Musikinstrumenter

Kazoo

Hvis du er interesseret i instrumenter, der skiller sig lidt ud fra mængden, bør du tage et kig på en kazoo. En kazoo er et lille blæseinstrument, som du meget nemt kan lære at mestre. Det kræver nemlig ikke ret meget arbejde at kunne spille kazoo. En kazoo er desuden ikke særligt dyr, og du kan finde flere forskellige kazooer på internettet og nemt bestille en eller flere hjem til dig og dine venner.

Hvad er en kazoo?

En kazoo er et lille blæseinstrument, som frembringer lyd, når du synger eller nynner ind idet.  En kazoo er karakteriseret ved det følgende:

  • Lille, let blæseinstrument med hul i begge ender
  • Meget karakteristisk lyd
  • Fås i mange forskellige farver

En kazoo har en åbning i begge ender, og instrumentet måler typisk imellem 10-15 cm. Størstedelen af kazooer er lavet af plastik, og disse varianter findes i mange forskellige farver. Der findes dog også eksemplarer, der er dyrere end kazooer fremstillet i plastik. Disse er typisk lavet metal, primært rustfrit stål, men de findes også i både sølv og guld.

Sådan virker en kazoo

Der er en åbning i begge ender af en kazoo, og du skal nynne ind i den smalle ende for at frembringe en lyd. Du skal ikke blæse ind i kazooen, ligesom det er tilfældet med de fleste andre blæseinstrumenter. Blæser du ind i kazooen, får du ingen lyd ud. Det er altså nødvendigt at nynne. Tonehøjden, som kazooen frembringer, afhænger fuldstændig af, hvilken tonehøjde du nynner med ind i kazooens åbning. Du kan også ændre tonens klang alt efter hvilke lyde, du nynner ind i kazooen. Det er altså udelukkende lyden fra din egen mund, der styrer lyden i din kazoo.

Alle kan spille på kazoo

Det kræver ingen træning at kunne spille på kazoo. Så længe du kan nynne lidt forskellige tonearter, kan du sagtens spille på en kazoo. Det er derfor et instrument, der passer til alle og enhver, både børn og voksne. For børn vil kazooen måske endda føles som et stykke legetøj, idet de kan nynne alle deres yndlingssange ind i instrumentet og høre dem komme til live med instrumentets særlige klang. Der er mange fordele ved at spille kazoo:

  • Du behøver ikke at have nogen musikalsk baggrund for at kunne spille kazoo
  • Du kan spille alle dine yndlingssange i første forsøg
  • En kazoo er ikke særligt dyr
  • Alle kan spille kazoo

Bliv festens midtpunkt

Nogle forbinder en kazoo med humor. Dens lyd er meget karakteristisk, og nogle finder lyden mere sjov, end de finder den interessant og musikalsk. Du kan derfor nemt blive festen midtpunkt, hvis du hiver en kazoo op af lommen og spiller en sang, som dine venner eller din familie kender. Du kan også samle en flok venner og spille kazoo sammen med dem. Så er grin og hygge garanteret. Man skal dog ikke undervurdere kazooen. Flere store musikere anvender nemlig også optagelser af kazoo i nogle af deres numre. Det er altså ikke udelukkende et instrument til sjov og ballade.Kazoo

kazoo køb

kazoo 4 sound

kazoo metal

Tilføj en kommentar...