at producere musik, kan det som sagt også være en fordel for mange at have forskellige instrument plugins til rådighed for at give dig nye muligheder under produktionen.

Plugins er med andre ord en tredjepartudvidelse til de standarder, som din DAW allerede indeholder for starten fra. Derudover er det i dag muligt at få en bred vifte af forskellige virtuelle instrumenter på denne måde.

Gode fordele med virtuelle instrumenter

Med et instrument plugin kan du oprette forskellige klange og toner som for eksempel:

  • Trommesæt opsætninger
  • Orkestralt ensemble
  • Vokal effekter
  • Flere elektriske, akustiske og synth-keys
  • Basguitar

Der er derved flere gode fordele at hente ved at investere i instrument plugins, hvis du gerne vil godt i gang med at producere din egen musik over computeren. Disse plugins giver dig mulighed for at eksperimentere og arbejde med virtuelle instrumenter uden at have de virkelige instrumenter ved hånden. Som regel vil disse virtuelle instrumenter nemlig være lavet sådan, at de lyder som rigtige instrumenter i virkeligheden, hvad enten det er klavere, trommer eller noget helt tredje.

Instrument plugin er dermed rigtige vigtige under produktionen af musik, fordi de så at sige kan være dine instrumenter. Når du bruger denne type plugins kan du nemt tilføre varme, realisme eller dit personlige præg til musikken – direkte fra din DAW. Nemmere og mere enkelt bliver det ikke, hvis du gerne vil skabe musik.

Tilføj en kommentar...