Lydudstyr

PA Anlæg: Her er de 11 bedste i test

pa anlæg

Står du og mangler en højtaler til den næste havefest? Eller er du bare interesseret i at forbedre lyden af musikken i stuen, så du kan høre den i køkkenet, når du laver mad? Uanset hvad du skal bruge højtaleren til, så er det tit en investering, der nemt kan koste dig knap 2000 kr. som det mindste. Hvis du så yderligere vil have ekstra detaljer, som LED lysshow, der reagerer på musikken eller mikrofon, så du kan bruge din højtaler til daglig, men også når du holder foredrag eller spiller for et publikum, så er prisen for højtaleren efterhånden steget til en god mængde penge. Derfor kan det være en god ide at overveje, hvor meget energi du vil lægge i at finde den helt rigtige, hvor mange penge du har til rådighed, og hvilke forventninger du har til højtalerens kunnen.

Top-3 bedste i test

Når du skal vælge musikanlæg, kan det godt være uoverskueligt og unødvendigt at kigge hver eneste mulighed igennem – især hvis du blot ønsker noget, der virker. Derfor er der også mulighed for at indskrænke dine muligheder til de top-3 bedste musikanlæg, der er anbefalet af eksperter på området fra SoundstoreXL.dk.

Disse 3 anlæg, kan du være sikker på, lever op til dine forventninger, og dermed sparer du en masse tid ved ikke at gå igennem hvert eneste lydsystem.

BST Aktivt PA system 1600 watt – bedste aktive PA højtalere

BST Aktivt PA system 1600 watt

Dette BST aktivt PA system er til dig, der ønsker et transportabelt PA anlæg, der stadig fungerer. Men det er også til dig, der blot vil have nemt ved at flytte på dem, når du gør rent. Aktive højtalersystemer bliver mere og mere populære, netop fordi de kan flyttes. Dette giver dig mulighed for at placere dem i stuen til daglig, men stadig være i stand til at flytte dem ud i garagen, hvis det er der, jeres næste komsammen bliver holdt. Med dette aktive højtalersystem sparer du altså penge, da du kan nøjes med et enkelt, mobilt lydsystem.

PA systemet er inklusiv stativer og kabler, en indbygget 3 kanals klasse D forstærker og aktiv crossover.

Fordele ved systemet:

 • Anlægget har subwoofer med hjul og satellitter.
 • Kabler medfølger.
 • Stativer medfølger.
 • Anlægget er transportabelt.

Ulemper ved systemet

 • Anlægget er ikke batteridrevet.

Dette anlæg er altså mobilt og kan fungere både som højtaleren i stuen, der skal underholde, mens der laves mad, og som højtaleren til garagefesten, når kammeraterne er kommet forbi til en øl.

BST 2.1 komplet PA system – til dig, der ønsker et ekstra finish på dit produkt

BST 2.1 komplet PA system

Dette BST 2.1 komplet PA system er til dig, der gerne giver lidt ekstra for, at udstyret kan lidt mere end den normale højtaler og samtidig ser ekstra godt ud. Dette komplette lydanlæg kommer med en 2.1 forstærker modul, to højtalestativer og et fuldt sæt kabler, så du sparer penge på ekstra udstyr, når først dette er betalt. Højtalerne består af kraftige trækabinet med sort acryl lak som finish og er givet et specielt design, der får dem til at adskille sig fra resten.

PA system er inklusiv stativer, kabler og forstærker modul bestående af subwoofer, med justerbart delfilter, og satelliter.

Fordele ved systemet:

 • Systemet har separat niveaukontrol til bass reflex subwoofer og satelliter.
 • Subwooferen har justerbart delefilter
 • Stativer medfølger.
 • Kabler medfølger.
 • Systemet har LINE/USB/FM/BT input.

Dette højtalersæt er altså lidt dyrere end det forrige, men til gengæld får du også lidt mere for pengene, især på udseendets side, så de nemt kan stå fremme i stuen.

