Musikinstrumenter

Købsguide til en nybegynder guitar

nybegynder guitar

Har du altid haft lysten til at spille guitar, men ved ikke helt hvor du skal starte? Kan du nikke genkendende til dette, så er det noget vi sagtens kan forstå. Det at spille guitar er en fantastisk følelse, og for mange tilmed en livsstil. Det kræver blot en guitar, og netop guitaren vil vi komme ind på i denne købsguide. For hvilken guitar skal man købe, når man er nybegynder?

I denne guide vil vi gennemgå flere forskellige guitarer, så du kan blive klogere i din søgen efter den perfekte nybegynder guitar. Først gennemgår vi de top 3 bedste guitarer til nybegyndere, som er anbefalet af eksperter på området fra SoundstoreXL.dk.

Top 3: Yamaha C40 Classic Guitar – Anbefalet af eksperter

Yamaha C40 Classic Guitar - nybegynder guitar

I forbindelse med din søgen efter en nybegynder guitar, så er denne Yahama C40 Classic Guitar et oplagt valg. En klassisk guitar i fuld størrelse, hvor Yamaha netop har bygget C40’eren med begynderen i tankerne. Guitaren er udarbejdet i en god kvalitet. Særligt i henhold til den lave pris. Her får du virkeligt meget guitar for pengene, og en Yamaha C40 er blandt Yahamas mest solgte nybegynder guitarer.

Selve dækket på Yamaha C40’eren er af gran, hvilket du ofte finder på en begynder guitar. Siderne og bunden er af meranti, hvilket også er et hyppig brugt materiale. Halsen er af nato, som minder om maghoni. Dog er nato et billigere materiale end mahogni. Gribebrættet er af rosentræ. Tilmed har guitaren krom-mekanikker. Yamaha C40 er udført i en højglans finish, og er generelt en perfekt starter guitar.

Opsummering af Yamaha C40 Classic Guitar:

 • Spansk Guitar
 • Dæk er udført i lamineret gran
 • Hals af nato
 • Side og bund udført i meranti
 • Gribebræt er af rosentræ
 • En af Yamahas mest solgte guitarer
 • Super nybegynder guitar
 • Attraktiv pris i forhold til kvaliteten

Top 3: DiMavery AC-303 Klassisk Guitar – Anbefalet af eksperter

DiMavery AC-303 Klassisk Guitar - nybegynder guitar

Et andet rigtig godt bud på den perfekte nybegynder guitar er en DiMavery AC-303 Klassisk Guitar. Her får du igen rigtig meget guitar for pengene. Dækket er igen udført i gran, hvilket mange begynder guitarer ofte er udført i. Dette skyldes, at grantræ har en god balance i henhold til styrke og lyd, hvilket giver en klar og lys tone. Halsen på en DiMavery AC-303 Klassisk Guitar er udført i ahorn, og gribebrættet er udført i rosentræ.

Denne akustiske spanske guitar er udstyret med nylonstrenge, hvilket gør lyden varmere end en guitar med stålstrenge. Tilmed er det lettere for en nybegynder, at starte på en sådan spansk guitar, da gribebrættet er en smule bredere end på en western guitar. Dette gør en DiMavery AC-303 Klassisk Guitar til et super godt valg af nybegynder guitar. Særligt i henhold til den attraktive pris.

Opsummering af DiMavery AC-303 Klassisk Guitar:

 • Spansk Guitar
 • Dæk er udført i lamineret gran
 • Hals af ahorn
 • Gribebræt er af rosentræ
 • Billigste af de 3 anbefalede guitarer

Top 3: Santana B8 Klassisk Spansk Guitar – Anbefalet af eksperter

Santana B8 Klassisk Spansk Guitar - nybegynder guitar

Den sidste af de særligt anbefalede begynder guitarer af SoundstoreXL.dk’s eksperter er en Santana B8 Klassisk Spansk Guitar. Denne guitar er et fantastisk godt valg til dig, som ønsker en kvalitetsguitar til fornuftige penge. Denne Santana guitar er af dansk design, og er af høj kvalitet. Klangen på denne guitar er god, og den er nem at spille på. Dette skyldes den spanske guitars udformning.

