Lydudstyr

Mixere

I bund og grund er en mixer et musikalsk redskab, der tilfører både stor og professionel lyd. Du behøver dog hverken at være professionel DJ eller musiker for at investere i en mixer, der er nemlig her tale om et universalt musikværktøj, som kan benyttes af alle, der nyder at lægge øre til god lyd. Det er derfor helt op til dig, hvad du vil bruge din mixer til, samt hvornår du vil bruge den. Du kan dog ikke komme udenom, at en mixer generelt er en god musikalsk løsning, hvis du elsker at være kreativ med musikken. Mulighederne er mange, og lyden er i top.

Derfor skal du investere i en mixer

Der findes flere forskellige former for mixere, som hver især egner sig godt til forskellige brugssituationer. Der er derfor også forskellige svar på, hvorfor lige netop du skal investere i en mixer. Fælles for alle mixere er dog, at de tilfører god lyd til din hverdag, uanset om det er i form af musik, foredrag eller lyd til mindre events. En mixer er derfor altid en god investering, hvis du bare elsker god lyd.

Når du skal finde den mixer, der passer til dig og dine behov, så er der nogle helt essentielle ting, du bør forholde dig til, inden du sætter dig for at købe en. Behovene kan variere fra person til person, men kan koges ned til nogle få egenskaber, som du bør tage højde for, når du finder information om diverse mixere. Du bør blandt andet overveje:

  • Om der skal være indbygget eller separat forstærker i din mixer
  • Om mixeren skal kunne betjenes via smartphones
  • Hvor mange kanaler din mixer skal have

Forskellige mixere har forskellige fordele

Det kan være svært at finde en mixer, hvor alle dine krav er opfyldt alt efter, hvad du skal bruge mixeren til. Derfor er det også væsentligt at kigge på de forskellige mixeres fordele, før du træffer en endegyldig beslutning.

Først og fremmest kan du tage et kig på en powermixer, der kommer med to løsninger. Du kan nemlig investere i en powermixer med og uden indbygget forstærker. Fordelen ved at have en indbygget forstærker er, at din forstærker samt mixerpult er indbygget i den samme enhed. Det eneste du skal gøre er derfor kun at tilslutte den til nogle højtalere. Her er det dog vigtigt, at du tilslutter mixeren til nogle højtalere, der har kapacitet til at kunne klare outputtet fra forstærkeren. Hvis ikke dine højtalere matcher din mixer, risikerer du nemlig at ødelægge dem. Flere eksperter mener dog stadig, at denne form for mixer er den mest ideelle, da den både er praktisk samt udgiver fantastisk stereolyd.

Hvis du, i modsætning til en powermixer, er på udkig efter en mixer, der giver dig større fleksibilitet, så bør du undersøge digitale mixere nærmere. Disse mixere giver dig nemlig mulighed for at kontrollere lyden gennem højtalerne fra din smartphone eller iPad. Desuden åbner en digital mixer med wi-fi op for muligheden for, at flere personer via smartphones kan tilpasse deres egne mix. Dette er for eksempel ideelt, hvis du spiller i band eller holder gruppeforedrag.

Gå aldrig ned på kvalitet

Når du første gang investerer i en mixer, er det ikke altid sikkert, at du benytter dig af mixerens fulde kapacitet. Dette kommer du dog formentlig hurtigt efter, når du opdager de mange fordele, som en mixer kan bringe ind i hverdagen. Ved første køb undervurderer mange købere derfor også ofte, hvor mange kanaler deres mixer skal indeholde. Et godt råd er derfor, at du altid bør købe en mixer, der indeholder flere kanaler, end du regner med at bruge, for når du først kommer godt i gang med dit nye musikalske værktøj, vil kreativiteten og brugen ingen ende tage.

Desuden er det ved købet af en mixer også væsentligt at overveje, hvor stor en portion penge du vil lægge i dit køb. Kvalitet og kapital går nemlig ofte hånd i hånd, når det kommer til musikalske værktøjer og instrumenter. Hvis du vil være helt sikker på at få en kvalitetsbevidst mixer, bør du altså også gøre op med dig selv, hvor meget du er villig til at betale for et ”value for money” produkt.

Professionel brug af mixere

Hvis du bevæger dig på vejen til en semi professionel eller endda fuldt professionel karriere som DJ, så er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Musikken er dit job, dit produkt og din indkomst, kort sagt så er den faktisk alt. Der ligger derfor ofte også flere overvejelser bag, når professionelle musikere skal vælge den helt rette mixer.

Når du skal investere i en mere professionel mixer er det blandt andet vigtigt, at du overvejer:

  • Om den er til studiebrug eller livemusik
  • Om den er til et hjemmestudie
  • Om den passer til de højtalere, du kommer til at benytte
  • Om du skal købe ekstraudstyr til pulten

At være DJ eller musiker kræver ikke altid bare, at du har en god mixer. Der er nemlig tale om to jobs, hvor alt skal gå op i en højere enhed, og det er derfor vigtigt at tænke fremad, når du først køber en mixer. Muligheder for tilkøb af ekstraudstyr er nemlig ofte noget, som musikere benytter sig meget af for at fremme deres karrierer.

Men også overvejelserne omkring brugsstedet af mixeren er vigtige, da lyden og akustikken i et rum er særdeles forskellig alt efter, om du befinder dig hjemme eller på en natklub. Der er således også forskel på, om du befinder dig på en stor natklub eller en mindre bar. Det handler derfor i bund og grund om at vælge en mixer, der egner sig til brugssituationen samt stedet, men det handler også om at vælge en mixer, hvor du holder dine muligheder åbne.

En mixer kan tage dig langt men kan også hurtigt blive for lille i længden. Et godt råd til dig er derfor at tænke over, hvad formålet med dit køb egentlig er, for en stor karriere kan kræve en stor mixer i fremtiden.digital mixer

analog mixer

mixere

digitale mixere

mixer

soundcraft ui24r

roland mx-1

usb mixer

yamaha mgp12x

mikrofon mixer

allen & health zed60-14fx

Tilføj en kommentar...