BST Aktivt Højttalersystem – 660w – transportabelt og kompakt

BST Aktivt Højttalersystem - 660w

Dette BST aktivt højtalerssystem er til dig, der synes, at de første højtalere lød, som det du manglede, men som ønsker en lavere pris og et mere kompakt look. Dette højtalersystem kan selvfølgelig ikke præcis det samme som det førstnævnte, hvilket også afspejles i prisen, men derfor er det bestemt ikke dårligt. Der er ligeledes mulighed for at have det stående i stuen til daglig og flytte det derhen, hvor festen er, når det er her, behovet ligger.

Højtalersystemet er inklusive stativer med taske, 3 meter kabler, subwoofer, 2 satellithøjtalere og forstærkermodul.

Fordele ved systemet:

 • Anlægget er transportabelt og kompakt.
 • Systemet har basrefleks subwoofer, satellithøjtaler og effektforstærkermodul.
 • Kabler medfølger.
 • Stativer og taske til stativer medfølger.

Disse højtalere er altså til dig, der ønsker en højtaler til stuen uden at skulle bruge halvdelen af din opsparing på den.

Chat med lyd- og lysekspert her.

Lyd-anlæg pakke 2 – til dig, der ønsker at optræde

Lyd-anlæg pakke 2

Hvis ingen af disse anlæg i top-3 lyder, som det helt perfekte valg til dig, eller du blot er interesseret i at se flere muligheder, kan du læse videre her. Der er nemlig mange andre muligheder, som du kan vælge imellem. Højtalere og anlæg kommer i mange forskellige varianter og prisklasser, alt efter hvor meget du forventer, at systemet kan, og hvor meget du er villig til at give.

En af disse er dette anlæg, der giver performeren mulighed for at nå ud til det lille publikum. Anlægget er nemlig godt til de små jobs, foredrag og konferencer, hvor lidt ekstra kraft til stemmen er ønsket, så publikum holder fokus på taleren. Med dette anlæg får du mulighed for at tilslutte mikrofoner, instrumenter og afspillere til mixeren, men anlægget kan selvfølgelig også bare bruges til at afspille musik i stuen. Dette anlæg kan desuden også fungere som et karaoke anlæg til børnene og er altså multifunktionelt.

Anlægget er inklusiv 2 aktive Thornton højtalere samt højtalerstativer, to 10 meter kabler, mixer og 2 6 meter kabler.

Fordele ved systemet:

 • Anlægget er transportabelt.
 • Anlægget har 2 aktive PA-højtalere.
 • Anlægget har 4-kanalers mixer.
 • Anlægget har mulighed for tilslutning af mikrofoner, instrumenter og afspillere til mixer.
 • Anlægget kan både bruges til musik, taler og karaoke.  
 • Stativer medfølger.
 • Kabler medfølger.

Dette højtalersæt er altså til dig, der elsker at optræde og ønsker at gøre det foran andre end din familie.

Transportabel 12″ Party Højttaler 400 Watt med USB, Bluetooth og mikrofon – det ekstra touch til den gode fest

Transportabel 12" Party Højttaler 400 Watt med USB, Bluetooth og mikrofon

En anden mulighed indenfor lydsystemer er denne transportable party højtaler, der er nem at tage under armen, hvis det ikke er i hjemmet, der er brug for den. Denne højtaler kan afspille musik via USB og Bluetooth, og hvis den skal bruges til foredrag eller små koncerter, er der også mulighed for at tilkoble en mikrofon – der kan dog ikke kobles instrumenter til. Til gengæld har højtaleren indbygget LED lysshow, der lyser i takt med bassen og et indbygget batteri. Den er nem at transportere, da den har indbygget trolley med teleskopgreb, så hvor end du har brug for den, kan du altid trække den med dig som en kuffert.

Højtaleren er inklusive trolley-hjul, trådløs VHF mikrofok, fjernbetjening og genopladeligt batteri.

Fordele ved systemet:

 • Anlægget er nemt at transportere og har trolleyhjul samt håndtag.
 • Anlægget har indbygget genopladeligt batteri.
 • Anlægget kan afspille musik via Bluetooth og USB-tilslutning.
 • Højtaleren har LED lysshow, der reagerer i takt med musikkens bas.
 • Der medfølger trådløs VHF-mikrofon.
 • Der medfølger fjernbetjening.
 • Højtaleren har AUX-indgang.
 • Højtaleren har bass og diskant kontrol.

Disse højtalere er altså til dig, der ønsker en fed lyd til festen, men også opmærksomheden, når du holder foredrag.