Denne Santana B8 Klassisk Spansk Guitar er fra Bonfire serien, og har en flot finish. Den har ligesom de 2 andre anbefalede guitarer et dæk af gran, som er et godt dækmateriale. Ryggen og siderne af udført i mahogni, der ofte karakteriseres som værende hurtigt. Med dette menes, at mahognien reagerer på en mere dynamisk måde end andre træsorter, når guitaren benyttes. Mekanikerne af metal, bindingen er af træ og gribebrættet er igen af rosentræ.

Opsummering af Santana B8 Klassisk Spansk Guitar:

 • Spansk Guitar
 • Dæk er udført i lamineret gran
 • Sider og ryg udført i maghoni
 • Gribebræt er af rosentræ
 • God nybegynder guitar
 • Super pris i forhold til kvaliteten

Opsummering af de top 3 bedste nybegynder guitarer

De 3 anbefalede guitarer af SoundstoreXL.dk’s eksperter har flere ting til fælles, og er alle et super bud på en nybegynder guitar. Fælles for dem alle, er at de er spanske guitarer. Disse guitarer er ideelle til at spille klassisk musik. Dette skyldes, at de har en bredere hals og nylonstrenge. En spansk guitar har også den klassiske varme, fyldige og runde klang, som du måske kender fra en akustisk guitar. Her har en western guitar med stålstrenge typisk en mere metallisk lyd. Tilmed kan den være sværere at spille på, hvilket ikke er oplagt, når du skal påbegynde dit guitarspil. Det er også årsagen til, at de top 3 bedste nybegynder guitarer er spanske guitarer. Dog vælger flere også en western guitar som nybegynder guitar, men dette er en smagssag. Alternativt kan du altid spørge dig til råds inden du investerer i en guitar.

Udover de top 3 bedste nybegynder guitarer, så vil vi også komme ind på mange andre guitarer i købsguiden. Vi vil herunder komme ind på western guitarer, børneguitarer, elektriske guitarer, en ukelele, og venstrehåndede guitar. Så læs med her, og bliv klogere på flere typer af guitarer. Måske bliver du forelsket i en af dem?

Chat med en lyd- og lysekspert her

Norfolk STARTER BK western-guitar

Norfolk STARTER BK western-guitar

Måske har du fået indsigt i hvad en spansk guitar er, og hvad en spansk guitar består af. Hvis ja, så vil det være nemmere at forstå princippet bag en western guitar. På en western guitar er der stålstrenge, modsat den spanske guitar med nylonstrenge. Dertil vil gribebrættet også generelt være mindre, og lyden er ofte lidt hårdere, samt lysere end en spansk guitars lyd. Netop en western guitar er også mulig at starte på, som vi beskrev tidligere. Dog er en spansk guitar ofte at foretrække.

Denne Norfolk STARTER BK western-guitar er en super prisvenlig begynder western guitar. Her får du en guitar i fuld størrelse, hvilket vil sige, at den har en mensur på 645mm. Guitaren er udstyret med seks stålstrenge, og er bygget i det der kaldes en “Small Body” model. Det gør denne western guitar nemmere at håndtere. Tilmed er denne western guitar udstyret med cutaway, så det bliver nemmere at ramme de høje toner. Denne guitar fås i mange forskellige farver, og er udført i gode materialer.

Opsummering af Norfolk STARTER BK western-guitar

 • Western guitar
 • Dæk, bund og sider er udført i lindetræ
 • Hals er af mahogni
 • Gribebræt er af finer træ
 • Åbne mekaniker på hovedet
 • Meget prisvenlig nybegynder guitar

Sant Guitar CJ-36-BK spansk børneguitar – Begynder guitar til børn

Sant Guitar CJ-36-BK spansk børneguitar

Mange børn har stor interesse i at mestre et instrument. Ofte er det guitaren, som de gerne vil kunne spille på. Hvis dit barn ønsker at spille på guitar, så er det en god idé, at få købt en god nybegynder guitar til dit barn. Her kan en spansk guitar være at foretrække. Særligt på grund af nylonstrengene og den gode lyd.

Denne Sants Guitar CJ-36-BK spanske børneguitar er et godt valg til dit barn. Størrelsen er en 36 tommer, som passer til børn i aldersgruppen 6 til 9 år. Er dit barn ældre end 9, så bør du købe en guitar i fuld størrelse. Hvis dit barn er i den pågældende aldersgruppe, så er denne guitar et oplagt valg.

