Lydudstyr

Midi Interfaces

Du kan se et stort udvalg af midi interfaces her: https://www.thomann.de/dk/midi-interfaces.htmlMidi interfaces er en forkortelse for Musical Instrument Digital Interface og går også under navnet midi grænseflader. Det er en standard, der kan bruges til flere forskellige formål, hvis du arbejder meget med musik og gerne vil eksperimentere med din musik.

Kort fortalt kan Midi bruges til at forbinde synthesizere, trommemaskiner, lydkort, computere og andre former for eksternt udstyr eller elektroniske instrumenter. På den måde fungerer din Midi interface som et slags kommunikationslink, der sørger for at koble dine forskellige dele sammen, så disse spiller på de rigtige eller ønskede tidspunkter. 

Gode fordele ved Midi interfaces

Midi interfaces er som beskrevet en standard, som du kan benytte til at udveksle informationer og instruktioner mellem dine forskellige musikinstrumenter, din computer og andet udstyr. Du kan for eksempel tilslutte standarden til din computer eller en anden enhed og herved optage eller afspille toner. Det betyder også, at du ved for eksempel at forbinde Midi med et instrument, kan slå en tone an på det pågældende instrument, men høre eller indspiller den på et andet instrument end det brugte eller på din computer.

Med Midi interfaces kan du med andre ord forbinde flere instrumenter og andet udstyr. Det kan blandt andet gøres med en USB midi interface. Forbinder du dem med en computer, IPad eller en Midi sequencer kan du styre det hele fra denne. Det er en fordel for mange musikere, der gerne vil komponere musik. Samtidig er det en smart funktion, hvis du står til en live optræden eller netop skal indspille din musik.

En anden vigtig fordel er, at Midi sørger for, at forskellige former for musikudstyr kan koordineres i både lyde, rytmer og effekter. Og dette er uanset hvilket instrument du benytter dig af, og uanset instrumentets mærke. Midi interfaces overfører nemlig ikke lyd, men sørger for at overføre vigtige informationer som for eksempel:

  • Tonens længde
  • Lydstyrken
  • Hvilken tone
  • Flere toner eller harmonier

Derfor skal du overveje Midi

Midi interfaces er en standard, der er værd at investere i for mange musikere, der gerne vil skabe musik. Ud over at Midi er ideelt at bruge ved live optrædende eller indspilning af din musik, er det som sagt også godt at have ved hånden, når du komponerer musik. Med sådan en Midi interfaces kan du ikke blot forbinde dine instrumenter og andet udstyr, du kan også lagre informationerne. Det betyder, at du kan vende tilbage til dem og ændre dem efter behov. Herfra kan du nemlig styre det hele.

Hvis du indspiller din musik med Midi, og hvis du har det rigtige udstyr på plads, kan du med andre ord redigere i dine indspilninger. Samtidig har du også mulighed for at synkronisere de forskellige programskifter og dermed ikke kun selve musikken. For mange musikere er det en fordel hurtigt og nemt at kunne styre programskiftene ved hjælp af Midi interfaces, fordi de så netop ikke skal slå flere forskellige effekter til eller fra. Det kan for eksempel være lidt besværligt, hvis du er midt i en live optræden.

Tilføj en kommentar...