Lydanlæg Komplet 300 Watt – til den nye musiker eller DJ

Lydanlæg Komplet 300 Watt

Går du med en drøm om at blive den nye store kunstner på Spotifys Top 50 playlister eller om at tage ud og optræde til små gilder og som livemusik på baren rundt om hjørnet? Så er dette lydanlæg perfekt til dig. Med dette anlæg kommer du et skridt tættere på at realisere din drøm om at optræde og blive stor indenfor musikken; du får et komplet anlæg med powermixer, højtalere, kabler og stativer, så når først anlægget er købt, skal du blot have skrevet et hit eller to, så er du klar til at slå benene væk under publikum. Anlægget er nemt at bruge og let at transportere, og mixersektionen har fire indgange, der kan bruges til både mikrofoner og instrumenter, og samtidig har du mulighed for at tilslutte andet DJ-udstyr, du eventuelt har liggende, så længe det bruger stereosignal. Anlægget kan spille musik via MP3-afspiller, USB eller SD-kort.

Anlægget er inklusiv et Ibiza sound kompakt transportabelt lydsystem, to højtalerstativer med taske, komplet mikrofon sæt og alle de nødvendige kabler, så det hele kan kobles sammen.

Fordele ved systemet:

 • Anlægget er transportabelt og kan pakkes ned bag i en bil.
 • Anlægget har alt, du skal bruge for at spille musik (powermixer, højtalere, kabler og stativer).
 • Mixeren har fire indgange, så du har mulighed for at tilslutte DJ-anlæg og andet udstyr, der bruger stereosignal.
 • Anlægget er nemt at bruge.
 • Der er indbygget MP3-afspiller, der kan afspille musik fra USB eller SD-kort.
 • Højtaleren har en stor diskantenhed, der kan sprede lyden i hele lokalet.
 • Der medfølger mikrofon.

Er du interesseret i noget lignende, blot med flere Watt, kan du overveje et Yamaha PA-anlæg, der ligeledes kommer med mixer og højtaler, men har 680-watt fremfor 300.

Ibiza 12″ Transportabel Højttaler med UHF Mikrofoner – transportabel højtaler, der kan sætte gang i enhver fest

Ibiza 12" Transportabel Højttaler med UHF Mikrofoner

Har du prøvet at være til en fest og tænkt, at det den lige manglede, var en omgang god karaoke? Så er denne højtaler helt perfekt til dig. Denne Ibiza 12″ Transportabel Højttaler er nemlig nem at transportere og tage med dertil, hvor der nu er brug for den. Den kører på trolleyhjul og har indbygget genopladeligt batteri, så det eneste den kræver, før den er klar til brug, er en smule strøm, så musikken ikke pludselig forsvinder i løbet af aftenen. Højtaleren har en 12″ basenhed og mulighed for at tilslutte mikrofoner, så aftenen hurtigt kan gøres sjovere med lidt venskabelig konkurrence. Musikken afspilles via USB MP3, WMA eller Bluetooth, så uanset hvor du har din musik, er der mulighed for at afspille den.

Højtaleren er inklusive trolley-hjul, indbygget oplader og genopladeligt batteri, fjernbetjening, to mikrofoner, MIC- og LINE-indgange, MP3 og iPod indgange og kabler.

Fordele ved systemet:

 • Højtaleren er transportabel med trolley-hjul og håndtag.
 • Højtaleren har indbygget genopladeligt batteri.
 • Højtaleren kan afspille via Bluetooth, USB MP3 og WMA.
 • Højtaleren har bass og treble kontroller.
 • Højtaleren har MIC og LINE indgange, samt MP3 og iPod indgange.
 • Der medfølger håndholdt mikrofon og headset mikrofon.
 • Der medfølger fjernbetjening.
 • Der medfølger kabler.
 • Systemet kan bruges til karaoke.

Disse højtalere er altså til dig, der er klar på en karaokekonkurrence med vennerne.