Opsummering af Norfolk STARTER BK western-guitar

 • Spansk børneguitar
 • 36 tommer størrelse (Børnestørrelse)
 • Ideelt til aldersgruppen 6-9 år
 • God varm lyd
 • Oplagt nybegynder guitar til børn
 • Meget prisvenlig

Yamaha APX600 Western Guitar

Yamaha APX600 Western Guitar

En western guitar kan udformes på flere måder, og tilmed kan den have flere funktioner. En western guitar kan også være udstyret med det der kaldes et pickup-system. Måske har du ikke hørt om et pickup system før, og det er velkendte elektriske system, som du ofte ser på en el guitar. Sådan et pickup-system kan også fremgå på en akustisk guitar, og dermed kaldes det for en halvakustisk guitar. Netop en halvakustisk guitar er en Yamaha APX600 Western Guitar, som vi her, vil give et par ord med på vejen.

Denne Yamaha APX600 Western Guitar har et indbygget pickup-system (Piezo). Dertil er den udstyret med indbygget tuner, hvilket de fleste moderne halvakustiske guitarer i dag er udstyret med. Tilmed er denne Yahama APX600 også udstyret med EQ mid-sweep. Guitaren har en super god lyd, og grundet guitarens thinline body og cutaway, så er den nem at spille på. Dette gør denne guitar til en super god halvakustisk starter guitar. Guitaren er udført i gode materialer, og prisen er fornuftig i henhold til kvaliteten. Dog skal du være opmærksom på, at en halvakustisk guitar er noget dyrere end en klassisk spansk nybegynder guitar.

Opsummering af Yamaha AX600 Western Guitar

 • Halvakustisk guitar
 • Pickup-system (Piezo)
 • Thinline body og cutaway
 • Dæk udført i gran
 • Bund og sider er udført i nato
 • Gribebræt er af palisander
 • God halvakustisk guitar til prisen

Madison vintage elektrisk guitar sæt

Madison vintage elektrisk guitar sæt

Er du typen, som vil give den gas med en elektrisk guitar? Mange har set op til de store guitarister, som ofte ses med en el guitar. Dette kan også blive dig, og her vil vi komme med et bud på en begynder el guitar. Der er nemlig stor forskel på el guitarer, og ofte kan det bedst betale sig, at starte med en begynder el guitar.

Dette Madison vintage elektriske guitar sæt er et godt starter-sæt. Har får du en elektrisk Stratocaster med et fedt look. Med i sættet får du en 20W forstærker, som er udstyret med en højtaler. Her kan du tilkoble el guitaren. Guitaren er tilmed udstyret med digital tuner, 6 strenge og 3 single coil pickups. Denne el guitar er et oplagt valg som nybegynder guitar, men du skal dog være opmærksom på sammenhængen mellem pris og kvalitet. Prisen er ganske fordelagtig i henhold til hvad du får med i pakken, og dette Madison vintage elektriske guitar sæt er super godt til begynderen.

Opsummering af Madison vintage elektrisk guitar sæt

 • Elektrisk guitar sæt
 • Stratocaster med sunburst finish
 • Udstyret med digital tuner
 • 3 single coil pickups
 • Medfølger forstærker og højtaler
 • Medfølger en transporttaske
 • Udemærket elektrisk guitar sæt til prisen

Chateau C08-U2100 ukulele

Chateau C08-U2100 ukulele

Måske har du stiftet bekendtskab med en ukulele før. Den lille guitar som folk ofte forbinder med Hawaii. En ukulele er super smart, nem at have med på farten og giver altid folk et smil på læben. Tilmed er lyden overraskende god i en ukelele, selvom man ikke skulle tro det. Vi vil her give et par ord omkring en af de mere populære ukulueler. Nemlig en Chateau C08-2100 ukulele.

Denne ukulele er en Sopran-ukulele, som er den mest benyttede ukulele. Både dæk, sider og bund er udført i mahogni, hvilket sammen med kantbindingerne giver ukulelen et meget flot look. Mahognien er dertil også medvirkende til ukulelens dejlige varme klang. Tilmed er der lukkede stemmeskruer, som gør stemningsprocessen af ukulelen meget nem. Alt i alt et yderst godt køb, hvis du ønsker at spille på en ukulele.

