Musikinstrumenter

Koklokke

koklokke

Koklokken er ikke det instrument de fleste overvejer, når de vil spille musik. Den bliver overset i høj grad, hvilken er en stor skam. Koklokken har nemlig rigtig meget interessant at byde ind med i den musikalske verden. Du kan læse med her, hvis du vil vide mere om koklokken og lære, hvorfor den bringer mange fordele med sig, når der skal laves musik.

Hvad er en koklokke?

En koklokke er et håndholdt instrument, som bruges inden for forskellige musikarter. Den er særligt kendt inden for sydamerikansk musik såsom salsa, men bliver sjældent brugt til for eksempel popmusik.

Koklokken er navngivet efter den klokke hyrder tidligere anvendte for at holde styr på, hvor deres køer befandt sig. Klokken blev placeret omkring koens hals, både så den kunne høres og genkendes. Når koen bevægede sig, ringede klokken omkring dens hals, så det var lettere at høre, hvor den var. Klokken var også en hjælp til at identificerer, hvilket hyrde koen tilhørte.

Klokken blev også brugt til andre dyr, men fordi der var en stor mængde af landbrug med kører, blev den opkaldt ”koklokken”.

Sådan kan du bruge en koklokke

Når du skal bruge en koklokke i din musik, er det vigtigt, at du ved, hvordan du får mest muligt ud af den.

For det første er det en god idé at holde koklokken i den hånd, du bruger mindst i dagligdagen. På den måde kan du nemlig bruge den anden hånd til at holde pinden, som skal slå ned på koklokken.

For det andet, er det vigtigt, at du ved, hvor du skal slå for at få den rette lyd. Ønsker du for eksempel en høj tone, er det en god idé at slå på den smalle side op mod toppen. Hvis du skal have en lav tone, skal du slå klokken på den åbne ende. Ønsker du en tone midt i mellem, skal du blot slå på midten af instrumentet.

Her kan du bruge en koklokke

Som nævnt tidligere, kan koklokken bruges inden for flere forskellige musikgenre. Selvom en koklokke sjældent høres i popmusik, er der stadig mange andre muligheder.

Det er oplagt at bruge instrumentet i latin musik. Det kan være alt fra salsa til cumbia. Her er der allerede et stort brug af koklokker, og derfor er det let at finde en måde at inkorporere instrumentet på, så det giver god mening.

En koklokke høres også ofte i rockmusik. Selvom det kan ligge langt fra en salsatone, kan instrumentet også her gøre en stor forskel og sætte et spændende præg på lyden. Det er dog vigtigt, at du ikke begrænser dig. Selvom klokken er mest kendt inden for latin og rock, kan du sagtens være kreativ med lyden. Fordelen ved musik er netop, at du har mulighed for at skabe unikke toner og lyde. En koklokke er klart et anderledes og spændende element, som du kan bruge, hvis du har brug for inspiration og nye lyde i din musik. Det gælder lige meget, hvilket musikgenre du normalt klassificerer dig under.koklokke

ko klokke

koklokker

koklokke køb

gon bops

koklokke instrument

Tilføj en kommentar...