Ibiza Lydsystem med USB/SD Player + Bluetooth – lyd, lys og karaoke

Ibiza Lydsystem med USB/SD Player

Hvis du har stået i førnævnte situation, er denne højtaler ligeledes en mulighed for dig; dette lydsystem kan på samme måde som det andet bruges til enhver fest, der mangler en ekstra detalje. Med både USB og SD-indgang samt Bluetooth afspilning har du mulighed for at afspille lige den musik, du ønsker at høre. Forskellen på denne og den forrige er, at du med dette anlæg har lys i dine højtalere, hvilket tilføjer en ekstra finish på en fest, der er ved at dø ud. Med en LED belyst woofer, der reagerer på musikkens rytme, og mikrofon indgang, er du sikret en strålende aften i forskellige toner og farver.

Lydsystemet er inklusiv aktiv højtaler med afspilning via USB, SD og Bluetooth, en passiv højtaler, to højtalerstativer, mikrofon, fjernbetjening og kabler til at koble det hele sammen.

Fordele ved systemet:

 • Sættet er transportabelt.
 • Højtalerne kan afspille musik via Bluetooth, SD-kort, USB-stik eller MP3-afspiller.
 • Højtalerne har LED-skærm, der reagerer på musikkens rytme.
 • Der kan justeres lydstyrke individuelt blandt mikrofon, MP3-afspiller og Line-indgang.
 • Der medfølger mikrofon.
 • Der medfølger fjernbetjening.
 • Der medfølger kabler.

Dette system er ligeledes til dig, der vil synge karaoke, men ikke vil miste opmærksomheden, fordi lysshowet mangler.

Alesis PA System In A Box Bundle – Det simple karaokesystem

Dette system er igen et anlæg, der kan bruges til karaoke, men uden LED lys i højtaleren. Dette anlæg er til dig, der ønsker god lyd og mulighed for at redde festen med en venskabelig sangkonkurrence med kammeraterne. Eller til dig, der ønsker god lyd til daglig, men også mulighed for god lyd, når du holder foredrag, optræder eller lignende, hvor publikums fokus skal være på taleren. Sættet består at to højtalere, som du kan placere i hver sin ende af rummet, så der ikke er forskel på, om publikum sidder forrest eller bagerst i salen, og så du kan bevæge dig rundt til festen, uden at musikken bliver væk.

Systemet er inklusiv to højtalere, to stativer, mixer, mikrofon og kabler til at koble det hele sammen.

Fordele ved systemet:

 • Systemet har to højtalere.
 • Systemet kommer med en mixer.
 • Kabler medfølger.
 • Mikrofon medfølger.
 • Stativer medfølger.

Dette er altså det simple højtalersæt, der får dig gennem foredraget.

BST Lydanlæg Komplet 4000 Watt – fyld rummet med lyd

BST Lydanlæg Komplet 4000 Watt

Dette BST lydanlæg komplet er anlægget til dig, der gerne betaler for et ordentligt lydanlæg. Anlægget kommer med to passive højtalere og fire passive subwoofers, så du aldrig går ned på den gode lyde. Anlægget er nemt at bruge, så det eneste, du skal sørge for, er, at musikken er i orden. Anlægget er både brugbart i hjemmet, til festen og til bandet, der vil være sikker på at blive husket. Anlægget kan nemt tilsluttes mixer eller DJ-pult og spille højt nok til 200-300 mennesker, så hvis du ønsker en formidabel aften med dit band, er dette bestemt anlægget for dig.

Anlægget er inklusiv to passive højtalere af 600 watts, fire passive subwoofers af 1200 watts, to digitale forstærkere, et aktivt delefilter og kabler, der kan koble det hele sammen.

Fordele ved systemet:

 • Lydanlægget kommer med to passive højtalere.
 • Lydanlægget kommer med fire passive subwoofers.
 • Lydanlægget kommer med to forstærkere og et aktivt delefilter.
 • Rack og kabler medfølger.
 • Anlægget kan spille 200-300 mennesker op.

Ulemper ved systemet:

 • Mixer medfølger ikke.
 • Ideelt hvis du har egen mixer eller DJ-pult.

Dette er altså højtalersættet, der når ud til det store publikum.