Opsummering af Chateau C08-U2100 ukulele

 • Sopran ukulele
 • Udført i mahogni
 • Flot lyd
 • Lukkede stemmeskruer
 • Super pris i forhold til kvaliteten

Sant Guitar CL-50L-NA spansk venstrehånds-guitar

Sant Guitar CL-50L-NA spansk venstrehånds-guitar

Langt de fleste guitarer bliver i dag produceret til højrehåndede. Dette skyldes logisk nok, at størstedelen af verdens befolkning er højrehåndede. Dog findes der næsten altid løsningerne til venstrehåndede, og i guitar-verdenen findes der også løsningerne. Enkelte vælger at vende strengene om på en højrehåndet guitar. Andre vælger at købe en venstrehånds guitar.

Sant Guitar CL-50L-NA er en spansk venstrehåndet guitar, som tilmed er en super begynder guitar til en voksen. Den er i fuld størrelse, hvilket gør den ideel til alle over 9 år. Denne guitar er blandt de mest solgte begynder guitarer, hvilket bunder i den super skarpe pris og gode kvalitet. Guitaren er udstyret med nylonstrenge, og har en varm og rund klang. Sant Guitar CL-50L-NA er primært udført i gran, mens gribebrættet og broen er udført i antocorrosive wood. Alt i alt en super nybegynder guitar til prisen.

Opsummering af Sant Guitar CL-50L-NA spansk venstrehånds-guitar

 • Spansk venstrehånds guitar
 • Dæk, sider og bund er udført i gran
 • Gribebræt og bro er udført i antocorrosive wood
 • Gode stemmeskruer
 • En af de mest solgte begynder guitarer
 • God nybegynder guitar til prisen

Bryce Les Paul Guitar

Bryce Les Paul Guitar

Den sidste guitar som vi vil kigge på i denne købsguide er en Bryce Les Paul Guitar. Denne er blandt mange den klassiske rockguitar. Den er kendt for en meget stor og fyldig lyd. Her er får du en super el guitar til pengene, men den er primært rettet mod begyndere og let øvede. Denne Bryce Les Paul Guitar er udstyret med Humbucker pickups, som er medvirkende til den store og fyldige lyd. Tilmed er kroppen og halsen udført i Mahogni, som giver gode vilkår for godt sustain i lyden. Her får du rigtig meget for dine penge, og det er muligt købe den i farverne vinrød, sort og med sunburst finish.

Vær dog opmærksom på, at du her kun køber selve guitaren. Der vil derfor ikke medfølge forstærker og kabler. Dette skal købes seperat.

Opsummering af Bryce Les Paul Guitar

 • Elektrisk guitar
 • Krop og hals udført i Mahogni
 • Stor og fyldig lyd
 • Humbucker pickups
 • Super begynder el guitar
 • God pris i forhold til kvaliteten
 • Fås i flere farver

Er du klar til at købe din nybegynder guitar?

Vi håber at denne købsguide har hjulpet dig på vej til en nybegynder guitar. Der findes et utal af forskellige modeller, materialer, farver og egenskaber, som kan være svært at navigere rundt i. I henhold til en nybegynder guitar, så vil langt de fleste starte op med en klassisk guitar. Dette skyldes primært, at denne type guitar er lettest at lære det basale på. Her hentyder vil til akkorder og generelt fingerspil. Dette vil ofte være udgangspunktet for en guitarist.

Har du derimod prøvet kræfter med akkorder og fingerspil, så kan det være du skal have fat i en western guitar. Denne type guitar er sagen i henhold til at spille noget rock/pop musik. En western guitar vil ofte ramme flere genrer, og har generelt en større lyd end en spansk guitar. Dog kan den være væsentlig sværere at starte på i forhold til en spansk guitar. Dette er dog oftest en smagssag, og derfor kan du med fordel prøve dig frem. Evt spørg i det lokale musikhus. Her kan du måske også prøve kræfter med en el guitar, hvis du påtænker at spille rockmusik eller noget i den dur.

Når du er på sporet af den type nybegynder guitar, som passer til netop dig, så kan du gå i dybden med den pågældende type. Her hentyder vi særligt til pris og kvalitet. I dag kommer du generelt langt for mellem 600 og 1500 i henhold til en nybegynder guitar. Dog kan prisen være markant højere. Alt afhængigt af navn, materiale, finish og egenskaber. De fleste plejer at starte med en spansk nybegynder guitar og opgraderer derefter til en western eller el guitar. Dog skal du vælge lige netop den type guitar, som du synes bedst om. Dertil kan du altid spørge om hjælp. Så er du i sikre hænder, og kan få købt den helt perfekte nybegynder guitar.

Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 276 anmeldelser.

Tilføj en kommentar...