Begynder Musiklektioner

Klaver – Julesange

Julesange på klaver

Ja, så er butikkerne og reklamerne allerede begyndt at komme. Kalenderen siger snart vinter, så Rytmen.dk må også hellere til at være med på beatet og lære dig at spille en masse julesange på klaver. Der er nemlig ikke nogle hyggeligere, end når man kan lægge underlægningsmusikken til turen rundt om juletræet – eller blot til nogle af de fredelige juledage, mens sneen daler udenfor.

Der vil måske også komme en sektion med julesange til guitar, men lige foreløbig kan du få dem til klaver her. Så du kan være hele husets pianist til juleaften.

Rækkefølgen er som følger: Glade Jul, Bjældeklang og Last Christmas.

Glade Jul


Glade jul, eller som den engelske version ‘Silent Night’ stammer tilbage fra 1818, hvor den første gang blev fremført til juleaften. Dette skete i St. Nikolaj’s kirken i Oberndorf i det Østrigske rige. Nogle sanggrupper spredte hurtigt sangen og den fik sit indtog i Amerika i 1839, da den blev fremført i New York.

Bjældeklang


Jingle Bells er til gengæld en rent amerikansk sang, som oprindeligt blev skrevet og brugt til Thanksgiving i 1850’erne. Men den blev hurtigt associeret med juletiden i stedet for, da en masse kor begyndte at turnere med den i de efterfølgende årtier.

Last Christmas


Den mest moderne sang på listen er en efterhånden udødelige klassiker. George Michael fik en åbenbaring i juletiden i 1984, da han på en tur hjem til familien, pludselig fik en åbenbaring og spændede op på sit værelse. Her havde han gemt et keyboard, og da familien gik op til ham efter et par timer, så havde han ‘julelys’ i øjnene og den færdige sang klar.

Hvis det ikke lige er julesange du er ude efter, så har vi masser af andre nemme sange, som du kan lære at spille på klaver i dag.

Tilføj en kommentar...