Thornton E210 PA-anlæg – god lyd til få penge

Thornton E210 PA-anlæg

Søger du god lyd uden at bruge en masse penge, skal du have fat i Thornton E210 PA-anlægget. Dette anlæg er et kompakt PA-anlæg med powermixer, højtalere, mikrofon og kabler, der er nemt at transportere og gemme væk. Mixer, kabler og mikrofon har deres plads bag højtalerne, så de ikke kan ses, når de ikke bruges, eller hvis det skal transporteres bag i bilen. Højtaleren kan både bruges i lejligheden, til havefesten eller til konferencer, hvis der skal holdes taler – anlægget har simpelthen alt, hvad du skal bruge i en standard højtaler, men det vil ikke ruinere dig at anskaffe den.

Anlægget er inklusiv powermixer, to højtalere, mikrofon og kabler, som alt sammen kan gemmes bag højtalerne.

Fordele ved systemet:

 • Anlægget er transportabelt.
 • Anlægget er lille og kompakt (mixer, kabler og mikrofon kan gemmes bag højtalerne).
 • Powermixeren har en mixersektion med fire indgange og en stereoindgang beregnet til at tilslutte musikafspiller via minijackstik.
 • Mixeren har ekkoeffekt, så du kan tilføre klang og kulør.
 • Der er indbygget MP3-afspiller, der kan afspille fra USB eller SD-kort.
 • Højtaleren kan afspille via Bluetooth.
 • Højtaleren er med bas og stor diskantenhed, der spreder lyden i hele lokalet.

Dette sæt er til dig, der ønsker en god lyd til ikke ret mange penge.

Hvilket anlæg skal du vælge?

Når nu du både er blevet præsenteret for højtalerne vurderet til at være i top-3 samt otte ekstra højtalere, kan det godt være overvældende at beslutte, hvilket du lige skal vælge – især fordi mange af dem kun varierer en lille smule. Derfor er der nogle tips og tricks til, hvordan du skal vælge den helt rigtige højtaler til dig og dit forbrug ved at stille dig selv nogle kritiske spørgsmål.

Hvilke egenskaber forventer du, at din højtaler besidder?

Når du skal vælge højtaler, handler det først og fremmest om, hvad du forventer den kan. Skal højtaleren blot kunne spille musik og i så fald, hvor højt skal den kunne spille – eller vil du gerne, at den også kan give et LED-lysshow, så festen uden tvivl er hjemme – eller skal den være multifunktionel, så børnene kan bruge den til karaoke, og du kan tage den med til foredrag? Alt dette er relevant at spørge dig selv om, inden du går ud og bruger en masse penge – eller ikke penge nok – på en højtaler, som i virkeligheden slet ikke kan, det du ønskede at den kunne.

Har du nogle ekstra krav til højtaleren?

Når du først har fundet de grundlæggende krav og egenskaber, som du forventer, din højtaler har, kan det være en god ide at tænke i ekstra krav til højtaleren. Her kan du tænke i udseende, mobilitet, hvor den skal placeres og praktikalitet i forhold til dette. Hvis du skal have den i stuen, kan det være rart, at den er enkel og ikke bringer så meget fokus til sig selv. Skal den kunne hænges op, eller er dit hus indrettet, så du kan have to store stativer stående i hjørnet? Og i fald den skal hænges op, er der så et max antal kilo, som den må veje, i forhold til hvor meget din væg kan bære? Selvom højtaleren i sidste ende ikke er bygget for at se pæn ud, kan det være rart, at den ser ordentlig ud, hvis den skal stå fremme, og derfor kan det være træls at bruge en masse penge på en højtaler, der ikke passer til dens omgivelser.

Sæt en prisgrænse

Når du nu ved hvilket formål højtaleren har, hvor den skal placeres, og eventuelt hvordan den skal se ud, er du nået dertil, hvor du kan begynde at indskrænke dine muligheder. Dette kan du gøre ved at gemme de højtalere, der opfylder kravene, eller ved at filtrerer de højtalere, der ikke opfylder kravene, fra på hjemmesiden. Når du har gjort det, kan du tænke på, i hvilken prisklasse din højtaler skal ligge i. Her kan det være en god ide at tage udgangspunkt i højtalerens formål; hvis højtaleren er til børnene, så de kan synge karaoke på værelset, kan det være, at højtaleren ikke behøves at koste helt så meget, som hvis højtaleren skal kunne spille en hel sal af mennesker op, når du optræder alene eller med bandet. Når først du har besluttet en prisklasse, er det bare om at få højtaleren købt.

Tilføj en kommentar...